![]() |
Jedno glupo pitanje: Postavio sam (ove) pasivce na MOSFET-e na ploči.
Sad, oni su sami po sebi dosta niski i lagani. Postoji li način da ih nekako zaljepim jednog za drugog da im povećam površinu/masu? Da li će kontakt između njih biti ikakav tako da se prenosi toplina s jednog na drugog? |
Citiraj:
U kompletu s colerom dobijes 80mm vent, max vrtnja 2300 o/min. Tih je do oko 1500 o/min, ali pri toj brzini padaju performanse hladenja. S coolerom dobijes i "spange" za veci 92mm cooler, ja sam stavio nanoxiu i postavio vrtnju na 1400 okretaja. Rezultat je tisi komp i 3-4 stupnja manje temperature na svim vrijednostima (sad mi je OC-ana load temp oko 44C). Cooler je kvalitetan, ali sam izludio dok nisam nasao tih 92mm vent. Znaci ako uzmes mini ninju ubrzo ces traziti i dodatni vent, sto je extra trosak i nepotrebna zafrkancija. Sve je to na dvije jezgre (u dobro provjetrenom kucistu), cetiri ce ga ugrijati jos koji stupanj. |
@win32
Preporuka za Ninju2 ili ako mozes ikako isciditi jos 50kn onda Mugen2 definitivno.. Zalmana 9500NT imam doma i dobro me sluzia dok sam ima starog athlona64 x2 4000+ Oc'anog na 3.0Ghz.. Iako ne znam tocno kako bi se nosia s novim procevima, logicno je reci dobro jer se manje griju i radjeni su u manjem proizvodnom procesu... |
manji proizvodni proces ali veci TDP vecinom. Tako da bi se nosio losije, nikako bolje :)
|
Pitanjce za temperaturu
evo muči me vrijednost ove temperature, tj muči me od čega je, cpu, kako piše sigurno nije, jer je malo blesavo, matična je iz siga ga-ma770-ud3
evo očitanje iz everesta i drugi programi mi očitavaju isto, jel bi to bila možda naponska? |
vjerojatno krivo ocitava ploca, core temperature su standardno lazljive ali u granicama. Flashni novi bios ako postoji, ako ne zanemari dok se ne pojavi.
|
hvala to sam i mislio, sad je najnoviji bios gore, ak dođe noviji naravno flešnuču
:no2drug: |
Citiraj:
|
jes, to je ok, jer je na procu ninja II,(može držat 65w proc na pasivi) sa ventilatorom na 800 okretaja
|
+5/6 stupnjeva u odnosu na okolnu temperaturu? To ne moze ni on :D
ali ne laze puno, mozda 5 stupnjeva (+10 je vec moguce i lako vjerovatno) |
to o laganju stoji, al meni je sad prvenstveno zakon šta sad čujem kak mi zuji monitor, a ne više turbomlazni ventovi za ispuhavanje zraka koji mi prži jaja:lol2: Edit: ljepo je i to šta je razlika pod opterećenjem i bez opterećenja ispod 10°C
|
Neznam zakaj al bacio sam se malo danas u razgledavanje ladnjaka za svoj AMD....pošto je dosadno imat jedan te isti ladnjak duže vremena :D
Pošto kodnas nema Mugena2,bacio sam oko u inozemstvo te našao na neš zanimljivo po dobroj cijeni. Surfajući po Frostyu prvo otvorih top5 AMD coolers: LINK I u oko mi upadne,pored Sumbeama kojeg ima samo u US i Prolimatecha koji uopce nije za AMD namjenjen(tj neznam dal ima bracekta); DeepCool Ice Blade Pro (click za review) Hladnjak koji ima izvrsne reze u testovima(gotovo jednak ko V8,outperforma sve Xmagtekove i Noctue)) pogotovo za AMD platformu,te je najtiši od prvih 10 mrcina za AMD. I naravno,problem di to nabavit....jedva našo na netu...... i onda nabašem u polususjednoj nam austriji na: Alpenfoehn Brocken CPU Cooler (klikni za review) Pogledom na slike jednog i drugog dolazimo na zapanjujuću sličnost,MADE IN CHINA vent,koji na oba čik pogodi svijetli plavo te identični oblik samog ladnjaka. Ko je čija kopija? :) Je li kopija? :) Oba ostvaruju izvrsne reze a cijenua u Grazu je 32€(230ak KN) u koji baš idem u utorak :) |
