![]() |
hvala. Vazna mi je tisina u komp-u tak da me najvise privlaci 9600 GT
|
Citiraj:
|
nedostatak prostora
Kad bi stavio Accelero s1( + dodatni 12 cm vent na njemu) na ATI 4850 onda ce mi ta "konstrukcija" prekrivati PCI-E utor na ovoj maticnoj - http://www.asus.com/999/images/products/2164/2164_l.jpg , a taj utor mi treba za TV karticu.
Da li sam u pravu? Se moze to kak rijesiti ili mi ne preostaje nista osim uzeti 8800GT ili 9600 GT ak se odlucim za tisinu. |
Citiraj:
vidi ovak... hd4850 je dosta jaca kartica od 9600gt... referentna hd4850 sa stock kulerom je prakticki necujna... vent se tek oglasi kad temp predje cca. 100°c... inace je temp oko 80°c... a sad... tih 80°c te ne treba zabrinjavat... prema rijecima inzinjera iz amd-a, hd4850 je razvijan da radi na (tako) visokim temperaturama... osim toga... ak i krepa imas garanciju... p.s. uzmi gigabyte-ov model... najjeftiniji je i ima 2 god jamstvo... bar u vemilu... osim toga nemoj mislit da pasivna 9600gt je hladnija... cak stovise, ak imas los protok zraka kroz kuciste... vjerovatno ce se pasivna 9600gt grijat jos vise od hd4850... |
Citiraj:
.....a zapravo prvo probaj primjeriti dimenzije i ostatka:D |
jebes 4850 i accelero. Nema sanse da stane - http://www.tinyland.org/PCStuff/SonataX38DS4Side.jpg
Izgleda da bude 8800GT ipak v tom novom kompu. |
Ok, 8800GT je puno bolji izbor od 9600GT...pogotovo ak uzmes Gigabyte 8800GT koji ima poboljsano hlađenje...a opet cijena je gotovo ista kak i 9600GT...
|
dal je tih zalman hladnjak na toj Gigabyte 8800GT ?
Koja je bolja VGA Ati Radeon HD 3870, 512Mb GDDR4, Dual DVI, PCI Express 16x ili Gigabyte 8800GT , 512Mb GDDR3 256bit, Dual DVI, PCI-X? |
8800GT je bolja.
|
Citiraj:
U normalnom radu je jako tih taj zalman na Gigabyte 8800GT, u igrama se naravno malo brze vrti ko i svaki hladnjak na grafi, ali onda ionak imas pojacani zvuk u igri ili slusalice i ne skuzis ga... Bolji je izbor 8800GT u odnosu na 3870...i zbog boljih drivera i drugih stvari... |
Citiraj:
da, te njihove izjave tipa da je normalno da se cijela grafa kuri na 100c + i pritom povecava sve okolne temperature drugih komponenti su vec legendarne. Uostalom toliko su u pravu i cvrsti u svom stajalistu da su potaknuti pritiscima s svih strana napravili ovo Mada su govorili svugdje da je to normalno i promjena brzine venta moze utjecati na gubitak garancije, posto su grafe bash napravljene da rade na ovaj nacin. Citiraj:
da josh uploadaom slike svog crossfire sistema... di bi mi bio kraj |
9600GT se po ovom vremenu od 30+ u idleu drži na oko cca 50-52C° dok load zna potegnuti do 70C° (naravno zavisi o temperaturi drugih komponenti).
hladi je VF900 al/cu na 5V kuciste dobro provjetreno (sharkoon sharkoon rebel9 naprijed 2x12cm xilence na 7V iza 1x12cm xilence 7V) tako da ne znam kako ce se držati pasivno :) Lp |
Citiraj:
|
u zadnjem broju vidija je bio test grafičkih a između ostalog i gigabyteovih 9600gt pasivnjača. Tamo piše da se izbjegavaju pasivno hlađenje 9600gt jer se katrice zagrijavaju i do 110 stupnjeva
Osobno nevidim svrhu pasivnih grafičkih ako i ostale komponente u kompu nisu dobro utišane |
Citiraj:
Dobar odgovor... :goood: Ko vec je noise freak, onda ce sve stisati na < 15dB |
Iz svog skromnog iskustva mogu reći da pasivne grafe nisu za gejmanje. Užasno se zagrijavaju i kad imaju aktivno hlađenje, a kamoli neće kad imaju pasivno. Za HTPC i office konfe su ok, ali za gejmanje nikako. Mislim, dati će one sliku i dobre fps, ali će većina njih nakon sat-dva žestoke akcije zablesirat/ugasiti komp. Ovu tvrdnju mogu i dokazati jer mi je frend nedavno nabavio 3870 pasivnu Safirku (Ultimate) unatoč tome što smo ga upozoravali da to nije dobra kombinacija. Nakon sat i pol cod4, grafa je zamrznula komp. Onda se poklopio ušima i zamijenio je Toxic verzijom. Od onda nema problema ni nakon 4 sata igranja.
