![]() |
1280x1024
|
Citiraj:
|
ma prek lijeta budem ali stvar je u tome kaj mi je 19 sasvim dovoljno
|
Onda uzmi 5770... ili ako zelis proc bolje al malo skuplje uzmi HD5830 ona ti je 500kn skuplja od HD5770 a puno je jaca od HD5770!
Jer HD5770 nemre bas sve igre na max na puno fpsa...Npr nemre GTA4 texture na High (jer je preslaba sabirnica 128bit-a) al HD5830 moze (256 bit-na sabirnica i veci clockovi) |
Citiraj:
|
jel igra ko cod2 sa 5770 zanima me kolko ima fps-a
|
Citiraj:
Ja imam 2Gb rama (dovoljno za xp) i 4x2.8GHz i ak stavim GTA4 s no restriction patchom sve na max nekad zna past na 5fpsa(kad dodje velika refleksija od svjetla). a ovaj ima proc na 4x3.2GHz ni blizu tvom! i 4 GB rama to je ok! Ja se ne zelim svadat al istina je da je HD5830 dosta bolja a skuplja je samo 500kn (za te performanse se isplati dat)...ja se jos sad kajem kad sam kupovo komp u ADM-u prije mjesec dana kaj nisam uzo HD5830 |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
treba ti quad, dvojezgreni su slabi za GTA IV
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Probao obe pa znam iz iskustva kako koji radi ;) A imaš i recenzije gdje se vidi kako koji hladi, davao sam i sam linkove. |
Citiraj:
Uglavnom znam da sam tu citao i zaboravio review, a ni da prevec vjerujem TTovcima iako lijepo drzi overvoltanu @1.35V na 59C. Nego ako mozes bacit link ponovo ak se radi o vlastitom testu. Ipak vise je za vjerovat nekom tko je kupio karticu nego ovim sto je nahvale za novce. ;) Na prvi pogled mi je izgledao kao bolje finishirani AC TwinTurbo no sad kad bolje pogledam ipak je to premali kuler dostatan taman za 100W karticu no sto je lijepo izgleda jos ako je i stvarno tih kao sto tt kaze (iako cist sumnjam kak bude takav i ostal uz dva ventilatora) |
ništa to nemoj virovati, pri toj voltaži se meni penje na 85°C, a na battlefieldu i više, oko 90-ak.
|
Citiraj:
Ovo heat output je mjerenje temperature zraka koji baca hladnjak, barem koliko sam shvatio po njihovoj slici i mjerenjima, to nije temperatura samog čipa ;) Da taj čip pod tim naponom i tim taktom pri punom opterećenju bude na 59 °C trebaš opako hlađenje ;) Evo recimo prati temperature i buku tog hladnjaka i recimo stock (referentnog) hladnjaka na Asusovoj HD5770 Voltage Tweak. Asus HD5770 Voltage Tweak MSI HD5770 Hawk |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
ja imam 5770 vapor-x, cpu je phenom 955, 4 gige ddr3, i mw2 mi ima 89 fps na sve max 2xaa
a dropa nekad na 60 ( u dimu ), jel to normalan drop ili ? |
Citiraj:
|
Citiraj:
a da, igram na 1640x1050, i dok pucam dropa s 88 na 70 i nešto, tako je i kod tebe? |
Uzimam sad od jednog kolege tu s foruma VTX 5750 i nemrem nać nijedan review od bilokoje VTX grafe, znam da je to novi brand i iskustva korisnika su jako dobra al nemrem vjerovat da nema niti jedan review te kartice, ak mi ko nađe neš bio bih mu jako zahvalan.
