![]() |
@hammer of thor: ja trazim za sebe nesto slicno, jedino sto sam si uz to postavio uvjete da mora biti dummy phone, mora imati odlicnu kameru sa bljeskalicom, i mora ne kostati vise od 500kn...i iskristalizirao se SE K850i. Imao sam k750i i baterija mu je trajala tjedan dana, a ovo mu je nasljednik, no jedina razlika je bolja kamera.
|
Pozdrav, evo, dost sam dugo clan ali ne pisem tako cesto. Ugl. uzeo bih si novi mob, ali sam u quadrilemi :lol2:
Htio bih da ima dobre specs tak da mi se ne ugusi pri podizanju dviju aplikacija, da ima dovoljno velik ekran, po mogucnost pravu qwerty tipkovnicu (tad moze i manji ekran) i da ima podrsku za nove update,firmware,itd. Evo mojih pros i cons: Milestone: Plus: -prava qwerty -kamera -ekran -android Minus: -malo RAM -motorola ju je napravila - kvaliteta je upitna -full se zagrijava pri koristenju N900: Plus: -linux (maemo) OS -multitasking - vrti i do 33 aplikacije simultano -kamera -prava qwerty -firefox web browser sa flashom -mogucnost clockanja procesora -to je zapravo tablet -graphic processor -xvid Minus: -upitna daljnja podrska za OS (nakon izlaska maemo 5, meego mozda nece biti podrzan) -dostupnost aplikacija (navi mape, mms) -nije multitouch ekran -RAM Desire: Plus: -veliki ekran -RAM -procesor -made by HTC (big fan) -kamera Minus: -winmo -nema prave qwerty -uzasan novi izgled sucelja -[COLOR=#018D25 ! important]jeftin[/COLOR] izgled plastike Samsung I8000: Plus: -Amoled -graphic processor -xvid -kamera Minus: -winmo -made by samsung -samsung procesor -samsung sucelje -nema prace qwerty -spor, laga Iskreno, ja bi najradje htc hd2, ali mi je preskup |
U totalnoj sam nedoumici, imao sam do sad e66 koju sam prodao, i sad neznam kaj da uzmem... Pikirao sam na wildfire, sad vidim da nije baš nešto ekran, optimus gt540 mi je privlačan ali izgleda jeftino, to je otprilike u sličnom cjenovnom rangu... Volim da mi je mobitel čvrst, zato me i vuče razum na e71. Preporuke?
|
Citiraj:
|
@goc
Kod n900 OS u kombinaciji sa TS je definitvno pusiona. ako ti nije bitna qwerti tipkovnica definitvno desire.... |
Ja sam tražio mob. sa wifi, na kraju uzeo lg 540gt u tele2. Reza mu je prednost, manji ekran mana u odnosu na wildfire. (tu se podrazumijeva da bi mogli imati problema ako vam aplikacija ne podržava tako malu rezoluciju koju upotrebljiva htc).
HTC je čvršći i izgleda nekako bolje, relativno je lakše pisati po njemu prstom. LG mi djeluje brži u radu (ima brži cpu) a i bolji je za igrice. |
Ja imam jedno pitanjce.
HTC Wildfire ili Touch2? Upoznata sam sa specifikacijama.http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone2=2924 Jedan je Android a drugi WM6. Muči me jer sam čula da Android ima neko ograničenje na količinu instaliranih programa, a tu je i pitanje touch screena, jedan je capacitive a drugi resistive, jako me se dojmio ekran nokije 5800 a pošto sa drugim nisam baš imala doticaj, zanimaju me mišljenja. Daleko od toga da Wildfire ima veći ekran, ali cijena im je tu negdje... Jako su mi lijepi ti HTC mobasi, šteta samo što ih nema u prodaji u start paketima nego samo na pretplate, a plaćanje na rate bi mi bilo puno jednostavnije nego da tražim po oglasnicima :(... Svaka preporuka dobrodošla :) |
Prednosti Touch2 naspram Wildfirea:
- 8 grama laksi Prednosti Wildfirea pred Touch2: - vise RAM-a - veci ekran - kapacitativni ekran - vise boja - twitter/facebook/bla bla integracija - veca baterija - bolji i noviji OS - multitouch Pojma nemam kakve dvojbe te muce, ja sam imao XM5800 i ekran je ok za taj jefini range mobova, ali rezistivni ekrani su jedino dobri ako BAS JAKO volis pikat po mobu s olovkom. Wildfire je dvije klase iznad XM5800. Jednu zbog OS-a, drugu zbog svega drugoga. Slicno i kad usporedis sa touchom2. |
Citiraj:
|
Multitouch na lapu nema veze s nicim. Ne znam apsolutno nikoga ko to koristi.
