PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Ostalo (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=54)
-   -   Koju stolicu kupiti? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=102297)

V.I.P 20.10.2011. 09:38

evo i nama firma uzela 50-tak stolica. rijec je o ovom modelu http://www.velinac.hr/hr/stolac.php?id=107

za sad nemam zamjerki :)

Tex Willer 20.10.2011. 18:46

Citiraj:

Autor sapunko_HR (Post 1996935)
Ona guma koja se nalazi(unutar tkanine) za podupiranje leđa mi je otišla skroz gore i više mi nema smisla sjedit na stolici,slabo mi podupire leđa.
Šta da radim i na koji način bi je vratio skroz dolje a da ne razvalim do kraja mrežu

Probaj tkaninu malo povući u suprotnom smjeru, pa onda uhvatiš i gumu i tkaninu i povučeš i smjeru u kojem hoćeš pomjeriti gumu (prvo oko jedne metane šipke pa oko druge). Nadam se da si shvatio što hoću reći. Ja sam tako na svojoj podigao gumu

Brlja 20.10.2011. 21:11

Evo Mark je na akciji. Kupio danas...zadovoljan.

http://www.jysk.com/hr/120/122/3620019/a/catalog

borisko 01.11.2011. 23:09

Evo upravo mi je puklo plastično postolje na starom stolcu (srećom, bez ozljeda) pa sam se sjetio ovog topica.

Ovaj Mark mi se čini sasvim u redu, imaju li oni kakvu dostavu, da ne moram do Jankomira?

messiah 06.11.2011. 16:10

Citiraj:

Autor V.I.P (Post 2004342)
evo i nama firma uzela 50-tak stolica. rijec je o ovom modelu http://www.velinac.hr/hr/stolac.php?id=107

za sad nemam zamjerki :)

Velinac preuredio stranice, pa link više ne vrijedi:)
Možeš napisati koji je to model?

Meni se Modena i Barcelona najviše sviđaju.

Daddy 06.11.2011. 17:42

Sve preporuke za Modenu. Imam je i sam. Preko ljeta izuzetno udobna i može se dugo na njoj sjediti čisto iz razloga jer nema punu površinu nego mrežicu. S druge strane je zimi malo hladinije jer je "propuh" :D.

Druga ajmo reći zamjerka je u duljini rukohvata. Stvarno su prekratki. Nekada mi se desi da mi laktovi potonu. Tu bi Barcelona bila bolji odabir. Sve ostalo je na strani Modene.

V.I.P 07.11.2011. 08:33

Citiraj:

Autor messiah (Post 2018999)
Velinac preuredio stranice, pa link više ne vrijedi:)
Možeš napisati koji je to model?

Meni se Modena i Barcelona najviše sviđaju.

evo link :)
http://www.velinac.hr/hr/proizvod/fashion/41/

sapunko_HR 07.11.2011. 11:17

Citiraj:

Autor Tex Willer (Post 2004942)
Probaj tkaninu malo povući u suprotnom smjeru, pa onda uhvatiš i gumu i tkaninu i povučeš i smjeru u kojem hoćeš pomjeriti gumu (prvo oko jedne metane šipke pa oko druge). Nadam se da si shvatio što hoću reći. Ja sam tako na svojoj podigao gumu

Shvatio sam ali mi nejde,jel znaš gdje bi se dalo kupit takve gume?

borisko 19.11.2011. 16:26

Svima koji kupuju stolac, u Samoboru se 17.-og otvorio JYSK i svi stolci su na 50-60% popusta. Tako sam ja danas kupio Elias-a za 400kn, Mark je po 600kn, a Magnusi su po 300 i 350kn, Timo je 300kn, a Oscar 199kn.

Ako nemaju na skladištu (kao Eliasa danas npr.) onda možete platiti pa vam jave kroz 2 tjedna da dođete po stolac ;)

dropTable 21.11.2011. 23:30

Molim bump, prijedlog za bestbuy ergonomski stolac "za zdravlje", nimalo za šminku

zwer 22.11.2011. 00:07

Aeron.

A sad ozbiljno, do kolko para ti mislis na taj bestbuy ergonomski stolac. Jer cesto to ne ide skupa u istoj recenici. Imas Bestbuy ne-ergonomski i Ergonomski. :)

zwer 24.11.2011. 11:18

Hmm, vec 6ti tjedan na Magnus stolici na poslu...

