![]() |
imate temu pa tamo raspravljajte
neće sad ljudi odgovarat na pol posta tu a na drugu polovicu u NFS Shift temi teško je za pratit i nema smisla |
OK ocito da ne zavisi od physx-a, pa ne mora niko probati ko ima ATI i nvidiu u jednom komu :D. A tebi thx sto si isprobao.
|
Citiraj:
Citiraj:
GTX 260 + fizika na 9600GT http://img11.imageshack.us/img11/717...phy9600.th.png gtx 260 solo (fizika + grafika) http://img4.imageshack.us/img4/2285/...ygtx260.th.png mozda ne izgleda puno, al ako se gleda u postocima, to je oko 25% bolje performanse |
Eh davno sam ja to probao. I ja sam probao sa kombinacijom ATI+nvidia. A mozda je vec i neki patch izasa, vise ne pratim tu igru.
|
Nvidia disables PhysX when ATI card is present
'Since the release of 186 graphics drivers Nvidia has decided to disable PhysX anytime a non-Nvidia GPU is even present in the same PC. We do feel that Nvidia has shot themselves in the foot here. In NVIDIA's defense, they have been saying ever since the beginning that they would not support the ATI / NVIDIA combo PhysX wise, it is now a little more definitive though.' Izvor:guru3d |
Super, dakle niš od korištenja ATI-a ko glavne grafulje i endivije za fiziku :D
|
basterds ;)
|
al se moze sa starijim driverima jel? ionak nisu bitni noviji driveri ako koristite npr 8800 ili 9600 seriju jer se za njih ionako vise ne poboljsavaju performance, eventualno zbog nekakvih zakrpi itd al to je opet nebitno jer rade samo fiziku
|
bitni su noviji physx driveri jer nove igre se nece ni instalirati ako nema najnoviji physx. Jedino probari na foru da se prvo stavi novi physx, instalira igra, pa vrati stari physx :D
|
pa physics driver se moze instalirat posebno od drivera koliko ja znam, zar ne?
|
Citiraj:
Nijedna nova igra ti neće raditi ako ne instaliraš novi PhysX driver. Ne možeš instalirati igru, zadnji PhysX driver pa puknuti na to stari-neće raditi:) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Njušim neku novu tužbu protiv endivije :D
|
To je kao i onda kad je za jednu igricu izašao patch za dx10.1 pa je ATI imao bolje performanse pa su izdali novi patch koji to "ispravlja"
|
malo ste zakomplicira jednostavno - blokiran je hardverski physx a ne softverski. Dakle samim time nvidia nije ljudima onemogucila da igraju igre koje zahtjevaju physx pa time nema ni prostora za tuzbe.
|
Ma jednostavno nvidia pokusava pokopati ATI na svaki moguci nacin i to je to :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
PhysX je điđa Endivije, zakaj bi oni omogućili podršku za ATI koji nije ni pokazao želju za tim a kamoli platio za takvo nešto? |
Citiraj:
|
Pa, na Envidijama sve radi-to su napravili da zajebu one koji bi tjerali na Aticama:)
|
Citiraj:
|
yep, na to sam mislio, moze netko isprobat teoriju?
|
da, zlocesta nvidia a svi drugi dobri.
Svatko gleda samo svoju korist. Ako ce to odredjeni broj korisnika navesti da kao primarnu (dakle jacu i skuplju grafu) izaberu zeleno - njihov plan je upalio. To sto nesto manji broj ljudi nece kupiti neke lowend grafe (na kojima vise zarade imaju partneri nego nvidia) ili poharati trziste polovnjaka (za koje nvidiu zaboli jer su to vec prodane kartice i od toga nemaju ladne vode)....posve nebitno. Tako bi ja mogao srat na AMD jer idioti onemogucuju integriranu grafu cim osjete nvidiu u kanti. Nije im palo na pamet da bi mi mogla zatrebati? Je. Ali ih boli k. Ali bitno da je jedino nvidia sebicna i pokvarena :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Pa de neka neko proba ko ima ATI za grafiku a nvidiu za fiziku radi li ovo u novom batmanu, jos bi interesantnije bilo vidjeti ima li poboljsanja u nfs shift jer se svi zale koji imaju ATI pa da vidimo je li do physx-a. Ja sam prodo 8800gts pa ne mogu probati :D
|
Citiraj:
Citiraj:
Rjesenje I isto tako, ukoliko koristite ATI karticu za physx, onda igra ne koristi cijele mogucnosti procesora i dolazi do velikog zagusenja po pitanju performansi... Izvor (pri dnu pise) |
AIW mi je u kompu, baš budem probal kad vratim 4870.
tnx za ljink:chears: |
Turn your PhysX on ATI cards - again
Navodno se PhysX može uključiti i sa novim driverima, treba samo instalirati patch.
http://translate.google.com/translat...istory_state0= |
Citiraj:
Samo, AVG javlja da je neki trojanac, doduse to sam ignorirao i nastavio s instalacijom, za sad sve 5 :goood: |
Ima li kakvih poboljsanja u NFS Shift sa nvidiom?
|
Mislim da shift ne koristi hardversku već softversku fiziku tako da dođe na isto.
Imam ja jedno pitanje: Ako se koriste 2 GPU, jedan za grafiku, drugi za fiziku (tvrtka nebitna) dali je GPU za fiziku 100% iskorišten za taj posao il to samo neki sitni čip na njemu obrađuje dok 3d rendering "spava", valjda ne? |
ne, ne spava chip, koristi SPove slobodne, cim vise tim bolje
|
Zašto na atiju ne radi ta realna fizika? Pa zar nebi bilo moguće da to CPU odradi i gotovo? Mislim physx omogućava da se fizika računa na GPU, ali zašto se nebi postigo taj isti efekt na CPU? Jel CPU prespor ili? Pa sigurno neki i7 može odraditi tu fiziku bez problema?
Npr. oblivion je imao realnu fiziku bez physxa, i ništa se procesori nisu bunili. edit : izgleda da ipak i7 nemogu realnu fiziku, eto tu lijepi review pa vidite: http://www.firingsquad.com/hardware/...x_performance/ Jel iko vidio za kupit u hr ovu PCI physx karticu koja se spominjeu tekstu? |
u kratko CPU je prespor
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Od kud ti to?:stoopid: Pa nije ni Havok besplatan, zakaj bi bio PhysX:) |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:34. |