|
meni pasivna 9600gt s s1 radi na cca 30° a u loadu ne prelazi 65, doduse to je stanje s otvorenom bocnom stranicom u klimatiziranoj prostoriji
|
Citiraj:
taj "alat" nije sluzbeno od ati-a... nego od gainwarda... hd4850 ne radi preko 100°c... na 100°c se "upali" fan i to na neke 3-4 sekunde... propiri hladnjak... nakon toga opet tisina... u svakom slucaju bolje nego neka pasivna koja radi na 100+°c.... tema je 9600gt pasivna vs hd4850.. ja tvrdim da je hd4850, u svakom pogledu, puno bolji izbor... a autor nek si kupi sta oce :chears: |
Citiraj:
ako si 100% uvjeren u ovo sta govoris (posebice ako smatras 2-3 12cm venta dobrim protokom zraka i nemas nista odozada da pushe direkt po kartici) ajde onda lijepo stavi neku grafu koja se ne grije tako zivotinjski (bit ce dobra i 3xxx serija) i prati temperature u everestu pod loadom (dakle igre, pravi zapisi), nakon toga lijepo termometrom pa da vidis... Ja govorim ovo iz iskustva a ne bezveze - nakon single hd3870, pa crossfire istih pod s1, pa single hd4870, pa crossfire hd4870 pod s1. Razlike u temp ostalih komponenti? Procesor otisao gore za 4-5c u iddle-u, maticna (tocnije nb) za kojih 10-15 (isti okolni uvjeti, isti takt procesora i ostalih dijelova kompa, s time da su 3870-tice josh bile i clockane) Crossfire je puno zajebaniji, ali gore su s1, pasivci na vrm-u, na memi - gornja grafa ima turbo module na sebi, donja 80mm i 92mm vent, cijelo kuciste ima valjda 10 ventova i prozracno je do kraja (ne, nije cuspajz od propuha i zatvoreno vec ima i rupica za zrak) - klima upaljena konstantno na 25c. Gpu temperatura na gornjoj bude do maks 65c pod loadom, donja ide na nekih 50-tak s accelerom i to je sve super, da nebi bilo tog famoznog vrm-a i prevelikog takta i voltaze u iddle-u - pa lijepo temperatura vrm-a gornje kartice ide do 85-90c, a donje do 75c pod klimom i hladjeno na ovaj nacin. Jel znas kakva je gornja kartica s zadnje strane? Nemoze se drzati prst na njoj par sekundi - takva je - a nb je odmah pored i procesor. Hvala lijepa na tvojoj teoriji, ali ja ti govorim o first hand praksi i realnoj usporedbi s prijasnjom serijom. Josh jednom cu izvesti svoje misljenje (nemora i valjda nema veze s istinom) - veliki taktovi u iddleu su tu da bi sprijecili power play sranje i micro stuttering koji su se dogadjali na zadnjoj seriji jer nema prevelikog skoka izmedju iddle i load taktova, a to povezano uz kipuce vrm-ove donosi karticu s super performansama ali i zagrijavanjem dovoljnim da se ispece jaje na zadnjoj stranici iste. Imash pregrst topica na ati podforumu sta se toga tice, potrazi pogotovo Denzilove postove s slikama na hd4850 i hd4870 topicu (valjda cu i ja jednom uploadat slike svog sistema i dati mali osvrt na temp) pa ces vidjeti o cemu se tu radi. edit. i nije me briga sta je tema kad je rasprava vezana uz nju (hd4xxx serija i hladnjaci koji se ovdje spominju) - plus jedna ispravka - gpu temp neide iznad 100c na h4xxx seriji (pogledaj kakve su meni temp s s1), ali vrm temperatura ide iznad toga, jer navodno i moze izdrzati vecu temperaturu edit2. vidim da imash i brisbane jezgru - jel i ti imash 20c temperaturu procesora (jezgri) kad je vani +30c? ;) |
Citiraj:
imo sam dosad x1950pro... sa hd4850 su se temp povecale za oko 5°c... to onak odoka... nisam opsjednut temperaturama tak da me boli briga... ionak sve te komponente mogu radit na jos svisim temp... ;) i sve su komponente pod garancijom... al necemo vise u ot... |
