![]() |
Citiraj:
|
Jel ima netko u pogonu 4x1 gb C.Balilistix 800 mhz sa P35 chipsetom?
Zanima koliko je klokabilno i koliko su bolje performanse u odnosu na 2x1 gb...? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Vjerujem da čovjek zna (pored svih otvorenih topica, bilo cudno da ne zna) da je OC potencijal manji. On pita koliko je manji i koji je max takt Ballistixa koji rade u konfiguraciji od 4 modula. Na dio pitanja mogu odgvoriti. Igre od toliko memorije neće profitirati. A nećeš ni ti u potpunosti ako nemaš 64-bitni sustav. |
imam gigabyate p35 ds3p plocu u kombinaciji sa balistixima i nisam imao nikakvih problema do sada ali primjetio sam da oni heatsprederi ne nesjedaju dobro na memorijske cipove i to na oba modula kod sebe i isto tako kod frenda jednostavno one dvije srebrne kopce previse stisnu heat spredere te se oni nakose i lebde iznad memorijskih cipova
|
Čuj pored toliko ljudi koji imaju problema, nekolicina koja se javi da nema (uključujući i mene koji nisam imao) ne znači ništa :)
U vezi HS-ova, da, prijanjanje na čipove je koma, tako da sam ih ja skinuo. Nakon skidanja HS-a (u kakvom su i sad stanju), cijela ''stvar'' se i manje grije. |
Kad sam skidao ja svoje HS-ove bili su toliko zaljepljeni da sam sam napravio žuljeve na prstima.
Nakon toga sam nanjeo AS5 pastu i pokusao vratiti HS-ove.....na krajevima memorije HS je visio u zraku te sam neko vrjeme koristio štipalice .... i nakon nekog vremena sve se ljepo zaljepilo. Btw....cudi me da nisu izmislili onaj HS po nekim dimenzijama koje odgovaraju....pola chipa uopste nije na HS-u (mislim na one zadnje chipove) |
Problem je u lošim kopčama.
Prve verzije su imale dobre kopče: http://www.eclipseoc.com/phpwcms_fil...ge/1/1_286.jpg |
Citiraj:
P.S. Ove zadnje imam ja, ali nisam probao skidati HS (na gornjem linku je DDR3). |
Super, ja danas nađem ovaj topik.
Imam dve identične mašine sa GA650-SLI i 2x 1gb @ stock krušal balistix. Obje su imale tako random ponašanje da nisam mogo vjerovat. Saču probat na 2.2v dignut jer je bilo na normal :/ |
Citiraj:
|
uzeo bi 2 kita Ballistixa po 1Gb, ali muči me ta kompatibilnost sa pločom P35-DS3R, ako itko ima iskustva sa tom kombinacijom, volio bih da se raspiše....
|
Citiraj:
|
ima 11 stranica, a pročitao sam samo prvu, i zaključio da se Gigabyte i Ballistix baš i ne miluju, ali možda je baš P35-DS3R iznimka, zato pitam i nadam se normalnom odgovoru
|
Ne boj se nije iznimka, pogledaj predzadnju :smoke:
Inače ako si mislio da će ti ljudi ponovno recitirati svoje probleme, varaš se :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Eo ponavljam ti ga: Citiraj:
|
@Nino, lol, ne umišljam ja nego ti, odredio sam kaj ću si kupit i sad se malo interesiram kak će to sve skupa funkcionirat, a vidim da Ballistix ima problema sa Gigabytom, no nema veze, nećemo flejmat....
|
|
Uglavnom izgleda da Gigabyte i Ballistixi malo škripe skupa.
But then again, evo ima nas koji ne očekujemo 2.2v kao default potrebu za RAM, pa onda zujimo zašto nam kompovi ne rade :) |
Citiraj:
Pun net je takvog promo (~860KB) materijala. Heroes promos u Google i najde se svega i svačega.:) |
Citiraj:
:goood: |
karlito...ak ne vidis ja imam P35-DS3R s ballistixima...pise ti na postu kakvi su mi se problemi pojavil s tom kombinacijom...citaj malo bolje
|
Citiraj:
|
Ja sam gledao na listu kompatibilnosti za moju plocu(GS-P35-DS4) i navodno je kompatibilna sa Ballistixima.
Jel se mogu na to pouzdat šta kaže ta lista? Navodno ide sa normalnom crusialovom memom,ballistix i ballistix tracer. E sad dal da vjerujem i kupim ili ne? |
osobno bi ti preporučio da, ako već želiš Ballistix, posudiš od nekoga pa provjeriš kako će ti se ponašati ploča
|
Bi ja ali neznam nikog iz Križevaca ko ima Ballistixe.
Inace bi vec odavno bilo testirano i novi kupljeni. Ili ovako: Ima možda ko ovdje iz KŽ da ima Ballistixe i mogao ih posudit da testiram? |
Kod mene na gigabytu(Gigabyte GA-M56S-S3) 2kom balistic.
Radili bez problema cca 2-3mjeseca na 1000MHz, cas4-4-4. Onda nece bootati. Jedan keks van, na 24h hladnja. Drugi dan keks nutra i opet boota s 2GB i radi cijeli tjedan(radi neke simulacije, znaci bas muci memoriju). Kupio si jedan keks od kingmaxa ako oba dva keksa moraju na dulje hladenje. |
nažalost imam ovo single side sranje iz siga, jel može uopće to preć 1000MHz? serem ti se na trgovine u požegi, da bude rečeno, usput.
EDIT: Sekač? anyone? |
To može i mora preći 1000MHz. Pa Kingmaxi u zadnje vrijeme nerijetko idu na 1000MHz, ProMOS po običaju, a ovo ipak nije baš toliko smeće od memorije da nemože srušiti 1000MHz.
Jesi li uopće probao koliko ide? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:16. |