PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Prijenosnici (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=48)
-   -   Laptopi do 797 EUR (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=194455)

coconut 07.08.2012. 16:19

Mali ispravak - oba Asusa ima aluminij u predjelu palmresta. Kod modela N56VZ taj aluminij se nalazi i oko tipkovnice. Osim što dobro izgleda (brušeni aluminij na kojem ne staju otisci prstiju), služi i za rashlađivanje laptopa. Imao sam par komada u rukama i mogu reći da djeluju vrlo kvalitetno i ne griju se previše.

alen.s 07.08.2012. 17:48

ovaj je za 200kn van klase ( + bas i nevolim Acer ) ali jedini ima pristojnu grafu ;

http://futura-it.hr/proizvod.aspx?pr...R-NX.M1WEX.023

coconut 07.08.2012. 19:55

Acer se ne isplati kupovati bez produženja gare na 3g., a to su dodatnih 400kn. Dakle, doalzimo na 600kn preko budžeta.

spamserv 08.08.2012. 14:35

Pozdrav,trebao bih u naredna 2tjedna kupiti laptop između 4500-6000kn,za faks,igranje igara,koji dobro podnosi rad s dosta otvorenih programa odjednom,HDD bi trebao biti veći od 300GB. Koja marka je uopće najisplativija za te novce? Molio bih vas za pomoć oko odabira,hvala puno! :)

regati 10.08.2012. 05:11

Poštovanje svima,
treba mi pomoć za odabir laptopa u cijeni do 5.999,00kn.

Naravno da je manje potrošnje love bitnije, no ako performanse zaslužuju kune, onda nek cijena i ide do te navedene. Molim za informacije sada, iako kupnja kreće tek tijekom idućeg mjeseca.

Laptopu nebi igranje bila glavna svrha. Ja sam old school igrač, tako da ako se nešto i bude vrtilo od igri, to će vjerojatno biti settlersi, stronghold 1-2, kojekakvi football manageri, stare strategije turn based i slično i eventualno tu i tamo koji novija jača igra, ali ne brijem na ove zahtjevne igre toliko.

Laptopu bi glavna namjena bilo surfanje, gledanje filmova, slušanje muzike, baktanje sa održavanjem jednog foruma itd.

Bitno mi je da su dobre perfomanse za gore navedene stvari. Dobar zvuk, dobra slika (HD rezolucija?) kod filmova i surfanja, te također dobra tipkovnica jer poradi foruma puno pišem odnosno lupam po njoj, te bi bilo poželjno, no ne i neophodno, da ima dublji hod, ko klasične tipkovnice.

Također da može podržat npr. 10 otvorenih tabova (youtube, forum, vijesti...) ili par otvorenih aplikacija u radnom modu (npr. otvoren word, adobe pretvara neki fajl u svoj , u pozadini muzika sa harda, radi se upload nečega na forum, fajl od 1GB se rar-a i sl.)

Što se tiče integrirane kamere poželjno da bude dobra kvaliteta slike.

Poželjno barem 750GB hard diska.

Što se veličine ekrana tiče, pretpostavljam da mi treba 17 inčni iako bih sa njim radio u krevetu ili na koljenima ili negdje vani (koristit ga po bircevima na terasi i slično), nisam siguran za manji laptop (15.6 inča) iako bi ga nosat amo tamo ipak bilo lakše?

Kvaliteta baterije što bolja te po mogućnosti zagrijavanje toliko da ga se ipak može držat na koljenima.
USB utori bar 3+ i v3.0 pokoji. Obavezno da ima DVD pržilicu i da nema nekih problema sa spajanjem na internet, bilo žično bilo bežično. Poželjno također mogućnost za instaliranje x64 verzije windowsa. Te da se ne raspadne ako ga krivo pogledam...

Ako dolazi bez windowsa (free dos ili što već), to ne znači da se windowsi ne mogu doma nakon kupnje instalirat, zar ne? Windows 7 bez problema ima integrirane drivere za sve komponente na laptopu ili je neophodan dostup internetu tijekom instalacije windowsa??? Ako dolazi sa Linuxom, to se može pregazit doma sa windowsima, jel?

