PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   NVIDIA (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Nvidia GeForce GTX295 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=128938)

marko_zg 31.01.2010. 00:04

To bi sada bilo to. Meni je grafa hladnija svejedno ali moja je single pcb pa je mozda i do toga jer su te grafe hladnije. Uglavnom napravio si dobar posao ak si to htio cut heheh.

Halos 31.01.2010. 10:09

Citiraj:

Autor kasko (Post 1555834)
Evo sve sam sastavio i toliko sam zadovoljan da nemogu opisati, stoga slike govore tisuću riječi. Inače isti load s kojim sam prije imao 106 stupnjava na jezgrama i 127 stupnjeva na vddc, sada je 66 jezgre i 63 vddc.

Nešto stvarno nevjerovatno...

http://www.image-upload.net/images/n...q1y6_thumb.png
http://www.image-upload.net/images/t...1na2_thumb.png
http://www.image-upload.net/images/o...g0g7_thumb.png

Evo i 5 minuta FurMarka:
http://www.image-upload.net/images/b...fo96_thumb.jpg

Recite svoje dojmove.

Je, vidiš da je promijena brutalna. Samo bih ja iz priče izostavio furmark, jer on nije baš "zdrav", radije prva dva gpu benča u 3d06 odvrtiš i bok, ovo nema smisla.

A kad smo vec kod toga, jucer sam jednu konfu sa 3870x2, E8400, p35-ds4 slagao/sređivao/čistio i zao mi je sto sliku nisam uzeo. Sve ove grafe zatrpane prašinom i sl nisu ništa, zalman 9700 na proc-u je bio toliko pun da sam ja umro od smijeha jedno 10 minuta od nevjerice. Ljudi čistite te sisteme svakih 3 mj. barem :D:D

Doink the Clown 31.01.2010. 10:10

Što reći? Odlične temperature :D
Sada si spreman za bench :D

LorD ClockaN 31.01.2010. 22:24

steat sto ja nisam svoju slikao kada sam stavljao vodeno..

na sve cipove pocevsi od gpu-a 1 i 2, mem cipova, shadera itd... je isla AS5 pasta, osim na neke voltage controlere di sam morao staviti neke jastucuce koje sam dobio sa vodenim blokom

JuiceBox 01.02.2010. 01:16

Citiraj:

Autor kasko (Post 1555834)

Evo i 5 minuta FurMarka:
http://www.image-upload.net/images/b...fo96_thumb.jpg

Recite svoje dojmove.

Dojam je da nisi bas sasvim svoj sto sendvic grafu ( koja si kako si primjetio i sama po sebi fino grije) guras pod taj furmark i ubijas ju bzvz .
:nono:
Sto se temp tice sad su super, eto kolko znaci ocistit grafu od prasine i nova pasta..

EDIT : halos me pretekao sto se tice furmarka...

kasko 01.02.2010. 10:17

Mislim da joj od 5 minuta neće ništ bit. A i temp su bile prihvatljive.

Prašine nije bilo u hladnjaku, dok je paste po mom mišljenju bilo em previše na gpu-ima i nekim čipovima em se počela krutit ko glinamol je bila skoro.

Znam da nije bilo zdravo baš, ali samo sam htio pokazati koliko sam zapravo dobio s time, znači prije je vent bio na 100% (što je dost na ovom turbaku od venta :D ) i opet je temp bila na 100+ stupnjeva i to kad se normalno igrala igrica.

Dok se sad na FurMarku vent ne vrti preko 51% u najvećem mogućem loadu, a temp je opet u dosta dobrom stanju.

LorD ClockaN 01.02.2010. 14:36

taj tvoj glinamol je na shader cipovima, a gpu je i meni imao previse paste (oba)

IcyTexx 01.02.2010. 19:28

Vidim da i ja moram počet raskapat, barem će se stišat.

LorD ClockaN 22.11.2010. 17:10

Hitno pitanje..

u mogućnosti sam uzet još jednu gtx295, ali od BFGa, ne od ASUSa
Također je dual pcb što znači da je SLI moguć..
Nemogu se sjetiti (nać) onu pločicu za spajanje 2 grafe.. to se dobije sa MBO ili sa grafom??

I dal će to tako raditi, pošto nije isti proizvođač? i kako se to clocka??

e da.. BFG je ona verzija koja već ima vodeno na sebi :)

Za jedno 1700kn.. se uopće to isplati uzimat???

