PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Odabir zvučne kartice (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=170293)

ukiy 29.10.2012. 10:23

Citiraj:

Autor SetH (Post 2264140)
mislim uzimat i neki m-audio pa da sve to bude što bolje...ili je pametnije pojačalo+zvučnici

Na M-Audio idi samo ako ce sluziti za glazbu. I imaj na umu da su to near-field zvucnici koji nece ispuniti prostoriju zvukom (pretpostavljam da si mislio na AV i BX modele).
I u ovom slucaju mjenjaj zvucnu, Asus D1/DX minimalno.

Ako se mislis igrati i gledati filmove/serije idi na nesto drugo. Za male novce se moze naci fina kombinacija t-ampa i zvucnika. Nesto tipa ovo.
I ta trenutna zvucna bi ti bila i vise nego dovoljna.

Dino57 30.10.2012. 22:50

Koju zvučnu karticu?

Pozdrav.
Zanimaju me vaši prijedlozi u vezi zvučne kartice.
Zanimaju me kartice punokrvnim x-fi čipom pa sam razmišljao o creative labs XFi xtreme gamer koju se da nabaviti za nekih 200 kn,koliko vidim to je jedna od najjeftinijih kartica sa x-fi čipom,ili uzeti X-Fi Titanium Fatality Professional koja je 500 kn.
Uzeti Creative Labs ili možda neku od asusovih xonar(DX,DS),koje su razlike...
U biti ciljam na cjenovni rang do 500 kn.

ukiy 31.10.2012. 12:19

@Dino57
Koje zvucnike/slusalice mislis spojiti na zvucnu?

X-Fi zvucne nisam cuo, ali trenutno imam Xonar DS i toplo je preporucam. Na njoj je bilo svasta spojeno, od KRK VXT6 preko M-Audia BX5 i AV40 do Creative T20... i sve je to uredno i cisto, bez ikakvih problema radilo, sa kvalitetom zvuka koja je mene potpuno zadovoljila. :D

alengrosevic 31.10.2012. 12:50

ako uspiješ nabaviti X-Fi titanium Fatality za 500 kn to je odlična kupnja. U slučaju da nemožeš, potraži Xonar DX/D1 kartice. Imao sam sva tri modela i s njima nećeš pogriješiti...

Moloch 02.11.2012. 13:19

Pozdrav svima, ne znam jesam li na pravoj temi ali svaka je pomoć dobrodošla. Situacija je slijedeća...

Imam 2.1 sustav aktivnih nearfield studijskih monitora (rang cijene 500€, dakle srednja klasa). Trenutno su spojeni na internu, staru 24bitLive! SB karticu. :D

Htio bih zamijeniti tu staru creative karticu nečim na što bih idealno mogao spojiti i planirani gramofon (koje će imati kvalitetno pretpojačalo, dakle ne treba phono ulaz) i po mogućnosti električnu gitaru (kad mi se ne da vaditi njeno pojačalo), da je eksterno (USB) te da ima TRS ili XLR ili chinch konektore a ne 3.5mm.

Subwoofer sam trenutno radi cutoff (šljaka ok) tako da ne treba nužno imati LFE izlaz (dosta L/R) iako može i tako.

Budžet - a recimo oko 1000kn... ne mogu si opravdati veliki trošak kad uglavnom "trošim" MP3ice, nešto FLACa, filmove i streaminge, a računalo je centralni uređaj.

Recimo ovo sam jedino zasad iskopao da zadovoljava i na prvu se čini kao ok rješenje - http://www.esi-audio.com/products/u24xl/, iako nema Hi-Z ulaz za gitaru. Ima li netko iskustva s ESIem?

Prijedlozi za alternative? Znam da je malo specifično ... do sad sam dobio prijedloga od receivera do mikseta... ja bih nešto jednostavno, maleno, oku ugodno i bez previše komplikacija.

Dino57 02.11.2012. 13:48

Citiraj:

Autor ukiy (Post 2266383)
@Dino57
Koje zvucnike/slusalice mislis spojiti na zvucnu?

