PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Koji projektor kupiti? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=200144)

beli14 25.10.2018. 19:39

Kupljeno. Namontirano. Slika je jako dobra čak i kad su svjetla upaljena. Zvučnik uopće nije tako loš. Nekako imam dojam da je zvuk puno bolji od kad je projektor na stropu. Nije ko na TVu, ali nije ni kao na mobitelu. Zadovoljan sam. Mana je jedino ta što nema puno tolerancije na udaljenost od platna (zoom).

adaksinjo 16.11.2018. 07:42

molim vas prijedlog za projektor i platno u kompletu za max 4000kn.

koristit ce se za potrebe udruge, nekoliko puta mjesecno.

Botlorn 11.02.2019. 17:42

Ljudi, jedno kratko.

Planiram nabaviti novi HD projektor (Optoma 27e) koji bi HDMIjem spojio na laptop koji ima nativnu 1366x rezoluciju.

Za gledanje filmova, hoće li projektor to prikazati u HDu, makar je laoptop - izvor signala - ne HD. Bio sam siguran da to ne bi trebao biti problem, ali mi je kolega sad ubacio bubu u uho da nije tako.
Logika mi govori da je Projektor samo drugi "ekran", i ako pokrenem film u VLCu i extendam ga na projektor, bit će prikazan u odgovarajućoj rezoluciji (1920). Razuvjerite me u suprotno :)

XXX_Man 11.02.2019. 23:33

Ako staviš na ekstended i podesiš rezoluciju na full HD onda će tako i prikazati. Jedino obrati pažnju da li laptop može gurati full HD video. A za Optomu javi se u PP :)

Poslano sa mog Redmi Note 5 koristeći Tapatalk

GoodLooker 26.02.2019. 20:05

Može preporuka projektora koji bi zadovoljio sljedeće parametre:
  • da može poslužiti za konferencijske prezentacije u relativno svjetlom okruženju (manji prostori - pretpostavljam oko 4000-4500 ANSI lumena)
  • za povremeno korištenje kao kućno kino, da nije preglasan u radu
  • full hd rezolucija
  • da eventualno ima DVB tuner ugrađen (ne znam koliko je ovo realno)
  • da je provjerena kvaliteta, ne noname
  • da košta do 8000 kn

Thanks

Princ288 26.02.2019. 22:12

Isto ako može preporuka projektora 8-10k kuna, za gledanje filmova u malo vecem prostoru, po mogućnosti short throw ali nije nužno, namontirati cemo ga na strop ako treba, koristio bi se jednom dvaput mjesecno po 5,6 sati. Tišina nije toliki uvjet, ali opet da nije raketa.

GoodLooker 02.03.2019. 12:15

Nema preporuka u temi preporuka?

XXX_Man 02.03.2019. 17:03

Citiraj:

Autor GoodLooker (Post 3280893)
  • da može poslužiti za konferencijske prezentacije u relativno svjetlom okruženju (manji prostori - pretpostavljam oko 4000-4500 ANSI lumena)
  • full hd rezolucija
  • da košta do 8000 kn

Thanks

Optoma EH400+

Nijedan projektor nema dvb-t, uzmeš neki i spojiš preko hdmi-a.
Citiraj:

Autor Princ288 (Post 3280927)
Isto ako može preporuka projektora 8-10k kuna, za gledanje filmova u malo vecem prostoru, po mogućnosti short throw ali nije nužno, namontirati cemo ga na strop ako treba, koristio bi se jednom dvaput mjesecno po 5,6 sati. Tišina nije toliki uvjet, ali opet da nije raketa.

Optoma HD31UST za širinu slike do 230cm ili Optoma GT1080 Darbee za veće slike, ako je za filmove.

Za malo bolju cijenu slobodno bacite poruku na privat :)

lomba100 02.03.2019. 19:15

Citiraj:

Autor GoodLooker (Post 3280893)
  • full hd rezolucija
  • da košta do 8000 kn

Thanks

Epson EB-2247U kod nas.
Prostorija cca 12x10
Platno cca 165", udaljenost 5,5-6m

Jedna cijela strana prostorije ostakljena

Projektor je 4200 lumena, no lako je mogao ići veće svjetline.
Uslijed jakog sunca, naravno da se prostorija mora zatamniti.