- lagano skripucka
- uz malo zesce naginjanje i da imam 100 kg (umjesto 83kg), posteno bi se savinuo onaj L nosac lednog naslona :D
- lumbalna podrska za ledja je banana, pomice se polako gore ili dole, ovisi kak sjedis... primjerice kroz prvih 3 tjedna ju nisam dirao i pomaknula se skroz prema gore... pa ju vratio gdje treba bit nekako, sad ide prema dole :D
- kotaci su livada kvalitete, ako ju guram po sobi bez da sjedim na njoj, uopce se ne okrecu nego klize preko laminata
- drzaci za ruke ok
- spuzva - vec se vide obrisi guzice, za jos 6 tjedana palacinka
- ledja - ne znoje se, mreza radi dobar posao, na nju nemam prituzbi

Eto.. sve u svemu, za vise od 2-3h dnevno bi radije uzeo neku 3-4x skuplju. Za odigrat neku igru 2h i surfat 1h dnevno, za to ima zeleno svjetlo. S obzirom na cijenu... dajem joj 7/10, ali da je 100 kn skuplja, ne bi bilo ni 3/10.

sapunko_HR 24.11.2011. 12:06

Citiraj:

Autor zwer (Post 2033413)
Hmm, vec 6ti tjedan na Magnus stolici na poslu...

- lagano skripucka
- uz malo zesce naginjanje i da imam 100 kg (umjesto 83kg), posteno bi se savinuo onaj L nosac lednog naslona :D
- lumbalna podrska za ledja je banana, pomice se polako gore ili dole, ovisi kak sjedis... primjerice kroz prvih 3 tjedna ju nisam dirao i pomaknula se skroz prema gore... pa ju vratio gdje treba bit nekako, sad ide prema dole :D
- kotaci su livada kvalitete, ako ju guram po sobi bez da sjedim na njoj, uopce se ne okrecu nego klize preko laminata
- drzaci za ruke ok
- spuzva - vec se vide obrisi guzice, za jos 6 tjedana palacinka
- ledja - ne znoje se, mreza radi dobar posao, na nju nemam prituzbi

Eto.. sve u svemu, za vise od 2-3h dnevno bi radije uzeo neku 3-4x skuplju. Za odigrat neku igru 2h i surfat 1h dnevno, za to ima zeleno svjetlo. S obzirom na cijenu... dajem joj 7/10, ali da je 100 kn skuplja, ne bi bilo ni 3/10.

Slažem se sa boldanim,šta se tiče lumbalne podrške(gume) meni je skroz gore,međutim ja bih kupio još jednu sličnu bilo kakvu gumu ali neznam gdje?

skyman 24.11.2011. 22:53

Jel zna netko gdje se u zgu mogu nabavit kotači za stolice? prvenstveno bi mi trebali kotači s malo mekšim gazištima po mogućnosti da ima neki sloj gume ili nešto tako (znao sam vidjet na nekim stolicama davno), a ne ova tvrda plastika koja mi grebe laminat čim se malo krenem micat...uopće se ne vrte kotači samo se vuku, a laminat ima uzorak pa nije skroz gladak tako da mi ga grebu kotači...

Bluzer 24.11.2011. 23:16

Bauhaus ima, kupio sam baš te gumirane i nije bilo baš jeftino... Tipa 200+ kn za 5 komada. Doduše tihi su i kvalitetni.

zwer 24.11.2011. 23:35

Za gro manje para, tipa 50-100 kn, mos kupit tepih koji se stavi na laminat/parket. Ispod je tipa 3 mm guma, gore neka tkanina... Pa ores po tepihu/gumi umjesto parketu. Tak ja doma, ostecenja gotovo i nema, a ta guma+tepih kombo mi traje vec godinu i pol i jos je citava...

pilotbabo 24.11.2011. 23:51

Citiraj:

Autor Brlja (Post 2005039)
Evo Mark je na akciji. Kupio danas...zadovoljan.

ovo je super stolica, bio u jysku i probao je, strašno udobna...:goood:

skyman 24.11.2011. 23:59

Citiraj:

Autor Bluzer (Post 2033942)
Bauhaus ima, kupio sam baš te gumirane i nije bilo baš jeftino... Tipa 200+ kn za 5 komada. Doduše tihi su i kvalitetni.