X-Fi zvucne nisam cuo, ali trenutno imam Xonar DS i toplo je preporucam. Na njoj je bilo svasta spojeno, od KRK VXT6 preko M-Audia BX5 i AV40 do Creative T20... i sve je to uredno i cisto, bez ikakvih problema radilo, sa kvalitetom zvuka koja je mene potpuno zadovoljila. :D

Pa razmišljao sam uzeti neki 2.1 sustav tipa Logitech Z323,Z523 ili X230.
Gledao sam i X-Fi Titanium Fatality Professional koja ima polovna za 550 kn ali to mi je malo preskupo, za 250 kn si mogu ubost X-Fi Extreme Music i to mi izgleda dovoljno dobar upgrade za te pare,postoje driveri za win 7 pa pretpostavljam da nebi trebalo biti problema. Buraz ima Xonar DS i spojen 5.1 sustav Logitech X530 i kvaliteta zvuka je odlična.
Stavio bih si i ja 5.1 ali kad mi smeta ormar u sobi pa nemogu rasporedit zvučnike.

ukiy 02.11.2012. 14:03

@Dino57
Ma slobodno idi na X-Fi Extreme Music, i vise je nego dovoljna za navedene zvucnike.
Ja osobno bih isao na Xonar DG, koji ima i headphone amp, na nabava.net se moze naci za 230kn.

Dino57 02.11.2012. 14:07

Citiraj:

Autor ukiy (Post 2267534)
@Dino57
Ma slobodno idi na X-Fi Extreme Music, i vise je nego dovoljna za navedene zvucnike.
Ja osobno bih isao na Xonar DG, koji ima i headphone amp, na nabava.net se moze naci za 230kn.

Misliš da mi je bolji izbor Xonar DG?
Baš sam sad maloprije skontao da ima nova za 250 kn, pa googlao neki kažu da je bolja ta asusova dok neki da je X-Fi pa su me sad zbunili i gledam koju od te dvije,jedan lik na forumu kaže da ima problema na win 7 otkako je promjenio matičnu.

ukiy 02.11.2012. 14:44

Nemogu ih objektivno usporedit jer X-Fi nisam cuo/imao, ali prema onome sto sam procita po netu mislim da je DG bolji izbor.
Ako se ne varam sve ove jeftinije Xonar kartice su bazirane na istom C-Media chipu, pa ne mozes puno falit koju god uzeo.

BojanZD 02.11.2012. 15:03

Imam X-fi i xonar DG pa mogu povući usporedbu.
Nemožeš pogriješiti bez obzira koju kupio, jedini minu na X-fi što nema front pannel podršku i zbog toga je kod mene završila u HTPC konfi a Xonar DG je za igre u gejming kompu.
Inače, obavezno ubaciti Asio ili još bolje wasapi drivere, ovo stvarno izvuče iz kartice maximum.
Npr, kod mene je setup ovakav - X-Fi + Wasapi + Hi-Fi , i to je pravo zadovoljstvo, dok je Xonar zaslužan za moje Sennheiser HD200 sluške..uglavnom, velik skok od onboard zvučnih-tu nema rasprave.

sti 02.11.2012. 19:31

Uzeo sam X-Fi Xtreme Music (polovnu), te instalirao službene Creative drivere. Uskoro mi stižu Samson SR850 slušalice.

Da li postoje neki bolji driveri od službenih, sa više opcija/boljim zvukom ? Našao sam na netu PAX, ali ne znam isplati li ih se stavljati.

Također me zanima da li su ove postavke u foobaru OK ? Konkretno, output format. Stavio sam 24 bita. U slučaju da je pjesma (FLAC format) kodirana sa "samo" 16 bita, da li dolazi do konverzije iz 24->16 bita i da li to utječe na samu kvalitetu zvuka ?

http://www.pohrani.com/f/2p/u8/3vf3uS3X/slika.png

Dino57 02.11.2012. 20:52

Citiraj:

Autor BojanZD (Post 2267583)
Imam X-fi i xonar DG pa mogu povući usporedbu.
Nemožeš pogriješiti bez obzira koju kupio, jedini minu na X-fi što nema front pannel podršku i zbog toga je kod mene završila u HTPC konfi a Xonar DG je za igre u gejming kompu.
Inače, obavezno ubaciti Asio ili još bolje wasapi drivere, ovo stvarno izvuče iz kartice maximum.
Npr, kod mene je setup ovakav - X-Fi + Wasapi + Hi-Fi , i to je pravo zadovoljstvo, dok je Xonar zaslužan za moje Sennheiser HD200 sluške..uglavnom, velik skok od onboard zvučnih-tu nema rasprave.