Ako će biti i nekakvi sastanci/prezentacije - preporuka pojačalo i stropni zvučnici.
Nisu to neke cifre za bubreg prodat, ali ako misliš da zvuk bude ičemu, treba staviti zvučnike.
Također, preporuka bi bila (ako je prostorija veća, a bit će govornika na prezentaciji) i nekakav bežični mikrofon. Koji opet traži i nekakav svoj prijemnik, naravno. Audio oprema reda 5-6000+ kn

DVB-T kako si i rekao, nije baš čest u takvim projektorima. Znači poseban uređaj i to je to.

Za prezentacije, nekakav bežičan način spajanja na projektor je milina. Ako baš nije neki high bit rate video. Excel/Powerpoint milina.
Misrosoft wireless display jako ljepo i jednostavno radi. Za gledanje filmova, mene ako pitaš, nije opcija.

U svakom slučaju, ne troši puno vremena na traženje koji, šta, gdje. Ima pametnijih ljudi koji rade taj posao i znaju što rade.
Nama su npr dosta pomogli dečki iz Hust-a, AVR-a...

GoodLooker 03.03.2019. 12:10

Thanks, dobro izgleda al probija buđet, 10k kuna koliko vidim. Zašto nije opcija za povremeno gledanje filmova?

Nego Optoma vs Epson, ima li ta usporedba smisla ili je uvijek od modela do modela?

lomba100 03.03.2019. 19:00

Citiraj:

Autor GoodLooker (Post 3282160)
Thanks, dobro izgleda al probija buđet, 10k kuna koliko vidim. Zašto nije opcija za povremeno gledanje filmova?

Nego Optoma vs Epson, ima li ta usporedba smisla ili je uvijek od modela do modela?

Spominjao sam da wireless adapter nije opcija za filmove tj video. Ne da projektor nije za filmove.

Na ovo drugo ne bih komentiro, jer ne znam.

XXX_Man 03.03.2019. 20:11

Od modela do modela je. Sve je to isti k danas.
Ističu se Panasonic i Sony jedino po kvaliteti, ali i većoj cijeni.

To je bar moje mišljenje...

Wireless zaboravi za gledanje videa, jedino ako baš ne može kabel onda je tu Optoma WHD200 kao opcija, to je jedino da ima kvalitetu slike kao kabel. Ali tu se radi o spajanju preko hdmi-a na taj uređaj, ne wifi spajanju.

Poslano sa mog Redmi Note 5 koristeći Tapatalk

GoodLooker 04.03.2019. 09:28

Thanks!

Mišljenje ili iskustvo o Optoma EH461 (5000 ANSI Lumens)?

XXX_Man 04.03.2019. 15:18

Odličan projektor za te novce, nisam ti ga preporučio jedino zbog cijene...rekao si do 8k, do 10k preporučujem taj

rodriguez 11.03.2019. 16:25

Jel netko naručivao HD projektore kineske? Za pogledat film ili utakmicu par puta tjedno?
https://www.youtube.com/watch?v=Dt2pt3I8ONs

Još bolji
https://www.youtube.com/watch?v=07VDh1cXaN0

Uopće nije loš?

XXX_Man 11.03.2019. 18:22

Tih 300-350 lumena je još i ok ako gledaš u potpunom mraku.
S obzirom na nikakav kontrast, film nebih nikad gledao na tome...

GoodLooker 12.03.2019. 07:35

Citiraj:

Autor XXX_Man (Post 3282416)
Odličan projektor za te novce, nisam ti ga preporučio jedino zbog cijene...rekao si do 8k, do 10k preporučujem taj

Hvala na preporuci, na kraju kupio Optoma EH461 i platno u Avmaxu, čekam da dođe pa javim kakav je.

XXX_Man 12.03.2019. 19:20

A mogao si se javit porukom prije kupovine... :(

GoodLooker 12.03.2019. 19:23

Zakaj, kaj imaš žnjoru za popust??