Multitouch na mobitelu je zakon. To prihvati kao cinjenicu :beer: To ogranicenje o kojem pricas i o kojem ja neam pojma, je vjerojatno limitirana interna memorija. O tome bajke skladaju tipovi i zenske koji si mob kupe radi Igrica™ i raznih gluposti, pa kad instaliraju 15 igara po 10+_megabajta, kasnije se cude ko pura dreku zasto nemaju mjesta. Primjerice, na Desireu imam jedno 20-ak aplikacija ukljucujuci Navigaciju. Ako ne gledam navigaciju koja zauzima dosta, prosjecno su aplikacije oko 500-1500 KB. Znaci na ~130 MB kolko ima Desire ako se ne varam (a i Wildfire), stane preko 100 komada. go figure. |
Wildfire it is! Jednom kad kupim novce. Thnx!
|
desire vs n900
dakle dvoumim se izmedju ova dva telefona, htio bi linux fon (al doduse i desire je linux) pa ako netko ima neke pros i cons neka podjeli :D
|
Zašto baš "linux fon"?
Ja sam osobno vlasnik Desirea, a n900 nisam imao prilike isprobati, ali ako poprčkaš po Desireu, nema toga što može linux, a što nećeš moć na njemu (uključujući busybox, ssh, sshd, vnc, samba (server i client), ftp itd...). |
Ako te ne krpi fensi sucelje, ako ti nije bitna velicina i ako bas zelis phone koji je genuine linux - N900 je stvar za tebe. :)
Da se razumijemo, imao sam N900, sad imam Desire. Velicina je ono sto je mene smetalo. Da nije toga i dan-danas bi koristio N900. |
Koji OS/mob?
Uskoro firmi ističe pretplata i prelazimo na VIP i naravno sad dolaze one slatke muke oko biranja novog fona.
Trenutni setup koji imam je službeni SE C905, i privatni ajfon 3GS. Trebao bi se sa kolegom mjenjat za vrijeme isteka ugovora i ako bi se zamjenili ja bi za 2-3 tjedna mogao uzet novi mob. Od moba tražim brzinu, dobro držanje baterije, mail za sveukupno 4 acc, čitač .doca i .pdfa, izbjegao bi touch ako je moguće jer mi je jedan dosta, a najbitnije mi je dobar organizer. E sad da ne ispadne da nisam niš pogledao do sad, ovo mi je ušlo u neki uži plan, ako netko ima ideju slušam: 1. Nokia E72, OS- Symbian 2. BlackBerry 9700 ili Pearl 3G, OS- Blackberry 3. Sony Ericsson Satio, OS- Symbian 4. Sony Ericsson X10, OS- Android 5. HTC Desire, OS- Android Koje su najbitnije razlike u OSovima? Do sada sam imao C905 koji praktički nema OS a ajfon je priča za sebe. Svaki od navedenih ima nešto po ćemu sam ga izabrao, s tim da je najjeftiniji 9700 koji bi me koštao 200 kn. |
9700 ... Thread closed :)
|
iako sam ponosni vlasnik Desire-a, morat cu preporuciti ili Blackberry ili E72. Pogotovo zbog maila, organizatora i trajanja baterije...
|
Razmisli o Nokiji E7 (TS+qwerty) koja dolazi kod na tržište za mjesec-dva.
|
Citiraj:
Citiraj:
Ako misliš čitati .pdf i .doc, najbolje ti je uzeti što veći ekran. Xperiu X10 nemoj uzimati radi iznimno zastarjele verzije Androida i radi nedostatka multitoucha (jednostavno mobitel ne vrijedi cijene koja bi se za nju platila). Moja iskrena preporuka je da, ako ti je trenutni setup dobar, ostani na onom na čemu jesi i koristi iPhone za čitanje dokumenata. (Iako, da sam na tvom mjestu, čekao bih HTC Desire Z) |
Čitao sam, razmišljao, vagao i izgleda da izbor pada na BB 9700.
Nokia mi je preskupa i nigdje ga ne hvale puno više od BB za poslovnjaka. SE Satio sam vidio kod Raka i on ga jako hvali, ali čitam po netu da se jako puno ljudi žali na taj mob na bugove i SW a to je jedna od stvari koje ni pod razno ne želim da mi se događa + touch je. HTC mana su mu baterija i touch. Koliko god je touch hvaljen nemam živaca imat 2 takva moba pogotovo ako je touch lošiji od ajfona (a večina je). Frendica ima 8520 Curve sa kojim sam se igrao i optički pad mi se jako sviđa, njoj baterija sa svim push glupostima i 3Gom izdrži 1 dan tako da ja računam 2 dana bez 3Ga i ima tipkovnicu, kvalitetno kučište koje ne škripi + našao na netu kako ga otključat :D Kad će bit nabavljen i kod mene napišem par riječi o njemu, nadam se da će bit što prije. Ty na pomoći. |
Dvoumim se izmedju Nokie 2370, i samsunga j700i...ide u svrhu radnog mobitela...najveca primjena sms i pozivi, no ako mogu recimo dobiti nesto bolje u tom cjenovnom rangu slobodno pucajte (ova dvojka se moze naci izmedju 150-300kn, 1-2gb kartica, slusalice, punjac)
Ako netko ima nesto za ponuditi javite se ;) Hvala Unaprijed :) |
Zna li netko kada bi u t-scum mogli doći Nokie C/E 7(-00) i N8? Čitam po netu da će vani N8 prodavati po 370EUR što je full povoljno za takvu zvijer od moba.
|
Citiraj:
N8 navodno dolazi u 11mj. I da cijena će joj biti oko 3-3.500 kn. |
Citiraj:
Definitivno Nokia 2370! |
Citiraj:
Meni je ta stvar podosta popravila vijek trajanja baterije :) |
Mislija san uzet Nokiu X6, dobio bi je za nekih 1000 kn, možda i manje i po meni je taman, eventulno joj je mana šta je dosta plastična i krhka, bar je takav dojam ostavila na mene u ono malo šta sam je imao u ruci...
