PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Siemens SX763 otključavanje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=174453)

pyro 03.02.2011. 10:07

pozdrav svima
trenutno sam na tcom-u i koristim ovaj ruter. koristim ga samo za net, spajam se sa dva računala preko wlan-a. maxtv i voip ne koristim.
nisam još pročito celi manual al planiram. zanima me pre nego što se krenem igrat sa ovim, da li se dobije opcija QoS pod Advanced Settings/Internet/AT(NAT)?
koliko sam shvatio, sa opcijom QoS se može ograničiti brzina po korisniku (računalu). ispravite me ako grešim.
ograničavanje brzine je glavni razlog zašto bi se upustio u ovo, druge opcije mi za sad ne trebaju.
ako trebate dodatne informacije, recite.

Hackerivs 03.02.2011. 15:14

nažalost nebi dobio tu opciju.

pyro 03.02.2011. 18:17

trebo bi ga i flashat da bih dobio pristup QoS-u?

Nikky 03.02.2011. 19:21

Lako za de-branding (kojeg nije baš lako napravit) nego kod tog uređaja QoS ako ga i ima nije realiziran kako se to očekuje. Možda griješim al to je moje mišljenje po ovom šta sam do sada saznao o uređaju.

pyro 05.02.2011. 13:31

vrlo verovatno da nije. vidio sam u uputama skrinšot i QoS panel deluje dosta "mršavo".
odustajem od QoS-a sa ovim ruterom...

naišo sam na zanimljiv tekst, pominje se i ovaj ruter.
The importance of a good router – Why your internet keeps failing

jedan dio vezan za sx763:
...It's locked-down so you can't change the USB port or VoIP settings (Though performing a factory reset with the button on the underside fixed that for me)...

Andrija M 05.02.2011. 16:01

Eto vec preko mjesec dana (od Nove Godine) ganjam otkljucan SX-763 i mogu reci da po pitanju stabilnosti veze radi zaista odlicno, no imam jedan problem:

vec tri puta mi se u ovih mjesec dana desilo da se prilikom redovnog 24h reconnecta ne spoji ponovo nego ostane visiti offline a glavni problem pritom je da lampice na siemensu svijetle kao da je online tj spojen pa ne mogu vizuelno provjeriti stanje veze nego tek paljenjem kompjutera ustanovim da je konekcija ipak down.

Jel ima neko kakvu pametnu po pitanju ovog problema ?

Hackerivs 05.02.2011. 20:55

to se meni dešava isto ponekad na originalnom i na t-comovom firmveru. mislim da je to do centrale jer dok prođu ona 24 sata centrala pošalje PADT paket a kad se ruter zblesira u logovima kaže corrupted PADT packet.

Andrija M 05.02.2011. 22:20

Hm, to mi se nikada nije desavalo na se555, a nista pratit cemo kako ce se situacija dalje razvijati...

Nego 2 pitanja:

- imas kakvu informaciju hoce li madjar pustiti skoro public dd-wrt za sx763 :fiju:

- dali je moguce vratiti original t-com firmware u slucaju da recimo idem prodavati siemensa ili ga moram vratiti t-comu ?

Hackerivs 06.02.2011. 00:13

1. mislim da ako mu se pošalje mail on će ustupit open-wrt. no ne znam jesi li upoznat s tim da open-wrt možeš samo staviti u uređaj putem serial porta?
2. može ali moraš nać nekoga tko će ti ustupiti firmware od t-coma.

Citiraj:

Autor pyro (Post 1841866)
vrlo verovatno da nije. vidio sam u uputama skrinšot i QoS panel deluje dosta "mršavo".
odustajem od QoS-a sa ovim ruterom...

naišo sam na zanimljiv tekst, pominje se i ovaj ruter.
The importance of a good router – Why your internet keeps failing

jedan dio vezan za sx763:
...It's locked-down so you can't change the USB port or VoIP settings (Though performing a factory reset with the button on the underside fixed that for me)...

ako već ideš čitat onda čitaj podrobno. izvuko si ovo iz konteksta.
pravilno bi bilo istaknuti to ovako:

"Orcon with their HomeHub / BizHub router which is a Siemens SX-763. Best mentioned so far, but again far from the quality that a router should be. It's locked-down so you can't change the USB port or VoIP settings (Though performing a factory reset with the button on the underside fixed that for me)..."

pyro 06.02.2011. 16:29

@hackerivs
u čemu je problem?

Hackerivs 07.02.2011. 00:01

problem je u tome što si naveo iz citata da se tvorničkim resetiranjem može maknuti lock od strane providera, ne naglasivši pritom da to ide samo kod uređaja novozelandskog providera orcon.

pyro 07.02.2011. 09:39

znam da je orcon provajder..
kej se ne može na svakom ruteru to napravit?

