PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   MMA i K1 (UFC, Strikeforce, Bellator, Dream) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=150231)

rodney 27.09.2010. 08:27

Citiraj:

Autor Router (Post 1740105)
Ma ma rjecima bi svi usli. Ajd posveti godine treningu prvo prije nego uopce dobijes pravu priliku. Bi jos uvijek? Za omalovažavat su svi uvijek tu, i za hrabrost na rječima. Svi bi ušli za te novce ... E pa ne ide to tako, treba se to steći, treba zaradit status da te netko plati milju za borbu.

Istina, treba zaradit status i on ga je zaradio. Meni je samo zao sto nije otisao kao najbolji, nego sve pokvario pred kraj. Otkako je u oktogonu, samo pazi da se ne ozlijedi, i misli na penziju. Bolje nek snima reklame. Ovako ce ga svi pamtit po zadnjih par borbi, pogotovo ako ih bude jos ovakvih.

Hamm 27.09.2010. 08:44

Jeste li možda razmislili da je borba i ring jedino za što on živi? Slažem se da nije što je nekad bio ali je i dalje legenda. Napravio je tranziciju kakvu nikad nitko nije amaterski boks, K1, pride, ufc i par borbi za dream. To se mora poštovati i svi mu moraju skinuti kapu.

Iskreno zanima me koliko se vas koji komentirate bavilo nekim borilačkim sportom? Ne mora to biti MMA ali tae bo ne ulazi u kategoriju borilačkih sportova. :)

Router 27.09.2010. 08:54

Citiraj:

Autor Hamm (Post 1740118)
Jeste li možda razmislili da je borba i ring jedino za što on živi? Slažem se da nije što je nekad bio ali je i dalje legenda. Napravio je tranziciju kakvu nikad nitko nije amaterski boks, K1, pride, ufc i par borbi za dream. To se mora poštovati i svi mu moraju skinuti kapu.

Iskreno zanima me koliko se vas koji komentirate bavilo nekim borilačkim sportom? Ne mora to biti MMA ali tae bo ne ulazi u kategoriju borilačkih sportova. :)

Nisam se bavio, bavim se još uvijek :D
To sam odavno pitao,ko se bavio ili usao u ring bar jednom,ali nije se nitko javio.
Ipak smo nacija komentatora i izbornika.

Hamm 27.09.2010. 08:57

Za tebe znam. :p "Na svu sreću" mogu se poistovjetiti s Mirkovom zadnjom borbom jer sam na sličan način doživio KO. :D Naravno bilo ih je još par epohalnih. Dobar je bio kad sam dobio petom u nos i nisam se mogao dignuti kojih 5min. :D :D

Enter Sandman 27.09.2010. 08:58

Evo ja se nisam nikad borio pa svejedno mogu reći da se naš dragi Mirkec već duže vremena bori samo za lovu i prodaje svoj ugled (a to je najvažnije za svakog borca. kaj ne?)
U stvari njemu treba skinuti kapu, jer ni jedan UFC borac nije zdimio toliko love a pokazao skoro pa ništa....

Router 27.09.2010. 09:06

Citiraj:

Autor Hamm (Post 1740121)
Za tebe znam. :p "Na svu sreću" mogu se poistovjetiti s Mirkovom zadnjom borbom jer sam na sličan način doživio KO. :D Naravno bilo ih je još par epohalnih. Dobar je bio kad sam dobio petom u nos i nisam se mogao dignuti kojih 5min. :D :D

Prije par godina sam i ja dobio Mirka :D gotovo isto onakvo koljeno sam naletio, ali ocito puno slabijeg inteziteta, dobrih sat vremena mi je trebalo da prohodam samo normalno.
Ja vise pamtim tap-outove :) Gracioznost koja se može pokazati sa 3 brza pokreta ruke je zapanjujuća.

