![]() |
Znači ovako:
disk Wd 1Tb 1002FAEX, sata 6gb/s, 64Mb Cache, WD Caviar Black 1064Kn procesor Intel Core i5 2500k, 3.3 Ghz, Socket 1155 1699 Kn grafička Gigabyte GTX Ti, 1Gb GDDR 5 256bit 1795 Kn matična Asrock P67 PRO3-B3 751 Kn memorija DDR3 8Gb (2x4GB) Kingston 1600 Mhz, HyperX Genesis 350 Kn napajanje XFX Core Edition 80+550W PSU-Easy rail technology 520 Kn optički LG GH22ns 150 Kn kučište Coolermaster Silencio 550, MIDI, crno 575 Kn monitor Dell U2412M 1944 Kn Ukupno: 8.849,97Kn eto to bi bilo to. Slušam eventualne prijedloge šta zamijeniti ili poboljšati. Znači komp bi trebao pokretati nove hitove koji dolaze (Diablo 3 isl.), ali prvenstveno bude to svakodnevna upotreba, net, filmovi itd... zahvaljujem |
sve ti je ok samo si uzmi bolji kuler za proc tipa ovo
|
WD Black su glasni i griju se. Bolje uzeti Blue verziju. Kućište bi moglo i bolje. Netko ovdje se žalio da nije tiho unatoč svom imenu i da hlađenje nije neko. CM II 690 Lite bi bio bolji izbor.
|
Ja sam imao samo dobra iskustva sa Black serijom pa sam se zato odlučio i uzet sebi jedan, tak da baš ne razumijem otkud ti ovo coconut da su bučni i da se dosta griju?
klik |
Citiraj:
@lolofuxy ovaj kuler je neophodan za takvu konfu misliš? Gledam u adm-u s obzirom da ću tamo uzet komp ali imaju samo par komada i to poprilično skupe. Koji od tih bi zadovoljio: http://www.adm.hr/index.php?cPath=258_217_49_243 |
CM II 690 ima filtere za prašinu naprijed i mogu reći da su dosta efikasni.
|
|
Citiraj:
uuuuu dobar je ovaj Fractal Define, idem nađem neki review.... Samo nema ga u adm-u kolko vidim.... |
|
hvala care :respekt:. našao i sam nešto.
Bit će titanium grey kod mene, a ne crno. :) Predivno je a vidim i odlično. Ti ga imaš? @lolofuxy, aj mi reci, sad bi prvo uzeo Dell U2414m pa onda kroz mjesec dana kantu. Jel bi mi sad taj monitor radio normalno na starom dual core 2,40 ghz i nvidi-i gts 250 ili bolje da uzmem sve skupa jer neću moč iskoristit sve prednosti tog monitora? thnx |
Nemam ga, al sam imao iskustva s njim i odlično je kućište, što se tiče monitora najbolja opcija ti je ako možeš da si uzmeš sve odmah i ne moraš uzet od 24", možeš uzet i U2312HM koji je isto odličan, a 500 kn manje dođe. Kolega @coconut ga ima pa će ti on bolje objasnit sve što te zanima, al sve u svemu nemreš pogriješit s tim monitorom nikak.
|
Citiraj:
zakon je ovaj Fractal design... |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Pozdrav
Evo malo, "Mission impossible" , no vjerujem da će to ipak dosta ljudi zaintegrirat. Dakle plafon je 9000kn, a konfiguracija mora bit najbliža ovoj http://www.istore.com.hr/detalji/7/iMac.htm ( da i 27" monitor ). Ok, možda nije moguće, no vjerujem da će se netko potrudit. :) Puno hvala :chears: |
cpu: i5 2500K
cooler: ZALMAN PERFORMA CNPS10X mbo: AS ROCK P67 PRO3-B3 ram: KINGSTON HYPER X DDR3 2X4 GB 1600 MHZ vga: GIGABYTE GTX 560 Ti 1GB DDR5 hdd: WD BLUE 500GB dvd: LG GH22NS psu: XFX 450W case: FRACTAL CORE 3000 ukupno: 6550 kn u adm-u + ovaj monitor = 8850 kn (preporuka za DELL iako nije 27") , ako ti nije potrebna jaka grafička da se ubaciti tu i neki veći hdd. |
Puno hvala, samo radim neke usporedbe isplativosti i neisplativosti. Dakle oko max 9-10k kn bi bila jednaka konfiguracija iMac-u.