Hackerivs 07.02.2011. 16:25

možeš ovaj naš ruter resetirat i 10 puta ali će ti ostat zaključano što je t-com predvidio da bude zaključano.

Andrija M 08.02.2011. 16:49

Citiraj:

Autor Hackerivs (Post 1842248)
1. mislim da ako mu se pošalje mail on će ustupit open-wrt. no ne znam jesi li upoznat s tim da open-wrt možeš samo staviti u uređaj putem serial porta?
2. može ali moraš nać nekoga tko će ti ustupiti firmware od t-coma

Serial port u kom smislu, RS232 na kompjuteru i neki port na motherboardu u unutrasnjosti siemensa? To bi onda prije bio neki jtag interfejs jel tako? Ima negdje shema tog kabla?

Firmware od t-coma se isto moze iscitati iz neotkljucanog siemensa preko serial porta pretpostavljam ?

Hackerivs 09.02.2011. 00:48

1. da, u unutrašnjosti siemensa. shemu mogu poslati na zahtjev.
2. može se iščitati i iz neotključanog siemensa, no zbog moguće konfuzije i potpune nepotrebnosti, upute za postupak i izvučene firmwareove od t-coma ne dajem nikome.

definho 15.02.2011. 19:28

evo ja sam svog hakirao jer mi je crko jedan port, ali sada bi htio vratiti t-comov firmware nazad pa da im prijavim kvar na ruteru da mi daju novi ili ovog poprave...
e sada, kako vratiti stari firmware i vratiti sve na staro tako da oni ne skuze da sam ista cackao po njemu i da mi priznaju garanciju (stogod to bilo)...

do sada sam bio na voljatelu ali njima placam konekciju i zbog toga nisu htjeli priznat garanciju, ali sada sam nazad na t-com pa nek si je*u mater i...

Hackerivs 15.02.2011. 20:46

nema načina da vratiš t-comov firmware natrag.
no bitno je za napomenuti da je firmware koji si ti stavio sada na uređaj originalni tvornički od samog proizvođača, tako da ti oni zakonski gledano moraju dati garanciju jer si ispoštovao sve uvjete. a u tim uvjetima među ostalim se firmware u uređaju niti ne spominje.

definho 17.02.2011. 18:25

ma, poznavajuci t-com nesto ce oni smuljat tako da vjerujem da cu kiflu dobit...
jeidno ako bi im mogao podvaliti da sam resetirao uređaj i dobio ovo, pogledat cu te uvijete pa cemo vidjet sto je u pitanju...

Hackerivs 17.02.2011. 19:58

ja sam vratio 2 uređaja i nema problema.
tehničar od t-coma dođe, vidi da ne radi i zamijeni ga. nije on serviser da analizira šta ima u njemu.

robogo 18.02.2011. 22:28

Pozdrav, dječaci :) čitam ovu temu stranicu po stranicu, pa sam odlučio i ja svoj SX763 osloboditi iz okova T-scuma :)

Imam pitanje: može li se, nakon otključavanja, router flashati novim firmwareom sa Gigaset stranice?

EDIT: radi se o Gigaset_SX76x_Annex_B_V234950.exe

Hackerivs 18.02.2011. 23:22

ne.

robogo 18.02.2011. 23:38

znači, otključam router, stavim nebrandirani firmware i onda ne mogu staviti novi direktno od proizvođača?

zanimljivo.

EDIT: zapnem na 9. koraku.

cd bin

Response: Invalid parameter name
Couldn't change service

EDIT 2: uspio sam, T-com brandirani firmware je stvar prošlosti, samo da još isprobam MaxTV, ali to ću sutra ujutro. Hvala na uputama :)

Hackerivs 19.02.2011. 01:13

firmware koji je u tutorijalu, već je nebrojeno puta rečeno, najnoviji je firmware direktno od proizvođača. to što oni njega nisu stavili na website i to što je tamo firmware star 4 godine je već sasvim drugi aspekt priče.

robogo 19.02.2011. 01:30

Citiraj:

Autor Hackerivs (Post 1852705)
firmware koji je u tutorijalu, već je nebrojeno puta rečeno, najnoviji je firmware direktno od proizvođača. to što oni njega nisu stavili na website i to što je tamo firmware star 4 godine je već sasvim drugi aspekt priče.

OK, OK, samo sam pitao :wtf2:

Uglavnom, router je otključan iz 5. pokušaja, korak po korak, doslovno prateći upute. Ubačen je IPTV config, dodana personalizirana konfiguracija i nekako mi se čini da sve radi bolje nego prije.

EDIT: ne radi MAXtv s ovim LAN4 configom (Neuspješno povezivanje s MaxTV uslugom). Otkačio DSL kabel, napravio factory reset kroz interface i MAXtv se učitava.

