PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   NVIDIA (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Nvidia GeForce GTX 570 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=203130)

lolofuxy 11.06.2012. 17:50

Pa nije baš puno niža, za 80 mhz-a stvar je u tome da SOC puno više cucla struje.

Što se tiče tišine ne znam svatko je drugačiji po tom pitanju, Gigabytica ima bolje i tiše hlađenje zbog 3 venta na sebi koji su kvalitetniji, a MSI je tiha u idleu kao i Gigabytica međutim u full loadu se primjeti razlika. Sad ne znam kak bi ti to objasnio ali Gigabytica se ponaša kao da ima više prigušen zvuk.

Ako imaš dobru ponudu za MSI koja je niža od ove linkane i ima garanciju uzmi ju definitvno.

geronimo_2 11.06.2012. 18:05

Citiraj:

Autor lolofuxy (Post 2181010)
Pa nije baš puno niža, za 80 mhz-a stvar je u tome da SOC puno više cucla struje.

Što se tiče tišine ne znam svatko je drugačiji po tom pitanju, Gigabytica ima bolje i tiše hlađenje zbog 3 venta na sebi koji su kvalitetniji, a MSI je tiha u idleu kao i Gigabytica međutim u full loadu se primjeti razlika. Sad ne znam kak bi ti to objasnio ali Gigabytica se ponaša kao da ima više prigušen zvuk.

Ako imaš dobru ponudu za MSI koja je niža od ove linkane i ima garanciju uzmi ju definitvno.

da o tom linku se radi gore. meni se to cini ful povoljno :stoopid:?
buka pod loadom me uopce ne dira, meni je bitan idle. pod loadom ja nafrljim ventove na max skoro tak da to nije bitno.

lolofuxy 11.06.2012. 18:13

Onda ta MSI.

geronimo_2 11.06.2012. 18:16

Citiraj:

Autor lolofuxy (Post 2181020)
Onda ta MSI.

nis od toga. zvao protis. nema toga vise, a ja mislim da nece ni bit. u ADM-u mi je isto rekao da je to to sto se tice 570tki. steta, stvarno mi se cinila ok cjena jer toliko dode ona najaca 560tka :stoopid:.
:chears:

lolofuxy 11.06.2012. 18:43

E hebi ga, ipak je predobro izgledalo da bi bilo istinito, ako tražiš tu negdje performanse s tom cijenom pogledaj onda MSI R HD 7850 2GB TWIN FROZR.

geronimo_2 11.06.2012. 18:50

Citiraj:

Autor lolofuxy (Post 2181040)
E hebi ga, ipak je predobro izgledalo da bi bilo istinito, ako tražiš tu negdje performanse s tom cijenom pogledaj onda MSI R HD 7850 2GB TWIN FROZR.

ah, sreca.
necu ATI :D.

lolofuxy 11.06.2012. 19:03

Ajde provjeri još i tu jer piše da im je dobavljiva. Možda te pos... :D

geronimo_2 11.06.2012. 19:14

Citiraj:

Autor lolofuxy (Post 2181054)
Ajde provjeri još i tu jer piše da im je dobavljiva. Možda te pos... :D

napravio sam vec ponudu u rs-u, ali je problem sto su radili do 18h.
sta se desi ako uplatim i onda mi sutra jave da nema, jel povrat na snazi?
kakav je RS, nisam sjima nikad jos suradivao, uvijek idem na protis/adm/diskont?

lolofuxy 11.06.2012. 19:20

Ako nemaju grafu ponudit će ti povrat novca ili neku drugu u obzir.

RS je ok dučan tak da nemaš brige s njima.

antrax 11.06.2012. 19:23

pa vratit ce ti novce, naravno, ali nemas sta uplatit dok ti ponudu ne posalju.

U principu ako ne moze nabavit protis, ne moze ni magazin u 99.7% slucajeva osim ako bas slucajno imaju na lageru.

Takoder se prikljucujem pohvalama za mrs, usudio bih se reci najkorektniji odnos prema kupcu od ducana u nas (iskljucujem futuru jer od njih jos nisam nista uzeo).

geronimo_2 11.06.2012. 19:26

Citiraj:

Autor antrax (Post 2181071)
pa vratit ce ti novce, naravno, ali nemas sta uplatit dok ti ponudu ne posalju.

U principu ako ne moze nabavit protis, ne moze ni magazin u 99.7% slucajeva osim ako bas slucajno imaju na lageru.