Znači pomak je odličan u odnosu na onboard zvučnu,nemam baš iskustva s zvučnama,kaže mi par ljudi da uzmem samo zvučnike i da s zvučnom karticom od 50 ak eura neću osjetiti previše razlike. Jel ta razlika u kvaliteti lako uhu prepoznatljiva? Recimo da na istim zvučnicima pustim neku pjesmu u mp3 formatu od 320 kbps, jel u tome slučaju moguće primjetiti razliku? Kako je najlakše primjetit razliku tj kako napravit usporedbu?
Jel Extreme Gamer podržava front panel pošto bi to treba da mogu slušalice priljučit naprijed na kućište a iza zvučnike?

Shockre 02.11.2012. 22:35

ovisi kakvi zvucnici i kakve slusalice.. npr ja imam Sennheiser PC360 slusalice. na onboard mi je bilo ok, pa reko sta cu bacat pare na zvucnu kad svi tak kazu da nije neka razlika sa jeftinom zvucnom. na kraju sam ipak uzo Asus DGX. najbolje potrosenih 250kn na komp ikad je sve sto cu rec. naci ogromna razlika u kvaliteti, da ne povjerujes.
al isto tak sam probo i od frenda steelseries sibera sluske koje su tolko hvaljene gaming sluske, smece tesko. na onboard i na DGX je zanemariva razlika.

BojanZD 02.11.2012. 23:29

Citiraj:

Autor Dino57 (Post 2267816)
Znači pomak je odličan u odnosu na onboard zvučnu,nemam baš iskustva s zvučnama,kaže mi par ljudi da uzmem samo zvučnike i da s zvučnom karticom od 50 ak eura neću osjetiti previše razlike. Jel ta razlika u kvaliteti lako uhu prepoznatljiva? Recimo da na istim zvučnicima pustim neku pjesmu u mp3 formatu od 320 kbps, jel u tome slučaju moguće primjetiti razliku? Kako je najlakše primjetit razliku tj kako napravit usporedbu?
Jel Extreme Gamer podržava front panel pošto bi to treba da mogu slušalice priljučit naprijed na kućište a iza zvučnike?

Ako imaš "crap" zvučnike il slušalice neće ti pomoći nikakva zvučna.:fiju:
Ako imaš dobre sluške ili neki HI-fi setup onda je pomak jasno vidljiv...tu ljudi mogu kenjat šta hoće al samo gluh čovjek neće čuti značajan pomak u kvaliteti zvuka.
Uglavnom, polovna x-fi se nađe za 150kn i vrijedi svake kune, uz kvalitetu zvuka dobit ćeš i na glasnoći.
Xonara gotovo i nema rabljenih...al svejedno,obe su i više nego dobre.:goood:

-POP- 03.11.2012. 01:37

Citiraj:

Autor sti (Post 2267771)
Uzeo sam X-Fi Xtreme Music (polovnu), te instalirao službene Creative drivere. Uskoro mi stižu Samson SR850 slušalice.

Da li postoje neki bolji driveri od službenih, sa više opcija/boljim zvukom ? Našao sam na netu PAX, ali ne znam isplati li ih se stavljati.

Također me zanima da li su ove postavke u foobaru OK ? Konkretno, output format. Stavio sam 24 bita. U slučaju da je pjesma (FLAC format) kodirana sa "samo" 16 bita, da li dolazi do konverzije iz 24->16 bita i da li to utječe na samu kvalitetu zvuka ?

http://www.pohrani.com/f/2p/u8/3vf3uS3X/slika.png

Osobno koristim PAX V5.00 već duže vrijeme, istina meni koriste isključivo za stereo slušanje, zadovoljan sam...

Dino57 03.11.2012. 09:37

Citiraj:

Autor BojanZD (Post 2267913)
Ako imaš "crap" zvučnike il slušalice neće ti pomoći nikakva zvučna.:fiju:
Ako imaš dobre sluške ili neki HI-fi setup onda je pomak jasno vidljiv...tu ljudi mogu kenjat šta hoće al samo gluh čovjek neće čuti značajan pomak u kvaliteti zvuka.
Uglavnom, polovna x-fi se nađe za 150kn i vrijedi svake kune, uz kvalitetu zvuka dobit ćeš i na glasnoći.
Xonara gotovo i nema rabljenih...al svejedno,obe su i više nego dobre.:goood:

Ok,onda bih trebao osjetiti razliku pošto ja imam ove slušalice i na logitech Z323 će se sigurno očitovat razlika.
Jel se po čemu razlikuju Extreme Music i Extreme Gamer osim što je Extreme Gamer niskoprofilna kartica?
Ako nemogu spojit frontpanel ulaze onda ću morat tražit neku alternativu jer frontpanel uglavnom koristim za slušalice a iza su spojeni zvučnici.
Znači trebao bih dobiti identične performanse i sa Xonar DG kartiom(više me vuče da uzmem X-fi ali mi treba podrška za front panel ulaze)?

kasko 03.11.2012. 17:02

Onda odi na xonar dg karticu, ja sam prezadovoljan s senheisser hd205, kad spojim na onboard zvucnu, em je losiji zvuk, em se jedno 50% slabije čuju. Upravo je došla i podrška za win8 tak oda na svim m$ OS radi.