HCS 22.11.2010. 17:38

Citiraj:

Autor LorD ClockaN (Post 1784380)
Hitno pitanje..

u mogućnosti sam uzet još jednu gtx295, ali od BFGa, ne od ASUSa
Također je dual pcb što znači da je SLI moguć..
Nemogu se sjetiti (nać) onu pločicu za spajanje 2 grafe.. to se dobije sa MBO ili sa grafom??

I dal će to tako raditi, pošto nije isti proizvođač? i kako se to clocka??

e da.. BFG je ona verzija koja već ima vodeno na sebi :)

Za jedno 1700kn.. se uopće to isplati uzimat???

Trebalo bi radit ok, SLi mostic bi trebao ici s grafom, isplativost je upitna jer inace single PCB idu za oko 1400-1500kn, sad ti moras odlucit dali ti to vodeno toliko vrijedi

Ivo_Strojnica 22.11.2010. 17:39

u SLIu će raditi, a sad da li se isplati uzimati, isplati!
Clocka se normalno, ko i da imaš jednu grafu, ali naravno, slabija grafa određuje max clock jer moraju biti sinkronizirane.

Overhaul 22.11.2010. 17:43

1700 kn je imho okej cijena, neznam ti za činjenicu jel idu dual pcb i single pcb zajedno (jel to bilo pitanje?) a Sli mostić se dobija nažalost (gamad sebična nvidijevska) samo sa matičnom. Znam pouzdano jer sam nedavno za sli kopao po ladicama i samo matične dolaze s njim, za razliku od crossfire mostova kojih imam punu ladicu jer dolaze (i) sa grafičkom i matičnom. Inače, idu zajedno grafičke od dva različita proizvođača, glavno da je isti model. Na postanom linku imaš još infoa, ako sam ja ili ostali nešto izostavili.

MAGARAC 22.11.2010. 17:52

Dvije gtx295 kao i sve ostale novije grafe ne moraju bit sinkronizirane u SLIju, odnosno moze se svaka klokat posebno. Samo se makne kvacica u afterb. sa sinchronize..Isto je i u CF.

Nema to veze koja je maticna. Afterburner ce vidjet obje grafe na svakoj ploci. Radile u SLI ili ne.

btw. dvje gtx295 u kombinaciji za i7 i overclockom trose abnormalno puno struje. Za dx10 igre je ta kombinacija turbo overkill i velika je sansa da ce igre na visokim rezama sa aa(za kaj bi bilo logicno da se takav stroj koristi) naletit na probleme zbog malo memorije. Za benchmarkove je u toj situaciji CPU bottleneck skoro svugdje, osim u Vantageu. Kladim se bi dvije gtx460 1gb na dale iste ili slicne perf. u igrama zbog boljeg skaliranja i bolje driverske podrske.

Doink the Clown 22.11.2010. 18:04

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 1784412)
Dvije gtx295 kao i sve ostale novije grafe ne moraju bit sinkronizirane u SLIju, odnosno moze se svaka klokat posebno. Samo se makne kvacica u afterb. sa sinchronize..Isto je i u CF.

Vi'š vraga, nisam to znao. Korisna informacija :)
To se odnosi i na ploče bez SLI supporta pretpostavljam?

LorD ClockaN 22.11.2010. 18:05

kolko odgovora u malo vremena :)

Jedva sam našao dual-pcb (da, moraju biti obje dual da bi radile u SLIju) na tržištu.

ako netko zna još nekog sa dual-pcb 295icom nek mi javi, jer ovo 1700 je vani, a ne kod nas

Overhaul 22.11.2010. 18:57

Uf, šteta što nije ovdje i odmah dobavljiva...memorija po jezgri nije neka,
ali mislim sasvim dovoljna za tvoj monitor i 1920 rezu za top u bilo kojoj igri.
dvije karte različite brzine u sli rade bez problema, svaka na svojim postavkama pa preuzme posla koliko je sposobna...
evo opet da postam sa slizone:
Citiraj:

Can I mix and match graphics cards is one of them is overclocked by the manufacturer?
Yes. A GeForce XXXX GTX that is overclocked can be mixed with a standard clocked GeForce XXXX GTX.

Inače, koliko ja vidim/guglam, ljudi iz prve ruke spominju da im uredno radi single i dual pcb u SLi setu. Potkrijepljeno fotografijama. Dakle, Mogao bi ti lijepo i kodnas ubost koju single pcb, ako se nađe.

