PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Opera browser (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=110252)

nathan.fake 11.02.2010. 13:15

Opera 10.50 beta

evo izisla je i Opera 10.50 beta

pa ko voli.... :beer:

http://www.opera.com/browser/next/

edit:
rak21 me preteko za minutu ;)

vercetti 11.02.2010. 16:48

Izgleda dobro, ali je puno tromija od 10.10, bar meni...

McG 11.02.2010. 17:22

....

rak21 11.02.2010. 20:32

ma 10.5 je o.d.l.i.č.n.a !

Do sad mi je falio private browsing, jedino što bih još volio da ima opciju selektivnog vremenskog brisanja history.a kao FF. Dizajn konkurenciji nedostižan, brzina 5+. Nekome će faliti FF.ove extenzije ali u samu operu je ugrađeno toliko toga da bi se u FF moralo ubaciti min 10.ak istih da bi dostigao njezinu funkcionalnost out of the box..

fanATIk 12.02.2010. 10:58

Ja ne znam koji je k s ovom operom kod mene.
U zadnje vrijeme mi se stalno lomi layout foruma i to svako malo.
Reload stranice riješi problem al to nije to.
Stavljao i mask/identify as internet explorer al tek onda imam probleme.
U temi quotam te napišem odgovor a bude postan samo quote.
Maloprije odgovaram u temi, napišem par redaka teksta , stisnem pošalji a ono mi izbaci "The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 3 characters."
Nekad jednostavno ni ne mogu odgovorit u temi, imam samo strelicu na ekranu, a ne titrajuću crticu za pisat tekst.
I još jedna stvar. Masu puta mi ubacuje * u tekst, samo od sebe.
Jel to neki upgrade foruma ima problema s operom il je problem negdje kod mene. Mada mislim da je ovo prvo pošto mi se problem pojavljuje samo na pcekspertu.
Ide mi na živce kad moram palit IE da bi odgovorio na forumu.
Mozillu nemam nit ju mislim koristit. Opera je zakon, al u zadnje vrijeme...

Citiraj:

Autor MIK (Post 1564945)
hint: sigurno znate a za one koji ne znaju (kao ja do sada:hitthewal:)--> kada se nalazite iznad linka pritiskom na kotačić na mišu otvara se novi tab sa linkanom stranicom:beer:

Ovo je prejako!

rak21 12.02.2010. 11:09

ne dešava mi se taj problem sa operom, koju verziju koristiš?

Ako nikako drugačije, sejvaj bookmarkse, wand i što ti već sve treba, deinstaliraj operu, pobriši sve profile koje je stvorila (opera:about pa vidi gdje su lokacije) i na kraju skini onu manju verziju (EN), pobriši sve ostatke sa ccleanerom, tuneupom ili nekim drugim sličnim alatom te na kraju napravi totalno čistu instalaciju nakon koje vratiš .ini fileove na stare lokacije. Možda će biti potrebno reinstalirati flash ali to je najmanji problem..

fanATIk 12.02.2010. 11:29

Ma verzija je 10.10. A niš, idem sve pobrisat.
Pojasni malo ovo s .ini fajlovima. Kaj je to?

FitzTN 12.02.2010. 14:17

Ajme transparency, ne ne ne ne NEEEEEEE :(

rak21 12.02.2010. 18:36

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 1567900)
Ma verzija je 10.10. A niš, idem sve pobrisat.
Pojasni malo ovo s .ini fajlovima. Kaj je to?

Ovisno o windowsima koje imas, opera sprema svoje postavke u odredene direktorije koje mozes pronaci putem upsivanja u adress bar: opera:about ili meni-->help-->about opera, direktoriji su ti u "Paths".

Pretpostavljam da imas spremljenih bookmarksa, dakle treba ti bookmarks.adr file (sad sam na opera 10.10 i windows XP pa to izgleda ovako:
C:\Documents and Settings\*********\Application Data\Opera\Opera\bookmarks.adr, na 10.50b i win7 mislim da je bookmarks.ini)
Ako imas sejvanih sessiona onda ti treba C:\Documents and Settings\******\Application Data\Opera\Opera\sessions\autopera.win

Najbolje da pogledas ovu stranicu gdje ti je sve dobro objasnjeno:
http://www.opera.com/support/kb/view/313/

Vjerovatno koristis i wand pa nadi i spremi wand.dat

Preporuka je da samo ta 3 file.a bekapiras (eventualno mail ako ti je bitno i ako koristis), ostalo imas post isznad..

Facelessone 12.02.2010. 19:54

Se da disableat transparency?