Takoder se prikljucujem pohvalama za mrs.

cek, dobio sam odma potvrdu narudzbe sa podacima za uplatu. sta jos neka potvrda od njih dolazi prije uplate? jer nigdje ne pise nis da trebam cekat da mi se jave, il sam ja corav :-)?

iggi 11.06.2012. 22:21

Nema nikakve potvrde. Uplatiš lovu i njima pošalješ mail da znaju za tvoju uplatu dok im ne sjedne na račun.
I nakon toga oni šalju.

geronimo_2 12.06.2012. 07:06

Citiraj:

Autor iggi (Post 2181199)
Nema nikakve potvrde. Uplatiš lovu i njima pošalješ mail da znaju za tvoju uplatu dok im ne sjedne na račun.
I nakon toga oni šalju.

eto dobro da sam cekao za uplatu. ovo dobio jutros:
"Nazalost trazeni artikl trenutno nije dobavljiv (za sada neznamo rok dobave)" :-(.

antrax 12.06.2012. 08:55

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 2181074)
cek, dobio sam odma potvrdu narudzbe sa podacima za uplatu. sta jos neka potvrda od njih dolazi prije uplate? jer nigdje ne pise nis da trebam cekat da mi se jave, il sam ja corav :-)?

sry rasturio komp pa nisam vidio do sad, zanimljivo, nekad nisu imali automatsko slanje ponuda, ne kuzim kak se usude svi to radit..

isprika na dezinformaciji.

geronimo_2 12.06.2012. 08:59

Citiraj:

Autor antrax (Post 2181362)
sry rasturio komp pa nisam vidio do sad, zanimljivo, nekad nisu imali automatsko slanje ponuda, ne kuzim kak se usude svi to radit..

isprika na dezinformaciji.

nis meni tu nije vise jasno. ono sto oni napisu na sajtu da je "artikl dostupan isti ili drugi dan" je najobicniji BS ocito. dobro da nisam uplatio. sad cu probat zvat diskont da vidim dali imaju, ali cisto sumnjam. :chears:

edit:
instar ih nema i kaze da nece vise ni bit.
diskont nema.

RimtuTiTuki 12.06.2012. 09:43

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 2181022)
nis od toga. zvao protis. nema toga vise, a ja mislim da nece ni bit. u ADM-u mi je isto rekao da je to to sto se tice 570tki. steta, stvarno mi se cinila ok cjena jer toliko dode ona najaca 560tka :stoopid:.

Svašta... Ja sam je jučer kupio malo prije 15.00h... i još su mi rekli u Protisu da ih dobavljač ima par komada na lageru.

Izgleda da sam je ubo u zadnji čas.

geronimo_2 12.06.2012. 09:47

Citiraj:

Autor RimtuTiTuki (Post 2181400)
Svašta... Ja sam je jučer kupio malo prije 15.00h... i još su mi rekli u Protisu da ih dobavljač ima par komada na lageru.

Izgleda da sam je ubo u zadnji čas.

jao :hitthewal:. ja mislim da je bila navala samo takva :-(.

edit: ko je dobavljac? jel se moze direkt kod njih zicat/pitat?

edit2: he he. kakve šemice. u adm-u jos uvijek tvrde da je mogu dobit iz skladista, samo cjena je 2400kn. ne kuzim sta ne dobivaju svi ducani sa istog mjesta/skladista? ili su neki "povlasteniji"?

RimtuTiTuki 12.06.2012. 10:21

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 2181401)
edit2: he he. kakve šemice. u adm-u jos uvijek tvrde da je mogu dobit iz skladista, samo cjena je 2400kn. ne kuzim sta ne dobivaju svi ducani sa istog mjesta/skladista? ili su neki "povlasteniji"?

Kad god sam nešto kupovao u ADMu ovi su to uvjek imali na svom skladištu...

geronimo_2 12.06.2012. 14:10

uzeo na kraju ovo: Gainward GTX 570 Phantom
sta mislite?

http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=449

http://www.overclock3d.net/reviews/g...tx570_review/8

http://www.tweaktown.com/reviews/385...w/index20.html

http://www.bit-tech.net/hardware/201...antom-review/1

tole_ 12.06.2012. 14:54

Da, problem je vjerojatno sto dobiju manje kolicine tih MSi 570 i to ode odmah tako da treba bit brz na okidacu :) Ak se ne varam ovo je drugi put da su dostupne za ca 2000kn, a moglo bi ih biti jos sudeci po ovome. U UK se prodaju za 200 funti sto odgovara ovoj cijeni od 2k kn, a prema navedenom izvoru mogle bi ici jos nize.