Izbjegao bi HP brand, Acer, a i Toshibu. Nekako sam više za Dell i Asus. Poželjno da se može nabaviti u Rijeci (Links ili nešto slično).
U svakom slučaju između 100 kuna manje i slabijeg komponente ili 100 kuna više i jače komponente a da mi "nije tolko potrebna", biram ovo zadnje.

Pošto nisam u toku zadnje vrijeme sa hardwareom, uzdam se u vas. :chears:

Hvala puno :fala:

redscro 10.08.2012. 10:41

Da trenutno kupuješ, preporučio bih ovog Asusa K75 ili Della 5720.

Prednost Asusa je procesor, prednost Della sve ostalo (RAM; HDD, jamstvo). Procesor je i u Dellu sasvim ok.

Što se tiče ostalog, Windows možeš instalirati što god prethodno bilo na laptopu. Win7 će prepoznati dosta toga sam, ali ćeš trebati instalirati drivere. Možda će doći na CDu, a možda ćeš morati skidati.

coconut 10.08.2012. 12:41

Kod Asusa u većini slučajeva dobiješ cd s driverima za W7 64bita. Ponekad bude i torba u kutiji iako to nigdje ne piše.

regati 10.08.2012. 16:39

Citiraj:

Autor redscro (Post 2214426)
Da trenutno kupuješ, preporučio bih ovog Asusa K75 ili Della 5720.

Prednost Asusa je procesor, prednost Della sve ostalo (RAM; HDD, jamstvo). Procesor je i u Dellu sasvim ok.

Što se tiče ostalog, Windows možeš instalirati što god prethodno bilo na laptopu. Win7 će prepoznati dosta toga sam, ali ćeš trebati instalirati drivere. Možda će doći na CDu, a možda ćeš morati skidati.

Da, već su mi upali u oko ta dva otprije i ovaj Dell se čini dobrim, no ohladilo me to što sam na par mjesta vidio relativno loše recenzije sa cijelom tom serijom Inspirion. U principu je ispalo ko laptopi za široke mase :wtf2:

I sad nemam pojma više

redscro 10.08.2012. 23:59

Sve su to serije za široke mase i o svakom ćeš ponegdje pročitati nešto loše. Ne postoji nekvarljiv model. S obzirom na zahtjeve koje si naveo ni ne možeš tražiti ništa više klase, za to treba izdvojiti preko 8k kn. Ipak su za većinu korisnika i laptopi ove klase sasvim dovoljni.

h4ze 13.08.2012. 15:31

Naručen je ovaj, gotovo :D
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=11753

Hvala svima koji su pomogli :)

alen.s 20.08.2012. 15:59

da ne otvaram posebnu temu....moze preporuka hladnjaka za lap 17.3 ?

mamic16 23.08.2012. 14:37

Pozdrav, zanima me vase misljenje o ovom laptopu. Nastojim ga prikljucivati na lcd televizor radi gledanja filmova u visokoj rezoluciji i igranja igrica(cod4 idr..) kakva su vasa misljenja o njemu posto sam uvijek stolno racunalo imao za laptope nikad nisam bio zainteresiran pa ni ne znam kakve je uopce kvalitete graficka u sljedecem navedenom laptopu

http://bl.computers.toshiba-europe.c...ibaShop/false/

Mortal 24.08.2012. 08:08

Prejak procesor. Lap je ok, ali bi za tu namjenu ja radije uzeo neki jeftiniji jer svaki današnji može prikazivati HD materijal na tv.

VoodooRain 26.08.2012. 12:06

moze preporuka lapa do 6000kn moguce i za manje ako bi islo
netreba mi nista vise od 15.6 ekrana sa 1366 rezolucijom
a lap bi sluzio za surf gledanje filmova i za odigrat bet3 2-3 puta tjedno na netu
pa eto ako moze nekakva preporuka

mamic16 27.08.2012. 12:24

Citiraj:

Autor Mortal (Post 2221203)
Prejak procesor. Lap je ok, ali bi za tu namjenu ja radije uzeo neki jeftiniji jer svaki današnji može prikazivati HD materijal na tv.