Hamm 27.09.2010. 09:11

Druga je stvar koliko ti treba da dođeš dođeš k sebi. :D Od one pete imam užu desnu nosicu. :D

Brko 27.09.2010. 11:09

Citiraj:

ja se bavim borličakim vještinama, neka vrsta Kendo-a. :D doduše,samo u slučaju nužde. trenira se u lokalnim ili gradskim megapopularnim birtijama. :D srećom pa je uvijek neki optional accessory pri ruci (krigla, pepeljara, biljarski šćap, "osmica"), tako da se može poistovjetiti sa Kendo-m, recimo :D uvijek imam te sreće da se neka budaletina nakelji na mene (magnet sam za takve). inače sam miroljubiv vani i ne radim excese, ali eto, skoro pa stalno imam ulete "kaj gledaš" ili "jel ima kakvih problema" ili "ka'e?"... :fuming:
sad ti vidi, u šta ćeš to okarakterizirati :D

ali ovo što Mir napravi Mirku, ja bi to nazvao lucky punch. kao i kad ga je nabrao onaj Rendelman, ili kak se već zvao, pred jedno 7-8 godina. naletio mu je na ruku, jebiga.
samo ja mislim da je Mirko gotov. sve je stariji i sve je sporiji i tromiji, i mislim da on više ni jednog ozbiljnijeg protivnika više nebi mogao dobiti.

Dr.Cooler 27.09.2010. 11:39

- Ovo nije kraj karijere, imam još dvije borbe i odradit ću ih - rekao je brojnim novinarima okupljenim oko njega pa nastavio:
Nesretan sam i razočaran, dođe mi da se objesim. Star sam i umoran za sve ovo.

NEMAM KOMENTARA :=)

khm 27.09.2010. 11:57

Citiraj:

Autor Router (Post 1740120)
To sam odavno pitao,ko se bavio ili usao u ring bar jednom,ali nije se nitko javio.
Ipak smo nacija komentatora i izbornika.

lol, kakve veze to sad ima s bilo čime?
Znači, da bi komentirao neki sport moraš biti u njemu?

Ne znam čemu više uzdizanje cro copa kad je i onima koji uopće ne prate taj sport jasno da je on prošlost.
Je, legenda je, ponovili ste to u ovom topicu jedno 500 puta, i to je sve što se u ovom trenutku može reći o njemu.
Trenutno u UFC-u ima 20 boraca koji su bolji od njega, to su mlađi, nodobudni likovi željni dokazivanja, ne bore se za novac nego za slavu, baš kontra filipovića.

Filipović je samo jedan marketing, maskota UFC-a, zato ga ovaj White i plaća toliko, diže mu gledanost baš zbog njegove stare slave.

Pohlepa za novcem ga tjera dalje i dalje da se bori, ništa drugo, a vidio sam mu kuću, i aute, i teretanu, lik je tajkun ali želi još - prejadno.

benny_blanco 27.09.2010. 12:00

po meni mirko odkad je saznao s kim se bori konstantno vjezbao kako da ga mir nesrusi u parter, sto je i zorno prikazao, mozemo to poistovjetit s proslom utakmicom reala protiv levantea, a ni mir nije nista bolji malo vise pripremljeniji i to je to, inace u ufc 120 bi trebalo biti prave borbe lesnar vs. velasquez aj aj, neznam kolko pratite ovog drugog al je predobar!

nino 27.09.2010. 12:05

Pa iskreno, neke zelje, a bogami niti pokusaje rusenja Mirka ja nisam bas zapazio.

Hamm 27.09.2010. 12:32

Citiraj:

Autor khm (Post 1740237)
likovi željni dokazivanja, ne bore se za novac nego za slavu, baš kontra filipovića.

I žive od socijalne pomoći? :D

Citiraj:

Autor khm (Post 1740237)
lPohlepa za novcem ga tjera dalje i dalje da se bori, ništa drugo, a vidio sam mu kuću, i aute, i teretanu, lik je tajkun ali želi još - prejadno.

Bilo bi najbolje da sav taj "prljavo" i "odvratno" zarađen novac da tebi i sličnima te se nakon toga preseli ispod savskog mosta. :)

Po pitanju Velasqueza i lesnara.