Ma gledao sam u Bauhausu i Baumaxu, samo nije mi se davalo 200+ kn za kotačiće..pa stolica mi vrijedi 300 :D

Citiraj:

Autor zwer (Post 2033942)
Za gro manje para, tipa 50-100 kn, mos kupit tepih koji se stavi na laminat/parket. Ispod je tipa 3 mm guma, gore neka tkanina... Pa ores po tepihu/gumi umjesto parketu. Tak ja doma, ostecenja gotovo i nema, a ta guma+tepih kombo mi traje vec godinu i pol i jos je citava...

E čak sam i o tome razmišljao...jel znaš gdje je najbolje to ić pogledat?
Sad svaki put kad pomičem stolicu, prvo se malo dignem..pomaknem stolicu i tak sve...hehe...al ne treba mi sad puno kretanja...malo naprijed -iza, lijevo-desno i to je to..kod radnog stola..inače imam dobar laminat, tvrdoća 32-33, više se ne sjećam...al svejedno nije otporan na konstantno grebanje...

domba_Os 01.12.2011. 13:07

Ja sam prije par mjeseci uzeo uvu stolicu : http://www.emmezeta.hr/namjestaj/ure...edska-stolica/
E sad ako onako pažljivo pregledam stolicu već ima dosta tragova korištenja, što će odma reć da ne vrijedi te pare ... Stolica je hrpu udobna al očito i ne tolko kvalitetna ko što kaže cijena ... Dakle, s obzirom na cijenu sam ne zadovoljan, inače, sve 5, al treba jedno 3-4 stoje bit jeftinija ..

intruder 02.12.2011. 08:09

Citiraj:

Autor skyman (Post 2033965)
Ma gledao sam u Bauhausu i Baumaxu, samo nije mi se davalo 200+ kn za kotačiće..pa stolica mi vrijedi 300 :D

E čak sam i o tome razmišljao...jel znaš gdje je najbolje to ić pogledat?
Sad svaki put kad pomičem stolicu, prvo se malo dignem..pomaknem stolicu i tak sve...hehe...al ne treba mi sad puno kretanja...malo naprijed -iza, lijevo-desno i to je to..kod radnog stola..inače imam dobar laminat, tvrdoća 32-33, više se ne sjećam...al svejedno nije otporan na konstantno grebanje...

Ja sam nedavno uzeo za svoju stolicu kotačiće sa M8 navojem, zaboravio sam kak se točno zove dućan ali uglavnom oni su na ljubljanskoj kad se ide prema Jankomiru odmah prije auto commerce (dućan se vidi sa ljubljanske, nacrtani su ogromni kotači na zidu). Platio 5 kotača cca 50kn. Zadovoljan sa kvalitetom.

bartimej 09.01.2012. 13:52

Možete li mi preporučiti gdje bi u Zagrebu mogao pogledati stolicu do max 2000 kn.
Iz Vinkovaca sam a krajem mjeseca idem u Zg pa bi odmah i kupio jednu. Sjedim oko 2-4 sata svaki dan s tim da vikendom to pomnožite sa 2 ili sa 3 kad izađe Diablo 3 :)
Slobodno preproučite i trgovinu, može i na pm.

thx

p.s. pročitao sam temu, znam gdje ću gledati, svejedno hvala na pm

Solberg 25.01.2012. 18:03

Vidim da tu ima dosta ljudi koji imaju iskustva sa stolcima iz Velinca, pa me zanima ako netko ima iskustva sa stolcem Modena
http://www.velinac.hr/hr/proizvod/modena/48/
Cisto da se ne zaletim a da za tu cijenu ima nesto bolje, visok sam 192 i cca 105-110kg ovisno o raspolozenju, jer sam probao dosta stolaca koji su mi "premali", ova Modena mi je dosta dobra, samo bih htio cuti i tudja iskustva. Hvala

sNNooPY 30.01.2012. 10:09

Citiraj:

Autor Solberg (Post 2083923)
Vidim da tu ima dosta ljudi koji imaju iskustva sa stolcima iz Velinca, pa me zanima ako netko ima iskustva sa stolcem Modena
http://www.velinac.hr/hr/proizvod/modena/48/
Cisto da se ne zaletim a da za tu cijenu ima nesto bolje, visok sam 192 i cca 105-110kg ovisno o raspolozenju, jer sam probao dosta stolaca koji su mi "premali", ova Modena mi je dosta dobra, samo bih htio cuti i tudja iskustva. Hvala

e ovo bi i mene zanimalo. izgleda predobro, a sad kakva je zapravo...?

bartimej 30.01.2012. 13:44

evo dobio sam ponudu, danas platim, čim dođe javim se,

pozz

chief_wolfinjo 30.01.2012. 13:48

zakaj si ne kupite drvenu stolicu ? zdravu za leđa :lol2:

Solberg 30.01.2012. 13:59

Citiraj:

Autor Daddy (Post 2019072)
Sve preporuke za Modenu. Imam je i sam. Preko ljeta izuzetno udobna i može se dugo na njoj sjediti čisto iz razloga jer nema punu površinu nego mrežicu. S druge strane je zimi malo hladinije jer je "propuh" :D.

Druga ajmo reći zamjerka je u duljini rukohvata. Stvarno su prekratki. Nekada mi se desi da mi laktovi potonu. Tu bi Barcelona bila bolji odabir. Sve ostalo je na strani Modene.

Evo vidim da ju Daddy ima, mozda on moze reci kakvo iskustvo, meni se svidja, ali imam neke zamjerke kad sam ju probao u salonu, naime cini mi se da se malo sklize sjedalo od mesha, ako i malo sjednem na koso pocnem kliziti po tom meshu, a druga mi je zamjerka celicna cijev na rubu koju sam dosta osjetio na nogama, naglasavam da su to iskustva u ducanu, mozda je zbilja odlicna, jer trazim stolac za rad, a ne fotelju za uzivanje, tako da mi ne smeta sto je malo tvrdja za sjedenje

PusA 04.02.2012. 13:42

Da li je tko probao ili kupio ovi novi model iz JYSK-a http://www.jysk.com/hr/120/122/3699303/a/catalog ?

tutix 05.02.2012. 03:04

187cm i 75-ak kila. Imam trenutno stolicu sa srednjim (mid) naslonom i ubijam se na njoj. Koja je fora uopće s tim mid naslonom?

Uzeo bi nešto udobnije i gledam u JYSK-u Magnusa sa visokim naslonom ili Eliasa, ili u Lesnini(str. 4) ovaj stolac za 199 KN. Sličan stolac imam doma, oko 4-5 godina star i prilično se dobro drži. Koristio ga jedno vrijeme i onda dao sestri misleći da će ovaj mrežasti bit bolji.

Što preporučate s obzirom na visinu?

zwer 05.02.2012. 08:02

Preporucam da skupis jos love i kupis barem nesto do 100njak eura a da lici na Magnusa. Magnus je dobar stolac s obzirom na cijenu, ali anatomski bezveze, spuzva ispod guzice se pretvara u palacinku 5-10 mjeseci nakon kupnje - ovisi o kilazi, dnevnom sjedenju itd. Po meni, jedina pozitivna stvar je sto ima onaj neki gumeni remen koji je kao nekakva podrska za donji dio ledja... Pa ga mos nastimat da ti sjedne tocno gdje treba. Ostalo, not so gud. Moj na poslu nakon 4 mj. skripi. Doduse, ne mogu rec da je neudoban, ali sumnjam da ce takav i ostat za jos 4 mjeseca :D. Javim :beer:

Botlorn 05.02.2012. 11:22

Nemam ni jednu od tih stolica doma, ali neki dan sam istraživao po Jysku, sjedio po stolicama:
Magnus ima potencijala ali je tako mekana da podrška za kralježnicu gotovo nema smisla. Moja 5 godina stara stolica od 300 kuna doima se čvršće.

Elias je udobna stolica, ali nije za obavljat posao nega za zavalit se i igrat RPG ili slušat muziku. Jednostavno nema podrške za donji dio leđa i u njoj uvijek sjediš zavaljen. Ako je to ono što ti treba, mogu je ovako ovlaš (što sam probao) preporučiti. Za 400 kn izgleda relativno čvrsto

Meni se najviše svidjela Sebastian stolica koja je najčvršća tamo isprobana, s odličnim dijelom za back support. Znači, stolica za rad. Mislim da je oko 900kn ali koliko se sjećam, svako malo je stave na sniženje za nekih 600tinjak.
Mislim da je neki korisnik par stranica ranije opisao taj Sebastian model bolje.

tutix 05.02.2012. 18:28

Treba mi stolac za 2-3 dana doma kad dođem za vikend, uglavnom za zavalit se i odmorit uz komp.