geronimo_2 12.06.2012. 14:57

Citiraj:

Autor tole_ (Post 2181673)
Da, problem je vjerojatno sto dobiju manje kolicine tih MSi 570 i to ode odmah tako da treba bit brz na okidacu :) Ak se ne varam ovo je drugi put da su dostupne za ca 2000kn, a moglo bi ih biti jos sudeci po ovome. U UK se prodaju za 200 funti sto odgovara ovoj cijeni od 2k kn, a prema navedenom izvoru mogle bi ici jos nize.

sad mi kazes :D.
bas sam se veselil gig 570SOC. a nis, morat ce i ova posluzit :D.

Doink the Clown 12.06.2012. 15:20

Bit ćeš zadovoljan :)

QuidZz 12.06.2012. 15:25

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 2181677)
sad mi kazes :D.
bas sam se veselil gig 570SOC. a nis, morat ce i ova posluzit :D.

Ta grafa je odlicna, uzivaj u igranju :D

geronimo_2 24.06.2012. 22:57

jizus. jucer i danas derem crysis 2 i temp mi nije presla 87C (soba ~27C) i sad odjednom bacim oko gore na AB OSD i vidim pise 93C :eek:.
kakve su vama temp na 570tkama?
na koliko bi se trebao srusit driver ili sta vec? nije valjda tek na 105C? malo me strah drzat GPU na toliko visoko. 460tka mi nikad nije presla 75C.
mislim da je u biti najveci problem sobna temp, ali kvragu kad nevolim klima uredaj. upalim ga na sat vremena na 25C i odma me kosti pocnu bolit. bazdaren sam za pustinjsku klimu :lol2:.

QuidZz 24.06.2012. 23:01

Postavi rucno kontrolu brzine venta u msi afterburneru i vozi :D

EDIT: po ovome do 97°C si siguran

geronimo_2 25.06.2012. 06:51

Citiraj:

Autor QuidZz (Post 2189634)
Postavi rucno kontrolu brzine venta u msi afterburneru i vozi :D

EDIT: po ovome do 97°C si siguran

he he, nije u tome stos. provjerio sam ja vrtnje i kartica to solidno obavlja. na 86+C vec je na 100% vrtnje tako da manualno nece pomoc.

dali je navedena temp od 97, temp na kojoj kartica rikava ili na kojoj bi automatski trebala srusit clock?

Brlja 25.06.2012. 11:20

Mhm, je li klokana? Najviše što sam svoju vidio je da je išla do 84 stupnja.

e-one 25.06.2012. 12:35

Meni vec na 85/86 negdje pocinje sitne artifakte bacat. Zagrijala se tolko jer je zasteko jedan zakrpani vent na hladnjaku. Btw da li se uz accelero extreme dobije sve kaj trebas ili treba kupiti jos onaj neki vrm set?

geronimo_2 25.06.2012. 13:10

Citiraj:

Autor Brlja (Post 2189762)
Mhm, je li klokana? Najviše što sam svoju vidio je da je išla do 84 stupnja.

svejedno. probao i bez kloka na default V. crysis 2 ocito jednostavno iscupa dusu iz nje.
max clock do sad sam probao 820/2000 na 1013mV. prolazi crysis 1 i 2 testove bez greske. na default V (1000mV) se par puta srusio test na toj freq.

sinoc mi je do 93C u jednom momentu isla :-(.
nikad nikakvih problem, artifakata, BSOD-a i sta ja znam. rock solid :goood:.
samo strah me igrat na tim temp jer nemoze to bit zdravo za nju. do 85C bi pustio, ali dalje me brine.