am2 cooler
ajmo ljudi do 200-240kn max cooler za am2 znaci imam AMDathlon 64 x2 5400 sa MA 78GM S2H nederem se nego volim tako pisat
|
Evo jednog,250kn al mislim da 10 kn mozes izvuc,ako nemres ja cu ti ih donirat :D
CM Hyper 212 PLUS po testovima za intel se čini odličnim izborom za tu lovu,podere nekoliko i skupljih coolera. A znajući da AMD voli trljanje direkt bakrenih cijevi po svojem uzavrelom tjelu,može biti samo bolji u toj domeni :) Imaš ga u Feniksu u Maksimirskoj,Zagreb.... Preporučio bi ti i Alpenfon Brocken(post iznad) za istu cijenu no za njega moraš imat nekoga vani ili skoknut do Graza(ko ja prekosutra hehe) ili ti možda do Trsta. EDIT: Đihaaaaaaaaaaa,eto me iz Graza,na uštrb gostovanja u Rumuniji sam otisao tamo u nabavku nekih stvari za sat.tv a usput posjetio Di-Tech....shop uređen ono,minimalizam sa stilom kakvog kodnas NEMA :) |
Ovak konfa iz siga, neke preporuke za dobar tih cooler za Athlon X2 5000, kuciste je sharkoon rebel 9 dakle provjetreno dobro :)
|
Nisi nam naveo koliko para si spreman uložiti u hladnjak? U svakom slučaju uzmi si nešto sa 120mm ventom i biti će ti dovoljno mutavo.
cca 150kn, cca 200 kn, cca 250kn, 300kn, 350kn |
Cca 150 kn, jer me uzluduje stock cooler a ne mislim cockat nes posebno:chears:(bar zasad)
hvala na infu, i razmisljao sam o scytheovim hladnjacima :) |
a tako si ih i sam mogao posloziti po cijeni jer ovo sto je on naveo je cisto listanje scythe ponude bez imalo smisla. Nema veze sto neki hlade kao i oni za upola manje para ili gotovo kao stock - scythe su a to je valjda cool pa su dovoljno dobri za preporuciti. Kad se sjetim da sam zbog takvih generickih preporuka bez pameti kupio ono smece od shurikena pa ga kasnije s gustom unistio :D
|
Ajd,uzeo je mog Scythea koji za kolko je plačen radi oustanding job na Phenomu X3 :)
|
AMD Athlon X2 64 6000+@3.0Ghz temperatura
Znači zanima me kolika je optimalna temperatura ovoga procesora i odmah pogledajte u moj komp i ak tko zna optimalnu temperaturu matične, tj. čipseta.
|
Evo samo da se nadovežem da ovaj Alpenfon Brocken hladi proc cca 8 stupnjeva u loadu bolje od Scythe Kama Crossa što donekle potvrđuje testiranja frostytecha..... možda da ja znam pfofi staviti pastu i neznam kaj možda bi i iznosilo njihovih 10 stupnjeva razlike :)
|
A, ako ne znaš te stvari, onda nisi znao ni na crossu pa je razlika opet ista:)
Za tu cijenu, uvoz bi se opasno isplatio:dajpivu: |
Neznam,na Intelu ne performa tak dobro kao na AMD procesorima koliko vidim..... za što mi se iskreno živo fućka :D
BTW,svi znamo da AMD ima grešku u senzorima za temp....jel se zna za koliko lažu? |
Athloni (brisbane, windsor barem) za -21C, a za nove phenome ne znam...
Prstomjer:) |
Može za mene jedna preporuka hladnjaka.