Cain Velasquez:

Height: 1.85 m
Weight: 110 kg
Reach: 196 cm
Style: Wrestling, Kickboxing

Brock Lesnar

Height 1.91 m
Weight 120 kg
Reach 206 cm
Style Freestyle: Wrestling

Ako Carwin nije uspio dobiti Lesnara iako je Lesnar prije toga bio na teškim opracijama čisto sumnjam da će Velasquez uspjeti.

m4dm4n 27.09.2010. 12:43

Neka se bori za novce, neka dobije i milijardu kaj se mene tiče ako ga netko hoće platiti, neka je na kraju karijere,neka nema volje, neka... Ja ću i dalje svaku njegovu borbu gledati sa živcima napetim ko strune i pun adrenalina. Ako sam ja tako napet pred telkom, mogu si tek misliti kak je tek njemu, i meni je to dovoljno. Svatko od vas tko je rekao da je za penziju, lijepo ga nemojte gledati i kraj priče.
P.S. Pričajte vi kaj god hoćete ali još uvijek je svaka njegova borba "Event of the evening". :)

robert7 27.09.2010. 12:51

Jao, svega se tu da načitati. Mirko je krvnički odradio svoj posao da postane netko i nešto, i tada se borio za doslovce smješne novce, dok je bio u vrhuncu karijere.

Sada u UFCu samo ubire plod svog prijašnjeg truda, nije to prodavanje ugleda a uzimanje para, ne zivi se od ugleda vec od novaca.

Druga stvar koliko god da je nezainteresiran, odradio je ovu borbu jos tehnicki poprilicno dobro. Kretnje i pokreti su mu bili jako odlicni protiv parterasa, a da ima volje za borit se, a ne zaradivati novce, on bi svojim boksackim tehnikama zasigurno izveo ovo u svoju korist.

Što se lucky puncha tiče, koljeno je sjelo, mirko je pokušao nešto više, otvorio gard i ovaj je to iskoristio. To je sport to se dogada.

Ali ovi koji su kontra mirka su mi smjesni, ja se dizem na svaku borbu znajuci da ce biti nezanimljiva i da ce mirko vjerojatno izgubiti, ali ga pratim iz postovanja prema onome sta je napravio.

Zapamtite, on tek sad ubire plodove svog truda.

PS : Ne podnosim ga kao osobu jer je stvarno spletkaroš, egoist, i općenito jako teška osoba

Flikoman 27.09.2010. 12:56

Velasquez je puno kvalitetniji borac nego Shane Carwin. Carwin jedino prednjači u fizičkoj snazi.

Nadalje, Mirko ko Mirko, neću ništa previše komentirati, al mogao bi on ništa ne govoriti prije i poslije borbe, to bi mu bilo najpametnije.

Vidio sam da je netko spomenuo Fedora ... Fedor je najveći i takav će i ostati izgubio on ponovno ili mu ostao samo taj jedan poraz. Njegov mentalitet oduzima dah i to je ono što ga razdvaja od ostalih boraca, da se usudim reći, od svih boraca. Samo je jedan Fedor Emelianenko. Mirko, nažalost, više ne stane na istu stranicu s njim, a kamoli u istu rečenicu.

A što se tiče ovog, koliko se nas bavi nekim sportom. Trenutno treniram Combatsport Selfdefense ... imamo 2 trenera, boks i thai boks, a drugi tae kwon do i aikido.

Nohabla 27.09.2010. 13:01

Slazem se sa skoro svime sto je rekao robert7...

Samo bih dodao jos i ovo: Mozes ti biti najbolji borac na svijetu ali ako nemas motivacije onda ti to ne vrijedi nista.

Uostalom, s lovom iz ove borbe si je osigurao lagodan zivot ( ne racunajuci sto je prije zaradio) i mislim da ce se sada okrenuti seminarima ili slicnom ... tj. jos uvijek ce biti u tom sportu na bilo kakav nacin.
Jer mma je njegov zivot.