955 kn ili više je previše za 9600 gt, imaš je i po 755 kn (www.nabava.net), ako baš hoćeš pasivni cooler skini ovaj i kupi aftermarket. Kako možete uspoređivat 4850, 8800 gt, 9600 gt, tri različita cjenovna ranga i različite performanse. 9600 gt je skoro duplo jeftinija od 4850 radeona
|
Citiraj:
npr Venice 3000+ s 1.5gb ram. 8500GT pasivna daje oko 4700 3Dmarka05, 9600GT 512Mb ddr3 daje oko 7780 3Dmarka05, a 8800GTS daje 7890! :roller: dakle ne pretjeruj u kupnji ako ostatak konfe nije u "rangu" iskoristivosti pozdrav |
Citiraj:
evo slike http://img372.imageshack.us/img372/8066/plocaam3.th.jpg |
Citiraj:
edit. ja prije shvatio da treba pci slot, ili pcie donji (kojeg nema maticna), a ne pcie1x. Jep, drugo rjesenje onda jer ovo nestane post |
Vidi sa strane koju karticu imam i mogu reć da sam prezadovoljan performansama(za sad sve radi na high) glasnoćom (ja ne čujem ništa, neznam tko se buni da je glasna???) i temperaturom (load oko 65C idle oko 50C)
|
Ako mu treba taj PCI-e 1x rješenje se zove Zalman VF1000 - on zauzima samo jedan slot i ne hladi ništa slabije od Accelera, istina nije pasivno ali jbga...
|
9600gt problem
ovako kada pokrenem bilo koju igru ili mi se mrznhe ili se raspadaju teksutre ili mi izbaci ovo
the nv4_disp display driver has stoopped working normally. save your work and reboot she sistem to restore full displey functionality. the next time your reboot the machine a dialog will be displeyed giving you chance to upload data about this failure to microsoft |
Imaš možda clocknutu grafu?
Meni je to ispisalo samo kad sam pretjerao s clockom. Smanji taktove i probaj onda. |
jok kartica ja nova novcata samo izvađena iz kutije i ubodena nista kloknuto i zaboravio sam reci da je pasivna kartica i temperatura u win joj je 66stupnjava
|
Driveri...
|
da nije proizvodjac club3d ,oc edition
|
drajveri sa cd-a original i skinuo sam ove sto ima na pcekspertu i opet isto a proizvodjac je gigabyte
|
Jesi prije imao drivere za ATI? Reinstal vindoza je najbolja solucija jer čak ni Driver Cleaner ne može sve u potpunosti očistiti..
|
hvala svima rijeseno bili su drajveri od s3 koji su pravili sranja sad je sve ok
|
8800gs vs 9600gt
imam jedno pitanje koja se od te dvije više isplati i vrijedi li prelazit sa 8800gs na 9600gt,ja koristim trenutno 8800gs i prešao bi na 9600gt,zanima me vaše mišljenje a i mislim da će zanimati i druge forumaše
npr:http://www.xfxforce.com/en-us/produc...spx?lang=en-us http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Pro...uID=54&LanID=0 |
na 19" (1440*900?) mislim da ne. a za nesto vece ionako vec polagano postaje preslaba, barem za sve na high (zapravo kad bi se pitalo neke ljude s ovoga foruma s njom se uopce ne moze igrat na 1680*1050, bemti kako igrati kada grid drzi jedva preko 45 FPS s 4xAA :D).
cuvaj lovu za neki smisleniji upgrade. |
znaći ne isplati se?ja sam mislio da je 9600gt dosta jaća od 8800gs,kaj 8800gt i gts je još best buy?mislio sam novu ecs-ovu kupit al ak je tak kak kažeš to se ne isplati
|
Citiraj:
Pogledaj recimo ovaj setup za Crysis: http://www.imagesforme.com/show.php/...1403380075.jpg http://www.imagesforme.com/show.php/...1403380573.jpg Kao što se vidi nešto mora na medium dok sa 9600GT ide sve na high, eto.., toliko je jača. |
Pa i ne ide baš sve na high sa 9600GT po pitanju crysisa..ja ga vrtim na 1680x1050 sve na medium :)
Jer high štuca i nije igrivo...konfa iz "moj komp". |
ma čovječe best buy bi ti bio radeon HD 4850...jači je od 8800gts a cijena je ista ako ne i niža...
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:31. |