Mislim da ću Eliasa piknut upravo zato što nije ovakav mrežasti nego je punjen tom spužvom. Vidim ima i ovaj Timo pa ću i njega isprobati. Hvala

doky 05.02.2012. 19:41

Imam tog Magnusa s visokim naslonom jedno dva mjeseca i za sada sam zadovoljan, sjedim svaki dan na njemu minimalno 3-4h. Kad sam bio u Jysku isprobao sam skoro sve stolice iz svih cijenovnih rangova i zaključio sam da ove >800kn i nisu toliko kvalitetnije/bolje, a kriza je tak da sam uzeo tog Magnusa.

kepmip 07.02.2012. 08:28

http://www.kika.com/hr/katalog/m/dne...igo-mg-10118h/

ima ko ovo?

zainteresiral me taj stolac zbog ovoga:
Maks. nosivost do 150 kg.

g52 08.02.2012. 11:17

Citiraj:

Autor dokis (Post 2093530)
Imam tog Magnusa s visokim naslonom jedno dva mjeseca i za sada sam zadovoljan, sjedim svaki dan na njemu minimalno 3-4h. Kad sam bio u Jysku isprobao sam skoro sve stolice iz svih cijenovnih rangova i zaključio sam da ove >800kn i nisu toliko kvalitetnije/bolje, a kriza je tak da sam uzeo tog Magnusa.

a tako nekako sam i ja to napravio. vjerojatno cu imat vise za rec o magnusu za par mjeseci, no za sad je za tu cijenu jako dobar.

Facelessone 08.02.2012. 15:31

Također uzeo magnusa jučer. Za sad zadovoljan. Nemam prigovora s obzirom na cijenu.

sNNooPY 08.02.2012. 19:20

evo da se javim i ja, OP ovog threada...dakle, napokon, nakon duuugo godina promjenih stolicu.
uzeo sam ovu:

http://www.kika.com/hr/katalog/m/dne...eefeld-165781/

za sad prezadovoljan. lagana za sastaviti. odmah osjetio poboljsanje za guzicu i ledja. sve u svemu, alles gut. vidjet cemo sto ce vrijeme reci...

g52 12.02.2012. 22:46

Magnus je i dalje super sto se ergonomije tice, no mala zamjerka ide kotacima. Naime, stavili su 2 nekakve "kocnice", no u praksi bas i ne funkcionira najbolje. Imam osjecaj kao da se sustav malo razradio od prvog dana... da li ce se s vremenom jos olabaviti?

morernil 20.02.2012. 18:35

Eh , pa jel moguce da je ovaj stolac ovoliko poskupio ?
Koliko sam citao prije bio je 750 kn

tutix 20.02.2012. 19:43

Mark je bio 650 prije dva tjedna.

Ja sam sebi ubrao Eliasa za 400 kuna. Taman ono što sam tražio - stvarno je udoban stolac, ovo metalno postolje se čini dosta čvrstim, a za spužvu ćemo još vidjet. Jedina zamjerka - kad se fiksira, stolac ima malo lufta. Neka 2 cm se unazad još mogu naslonit. To mi se ne sviđa ali s obzirom na cijenu mislim da sam dobro prošao.

Na prvu mi se i Sebastian i Magnus činili tvrdi dosta za leđa. Za Magnusa čak i ne bi rekao da je tvrd, nego mi se nekako čudno podbije na sredini leđa, možda zbog visine. Sjedio sam i na Theo stolcu, on mi je super udoban ali je preskup (1200 je bio kada sam gledao).

Brlja 20.02.2012. 21:01

Citiraj:

Autor morernil (Post 2105444)
Eh , pa jel moguce da je ovaj stolac ovoliko poskupio ?
Koliko sam citao prije bio je 750 kn

Taj stolac ti je svakih par tjedana na akciji po 650kn pa sačekaj. Inače i ja ga imam i solidan je.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:50.