Pupo 14.04.2019. 13:14

Vi koji vozite W1110, W1070, Optome i slične budget 1080p projektore, koju dijagonalu koristite? Napokon sam odlučio da ću uzeti bar nekakvo platno, i sad nisam pametan na što da idem. 200cm širine, 243cm širine?

Ono što znam je da ću vjerojatno ići na 1:1 rolo platno da mogu kompenzirat eventualno višlju montažu platna naspram projektora zbog kosog stropa u boravku.

XXX_Man 14.04.2019. 13:27

Koji projektor imaš?
Koliko ti je razlika visine stropa projektor-platno?

Pupo 14.04.2019. 14:20

Benq w1110. Po speckama je 180 maximalna preporucena al nebi isao toliko, bolje da mi je slika bolja. Dosad sam, u rijetkim prilikama kad mi se da prespajat koristio 100 dijagonalu, par vise ili manje.

XXX_Man 14.04.2019. 14:31

S obzirom na samo 2200 lumena, preporučio bih 200cm širinu slike, nikako više od toga.

Pitao sam za razliku visine jer postoje 16:9 platna sa gornjim crnim rubom od cca 40cm pa bi to bila puno bolja opcija od 1:1 platna, što se tiče izgleda.

Pupo 14.04.2019. 14:37

Sorry, odgovarao sam na mobu pa sam nesvjesno izignorirao taj dio pitanja. Sada sam mjerio, 60cm je razlika, no možda bi mogao malo prilagoditi.

Nisam uopće znao da postoji ta "opcija", istražiti ću dodatno.

Montaža na okomiti zid nije opcija, jer se platno spušta ispred telke (jbg, nema se prostora za dedicated AV sobu)

XXX_Man 14.04.2019. 20:12

Imaš na primjer ova platna, samo ne znam da li ti je dosta 30cm...
https://www.optomaeurope.com/screenproduct/ds-9092pwc
https://www.optomaeurope.com/screenproduct/de-9092ega

Pupo 14.04.2019. 21:22

Gledam nešto što mogu uzeti kod nas i što nije skupo za početak. Onda kad jednom skužim da mi to nije ok, uzeti ću nešto bolje. Iako, sve je bolje od zida na kojemu sada povremeno gledam.

XXX_Man 14.04.2019. 21:23

Ova platna možeš kupiti kod nas :)

Javi se u PP :D

Gabre 16.04.2019. 21:10

Citiraj:

Autor XXX_Man (Post 3293535)
S obzirom na samo 2200 lumena, preporučio bih 200cm širinu slike, nikako više od toga.

Pitao sam za razliku visine jer postoje 16:9 platna sa gornjim crnim rubom od cca 40cm pa bi to bila puno bolja opcija od 1:1 platna, što se tiče izgleda.

Bitno je zamraciti prostoriju, i smanjiti refleksije, a lumeni su sporedna stvar.

Tih 2000 ces imati kada sve nafrljis na max, sa dynamic contrastom, high mode zarulje, a tada ce ti slika biti nikakva.

Dizel 29.04.2019. 09:23

Bok,
Trebam projektor za firmu, dakle trebao bi imati wifi i te pizdarije i da je dobra vidljivost za prezentacije, ne neki krs. Lova nije neki problem, al necu sad bacat novce na nest sto je precijenjeno.
Pa dajte koji prijedlog. PS, jel trebam i platno uzimat posto sam telac sto se toga tice...

XXX_Man 29.04.2019. 20:42

Opisao si to tako da ti se baš i ne može dati konkretni prijedlog....

Koje to točno pizdarije treba imati? Definiraj što sve želiš/trebaš.
Wifi jer ne želiš žice ili da možeš projicirati sa mobitela i tableta? Da li mora biti baš wifi ili može samo bežični prijenos sa uređajem koji se spaja na hdmi?
Što mislite gledati? Wifi i gledanje videa se baš i ne vole, dok uz bežični prijenos (ne wifi) se može i to.
Koliko love imaš okvirno?

Ako imaš čisti bijeli zid, ne trebaš platno.