LorD ClockaN 22.11.2010. 21:13

Citiraj:

Autor Overhaul (Post 1784454)
Uf, šteta što nije ovdje i odmah dobavljiva...memorija po jezgri nije neka,
ali mislim sasvim dovoljna za tvoj monitor i 1920 rezu za top u bilo kojoj igri.
dvije karte različite brzine u sli rade bez problema, svaka na svojim postavkama pa preuzme posla koliko je sposobna...
evo opet da postam sa slizone:

Inače, koliko ja vidim/guglam, ljudi iz prve ruke spominju da im uredno radi single i dual pcb u SLi setu. Potkrijepljeno fotografijama. Dakle, Mogao bi ti lijepo i kodnas ubost koju single pcb, ako se nađe.

pa to je super vjest, ali sam nasamo samo jednu single pcb na njuskalu za 2000kn.. a tolko bi me dosla i ona vani nakon pdva, samo ova nema waterblock na sebi...

snob 22.11.2010. 21:30

ulaganje u prazno.
Radije predi na GTX470tke ili nekaj...
Sad ce nove grafe pa mozda i to...

Doink the Clown 22.11.2010. 21:37

Citiraj:

Autor snob (Post 1784584)
ulaganje u prazno.
Radije predi na GTX470tke ili nekaj...

Zašto GTX470 kad ju jedna 295-ica podere? I sam sam razmišljao o takvoj promjeni ali nakon što sam vidio testove obje kartice predomislio sam se. Jedina prednost je DX11 što je trenutno još uvijek zanemariva stavka.

fran123456 22.11.2010. 21:54

Citiraj:

Autor LorD ClockaN (Post 1784569)
pa to je super vjest, ali sam nasamo samo jednu single pcb na njuskalu za 2000kn.. a tolko bi me dosla i ona vani nakon pdva, samo ova nema waterblock na sebi...

Pa šta nisi javio, ja sam prodavao svoju prije cca. tjedan dana, doduše single pcb i bez vodenog :)

Već sam ti gore da single pcb i dual pcb idu u SLi, ali za to će ti biti potreban SLi bridge (nekad ga dobiješ uz matičnu, nekad uz grafu).

Ja bih sebi osobno, da sam našao drugu, uzeo drugu i spojio ih u QSLi. Budući da ih trebam tražit povećalom, odustao sam.

Btw, nemoj ni slučajno dat ovom pametnjakovicu s njuskala 2000kn, to je bila moja bivša koja je prodana za 500 kn manje.

Ukratko, go for it ako ih nadjes drugu.

MAGARAC 22.11.2010. 22:19

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 1784595)
Zašto GTX470 kad ju jedna 295-ica podere? I sam sam razmišljao o takvoj promjeni ali nakon što sam vidio testove obje kartice predomislio sam se. Jedina prednost je DX11 što je trenutno još uvijek zanemariva stavka.

U dx9,10 svaka 460, 5850, itd moze sve i sto moze gtx 295. Mozda sa manje fps ali vise nego dovoljno za svaku dx9.10 igru.
Ja sam se vec pomalo naviknuo na dx11 i rade bi imal i gtx460 nego gtx295. Jednostavno mi nema smisla sva ta snaga kad nije u stanju pruzit tu kvalitetu svijetla, sjene, detalja itd.. koji zajedno dignu kvalitetu grafike na visi nivo ili po meni pomaknu je jos korak prema onome kaj gledamo okicama. To je moje misljenje i znam da mnogima to nije bitno ali meni je jer mi u paketu sa igrivoscu pruza jos veci gust.

Doink the Clown 22.11.2010. 22:23

Sve to stoji ali napisao sam da su DX11 featursi još uvijek zanemariva stavka s obzrom na nekolicinu izbačenih igara koje iskorištavaju sve te eye candy blagodati :)

LorD ClockaN 22.11.2010. 22:34

onda mu nedam nista..
nisam znao da prodajes...

a valjda ce izroniti nesto..

taman bi mi pasao qSLI pošto sam ga oduvjek zelio,. Ulozim tih 2000kn i miran sam jos 2 god :) mozda

edit:
ja gledam na taj dx11 kao neka prelazna faza, pa ga mogu i preskočiti, a ako budem uzimao novo to će biti 580 ili 590 sa vodenim... u glavu ili u ništa :=)
http://www.tweakforce.com/modules.ph...rticle&sid=214

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:48.