Bravo 27.09.2010. 13:04

Najbolje bi mu bilo da završi karijeru dok je još na kakvom takvom glasu. Ono što je jučer bilo, bilo je sve samo ne UFC..Nema u njemu više eksplozivnosti a čini mi se niti volje. Udarci nogama su mu izgledali mlitavo, čak sam pomislio da će pasti kako smješno su izgledali...

Router 27.09.2010. 19:53

Citiraj:

Autor khm (Post 1740237)
lol, kakve veze to sad ima s bilo čime?
Znači, da bi komentirao neki sport moraš biti u njemu?

Ako ne znas koliko truda,muke,znoja,krvi i nesanice stoji iza nečeg, onda ne. Inace i dobit ikakav ugovor sa recimo Ufc-om je itekako uspjeh, jer boraca ima hrpa i uopce upasti u tako neku federaciju, makar i na samo 3 borbe je impresivno( od Hrvata su jos trenutno samo Reljic i Pokrajac u tom drustvu, nadam se da ce se zadrzati jos koji 'mandat'). Tko zna bar dio kako neke stvari funkcioniraju, ne bi ostavljao komentare kao ovdje, buuahaha nije pobjedio i nema pojas i odmah ne valja, odmah je jadnik, staro željezo, napuhanko i ne znam kaj. Ne kazem da ga treba dizati u nebesa, ali ne treba ga se ni pljuvati ovako i podcjenjivati. Bolje onda nista ne reci.

morozinho 27.09.2010. 21:08

Citiraj:

Autor nino (Post 1740241)
Pa iskreno, neke zelje, a bogami niti pokusaje rusenja Mirka ja nisam bas zapazio.

Pa morao bi znati neke stvari prije nego izjavis ovako nesto. Pogledaj bolje borbu pa ces vidjeti kako Mirko cijelo vrijeme podvlaci ruke ispod Mirovih tako da ovaj se ne moze spustiti nize. Cijelo vrijeme prakticki nosi 110 kila na rukama. A da se osvrnem malo na Velasqueza i Lesnara. Mene Velasquez podsjeca na fedora i to onako poprilicno, ne po stilu borbe nego po ponasanju prije i poslje covjek je ice cold. Lesnar, a sta reci za covjeka koji nakon ni 2 minute u UFC dobije priliku za naslov nego da je je**na maskota. Da dobio je Carwina ali ako pogledate borbu moglo je to i drukcije zavrsit da je Carwin malo vise radio na kondiciji. Covjek niti jednu borbu do ove sa Lsnarom nije odradio duze od 5 minuta, a da ne kazem da se poceo baviti sa ovim u 30oj godini. Velasquez je buduci prvak. Veselim se borbi protiv juniora Dosantosa :D za naslov :P

Flikoman 27.09.2010. 22:13

Citiraj:

Autor morozinho (Post 1740770)
Velasquez je buduci prvak.

:goood: So true.

MAGARAC 27.09.2010. 22:41

Citiraj:

15-18 godine, boksacki klub Lokomotiva. 5 treninga tjedno, plus trcanje subotim. Jednom mjesecno Zlatna rukavica. 3 x 2 min, poluvelter i velter kat..
25-29 god., Rekreativno Judo, JJC u jednom malom klubu koji se povlacio po teretanama i skolama.
29-33 god debljanje od veltera do teske kategorije.

Zao mi je za Mirka jer je do nesretnog noukauta odradio dobru borbu i vjerujem da bi ukrao zadnju rundu, mozda i borbu.

nino 27.09.2010. 23:43

Citiraj:

Autor morozinho (Post 1740770)
Pa morao bi znati neke stvari prije nego izjavis ovako nesto. Pogledaj bolje borbu pa ces vidjeti kako Mirko cijelo vrijeme podvlaci ruke ispod Mirovih tako da ovaj se ne moze spustiti nize. Cijelo vrijeme prakticki nosi 110 kila na rukama.....

Alo? O cemu ti? Jel bilo zaletavanja u noge? Nije. Jeli bilo nekon izmjene udraca pokusaj ciscenja? Nije.