EDIT 2: opet isto, na routeru stane sav promet (torrenti se npr. ne uspijevaju povezati s peerovima) i nakon kratkog vremena router se reboota. Sutra prijava...

micky27 20.02.2011. 17:03

Ovako...
Imamo dva siemensa sx 763, te ih pokušavamo otključati več poduže vrijeme... NE IDE NAM!!!
Slijedili smo sve upute, mijenjali PASSWD u passwd, ali unatoč svim našim mukama i dalje putty kaže A C C E S S D E N I E D !!!! ACCESS DENIED!!! ACCESS DENIED!!! ACCESS DENIED!!! ACCESS DENIED... AAARRRGGGHHHH!!!!!
Imaš li još kakvih preporuka. Kao ftp clienta sam koristio onaj koji se nalazi u samim Windowsima "ftp". U Command promptu upišem ftp te se tamo otvori program, naravno u komandnoj liniji i preko njega otvorim 192.168.1.1. Nakon toga upišem username i password, promijenim iz velikih u mala slova, ali... ACCESS DENIED!!!!!!! Ponavljali smo postupak više puta i siguran sam da u Tamper dati napravim sve što treba, kopiranje iz nešto_nešto_coded_name u TCP kućicu, onaj string za comment je sa usb_1 jer ga tako router vidi i prepoznaje...
Probao sam i bez usb sticka, ali iskreno ne znam gdje staviti fajl passwd, ima neka unutarnja "shared" memorija u kojoj mogu spremiti ili pronaći taj fajl? Ja jednostavno ne mogu pronaći taj fajl... Šta god napravili i kojim god putem krenuli putty javi ACCESS DENIED!!!

Unaprijed hvala!!

CaptKirk 20.02.2011. 23:06

Zanima me da li novi firmware mapirani mrežni disk prethodno formatiran u NTFS sada konačno vidi kao NTFS ili i dalje FAT32?

Hackerivs 21.02.2011. 01:49

Citiraj:

Autor micky27 (Post 1853695)
Ovako...
Imamo dva siemensa sx 763, te ih pokušavamo otključati več poduže vrijeme... NE IDE NAM!!!
Slijedili smo sve upute, mijenjali PASSWD u passwd, ali unatoč svim našim mukama i dalje putty kaže A C C E S S D E N I E D !!!! ACCESS DENIED!!! ACCESS DENIED!!! ACCESS DENIED!!! ACCESS DENIED... AAARRRGGGHHHH!!!!!
Imaš li još kakvih preporuka. Kao ftp clienta sam koristio onaj koji se nalazi u samim Windowsima "ftp". U Command promptu upišem ftp te se tamo otvori program, naravno u komandnoj liniji i preko njega otvorim 192.168.1.1. Nakon toga upišem username i password, promijenim iz velikih u mala slova, ali... ACCESS DENIED!!!!!!! Ponavljali smo postupak više puta i siguran sam da u Tamper dati napravim sve što treba, kopiranje iz nešto_nešto_coded_name u TCP kućicu, onaj string za comment je sa usb_1 jer ga tako router vidi i prepoznaje...
Probao sam i bez usb sticka, ali iskreno ne znam gdje staviti fajl passwd, ima neka unutarnja "shared" memorija u kojoj mogu spremiti ili pronaći taj fajl? Ja jednostavno ne mogu pronaći taj fajl... Šta god napravili i kojim god putem krenuli putty javi ACCESS DENIED!!!

Unaprijed hvala!!

negdje griješiš.
recimo ovo mi nije sasvim jasno:

Citiraj:

Autor micky27 (Post 1853695)
U Command promptu upišem ftp te se tamo otvori program, naravno u komandnoj liniji i preko njega otvorim 192.168.1.1. Nakon toga upišem username i password, promijenim iz velikih u mala slova, ali... ACCESS DENIED!!!!!!!

ftp je jedno, a ssh je drugo. čini mi se da miješaš te dvije stvari.
dok mijenjaš PASSWD u passwd, to radiš preko ftp-a.
a dok izvršiš tutorijal pa ideš u ssh login, to radiš preko puttya, kako je opisano.
vjeruj mi, u zadnjih godinu dana, otkad je prva verzija otključavanja izišla, u slučaju poteškoća prilikom otključavanja, 99% ljudi nije dobro čitalo tutorijal. ovih ostalih 1% otpada na jedan nekompatibilan ruter kao i neke sitne sadržajne nedostatke u tutorijalu.

Citiraj:

Autor CaptKirk (Post 1853976)
Zanima me da li novi firmware mapirani mrežni disk prethodno formatiran u NTFS sada konačno vidi kao NTFS ili i dalje FAT32?

kao ntfs.