|
Pa baš i ne, u iMac-u najjača konfa od 16 soma dolazi sa slabijim i5 2400 i manje rama 4gb i mrvicu jačom karticom, i većim hdd-om 1Tb, a najjeftinija od 9800 kn dolazi sa puno puno slabijom grafičkom, slabijim procesorom i5 2400s, sa manje rama 4gb, i sa hdd-om od 500 GB ... možeš uzet u mojoj konfi disk od 1Tb i napraviš dual boot Win 7 64 bit i Hackintosh najnovijeg Liona ili Snow Leoparda, po meni je uvijek mac bio neisplativ jer 16 tkn dat za pc koji je isti kao pc za 8 tkn isto tak s monitorom, jednostavno ne vidim poantu u tome jer zapravo plačaš ostalih 8 tkn samo za ime Apple i malo drugačiji eksterijer.
|
Citiraj:
Ako bas trazis dobar 27" monitor onda ces morati izdvojiti kojih 4,5-5 tisuca kn. |
Citiraj:
nemaju ni zalman 10x performa neg samo extreme koliko vidim Hvala! |
|
i ja sam si mislio to.
Hvala!žnaruceno sa tom grafom 8150.00kn 200 kuna jeftine neg sto bi u adm-u bilo a i blizi mi je protis jel znate koliko im treba da prime narudzbu i kad bi mogao otic po to? |
Narudžbu zaprimaju odmah, a sad kad bi mogao otići po to je dobro pitanje pošto su poznati po odugovlačenju i zezanju kupaca, tako da ti je najbolje otići sutra tamo i sve lijepo provjerit s njima jer im javljanje na telefon nije jača strana.
|
komp je slozen i zadovoljan sam sa njime
dodues imao sam problem neki...zute tockice su mi se pojavile na ekranu i komp mi se ugasio update-o sam driveere pa cemo vidjet dal ce opet? zna mozda neko u cem je problem? |
Jer ti se točkice pojavljuju još uvijek sa friško instaliranim driverima? Ako nisi instalirao drivere za grafu evo TI
(beta driveri) javi na pm da tu ne ulazimo u OT bezveze. |
pozdrav ljudi
citao sam malo i uzeo bi ovu konfiguraciju Asrock P67 PRO3-B3 - Intel P67, ATX, 4xDDR3 2133MHz, Gigabit LAN Procesor Intel Core i5-2500K 3.3GHz,1MB/6MB,95W,Socket 115 OCZ SSD Agility 3 60GB , MB 2.5" SATA III, Native TRIM support XFX HD 6950OC,1GB GDDR5 DDR3 8GB (2x4GB) Kingston, 1600MHz, CL9, HyperX Genesis, KHX1600 HDD WD 500GB, 5000AAKX, SATA 3, Buffer 16MB, 7.200 rpm , 8,9 ms Napajanje XFX Core Edition 80+ 550W PSU - EasyRail technology Fractal Design Core 3000 Black, Midi tower, ATX,µATX, 5,25" DELL U2412HM DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R ZALMAN CNPS7X LED, CPU cooler. FAN: PWM 92mm blueLED fan imam samo jos par dvojbi 1. matična, jel mi treba bolja, vidio sam da se spominje neka asrock gen3? 2. grafička, kolika je stvarna razlika izmedu 1 gb ili 2 gb. navodno se vise ne mogu niti otkljucati 3. kuciste,dal ovo koje sam stavio? svida mi se i fractal design Define R3 ali tu je cijena, a svida mi se COOLERMASTER Elite 311 pa me zanima jel ovaj fractal stvarno toliko dobar. bitno mi je da ima usb prikljucke s prednje strane gore, kao i prikljucak za slusalice 4. dvojim izmedu u23 ili u24 monitora thnx |
Citiraj:
2. U igrama, programima i ostalom su nevazna 2 GB, dok kod vecih rezolucija poput 2560x1600 i 2 ili vise ekrana pokazuju rezultate. 3. To je super kuciste i bolje je od CM-a. 4. Uzmi u24. 5. Nemoj uzeti XFX grafu jer su jako bučne. |
Mali ispravak - većina XFX grafi je bučna. Jedini izuzetak su verzije sa 2 ventilatora.