Zanima me samo jel graficka dovoljno jaka da pokrene neke zahtjevnije igre?

coconut 27.08.2012. 12:55

http://www.notebookcheck.net/AMD-Rad...M.69483.0.html

VoodooRain 27.08.2012. 13:17

sta kazete na neki od ovih sluzio bi za net filmove i 2-3 puta tjedno bacit bet3 na netu
Asus K53TA

HP Pavilion m6-1060sm
Dell Inspiron N5520

coconut 27.08.2012. 13:53

Grafe im baš nisu san snova za igranje
http://www.notebookcheck.net/AMD-Rad...2.57274.0.html
http://www.notebookcheck.net/AMD-Rad...M.69483.0.html

VoodooRain 27.08.2012. 14:22

pa ova mi se bas necini toliko losa 7670m vecinu toga moze na mid pokrenut
a koja bi onda preporuka bila nekoga drugoga lapa

redscro 27.08.2012. 15:36

Jaču od 7670M(odnosno 6720G2 ili 6650M) ne možeš ni dobiti za tu cijenu (Eventualno 640M u Aceru V3) u kombinaciji s ostalim pristojnim komponentama.

Mislim da ti je za navedeno dovoljan i Asus, no ako Mikronis nije uvjet za tu cijenu dobiješ dosta jaču Toshibu u webshopu.

VoodooRain 27.08.2012. 15:42

ma nije vazno di je samo da se nađe sto bolje primam preporuke od svuda unutar hr

mozda najbolje od svega toga uzeti ovo Y570A

ili dati jos 500kn vise za i5 proc sad kolika je razlika između ovoga i Core i5 Mobile 2450M neznam

coconut 27.08.2012. 17:18

Toshiba je jača (jači proc, više rama) i jeftinija 500kn od Lenova tako da ne znam otkuda da moraš dati više love za i5 proc.

VoodooRain 27.08.2012. 17:22

da ali ona ima MD Radeon HD 7670M a lenovo Geforce GT 555M

redscro 27.08.2012. 18:12

U Lenovu je najslabija verzija GT 555M koja vjerojatno nije ništa jača od 7670M. Kažem vjerojatno, jer gledajući usporedbe benchmarka na tom Lenovu i sličnim laptopima sa 7670M nema bitne razlike. Nikako se ne isplati dati toliko više za kompletno slabiji laptop s kraćim jamstvom zbog upitno malo jače grafičke.

nexiiZ 27.08.2012. 21:01

Misljenje o HP pavilion m6? Jel ima problema s pregrijavanjem kao i ostali?

loud 31.08.2012. 16:59

pozz

trebam misljenje o Toshiba Satellite L850-13R
http://www.klikni.hr/Toshiba-prijeno...900-76677.aspx

u ronisu je 6tkn ili bi preporucili neki drugi za te novce

laptop bi se koristio ajmo rec za sve

hm izgleda da ga i nema nigdje

moze par prijedloga nekog drugog laptopa :)

redscro 31.08.2012. 17:21

Nema ga nigdje, a za 6k i bolje da ga nema.

A od drugih, traži Della 5520 ili 5720, Asusa K55 ili K75, a imaš i druge verzije Toshibe L850.

marko_zg 01.09.2012. 14:49

Evo da se i ja malo nadovežem. Uglavnom prije par dana sam kupio della 5520 sa i7 procesorom itd. Uglavnom laptop me oduševio što kvalitetom izrade što snagom a prije svega tipkovnicom. Jest da nema numerički dio ali kvaliteta tipki i osjećaj su najbolje što sam do sada probao. Uglavnom uz njega sam gledao i neke toshibe koje su u toj cijenovnoj skupini dosta plastične i sjajne pa se svaki komadić prašine vidi na njima a asus me sa svojom k serijom razočarao. Dosta po meni nekvalitetna kućišta koja djeluju onako slabašno dok je n serija kod asusa vrh ali i cijena je paprena. Ali kada sam sve sagledao došao sam do zaključka da je ovaj dell u tom cjenovnom rangu najbolja kupnja što zbog same izrade, snage komponenti a i zbog garancije. Eto možda nekome pomogne pri odabiru.