Dino57 17.12.2012. 19:35

evo da se javim, uzeo sam X-Fi extreme gamer polovnu za 200 kn i zadovoljan sam.
Čak i na mojim šrot zvučnicima od 150 kn se osjeti razlika u čistoći,dubini,glasnoći zvuka.
Kontam uzet Logitech Z523 čim skupim para.

esc 20.12.2012. 21:28

Citiraj:

Autor Dino57 (Post 2299299)
evo da se javim, uzeo sam X-Fi extreme gamer polovnu za 200 kn i zadovoljan sam.
Čak i na mojim šrot zvučnicima od 150 kn se osjeti razlika u čistoći,dubini,glasnoći zvuka.
Kontam uzet Logitech Z523 čim skupim para.

Imam i ja dotičnu i mislim kupit asus xonar DG pa me zanima da li će to šljakat i radit zajedno? Kombinirao bi xtreme gamer za stolne zvučnike a xonar DG bih koristio za slušalice jer sam čuo da je u tu svrhu najbolja ,hvala

explorer 4 20.12.2012. 23:55

Citiraj:

Autor Shockre (Post 2267895)
ovisi kakvi zvucnici i kakve slusalice.. npr ja imam Sennheiser PC360 slusalice. na onboard mi je bilo ok, pa reko sta cu bacat pare na zvucnu kad svi tak kazu da nije neka razlika sa jeftinom zvucnom. na kraju sam ipak uzo Asus DGX. najbolje potrosenih 250kn na komp ikad je sve sto cu rec. naci ogromna razlika u kvaliteti, da ne povjerujes.
al isto tak sam probo i od frenda steelseries sibera sluske koje su tolko hvaljene gaming sluske, smece tesko. na onboard i na DGX je zanemariva razlika.

Živi dokaz da su "gamerske" slušalice, kako ih već zovu, precijenjeno smeće.

To nema veze sa zvukom, svaki Sennheiser ili AKG od 300 kn odere bilo koje slušalice takvog tipka.
Kad tako nešto kažem na Bug forumu, proglase me ludim :D

Kulja 20.12.2012. 23:59

Citiraj:

Autor explorer 4 (Post 2301637)

To nema veze sa zvukom, svaki Sennheiser ili AKG od 300 kn odere bilo koje slušalice takvog tipka.

Ne razumijem, pa Sennheiser PC360 su isto "gamerske" slusalice.

explorer 4 21.12.2012. 00:04

Da, al to je Sennheiser.

Steelseries, Logitech, Razer kenjkaju s tim slušalicama.

Krivo sam se izrazio, mislio sam na slušalice od ovih pc proizvođača.

esc 21.12.2012. 13:11

Citiraj:

Autor esc (Post 2301564)
Imam i ja dotičnu i mislim kupit asus xonar DG pa me zanima da li će to šljakat i radit zajedno? Kombinirao bi xtreme gamer za stolne zvučnike a xonar DG bih koristio za slušalice jer sam čuo da je u tu svrhu najbolja ,hvala

Ma nije baš tako,zapravo logi je preskup za ono šta nudi,neke osjetno jeftinije slušalice imaju bolji zvuk
Isprobao sam HD 201,202...nema tu prevelike razlike u odnosu na gamerske slične ili više cjene...plantronics npr.

Jel tko isprobao i može mi odgovorit

chare 21.12.2012. 13:25

Citiraj:

Autor explorer 4 (Post 2301637)

Ako nemas pojma o cemu pricas bolje je da ne komentiras. Bolje sutit nego ispast glup. :chears:

explorer 4 23.12.2012. 12:38

Prije bih rekao da ti nemaš pojma o čemu pričaš jer da si probao neke imalo ozbiljnije slušalice bi znao o čemu pričam.
Ovako upravo ti ispadaš glup.

chare 23.12.2012. 12:55

Citiraj:

Autor explorer 4 (Post 2302776)
Prije bih rekao da ti nemaš pojma o čemu pričaš jer da si probao neke imalo ozbiljnije slušalice bi znao o čemu pričam.
Ovako upravo ti ispadaš glup.