QuidZz 25.06.2012. 13:29

Koliko je stara kartica? Promjeni pastu pa bi trebale biti nize temp.

geronimo_2 25.06.2012. 13:42

Citiraj:

Autor QuidZz (Post 2189856)
Koliko je stara kartica? Promjeni pastu pa bi trebale biti nize temp.

no way. nova je, pod garancijom. iskreno se nadam da nije to u pitanju :-(.
jedino sto mogu jest reklamirat. onih 7 dana je proslo :-(, ali kako bit siguran da je do toga.
ja osobno mislim da je zbog moje sobne temp jer stvarno je vruce kod mene. evo sad pokazuje 27C / vlaznost 41%.

da nije mozda jer sam stavio sve ventove u kucistu na ~1200rpm odnosno na toliko se vrte ove silne noctue.
imam jednu noctuu stavljenu na poklopac kucista koja puse direkt na karticu i nju manualnu sibnem na max (~1200rpm) kad idem igrat. probat cu nju zamjenit sa excaliburom i sibnut ga na 2000rpm da vidim dali ce promjenit sta temp.

btw kolike su vam, za usporedbu, idle temp.
meni evo sad pokazuje 44C.
proc na 38C najtoplija jezgra.

thesaint255 25.06.2012. 14:08

Ja imam Zotacovu GTX 570 SE , gore je cooler od GTX 480 ako se ne varam,u idle mi je oko 37-38 i na full loadu ( tipa BF 3) su temp do kojih 81-82 stupnja,sto je cak i meni dosta visoko,ali posto je takav cooler gore onda shvacam i zasto,posto nemam novaca nemogu kupiti bolji cooler tako da cu ovu vjerojatno prodati i uzeti natrag 460 cyclone koja je hladna i tiha,makar niti ova sad nije bucna,i da,vent mi je na auto i dolazi na kojih 55-60% pri full loadu

RimtuTiTuki 25.06.2012. 15:41

msi 570 twin frozr III (Core clock 770)

Odvrtio 3dMark 11. Temp u sobi 27 stupnjeva.

Max temp 68, Max Fan Speed 62%

geronimo_2 25.06.2012. 16:07

Citiraj:

Autor RimtuTiTuki (Post 2189916)
msi 570 twin frozr III (Core clock 770)

Odvrtio 3dMark 11. Temp u sobi 27 stupnjeva.

Max temp 68, Max Fan Speed 62%

jizus :-(.

jel neko skidao cooler sa phantomke? jel komplicirano ili samo neki vijci?
pretpostavljam da se nemoze skinut bez da se pokida neki seal, a u tom slucaju nesmijem dirat. jeste kad reklamirali grafu na temelju temp, daklem da sumnjate na lose stavljenu pastu?

QuidZz 25.06.2012. 16:20

Moja referentna GTX 680 idle 30°C, full load ( 3d mark, bf3 ) ne prelazi 60°C ( auto fan ) Temp u mojoj sobi je trenutno oko 30-ak°C

Ja na tvom mjestu nebih skidao cooler jer je kartica nova ( da ne izgubis garanciju ), nazovi trgovinu i opisi problem pa vidi sta ce oni kazat..

geronimo_2 25.06.2012. 16:24

Citiraj:

Autor QuidZz (Post 2189946)
Moja referentna GTX 680 idle 30°C, full load ( 3d mark, bf3 ) ne prelazi 60°C ( auto fan ) Temp u mojoj sobi je trenutno oko 30-ak°C

Ja na tvom mjestu nebih skidao cooler jer je kartica nova ( da ne izgubis garanciju ), nazovi trgovinu i opisi problem pa vidi sta ce oni kazat..

boze mili, pa sta sam stvarno takve srece da nakon problema sa sisom X sad jos i sa grafom, đizus.
probat cu ih zvati sutra, ali obzirom na sve temp koje ste mi naveli ovdje postajem zabrinut. jos k tome moja je reklamirana kao jos i bolja u hladenju i glasnoci.
poz

Wolverine 25.06.2012. 16:47

Da si imalo čitao znao bi kako su Fantomke drek.
Em ima glup hladnjak koji zauzima tri utora, em često cvrče, em imaju naljepnice preko hladnjaka.
Nadam se da baremima regulaciju napona kako treba za razliku od običnih Gainward GTX 570.

Kod mene je bilo ovako
MSI GTX 570 TFIII PED
idle: ~36 °C
dirt: ~60 °C
furmark: ~ 63 °C

Gigabyte GTX 570 SOC
dirt: ~58 °C
furmark: ~ 64 °C

geronimo_2 25.06.2012. 16:49

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2189961)
Da si imalo čitao znao bi kako su Fantomke drek.
Em ima glup hladnjak koji zauzima tri utora, em često cvrče, em imaju naljepnice preko hladnjaka.

Kod mene je bilo ovako
MSI GTX 570 TFIII PED
dirt: ~60 °C
furmark: ~ 63 °C

Gigabyte GTX 570 SOC
dirt: ~58 °C
furmark: ~ 64 °C

:wtf2:. naravno da sam citao, i pitao. review-evi su dobri. i svi su rekli da je kartica odlicna. ti si prvi napisao nesto negativno.