nexiiZ 01.09.2012. 19:23

Citiraj:

Autor marko_zg (Post 2226689)
Evo da se i ja malo nadovežem. Uglavnom prije par dana sam kupio della 5520 sa i7 procesorom itd. Uglavnom laptop me oduševio što kvalitetom izrade što snagom a prije svega tipkovnicom. Jest da nema numerički dio ali kvaliteta tipki i osjećaj su najbolje što sam do sada probao. Uglavnom uz njega sam gledao i neke toshibe koje su u toj cijenovnoj skupini dosta plastične i sjajne pa se svaki komadić prašine vidi na njima a asus me sa svojom k serijom razočarao. Dosta po meni nekvalitetna kućišta koja djeluju onako slabašno dok je n serija kod asusa vrh ali i cijena je paprena. Ali kada sam sve sagledao došao sam do zaključka da je ovaj dell u tom cjenovnom rangu najbolja kupnja što zbog same izrade, snage komponenti a i zbog garancije. Eto možda nekome pomogne pri odabiru.

Hvala na opširnim informacijama! U narednih par dana moram odabrati između della, asusa i toshibe, baš te modele koje si rekao. Znači kažeš da je i toshiba loša? Misliš na skuplju, L seriju?

marko_zg 02.09.2012. 09:28

Ma kakvi loša toshiba je odlična ali ja osobno ne volim tako sjajne crne laptope jer se svaki vrag vidi na njima.

alen.s 02.09.2012. 11:59

pitanje ; kolika bi otprilike trebala bit max temp u igrama ovom lapu ;
http://www.centro.hr/detalji_proizvo...5DA4313E9.aspx
frend ga nedavno kupio i dok igra mw3 ima temp oko 95°c ! sve radi....lap se ne gasi al mislim da to ipak nije "normalno"

coconut 02.09.2012. 12:05

Jaki proc i jaka grafa nisu baš najpovoljniji po temperaturu, ali 95C mi se čini malo previše. Vjerojatno senzor laže.

mamic16 03.09.2012. 12:11

Pozdrav trebao bih vase misljenje o ova dva laptopa. Iskljucivo bi ga koristio za gaming, gledanje filmova preko HDMI-a i photoshop..koji vam je bolji od ova dva laptopa..

http://notebook.hr/product_info.php?...6e6d37c57e5f4e

http://notebook.hr/product_info.php?...6e6d37c57e5f4e

coconut 03.09.2012. 12:37

L850 je jači osim možda u kvaliteti izrade. Moj bi savjet bio da pogledaš Asuse i Dellove jer Toshibe imaju jedan sitni bug - grafika im nije switchable tako da istovremeno rade i integrirka i dedicirana. Posljedica: veće zgarijavanje, kraće trajanje baterije.

mamic16 03.09.2012. 13:13

Citiraj:

Autor coconut (Post 2227653)
L850 je jači osim možda u kvaliteti izrade. Moj bi savjet bio da pogledaš Asuse i Dellove jer Toshibe imaju jedan sitni bug - grafika im nije switchable tako da istovremeno rade i integrirka i dedicirana. Posljedica: veće zgarijavanje, kraće trajanje baterije.

bas na svim Toshibinim je taj problem?...gledam ovaj L850-13R vise a ma bas nigdje u hrvatskoj nema za kupiti zvao sam na 100 strana i svi mi odgovaraju da vise nije dostupan. a ovaj qosmio mi se ne cini los on je ipak nekako spada u onu seriju gaming laptopa, ali mi je boja laptopa uzasna. vise ne znamsta da gledam, kupim. bitno mi je da ima i5 ili i7 procesor i da graficka moze pouci bar na high postavke neke solidne igre (fifa,cod4...)

