![]() |
Citiraj:
Q6700 se više zagrijava, slabije overclocka, samim time moraš imati bolji hladnjak za podizanje radnih taktova. Box hladnjaci su sasvim dovoljni za stock postavke, pogotovo ako ti ne smeta buka. Ako nisi vičan OCu, onda uzmi onaj koji ima veći takt za traženu cijenu, imat ćeš bolje performanse u pravilu, iako je to diskutabilno... Unutar 700kn cijene nemaš puno biranja, 65nm Q6600 ili nešto tipa Q8300, Q8400 sa 45nm strane. |
hladnjak vec na ovom sada procesoru imam prilicno dobar tako da me grijanje ne muci (Arctic Freezer 7 pro)
procesore rijetko OC-em, a i ako mu dizem takt onda ga ne dizem u "nebesa" koliko se uopce krece cijena rabljenih Q6700 ili Q9400? Nemam pristup trznici pa trenutno gledam samo cijene na ebayu |
Q6700 je rijedak, 800 nadalje. Njegov slabiji brat (2.4GHz) se da nać već od 700kn, pogotovo B3 stepping.
Q9400 oko 800kn. |
Puno hvala za informacije
Prema tome mi je najbolje ici na Q9400, razlika od 100-200kn me nece ubiti :) |
Trenutno imam E5200 procesor dignut na 3,8.. sobzirom da cesto rendam slike,video (3d) htio bih sto bezbolnije proci da mi se novcanik ne stanji :) ne zelim kupovati rabljenje procesore itd.. pa mi je upao Q8300 znam 1.200kn kosta al kad bi uzo Phenom II X2 550 i jos maticnu dodje me isto s tim da jos nisam siguran dali cu moci otkljucati jezgre i dali ce biti stabilno..
nisam previse istrazivao na netu (nemam vremena) pa trazim neki savjet zaboravio sam reci da koji kog proc. kupim namjeravam overclock.. plafon 1200-300kn |
Bojim se da si u svojoj računici zaboravio stavku 'RAM', jer ako odeš na novu AMD ploču, vrlo vjerojatno će ti trebati i DDR3.
Iskreno, ne znam šta imaš protiv rabljenih procesora. Nema on nekih pokretnih dijelova pa da se vidi trag korištenja. Većina se nađe za povoljnu cijenu (vidi par postova iznad) i sa garancijom pa ne vidim nekog jakog razloga zašto ga ne uzeti. |
Citiraj:
no, za 1200-1300, bolje od Q8X00 novog bolje nećeš naći u trgovinama, naravno, da ostaneš na istoj ploči i istom RAM-u. |
evo ima nesto na njuskalu, recimo ovaj q9400 za 1100kn sa 1.5god garancije (imo, malo je cak i skup al opet jeftiniji od bilocega iz ducana)
kupi polovno definitivno, procesor je valjda jedina stvar za koju se ne moras brinut kad kupujes polovno da je "istrosena" EDIT: q8200 za 600kn! :) vjerojatno je vec prodan |
Citiraj:
Digni taj savoj na 3-3.2Ghz i to ti je čist dovoljno za sve. |
Citiraj:
vidjet cu jos sto ce biti tocno na kraju :) |
Ne isplati se kupovat q9550 jer za njega ljudi traze vise nego za 750 . 1gb ddr3 se moze nac za 120kn novo i znam da ce uskoro memorije ici jos dolje, maticnih isto ima vec od 500njak kn polovnih ili malo vise novih i i5 operacija ne mora bit skupa.
Mislim da bi mogao prodajom svojih komponenti i nadoplatom u visini q8xxx kupit i5 konfu koja bi za rendanje bila osjetno brza od bilo koje core2quad konfe. |
bas sam radio male testove sada
na 1,83 GHz otvaranje raw filea mi traje 8 sekundi kada sam ga digao na 2.8GHz otvaraje traje 5 sekundi temperatura je OK, ne prelazi 60 stupnjeva u loadu pa cu ga za sada drzati na 2.8, mozda odem nesto vise gore pratiti cu malo njuskalo i za i5 750 pa postoji mogucnost da cu i to uzeti, nije da mi se pretjerano zuri sa upgradeom, a htio bi neki best buy :) |
Pozdrav svima!Pojacao bih performanse laptopa zamjenom procesora,ali ne znam kojim zamijeniti postojeci,pa molim za pomoc.Lap je toshiba a135-s2276,sa T2060 procesorom.
Koji bi drugi odgovarao umjesto postojeceg,a da vidno poboljsam performanse? |
Ideja nije ni loša ni nova, ali kako misliš riješiti problem odvođenja topline ako staviš procesor koji se više zagrijava? Obično su sistemi hlađenja rađeni za određeni procesor što će neminovno dovoditi do pregrijavanja novog.