|
Citiraj:
Ne gledam cijelo vrijeme u mjerač fps-a (Fraps), ali pada uvijek. Nikad mi nije isti broj fps-a. Neznam koliko je drop točno, ali tu je negdje ko tebi. Ne trebaš se brinuti. Neka ti to i druge kolege s foruma potvrde. |
Citiraj:
http://www.tomshardware.com/reviews/...70,2446-2.html |
Citiraj:
|
@ivand123
imam ti ja VTX5750 sto se tice buke preko 50-60% se "malo" cuje temp kod mene je izmedju 40-84C* (max sam dobijo u furmarku na nekih 15min)...iskreno platih ju 1000kn u links-u za te novce nisam dobil nikad bolju grafu, prije nje sam imao HD4850 i ima cca 5-15% napredka...tako da sam veoma zadovoljan, ako vec ne mozes na neku 5770 mislim da neces s ovom pozaliti nimalo... |
Citiraj:
|
PowerColor Sniper HD 5770 + Killer NIC Up Close ( grafa s integriranim LAN-om ) :
http://techpowerup.com/123633/PowerC..._Up_Close.html PowerColor HD 5770 Evolution ( grafa s lucyd hydra chipom s mogucnoscu uparivanja s bilo kojom grafom ) http://techpowerup.com/123613/PowerC...ther_Card.html |
Citiraj:
Citiraj:
IMHO sve je to porez na budale. :) |
Citiraj:
BTW onaj thread sam otvorija da malo zahuktam strasti, ili da navucemo nekog na kupovinu, pa ga ismijavamo (zato jer sam gad =) Pozzz |
Ako se upari sa nekom dx10 grafom, tipa 4870, da li i dalje ima mogućnost pokretanja dx11?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Hm, da upotpunimo ilustraciju, kad ste dva, trčite na 50m :)
|
ATI Radeon HD 5770 CrossFire
Evo zanimljiva usporedba na AMD Phenom II X4 baziranoj konfi i malo 'starijim' grafickim karticama (GTX 260, HD4870, 8800GTX, 9800GTX) Citiraj:
http://www.pohrani.com/f/3a/Zn/3qe9Vgk6/vantage.jpg Izvor: Hardwarelabs.de |
Yebo vas 3DČmark :D
btw obično se linka izvor ;) |
vtx3d 5750
Potaknut slabim informacijama o vtx3d 5750 kartici (a i opčenito vtx-u) napravit ću mali preview dotične kartice ako nekog zanimaju informacije iz prve ruke.
Par slikica: http://img714.imageshack.us/g/img0244fs.jpg/ 1.Bundle Bundlea praktički nema, dobije se cd s driverima i manual, znači bez ikakvih kablova, konvertera i sl. Meni to i nije neki minus zato jer tih đinđubica imam punu kutiju i na neki način sam bio sretan kaj to nisam dobio jer mi stvarno netreba. 2.Kartica Iako nakon bundlea bi čovjek pomislio da se radi o nekvalitetnom i jeftinom proizvodu pogled na karticu sve mijenja. Iz gornjih par slika možete vidjeti da se radi o jako kvalitetno napravljenom pcb-u i da kartica ima AC-ov hladnjak što je automatski izdvaja iz hrpe drugih referentnih kartica. 3.Performanse/grijanje/buka Dizajn je referentni stoga su i performanse iste kao i kod ostalih referentnih kartica. To bi značilo nešto malo bolje od 4850. Temperature su između 38-40 stupnjeva u idleu pa do 58 u loadu (1h igranja AC2) s tim da moram naglasiti da mi je kučište dosta prozračno. Vent. se vrti na 40% u idleu i gotovo je nečujan, a za vrijeme igranja digo se postepeno na 50% pa na 60% gdje se ipak malo čuje. 4.Zaključak Jako dobra kartica, jedini minus je bundle no mala potrošnja, niže temp. i poprilično tih hladnjak su jako dobri razlozi za kupnju.:) |
Bundle je isti ko i kod drugih brandova. Tako da to u principu i nije minus. Danas nemaš neki bundle niti uz HD5970 a kud uz HD5750.
btw isti takav model ima i Sapphire u ponudi ;) |
Citiraj:
Za full review klikni na naslov :) |
A kaj je ventiđ nego 3DM ;)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:54. |