Rain Man 12.02.2010. 22:17

Konacno da su modernizirali izgled browsera. Bilo je i vrijeme. Meni se sviđa novi izgled, neka samo radi dobro. Sto se tice prikaza, iste probleme kao sto ih ima fanATIk imam i ja. Lomi se layout foruma. Obrisao browser, sve zaostatke i opet isto. Nadam se da ce 10.50 ispravit te probleme.

ivand123 13.02.2010. 11:18

Citiraj:

Autor Rain Man (Post 1568465)
Konacno da su modernizirali izgled browsera. Bilo je i vrijeme. Meni se sviđa novi izgled, neka samo radi dobro. Sto se tice prikaza, iste probleme kao sto ih ima fanATIk imam i ja. Lomi se layout foruma. Obrisao browser, sve zaostatke i opet isto. Nadam se da ce 10.50 ispravit te probleme.

Naravno da oće, najaktualnija je beta1, a poznavajuči razvoj opere biti će barem 3-4 bete i RC. Tak da o trenutnim bugovima netreba previše mariti, eventualno ih nekak prijavit developerima i sl.

tocka 13.02.2010. 21:49

Dosta brzo ide razvoj :top:
Jedva cekam full release.

Raven_1 15.02.2010. 14:39

Bas sam sad primjetio da mi tabovi zauzimaju dosta memorije, Opera 10.10. Imam i Seamonkey 2.0 i zauzme bar 30% manje memorije. Ne znam kakva su vasa iskustva, jesu sto mijenjali jer prije sam imao 9-ku i cini mi se da je bila brza od 10-ke.

McG 15.02.2010. 14:46

....

Raven_1 15.02.2010. 14:55

Citiraj:

Autor McG (Post 1570676)
Ne kužim kak ti tabovi zauzimaju dosta memorije, kad Opera nema ko Chrome poseban proces za svaki otvoren tab.
Probaj eventualno isključiti prikazivanje thumbnailova za tabove, pa se možda potrošnja sistemskih resursa svede na neke prihvatljive razine.

Hvala. Iskljucio sam bio jednu od opcija, ali nisam iskljucio Show tumbnails in tab cycle. Na starijoj verziji ili nije bilo te opcije ili je valjda bila iskljucena, sad se vec ne sjecam.

Btw. i dalje Seamonkey manje zauzima, ali je sad prihvatljivije. K'o bi reko da thumbnailovi mogu zauzet toliko.

Jelc 15.02.2010. 15:23

Citiraj:

Autor Raven_1 (Post 1570667)
Bas sam sad primjetio da mi tabovi zauzimaju dosta memorije, Opera 10.10. Imam i Seamonkey 2.0 i zauzme bar 30% manje memorije

Pa, o koliko se tabova radi i koliko to točno zauzme Opera?
Čisto za info:)

Raven_1 15.02.2010. 15:36

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1570705)
Pa, o koliko se tabova radi i koliko to točno zauzme Opera?
Čisto za info:)

Ma nis strasno, zauzimala je 115 MB sa 10 tabova, btw. gledam Firefox s tim istim tabovima zauzme 147 MB. :D Sad Opera zauzme oko 90, a Seamonkey 78 MB.

Jelc 15.02.2010. 15:40

Oko čega se ti živciraš:)

Raven_1 15.02.2010. 15:50

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1570719)
Oko čega se ti živciraš:)

LOL Ma ne zivciram se samo mi je bilo cudno. Uostalom ne bi ni skuzio nego sam otvorio par stranica s flashom pa mi se ucinilo da ide sporije ucitavanje jer sam imao jos par procesa ukljuceno i isprobavao kako mi stranica izgleda u razlicitim browserima.
Ja ionako koristim i Operu i Seamonkey i Firefox ovisi za sto mi treba. Jednostavno cemu rasipat memoriju (iako je ima dovoljno) na nepotrebne resurse pa me zanimalo kako reducirat potrosnju. :D

McG 17.02.2010. 16:42

...

rak21 19.02.2010. 12:38

Opera news grupe

Zivcira me vec duze vrijeme poredak tema na news grupama. Na starim verzijama (staaarim) su teme bile poredane datumski (kad je tema otvorena) a sad isto samo sto se u obzir uzima datum zadnjeg posta u temi. Moze li se to nekako promjeniti?

Sn4k3 21.02.2010. 22:47

[/COLOR]epsa opera do sada, ali ima par musica sto me smetaju a na koje nisam naisa na 10.10 verziji. Primjer: skrolanje na mishu ne radi ako kursor nije u granicama tog okvira/prozora, makar kliknuli ili oznacili nesto (tekst npr.) - nula bodova.. Kad pokusam nesto paste-ati u defaultnu trazilicu (u mom slucaju google) na start pageu, nema izbornika - znaci desni klik mishom ne radi (ctrl+v radi). Widgeti vise nisu "dio" Opere, nego se pale posebno, malo glupavo ako se mene pita... Da ne bude sve crno ima i par stvari sto mi se svidjaju u odnosu na "starije" verzije, npr. password manager - koji sada izgleda nesto poput pop-upa u gornjem kutu ekrana - podsjeca me na ffox..