Ozbiljnije slusalice za 300 kn ? Jos si mamuran od jucerasnjeg izlaska valjda. Probao sam vjerovatno vise slusalica za gaming i slusanje nego ces ti ikad u zivotu probat. Moj komentar se odnosi na tvoj blesav komentar da "svaki Sennheiser ili AKG od 300 kn odere bilo koje slušalice takvog tipa." Al vjerovatno niti neznas ni razliku pa nije potrebno dalje nastavit ovaj razgovor. :hitthewal:p.s. da si izostavio cijenu bi se mozda slozio s tobom na neki nacin.

explorer 4 25.12.2012. 23:26

Citiraj:

Autor chare (Post 2302783)
Ozbiljnije slusalice za 300 kn ? Jos si mamuran od jucerasnjeg izlaska valjda. Probao sam vjerovatno vise slusalica za gaming i slusanje nego ces ti ikad u zivotu probat. Moj komentar se odnosi na tvoj blesav komentar da "svaki Sennheiser ili AKG od 300 kn odere bilo koje slušalice takvog tipa." Al vjerovatno niti neznas ni razliku pa nije potrebno dalje nastavit ovaj razgovor. :hitthewal:p.s. da si izostavio cijenu bi se mozda slozio s tobom na neki nacin.

Napisao sam imalo ozbiljnije slušalice od oko 300 kn, čitaj malo.
Kako ti znaš koliko sam ja slušalica u životu probao ?

Pa neznam zašto je moj komentar blesav, bilo bi mi drago kad bi mi objasnio. Neznam je li ti poznato da "gamerske" slušalice imaju puno filtara i efekata, a oni se upravo stavljaju kod loših drivera u slušalicama/zvučnicima.

Neznam čemu tako svadljiv ton i na koga si nabrijan :wtf2:

Shockre 26.12.2012. 01:08

pa dobro explorer govori.. ne znam cemu cudenje.
svake senn ili akg od 300kn imaju bolji zvuk od tih svih logi/razer/steelseries i slicnih gluposti po 700-1000.
to ZNAM jer sam imo skoro sve top modele.. od G35, G930, Siberie, Megalodon.. jedino kaj mi je privuklo paznju je ovaj novi Tiamat od Razera cisto zato kaj je drugaciji sistem pa bi htio cut.
PC 360 jesu gaming cisto zato sto je to senn linija gaming sluski (i bome nisu 300kn), ali to su ustvari mjesanac HD 558 i HD 598 sto se konstrukcije i drivera tice (znaci kvalitetne stereo slusalice) sa stavljenim mikrofonom gore.
ko oce dobar zvuk za te pare nema bolje, PC 360 i DGX su brutalna komba. za nesto bolje treba dat vise nego duplo od toga.

explorer 4 27.12.2012. 16:00

Citiraj:

Autor Shockre (Post 2303955)
svake senn ili akg od 300kn imaju bolji zvuk od tih svih logi/razer/steelseries i slicnih gluposti po 700-1000.
to ZNAM jer sam imo skoro sve top modele.. od G35, G930, Siberie, Megalodon.. jedino kaj mi je privuklo paznju je ovaj novi Tiamat od Razera cisto zato kaj je drugaciji sistem pa bi htio cut.
PC 360 jesu gaming cisto zato sto je to senn linija gaming sluski (i bome nisu 300kn), ali to su ustvari mjesanac HD 558 i HD 598 sto se konstrukcije i drivera tice (znaci kvalitetne stereo slusalice) sa stavljenim mikrofonom gore.
ko oce dobar zvuk za te pare nema bolje, PC 360 i DGX su brutalna komba. za nesto bolje treba dat vise nego duplo od toga.