Jel ti sad jasnije o cemu pricam? Da je Mir imao zelju, mogao je rusit Mirka u parter, sposoban je za to. Isto tako je i Mirko njega mogao rusit. Nema tog koji nece past nakon dobrog zahvata.

Odigrali su stand-up borbu i amen.

morozinho 28.09.2010. 13:36

Citiraj:

Autor nino (Post 1740913)
Alo? O cemu ti? Jel bilo zaletavanja u noge? Nije. Jeli bilo nekon izmjene udraca pokusaj ciscenja? Nije.

Jel ti sad jasnije o cemu pricam? Da je Mir imao zelju, mogao je rusit Mirka u parter, sposoban je za to. Isto tako je i Mirko njega mogao rusit. Nema tog koji nece past nakon dobrog zahvata.

Odigrali su stand-up borbu i amen.

Ti bi mu se zaletavo u noge nekon onoga sto je prozivio Fujita? To ti je kao da letis glavom na top. LOL

Buger 28.09.2010. 15:15

To ne smiješ napraviti u UFCu, da se smije, nebi bilo toliko rušenja i hrvača koliko sad ima :)

Sektor 28.09.2010. 15:23

Još jedan od razloga zašto je Pride bio bolji!!!!!

Hamm 28.09.2010. 15:40

Citiraj:

Autor Sektor (Post 1741306)
Još jedan od razloga zašto je Pride bio bolji!!!!!

U prideu nije bilo laktova. Pride je bio bolji čisto zbog publike koja je poštovala borce. :)

Nije bilo fućkanja i ostalog čobanluka dok je to na UFCu normalna stvar što je žalosno.

robert7 28.09.2010. 17:01

ruku na srce laktovi su najšabanskiji način borbe, pošto ne postoji neka obrana od toga.

ali maknut koljeno dok protivnik te pokusava srusit kao i udarce nogom dok je protivnik na podu, strasno glupo :)

Flood 28.09.2010. 19:26

Citiraj:

Autor hylem (Post 1740022)
Daj ne glumi ... za milju dolara bi i ja išao s Mirom u kavez i pustio ga da me nokautira. Ja mislim da većina ljudi bi isto za te novce.

Samo ima jedan problem,novce bi dobila tvoja rodbina,jerbo ti vjerovatno nebi prezivio shutinu likova koji se time chaste;)

Buger 28.09.2010. 20:51

Citiraj:

Autor robert7 (Post 1741387)
ruku na srce laktovi su najšabanskiji način borbe, pošto ne postoji neka obrana od toga.

ali maknut koljeno dok protivnik te pokusava srusit kao i udarce nogom dok je protivnik na podu, strasno glupo :)

To je zbog kaveza, jer u određenim slučajevima bi moglo doći do smrtnih slučajeva baš zbog kaveza, zato su zabranili to...

Ukoliko bi borac koji je na podu bio glavom prislonjen na kavez, a drugi ga udari nogom nezgodno moglo bi doći do loma kralježnice i smrtnog slučaja

Robi88 28.09.2010. 21:55

Neznam kako vi to gledate ali po meni UFC podilazi hrvačima, evo zašto: prvo kavez, drugo, nema soccer kicka, jer jarane ako ideš na takedown i fulaš a ja te nesmijem nabit e je....ga i ima još pravila koja mi baš nisu ono najidealnija, a što se Mirka tiče ja osobno skidam čovjeku kapu one je svoje ime steko u Prideu i to je to, ostario je, usporio, izgubio motivaciju, a to je teško vratiti.

Emissary 29.09.2010. 03:27

Citiraj:

Autor hylem (Post 1740022)
Daj ne glumi ... za milju dolara bi i ja išao s Mirom u kavez i pustio ga da me nokautira. Ja mislim da većina ljudi bi isto za te novce.

Ja bi se puca steroidima misec dana prije toga, možda bi ga i dobija :lol2:

morozinho 29.09.2010. 12:03

Citiraj:

Autor Buger (Post 1741294)
To ne smiješ napraviti u UFCu, da se smije, nebi bilo toliko rušenja i hrvača koliko sad ima :)

i tekako smijes. Pravila kazu da ne smije udarati nogama sve dok protivnik ima jednu ili dvije ruke na parteru, sto znaci ako spusti samo jednu ruku i dodirne parter ne smijes ga udariti a sve ostalo je dopusteno. Tako dok ti se on baca u koljena slobodno ga smijes udariti.