Edit: evo izasa je Noviji build verzije 10.50 (3271)

McG 24.02.2010. 19:48

...

tocka 25.02.2010. 21:15

Ohoho znači još jedna beta pa RC i eto nas ZAKON
Jedva cekam da isprobam

EDIT: nije mi vrag dao mira i po prvi put sam instalirao Beta softver na svoj komp i mogu reći da će ova verzija opere biti najbolja ikada i ne razumijem zašto ju nisu nazvali 11 :)
Tako je sve čisto i pregledno da je milina, a tek private tabovi ludilo. Vidim i ispod hube je došlo do fejsliftinga jer KONAČNO mail.yahoo.com prikazuje kako treba.

Ziiky 26.02.2010. 08:13

Odlicna je ova beta ... pre pre zakon :D

Sn4k3 26.02.2010. 15:34

Beta je nelosha.. Ima par propusta koji mi fale u odnosu na zadnju stabilnu verziju, ali se nadam da ce to srediti prije izlaska finalne verzije... Sve u svemu, opera ko opera - brza, stabilna, lijepo izgleda itd.

Tomo 26.02.2010. 16:47

Moze pomoc?

Kak slozit da imam Bookmarks bar kao u google chrome-u? Znaci odmah ispod address bara?!

THNX

McG 26.02.2010. 17:20

....

Tomo 26.02.2010. 17:29

budem vidio jos.. znas da sam uvijek bio opera fan sve dok nisam probao chrome koji je u to doba bio prebrz naspram ostalih ... sad me opet opera vuce k sebi :)

trouble 26.02.2010. 18:30

Opera rulz,dojadio mi masivni FF i njegov vječni cold boot......fali mi pravi Gmail notifier ali DIgsby je to rijesio kak bog zapovijeda :D

nathan.fake 26.02.2010. 23:13

Citiraj:

Autor Tomo (Post 1580952)
Moze pomoc?

Kak slozit da imam Bookmarks bar kao u google chrome-u? Znaci odmah ispod address bara?!

THNX

misliš na ovako nesta???

http://img11.imageshack.us/img11/5889/capturean.th.png

odes na "Appearance" pa "Toolbars" i ukljucis "Start Bar"

:chears:

Tomo 27.02.2010. 00:17

Nope, bas onako kako to google chrome ima elegantno rijeseno ... Malo se igram s Operom i moram rec da su ju stvarno u ovu godinu i pol usavrsili do neprepoznatljivosti... Odlican posao

rak21 28.02.2010. 14:05

jel moguće podesiti da se u svakom novom tab.u otvori google.hr?

ivand123 02.03.2010. 15:29

Došla Opera 10.5!
http://www.opera.com/browser/download/

Sir Shmirkly 02.03.2010. 21:25

Citiraj:

Autor Tomo (Post 1581355)
Nope, bas onako kako to google chrome ima elegantno rijeseno ... Malo se igram s Operom i moram rec da su ju stvarno u ovu godinu i pol usavrsili do neprepoznatljivosti... Odlican posao

Neznam jel moguce da su ispod address bara, ali moguce je iznad..
odes u tools>appearance>toolbars>personal bar

Dottore 02.03.2010. 22:10

a gdje je ad block? u staroj verziji mi je radio savršeno a sada nema te opcije

fre@k 02.03.2010. 22:31

dali je moguce da namjestim da mi opera bude u jednom "windows-u" jer kad koristim na W7 on mi ih razbaca dole na svakog pojedinacno pa nemogu minimizirati klikom na operu, nisam naisao u opcijama na neku opciju. Zna netko mozda rjesenje. I jos nesto prvih 3 dana je opera radila ultra brzo PCE forum se nikad tak brzo otvarao nije odjednom uzasno sporo...

fre@k 02.03.2010. 22:40

Citiraj:

Autor rak21 (Post 1582261)
jel moguće podesiti da se u svakom novom tab.u otvori google.hr?

pa mozes si recimo namjestiti speed dial, i sad ako ti je na prvom mjestu google stisnest ctr+t i onda ctr +1 i otvorit ce ti se google. ili jednostavno u adres bar ukucas "g xxx" (xxx-ukucaj sta god zelis) i onda ce ti otvoriti taj podatak ukucan u google

EDIT: a mozda bi ti i "šorkati" mogli pomoci pogledaj si ovdje malo

http://my.opera.com/Tamil/blog/add-m...board-shortcut

http://my.opera.com/Tamil/blog/add-m...board-shortcut

rak21 02.03.2010. 22:59

ne vjerujem, ebala ih final verzija. Koliko god volim operu ne mogu a da ne popizdim na slijedeći biser: radi se o stranici www.dancetrippin.tv
Uđem, probam pokrenuti video i samo mi izbaci praznu stranicu. To se dešavalo na svim verzijama do zadnjih par snapshotova gdje sam najnormalnije gledao video sa tih stranica da bi u final verziji opet imao iste probleme. Za popizdit više!!

p.s. neka netko proba otići na tu stranicu i javi dal se dešava isto..

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:38.