Probao sam i ja te sve najrazvikanije gamerske slušalice, da ne bi bilo da lupam napamet.
Ti si se sam uvjerio da je tako, ali jednostavno ljudi ne vjeruju dok ne probaju.
A šteta bačenih novaca, ti za 700-800 kn koliko dođu G35 ili tako neke slične možeš kupiti odlične stereo slušalice, koje imaju neusporedivo bolji zvuk.

esc 27.12.2012. 17:10

Citiraj:

Autor Shockre (Post 2303955)

Ma to su sve većinom isti ili slični driveri,40mm,međutim ima razlika i mnoge gamerske slušalice su precjenjene...npr. one za 100-200kn mogu zvučat bolje od onih za 700
Npr. probao sam HD202,201 Sennheiser i Plantronics Gamecom 777,ja neku razliku ne vidim,nisu Sennheiser ništa bolje za glazbu
Probao sam i neke jeftine speedlink i isto su bile uz bok hd201 i 202

Kad kažete Senheiser za 300kn na koji model točno mislite,bilo bi ok točno imenovat

junkieee 23.01.2013. 18:56

nego moze mala pomoc.

Planiram zamjeniti integriranu zvucnu sa xonar DG-om. Mislim da mi bolja ( skuplja ) i ne treba za ovo sta ja trazim. Imam samo jedan problem, a to je nedostatak prostora između graficke i pci slota. Pitanje je, da li Xonar DG stane ovdje? Ako ne sto mi preostaje kao opcija. Usb zvucna?

Slika :

http://www.pohrani.com/f/14/zv/2x8nbZmj/1/1.jpg

2 die 4 24.01.2013. 12:39

Koliko ja vidim ti imaš i pci-e 1x slot iznad grafičke tako da ti je izbor jako povečan, pa čak i na xonar seriju sa pci-e 1x i sve ostale sa istim utorom.
To će ti stati sigurno i nebi trebao imati problema sa instalacijom.

E sada je samo na tebi da nađeš pravu u svom buđetu i da ti paše zvukom ;)

junkieee 24.01.2013. 19:31

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 2321812)
Koliko ja vidim ti imaš i pci-e 1x slot iznad grafičke tako da ti je izbor jako povečan, pa čak i na xonar seriju sa pci-e 1x i sve ostale sa istim utorom.
To će ti stati sigurno i nebi trebao imati problema sa instalacijom.

E sada je samo na tebi da nađeš pravu u svom buđetu i da ti paše zvukom ;)

Znaci xonar DG stane u klasicni pci slot i u pci-e ( ovaj mali? ).. Vidis to nisam znao. Hvala za infro :no2drug: Ma vec sam je odabrao, za pocetak i za moje potrebe i vise nego dovoljno.. Kasnije to lako nadogradim :)

skitnica 24.01.2013. 19:56

Citiraj:

Autor junkieee (Post 2322114)
Znaci xonar DG stane u klasicni pci slot i u pci-e ( ovaj mali? ).. Vidis to nisam znao. Hvala za infro :no2drug: Ma vec sam je odabrao, za pocetak i za moje potrebe i vise nego dovoljno.. Kasnije to lako nadogradim :)

Xonar DG ne ide u PCI-e 1x. Htio ti je reci da postoje druge Xonar kartice koje idu u taj utor.

junkieee 24.01.2013. 20:08

Citiraj:

Autor skitnica (Post 2322131)
Xonar DG ne ide u PCI-e 1x. Htio ti je reci da postoje druge Xonar kartice koje idu u taj utor.

Vidim sad na njihovoj stranici da ne ide. Moze koja preporuka kartice do 300 kn koja ide? Ako mi ova varijatna sa DG-om propadne

skitnica 24.01.2013. 22:45

Do 300kn mislim da nema ni jedna PCI-e a siguran sam da nema ni jedna dobra.

Shockre 24.01.2013. 23:01

Kako ne, pa Xonar DGX. Imam ju. Jedino kaj ju nemas tu nigdje za kupit (bar nije biko kad sam ja kupovo prije koji mjesec). Ista ko DG, samo za PCI-E.

skitnica 25.01.2013. 14:14

Citiraj:

Autor Shockre (Post 2322238)
Kako ne, pa Xonar DGX. Imam ju. Jedino kaj ju nemas tu nigdje za kupit (bar nije biko kad sam ja kupovo prije koji mjesec). Ista ko DG, samo za PCI-E.

samo sto je nema nigdje za kupit :)

Shockre 25.01.2013. 15:01

ebiga.. ebay. platio sam ju 254kn sa postarinom. dosla u roku tjedan dana, bez ikakvih davanja drzavi.
i sam jos nesto, to je zvucna za slusalice. za zvucnike je DSX ak se dobro sjecam. nisam cito sve za koju namjenu se trazi.

junkieee 25.01.2013. 20:50

i problem rijesen. Shockre hvala na informaciji, za slusalice mi i treba zvucna :). Sutra je narucujem sa ebaya.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:15.