Uvjet je da je što tiši i što jeftiniji, s naglaskom na ovom drugom. Nešto kao sada nedobavljivi Thermaltake TR2-R1. Efikasnost hlađenja je u drugom planu. Hladio bi 4000+, neclockan, dakle ništa posebno hladno ne tražim. Ovaj hladnjak koji je došao s njim je nepodnošljivo glasan. Po mogućnosti da trgovina u kojoj bi bio hladnjak postoji u Vž, pošto se ne isplati plaćati dostavu. |
Mislim da ti za tvoje zahtjeve ne treba više od ovoga.
|
Možda nisam naglasio dovoljno ovo "što jeftiniji", ali ne mislim ipak dati za hladnjak više nego vrijedi proc. :)
A prema reviewima se ne čini baš previše tih, što mi je jedino(uz nisku cijenu) bitno. :) Btw. može li biti istina da ovo smeće proizvodi buku od samo 21dBA? |
Citiraj:
To je nešto kao stock sa tišim ventom. I sumnjam da to smeće proizvodi samo 21db, vrti se na 2700rpm-a. |
Citiraj:
|
Ok, thx, vjerojatno će pasti neki AC Alpine 64 (PRO), jedino sam njih našao u Vž, ako ne naleti nešto na tržnici povoljno ...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kupljen je(prije nego sam vidio maXov) Alpine 64, bit će dovoljan. Plaćen 90Kn kod ovih Vž lopova, u Zg je 20kn jeftiniji, ali nisam tamo. :)
Koliko vidim, hvale ga da je tih, bude to dovoljno dobro za mene. |
Evo kupljeno je Gigabyte MA790XT-UDP4 i Phenom II X2 550 Black Edition + SCYTHE Mugen 2!! Uspjesno otvorene jos dvije jezgre sad radi x4 3,1gHz!! Temp u Primu nakon 1,30h krece se oko 50-53 stupnja
|
pozdrav ekipa!
Imam sempron 3200+ (manila) koji u kompu koji radi 24/7 (kucni file server). na njemu je stock cooler i to je jedini vent u kucistu (izuzev napajanja, to ne racunam). cooler nazalost radi iritantni zvuk, tj. kuciste ima ono "brrrr....brrr......brrrrr..." glasanje od ventilatora. kako biste vi rjesili ovaj problem? najvise bi volio imat pasivac dolje, a opet ne daje mi se 200-300kn za nekog Ninju ili nesto "high end" pasivno za ovako "cheap-ass" komp i proc. dakle, ne trebam nista fancy, samo da je silent. jel se moze maknut vent sa tog stock coolera? i ovako i onako je proc. nonOC, radi na deafultnih 1800Mhz, itd. |
za pocetak mu spusti voltazu (mozes i sam clock nesto, ne treba ti 1800mhz za to za cega ga koristis) koliko ide. Svaki proc ima po defaultu nesto vecu voltazu nego sto mu je stvarno potrebna da bi radio na tvornickom clocku. Sto zbog sigurnosti u stabilnost sto u zadnje vrijeme zbog lakseg kasnijeg izdavanja "stedljivih" modela. Mozda ce tada moci raditi pasivno na stock cooleru
|
Moze jedna molba za vlasnike Mugena 2 na AM2 pločama?
Kolika je udaljenost od MBO traya do vrha coolera? Svidja mi se cooler, ali bojim se da je previsok za moje kuciste... |
Od MBO traya do vrha Mugena 2 ima oko 17 cm.
Uzmi u obzir da nisu svi distanceri na kučištima jednake visine, no radi se o razlici od par mm. |
Asrock A770DE+ ne voli Freezer 64 Pro?
Stavio danas novu asrokicu i X4 620 i freezer koji je uredno radio na staroj gigabyte-itci se vrti na ~2400 rpm.
U BIOS-u sve opcije zasivljene i pise da je to ukljuceno samo za coolere s ventom s 4 zice :) Provjerio konektore, flashao BIOS na zadnju verziju, resetirao cmos, nema promjene, vent je i dalje na full. Ima tko kakvih slicnih iskustava? EDIT: Nakon jos malo prckanja po cooleru i dosta prckanja po BIOS-u proradilo :) Ne znam tocno sto je bilo, mozda ipak konektor, ali bitno da je sad tisina :-) |
Odlučio sam kupiti Phenom II X2 545, socket AM3, BOX , 6MB cache, 80W, pa me zanima samo preporuka nekog coolera za njega.
Pošto sad imam sempron 3000+ sa box coolerom, pa ne znam jel dovoljan taj za phenoma. Ako nije (a nemam namjeru overclockat), jel onda dovoljno mi uzet neki najjeftiniji samo da hladi? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:16. |