C/P: "The GTX 570 1.3GB’s stock 5+1 phases of power have been upgraded to a whopping 8+1 phases too (six for the GPU and two for the memory), which should make for not only smoother power, but more juice on tap for overclocking."

"If you'd still like to purchase a GTX 570, I urge you to get one of the following:
-Gainward 570 Phantom, Gainward 570 GS Goes Like Hell, Palit 570 Sonic Platinum all have 8 phase VRMs (6 GPU and 2 memory). Same amount with the GTX 580. All these cards have identical PCB since they belong to the same graphics card manufacturer group
-Asus GTX570 DirectCU II also has 8 phase VRMs (6 GPU and 2 memory)"

source:
http://www.overclock.net/t/929152/ha...-buy-some-570s

Wolverine 25.06.2012. 16:53

Ruku na srce nisam imal prilike radit s GTX 570 fantomkom već samo s ''običnim'' Palit/Gainward GTX 570. Ali s Fantomkama sam se par puta susreo s GTX 560 serijom i razočarale su me. Općenito me u zadnje vrijeme Palit/Gainward razočarao kvalitetom svojih kartica.

Hrpu sam puta rekao, Nvidia -> MSI / Gigabyte / Asus ; odnosno AMD -> Sapphire / MSI / Gigabyte / Asus / VTX3D
Izbjegavao bi Palit/Gainward, XFX.

Zotac je pod upitnikom jer se zna potrefit da imaju seriju koja radi odlično pa onda useru motku s nekim novim biosom.
PoV većinom u biti pakira referentne kartice. Leadtek je jako rijedak kod nas.

Asus ima super grafe ali je iz nekog razloga kod nas urnebesno skup. Također DirectCu III hladnjak je po meni ipak malo pretjeran. No kome ne smeta izgubit tri utora -> OK

geronimo_2 25.06.2012. 17:10

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2189966)
Ruku na srce nisam imal prilike radit s GTX 570 fantomkom već samo s ''običnim'' Palit/Gainward GTX 570. Ali s Fantomkama sam se par puta susreo s GTX 560 serijom i razočarale su me. Općenito me u zadnje vrijeme Palit/Gainward razočarao kvalitetom svojih kartica.

Hrpu sam puta rekao, Nvidia -> MSI / Gigabyte / Asus ; odnosno AMD -> Sapphire / MSI / Gigabyte / Asus / VTX3D
Izbjegavao bi Palit/Gainward, XFX.

Zotac je pod upitnikom jer se zna potrefit da imaju seriju koja radi odlično pa onda useru motku s nekim novim biosom.
PoV većinom u biti pakira referentne kartice. Leadtek je jako rijedak kod nas.

Asus ima super grafe ali je iz nekog razloga kod nas urnebesno skup. Također DirectCu III hladnjak je po meni ipak malo pretjeran. No kome ne smeta izgubit tri utora -> OK

ok, sve mi je jasno i kuzim te, al nemoj tak uletit negativno da me odma isprepadas :D, a nisi radil snjom. ja cjenim i uvazavam tvoje misljenje i znam da imas iskustva. ja u zivotu nisam kupio apsolutno nista, ukljucujuci neku komponentu, bez da sam procitao revjueve i pitao ljude misljenje. kazem, ovo je prvi put da sam cuo nesto negativno o ovoj kartici i da si mi to rekao prije kupovine mozda bi jos razmislio jer meni su MSI i Gigabyte uvijek na prvom mjestu, a MSIjeva je bila ista ili nesto sitnije manja cjena od ove (MSI 570,ona najaca twinIII il kak se vec zove).
ove druge marke nisam ni gledal nikad jer mi se ne svida nacin hladenja. Asus je def preskup i nikad ga zbog toga necu imat.
ova karta je svugdje hvaljena kao tiha i sa dost niskim temp. napomenuto je da nije neki kloker, ali cisto me zaboli za to. ja ionak neidem nikad u bolesne voltaze jer mi se ne isplati. nek je uspijem dignut na 850 stabilno na dost niskoj V i ja presretan.
BTW sreca je da nisam uspio ubost gigabyte 570SOC jer sam poslje skuzil da mi nebi stala u kuciste jer je duza od ove, a ova mi stala na guz. MSIjeva bi ljepo stala jer mislim da je nesto kraca.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:53.