Router 07.10.2010. 17:42

Za dva tjedna veliki test za Lesnara protiv Caina Velasqueza, UFC 121. Lesnar bi ovom obranom svojih pojaseva, jer od pobjede nad Carwinom nosi i onaj drugi, po njemu izmisljeni pojas, začepio usta mnogim kritičarima njegovog instant uspjeha u Ufc-cu. Za protivnika ce imati iznimno opasnog i kvalitetnog borca, koji ce sigurno imati ogromnu zelju za sacuvati svoj odlican skor i pokazati sva svoja oruzja koja bi ga lako mogla promovirati u novog prvaka.
Mislim da ce najnapetiji gledatelj biti Junior Dos Santos, prvi izazivac za onog koji izadje kao pobjednik iz velikog sraza Brocka i Caina :)

Flikoman 07.10.2010. 18:58

Router, mislim da to bolje nisi mogao sročiti. Slažem se u potpunosti.

benny_blanco 08.10.2010. 14:01

koja poslastica, nadam se da ce bit prjenos na dnevnik.hr il nekom dobrom live streamu..

P.s cain dobiva, meni jedan od najsavrsenijih boraca

s4vgR 10.10.2010. 01:16

Citiraj:

Autor Flikoman (Post 1748455)
Router, mislim da to bolje nisi mogao sročiti. Slažem se u potpunosti.

Slažem se, iako nekako mislim da Dos Santos nije na razini ove dvojice.

Router 10.10.2010. 16:51

Mozda nije potpuno na razini, ali ne bi me iznenadilo da Dos Santos iznenadi prvaka u oktogonu :) U cijelini je zaista dobar borac i dokazao je to, radi u vrhunskom kampu, potpuno opravdano nosi trenutno titulu prvog izazivaca, ispred Mira i Carwina, koji su svoje prilike zasad prokockali ali nekako mi se cini da cemo brzo ih opet vidjeti u samom centru zbivanja.
Takodjer borba Igora Pokrajca koja dolazi u 12.mjesecu na finalu 12.Ultimate fighter Tv showa, protiv Bonnara bude itekakav test za Pokrajca. Subjektivno ne vjerujem da moze nesto posebno iznenadit, svako ko je gledao Bonnar protiv Griffina u finalu prvog UF-a je mogao vidjeti o kakvom borcu se radi, ta borba je tada proglašena jednom od najborbi dotad zbog impresivnih izmjena svih 15minuta. Ali svakako lijepa i velika prilika za Pokrajca.

MAGARAC 10.10.2010. 22:53

Mislim da teska kegorija u Strikeforceu ne zaostaje puno od ove u UFC. Barem po iskustvi boraca kao sto su Fedor i Overeem koji izgleda impresivno. Ne znam dal ste ga gledali ove godine u K1 ali djeloval je super do Haria. Josh Barnett je isto potpisal nedavno itd...U svakom slucaju Strikeforce mi se sve vise svida i polako se priblizava UFCu.
BTW. Diaz vs Noons 2, predobra borba, obavezno pogledat

Flikoman 11.10.2010. 10:18

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 1750337)
Mislim da teska kegorija u Strikeforceu ne zaostaje puno od ove u UFC. Barem po iskustvi boraca kao sto su Fedor i Overeem koji izgleda impresivno. Ne znam dal ste ga gledali ove godine u K1 ali djeloval je super do Haria. Josh Barnett je isto potpisal nedavno itd...U svakom slucaju Strikeforce mi se sve vise svida i polako se priblizava UFCu.
BTW. Diaz vs Noons 2, predobra borba, obavezno pogledat

Gledao Diaz vs Noons 2 još jučer i zaista odlična borba. Nijednom nisu bili na parteru, samo stand up borba. Preporuka!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:34.