Dizel 30.04.2019. 00:26

Ma za videa i prezentacije kupcima. Dakle, volio bih da mogu bezicno s laptopa na njega slati video i powerpoint i slicno....ili da ima neki lan ili tako nesto da ga mogu naci na mrezi kao mrezni printer bla bla...nemam pojma sta ali da to bude jednostavno spojivo i da ima ok sliku.
Sto se tice love, moze ici do soma eura, a i vise.

Gabre 30.04.2019. 01:45

Skrati si muke i kupi veliki jetin tv od 65"

XXX_Man 30.04.2019. 07:16

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3297481)
Skrati si muke i kupi veliki jetin tv od 65"

Točno to.

Projektori se spajaju hdmi ili vga kablom, za gledanje videa zaboravi ove šeme preko mreže...bar za te novce.

tutlavi 24.06.2019. 11:23

Pozdrav svima,

Trebam savjet...
Naime imam optoma gt760 već nešto više od 4 godine i došlo je vrijeme za mijenjanje lampe.
Iz vana dobijem lampu, koja nije original, za nekih 115eur

No gledam možda uzeti novi projektor, ali ovaj puta full hd, te da obavezno bude short throw kako ne bi trebao mijenjati postavke u sobi (nosač u plafonu, kablovi, platno itd)

Koji je danas dobar full hd short throw projektor za filmove, video materijal. Ništa drugo me ne zanima jer ga koristim samo za to. Mogućnost Android sustava na projektoru je bonus, ali nije važno koliko cijena i kvaliteta slike.

Imate li koju preporuku?

Unaprijed hvala

XXX_Man 09.07.2019. 22:41

Uzmi onda GT1080 :D

bojamunje 21.07.2019. 13:47

Bok,

trazim preporuku za projektor.

Cijena je do 6000 kuna, ali zapravo htio bi najjeftinije da pokrije moje potrebe a one su:

Imam veliko platno negdje 3 metra, neznam tocne dimenzije

Prostorija u kojoj se rade projekcije moze biti zamracena, ali ce se projektor povremeno i nositi i ok bi bilo da radi i u malo svijetlijim uvjetima (predvecer)
Prozori blizu platna su zamraceni.

HDMI spajanje

po mogucnosti sirokokutni, ali sam otvoren i za druge opcije ako su bolje
Idealna cijena bi bila oko 3900, ali stvarno neznam kako se krecu cijene.

Predavanja gdje ce se morati lijepo vidjeti kod koji je projiciran na platno. Znaci, detalji.

Hvala

XXX_Man 21.07.2019. 14:21

Minimum što bih ti preporučio je Optoma EH334. EH461 bi bio bolji, al vjerujem da ti je preskup.

bojamunje 21.07.2019. 15:59

jos jedna sitnica, projektor mora biti u Puli do utorka ili ga moram kupiti u Puli :)

imamo chipoteku, links i hg spot koliko ja znam. ali jedan dan dostava bi trebala biti ok.

SaleFFS 20.08.2019. 11:06

Ekipa, cura me zamolila da pitam za savjet ovdje jer vidim da ima onih koji se kuže u projektore pa bih bio zahvalan ako može pomoć.

Naime u firmi joj idu u nabavku projektora za predavanja, seminare itd...

Razmatraju o ovom projektoru pa me zanima da li ima što bolje za te pare?

https://www.instar-informatika.hr/pr...m_medium=click

Hvala unaprijed!

sodom 20.08.2019. 11:50

Gledao sam par tih Epsonovih projektora, ne posebno ovaj model i dobra su iskustva.

Bila je i neka "interaktivna" ploča od njih pa je mogla prepoznavati rukopis i slično (neki short throw model postavljen na zid i ploča za projekciju)

Ja osobno koristim njihov HT model (privatno moj drugi Epson) i definitivno imam dobra iskustva s tim brendom (prošao sam dosta PJ-a do sada)... rekao bi da su u profesionall serijama malo skuplji od konkurencije al pouzdani, izdržljivi i imaju dobar support (uvjerio se u to više puta). Pomeni ,pogotovo za firmu koja ne gleda svaku kunu (i to je diskutabilno o tipu firme,jel) dobar izbor.

Pozz.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:28.