Al navodno je više nemaju i ne znaju hoće li dolazit (vjerovatno neće), a ja moran to rješit u idućih 10 dana, tako da neman vremena čekat iako je ponuda...loša, al skroz loša, pogotovo Nokia. Kakva je ova Nokia C6-00? Nema je nigdje po Splitu da je vidin uživo...očito im je tek došla u ponudu... Ima li navigaciju? Nije da mi je masu bitno, al tu i tamo pomogne... Na Nokia.com.hr piše da ima, na T-Mobile ne spominje niko ništa:D |
Meni se ona čini kao nekakva zamjena/upgrade 5800 uz dodatak tipkovnice.
Čim si rekao da je ponuda katastrofa, meni je na um pa t-scum. Stvarno je koma ponuda smartphonea koje imaju. Ili nešto full nabrijano i skupo ili teška jeftinjava. Krivo mi je što nemaju nikakav HTC u ponudi. |
Citiraj:
I probaj otići do vip centra oni bi je trebali imati izloženu. edit: coconut je brži :D |
Citiraj:
C7/E7 nemaju u ponudi, nemaju čak ni C6-01,... Jebote ne akraju ću uzet 5230:( Doduše nije meni toliko stalo do mega mobitela, trenutno iman 6500 Classic i to je više-manje ono šta mi treba, samo eto, kad već plaćam neku sumu (a ne dobijam mob za kunu kao do sada) onda bi htio uzet nešto šta vrijedi tih novaca... |
Pogledaj Samsung S8500 Wave. Hardverski, to je zvijer. Loša je strana što je njegov Bada OS još uvijek slabo podržan, ali bi se situacija uskoro mogla popraviti jer stiže nekoliko novih modela s tim OS-om. Ako hoćeš pingaj Mortala jer ga je on kupio ženi. Koliko vidim, u t-scumu dobiješ gratis navigaciju na njemu i nosač za šoferšajbu.
|
Citiraj:
Vidit ću još, najrađe bi uzeo ovaj X6 ako ga odnekud iskopaju i to je to, nije ni on zlatan, al je čisto ok za moje potrebe... |
X6 uopće nije plastična i krhka, tj je, ali očito nisi imao 5800xm:roller:
Ja imam x6 pol godine i mob je jedno 100 svjetlosnih godina ispred 5800xm koju je naslijedio. Zadovoljan sam skroz, baterija traje cca 5 dana uz normalno korištenje, navigacija (garmin) radi besprijekorno, touch je jako dobar, precizan (ovo mi je 6ti mob sa touchom, sve u toj višoj klasi mobova, ne mislim na raznorazne dječje igračke ko cookie i sl.), prostora je i više nego dovoljno bez obzira na nemogućnost stavljanja memory carda unutra (16gb je memorija na mom mobu), kamera je pri vrhu 5mpix kamera na mobitelima, video je tak tak, ništa specijalno, symbian aplikacija ima more za svakoga. |
Citiraj:
|
Citiraj:
A ništa, ako si toliko zapeo, ti uzmi S8500, daj ga meni, ja ću tebi svoju x6 (tak i tak je ko nova, još je zaštitna folija gore) i problem riješen:chears: |
Citiraj:
Ako lažu oni, lažem i ja... Citiraj:
|
Citiraj:
Znam kak ti je jer sam se i ja na jedvite jade prvi put otkad imam pretplatu (12 godina) odlučio što da kupim u nekoj normalnoj cijeni a da mob ima sve:cool: I tada prije pol godine je jedini razuman izbor bio x6, ja sam prezadovoljan s mobom. A ovo sad, ma ne da im se provjeravat, ja sam curi tražio 3 mjeseca s8300 prošlu zimu i potezao ne znam ni ja kakve sve ne veze i poznanstva i kad sam konačno saznao da imaju još 2 u hr koji im se vode na stanju, nisu bili dostupni za prodaju iz samo njima znanih razloga.... To je banda kakve nema:hitthewal: |
Wave 8500 trebutno nema nigdje u hrv(t-centri),
|
može li netko preporučiti mobitel za surfanje? Dakle, najduže trajanje baterije uz ugodan rad. Hvala.
|
Citiraj:
|
uh, najjeftiniji. enivej,surfao sam cijelo popodne i izbor je pao na se cedar. uzet cu ga za kunu na i75 tarifi. Hvala.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:40. |