CaptKirk 23.02.2011. 21:24

Svi vi koji imate novije SX763 routere nemojte se niti mučiti jer ovo ne ide. T-COM je nešto napravio s USB-om da bi spriječio ovakve radnje. Npr,ne može se više ni promijeniti PASSWD u passwd jer te router odmah baca van i terminira konekciju.

Ovo sve pišem s mobilne konekcije jer sam izgubio vrijeme i sjebao konfiguraciju pa sad moram sve vratiti u prvobitno stanje

Hackerivs 24.02.2011. 00:24

ovakav navod nisam čuo, i držim da je takovo blokiranje u domeni nemogućega.
ukoliko se slažeš mogao bih ja pogledat preko teamviewera da saznamo o čemu se radi.

CaptKirk 24.02.2011. 01:02

Uglavnom,nisam neiskusni korisnik,bavim se računalima već više od 15-tak godina,star sam 42 godine i bilo je ,hvala Bogu neprospavanih noći pokraj ove kante. Slijedio sam tutorijal od slova do slova,sve je dobro do točke kad treba raditi s Putty-jem. Acess Denied i pomoći nema. Vidim da lozinku na stick-u promijeni u velika slova ali svaki pristup s ftp klijentom i pokušaj preimenovanja rezultira terminiranjem konekcije.
Nakon reseta na tvornički konfig,ne radi mi više Maxtv i router se reboota sam od sebe...Dalje ne znam..

Hackerivs 24.02.2011. 14:17

predlažem da sredimo neku konekciju s teamviewerom pa da zajedno pogledamo.

CaptKirk 24.02.2011. 16:04

Nakon tri reseta na tvorničke postavke uspio je proraditi MaxTV. A za TeamViewer bi mogli preko mobilne konekcije ili pokušati upogoniti jednu Kasdu koju imam jer nemam 56K modem u računalu....

Hackerivs 24.02.2011. 19:04

odi kod susjeda, koji ima neki drugi ruter da nije SX, stavi ga na adresu 192.168.1.2 i napravit ćemo sve što treba :)

CaptKirk 24.02.2011. 23:09

Pa može i kasda raditi, zašto bih posuđivao kad imam drugi router? Sve ok, javim ti se kad se psihički pripremim za ovo jer u slučaju neuspjeha, mrak mi pada na oči kad se sjetim tvorničkog reseta i povratka na staro...

Hackerivs 24.02.2011. 23:40

javi mi se na PM pa se dogovorimo!

robogo 27.02.2011. 02:44

Citiraj:

Autor CaptKirk (Post 1856427)
Svi vi koji imate novije SX763 routere nemojte se niti mučiti jer ovo ne ide. T-COM je nešto napravio s USB-om da bi spriječio ovakve radnje. Npr,ne može se više ni promijeniti PASSWD u passwd jer te router odmah baca van i terminira konekciju. To je tako kad imamo idiote od providera..

T-Com ne radi ama baš ništa s USB-om.

Hackerivs 27.02.2011. 14:12

Citiraj:

Autor robogo (Post 1858620)
T-Com ne radi ama baš ništa s USB-om.

iako sam tradicionalno protiv svega rozog, s ovom tvrdnjom se moram složiti

CaptKirk 27.02.2011. 20:25

Da,bio sam u krivu što sse tiće moga posta gore,ispričavam se. Uspjeli smo "opametiti" router :). Uspio sam primjetiti dva problema. Prvo: zašto lampica na trećem portu treperi kao da kroz nju ide MaxTV promet ako je on sada vezan samo za četvrti port?
Drugo: Mrežni disk,mada je formatiran u NTFS i dalje vidi kao FAT32?!

Hackerivs 01.03.2011. 01:08

za lampicu- stvarno nemam pojma, jer nemam maxtv da bi to provjerio. no, ako ti radi port 4 max tv, i recimo port 3 kompjutor, nek te ne brine.
ako ti ipak smeta mogu ti poslati da napeglaš opet roza tvornički konfig ali tako će nestati port 3.
za ovo drugo- e stvarno ne znam.

CaptKirk 01.03.2011. 16:50

Treći port normalno funkcionira kao LAN samo lampica treperi u ritmu MaxTV stream-a. Znaći,kao da ide maxtv promet preko njega a u stvari ne ide... Nemam namjeru vraćati se na rozu,dosta mi je bilo roze prethodnih 20 godina :)). Sve u svemu,zadovoljan sam,ovo su samo sitnice koje sam primjetio. Samo jedno pitanje: Kako postoji opcija da uskoro pređem na optiku,da li igra ovaj konfiguracijski file za optiku koji sam skinuo s ovih stranica?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:23.