Obzirom da se radi o PPGA478 socketu, teško da ćeš danas naći išta bolje od ovoga što imaš. |
Hvala na komentaru.Predpostavljam da zagrijavanje ovisi o opterecenju procesora.Ako je tako,mislim da se taj drugi ne bi pregrijavao mojim koristenjem.Ne koristim komp za prezahtjevne programe ,a igrice ne igram.
|
ma samo gledaj da imaju isti TDP ako nades neki jaci procesor i neces imat problema
|
Nabavio sam E5400 (na stock voltaži ide do 3,8)
E sada razmišljam možda o nabavi novog proca... Bi li E7300 predstavljao nekakav pomak ili bi slično bilo kao sa e5400? Mislim da i 7300 ne bi išao puno preko 4 ako i toliko. Serija e8xxx? Naprimjer neki E8200? Zadnja opcija kvad ...(npr q8200?) mada sumnjam da mi treba tako nešto pošto osim povremenog igranja rijetko koristim komp za neke procesorski zahtijevnije radnje :D |
Nemaš potrebe, pomak na E7300 nebi primjetio.
|
Nadogradnja s E8200
S čime nadograditi E8200 2,66 Ghz +Gigabyte GA-P35-DS3L +4Gb rama.
Da li će se osjetiti pomak na neki socket 1156 procesor poput i3 ili i5? |
Što želiš raditi na kompjuteru da bi osjetio pomak? Surfanjem, multimedijom i nekim niže-prosječnim gamingom, nećeš osjetiti neke velike pomake.
Obrada videa, slika, glazbe, malo žešće igranje... tu se već osjeti, govorim iz prve ruke. |
Citiraj:
|
Q8300 ili Q8400
Nadogradio bi trenutnu konfu sa novim procom,pa me zanima sto je po vama bolje kupiti Q8300 ili Q8400?Klokno bi ga na 3Ghz
|
Q9 seriju pikiraj, pogotovo ovu sa 12MB keša, to su macani od procesora za još dugo vremena...
|
lova je u pitanju
|
Pa za te Q8XXX procesore ćeš bleknut minimalno 700kn...a svoj nećeš utopit za više od 400kn. JEl taj Quad duplo bolji od tvog? Ne bih se baš kladio.
|
yes sir
|
ma nema za kupit Q9xxx serije nigdje u nas
|
|
Citiraj:
http://www.bug.hr/forum/topic/kompon...-e0/76517.aspx |
Mislim da je bolji pick od Arunovića uzeti QX6850 za 1000 kuna ;)
|
pozz svima,
kupujem novi procesor do 1000kn, trenutno imam E4500. Sto preporucujete? Razmisljao sam o Q6600? Prvenstveno mi je potrebno za igranje novijig igrica kao npr. novi call of duty i need for speed. Naime nenormalno mi stekaju i to me nervira XD |
Bolje ćeš proć ak uzmes polovno, Q6600 moze se nac za 600 cca, ili uzet E8400/E8500 otprilike za istu cijenu.
Ako hoćeš dat 1000 kn mogao bi uzet Q9400/Q9450, malo ih je teže nać, ali da se! |
Budući da sam svoj e8400 praktički zamjenio za q6600 bez nekih ulaganja, mogu reći neke konkretne razlike.
U svakodnevnom radu razlika ne postoji ili je minorna, nisam ništa mjerio- to je čisti subjektivni dojam. Podizanje sustava, rad u Win. i ostalo je poprilično vremenski isto, gledajući navedene procesore. Jedini stvarni pomak sam primjetio u igrama, konkretno BBC2 gdje sam sa 60fps-a dobio pomak na 90fps, na što sam i ciljao. E8400 je radio na 3,8GHz, q6600 je za na 3,4GHz. Iz navedenog sam mišljenja da se eventulno ovakva zamjena isplati uz možebitnu nadoplatu od 100-ak kn, te bilo kakvo ulaganje od 300kn na dalje se ne isplati-tipa za Q9xxx seriju koji idu za 1000kn i više. Jedino isplativo po meni je baš prelazak na novu platformu...i5, i7 i sl. |
A zašto si onda išao na C2Q kada nemaš potrebe za 4 jezgre?
Razlika je i više no osjetna ako koristiš software koji radi i posve opterećuje sve četiri jezgre. Zato si recimo i dobio osjetan pomak u BF-BC2. Dakle isplati se ako zaista trebaš 4 jezgre. |
Evo uzeo sam nedavno celeron 430. Trebalo mi je novo i što jeftinije jer taj komp služi 95% za pregledavanje interneta.
Možda pitanje nije na pravom mjestu ali ne kužim zašto taj proc ide na 100% opterećenja kod običnog otvaranja web ili windows stranice. Valjda nemože biti tako slab da ni taj zadatak ne može obaviti!? |
Citiraj:
Jasno je gdje kvadovi dolaze na svoje, samo sam htio opisati svima koji žele sa 775 dual na 775 quad, kakvo je stanje stvari i što da očekuju jer uvijek je pitanje šta prelaz konkretno donosi.:fiju: Svatko ima svoju računicu pa nek kombinira šta je isplativo.:D |
Citiraj:
|
Imam eset s.s. ali mislim da bi svaki anti virus i sl. 1.8 GHz trebalo pokrenuti bez problema.
Cak me ne smeta to toliko koliko me zanima zasto se to dogadja. |
Baci oko u Task Manager pa vidi što ga zakolje.
Možda je OS pun smeća. U glavnom Celeron 430 nije slab proc za normalno korištenje. btw koji je os u pitanju? I popuni opciju Moj Komp. |
Explorer ga kolje. Os je vista i nema nekog smeca koje ga moze usporavati osim ako mi je nesto promaklo. Ali to se pocelo dogadjati odmah cim sam stavio proc. Prije je na njegovom mjestu bio 7200 i sve se odvijalo na min. loadu. Moze biti da je do proca? Ne racunam na to jer koliko znam proc ili radi ili ne, za trece neznam.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:18. |