nexiiZ 03.09.2012. 20:33

Takoder. Meni su za 13R toshibu prije 2 tjedna rekli da ce ponovno biti na raspolaganju, pa sam odlucio pricekati i sad na kraju ispada da uopce nece dolaziti. Qosmio se ni meni ne cini los ali nekako ne znam, nema ivy procesor, nesto manje rama i slabiju graficku nego ostali za te novce. Jel moze netko potvrditi kvalitetu izrade kod qosmia? Ili neke druge "manje vidljive" stvari osim samih komponenata?
Od asusa sam odustao, osobno se uvjerio u losiju izradu nego kod npr. della, koji mi je cijelo vrijeme bio zadnji na listi, ne znam zasto. Nije mi toliko hitno pa cu jos jednom sve odvagnuti. I da, slao sam mailove centro.hr ekipi o vezi qosmio, jednom mi kazu da ih imaju, drugi puta da ne i svako malo ih uvrste u ponudu, da bi drugi dan ponovno maknuli. Ma daj...

mamic16 03.09.2012. 21:04

Citiraj:

Autor nexiiZ (Post 2228005)
Takoder. Meni su za 13R toshibu prije 2 tjedna rekli da ce ponovno biti na raspolaganju, pa sam odlucio pricekati i sad na kraju ispada da uopce nece dolaziti. Qosmio se ni meni ne cini los ali nekako ne znam, nema ivy procesor, nesto manje rama i slabiju graficku nego ostali za te novce. Jel moze netko potvrditi kvalitetu izrade kod qosmia? Ili neke druge "manje vidljive" stvari osim samih komponenata?
Od asusa sam odustao, osobno se uvjerio u losiju izradu nego kod npr. della, koji mi je cijelo vrijeme bio zadnji na listi, ne znam zasto. Nije mi toliko hitno pa cu jos jednom sve odvagnuti. I da, slao sam mailove centro.hr ekipi o vezi qosmio, jednom mi kazu da ih imaju, drugi puta da ne i svako malo ih uvrste u ponudu, da bi drugi dan ponovno maknuli. Ma daj...

Mogu ti reci da sam odustao i od qosmia jer i njega kako kazu vise nemaju na lageru i nije im kao vise dobavljiv. Zato sam naletio na Toshibu Satellite L870-11W ima i5-2450m procesor 8 gb rama i solidnu radeonku 7670 2 gb memorije. Laptop dode 5500 kn s tim da ga se ne moze bez OSa kupiti dobi ga se sa win7 home instaliranom vec na njemu. Narucio sam ga i doci ce kroz par dana pa ako se netko dvoumi budem svoje misljenje o navedenom laptopu napisao kad ga isprobam
http://www.laptopi.hr/products/TOSHI...0%252d11W.html .. Ne gledajte ovu cijenu jer u centro.hr je jeftiniji. 5600 kn dode

nexiiZ 04.09.2012. 08:25

Hvala, ali ipak odustajem od toshibe. Iduci tjedan cu konacno skupit da iskesiram za asus n56, za njega nitko nema zamjerki koliko vidim. Jedino sto je i5, a ne i7 procesor. Valjda necu primjetiti toliku razliku.

m35940 05.09.2012. 04:56

Krecem na fax i uzimam laptop do 6000kn. Upisao sam FER tako da ce mi sluzit za programiranje,internet,nisam neki gamer ali mogao bih zabacit nesto igara.
Treba biti 17 inchni jer ce mi vecinu godine biti zamjena za stolno racunalo.

Zanima me kolika je razlika i5/i7. Je li puno dobivam i ocu li to uopce osjetit u radu koji sam naveo ako uzmem i7.
Dolje sam naveo samo i7 ali ako nema neke velike razlike pogledat cu laptope sa i5.
Placam gotovinom, najbolje bi bilo pouzecem.

Naletio sam na ovaj laptop, dajte svoje prijedloge :)

http://www.centro.hr/detalji_proizvo...5vm-ty027.aspx

coconut 05.09.2012. 07:02

i7 ti nije neophodan. Nađi neki sa i5.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:22.