|
Preporuka za grafu ti je MSI GTX 560 Ti TF ili Gigabyte GTX 560 Ti
|
zasto je ta bolja od radeona?
|
XFX je poznat po buci(tj. ventilator se dosta čuje ali samo modeli sa 1 ventom oni sa 2 su OK) a predloženi modeli od nVidije su isto super i tu su otprilike u klasi tog radeona ako ne i malo iznad kad se naclockaju, a mogu poprilićno potegnuti:D i tiši su, ali ako te clockanje nezanima onda nećeš pogriješiti ni sa njim imao sam model od Sapphira odlična grafa(samo bi promjenio nekog drugog proizvođaća umjesto tog XFX-a) npr.Sapphirov model sa 2 venta:D
|
jel ovo ta tiha http://www.optimum-online.hr/detalji...88-05-20g.aspx
ili mora imati 2 venta? |
Kemijaš previše ili uzmi jednu od dvije gore navedene Nvidije ili ako baš želiš Ati uzmi Gigabyte 6950
|
oprosti ali nije to bas malo para da mi bude svejedno.
|
Znam da nije, ali nećeš naići na tihu karticu koju nećeš čuti, znači najtiši modeli su ti od MSI-a Twin Frozr verzije i od Gigabyta Windforce verzije. Tako da trebaš samo odabrati između: Gigabyte GTX 560 Ti, MSI GTX 560 Ti TF i Gigabyte HD 6950.
Razlike u performansama nema, Gigabytice su meni za zeru tiše, ali MSI-u ide u plus to što daje 3 godine garancije. |
Ok, ako uzmem ovu MSI karticu, kolika je razlika između 1gb i 2gb, u cijeni je 150kn. nije puno, ali hoce li se ova od 2gb više grijati tj manje se clockati?
|
Nema razlike, dosta se slično ponašaju jedino kod 2gb verzije možeš biti u plusu (malo više fps-a) ak imaš neki setup od 2-3 monitora ili igraš na većim rezama od 1920x1200. Ali za ovaj preporučeni DELL monitor 1gb verzija ti je sasvim
dovoljna. |
a kod video obrade? jel ima veze?
|
Za to je bitan dobar procesor, i nekih 8 gb rama (a to imaš), grafa nema tolku ulogu u obradi.
|
Pozdrav, razmišljam o nabavci nove konfe a nisam više tolko u cijenama pa da pitam za savjet :)
Primarna namjena konfe je video obrada i gaming (kombinirano obzirom da moram snimat gamplay igara FRAPSom a to kolje framerate poprilično). Te nešto rada sa OpenGLom Periferija je nepotrebna, dok imam doma Sharkoon Rebel 9 Value kučište, makar savjet za bolje kučište također nije za odmet. Bitna mi je naravno i mogućnost buduće nadogradnje. p.s zar je ovaj I5 toliko isplativiji od I7 obzirom da vidim da se često preporučuje LP |
Pa nema potrebe za i7-icom, 2500K košta manje, i ima odličan oc potencijal.
A koji ti je buđet krajnji? I bilo bi dobro da si uzmeš novo kućište. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:12. |