![]() |
e2200
moj e2200 radi na 320*10,1.425v a stock hladnjakom u idlu je oko 38-40 a u loadu dođe do nekih 60-65
mema je na 960 (4-4-3-8) super stabilan! |
Čestitam :kafa:
|
Citiraj:
o.t. dali bi mi mogao na pm objasnit kako da linkam SS za rezultat 3dmark06? http://img41177.pictiger.com/images/14671632/ |
do 3.6 stabilno bez problema uz 1.45-1.5v
bezveze przis memu stavi djelitelj na 2.4=320x2.4=800 |
Može li mi netko reči da li je na stock kuleru na e2160 OC na 3GHz na def. voltaži (u biosu 1.31250) temp viša od 65oC normalna
|
U loadu prelaze i 78 (bar meni na 3.2), a ako ti se na 85 ruši, zaključi malo sam...imaš još puuuuuno do 85...:D
|
Jesu li te temperature više od 65 ili 70 sigurne jer mislim vent se na stock kuleru vrti 100% a i mislim da su to previsoke temperature za sada a kakve će tek biti na ljeto (meni su na stock kuleru u loadu na 3GHz sa def naponom temperature oko 67oC)
|
Citiraj:
Posto imam istu plocu i isti proc. Probaj ovak:.. Vcore voltage: stavi na 1.385V Memory Voltage: 2.0V ili 1.9V kak ti pase. i memu stavi na CL4 Nb core Voltage: 1.393V vise ti ne treba Vcore offset: ostavi na miru kak je, jedino ako ides na extrem clock, ali onda ti je +100mV na Vcore. Overclock stavi na manual i pici: ja ga imam: Linked, 1200:800, sto ti je opcija 3:2, probaj se igrati, stavi 5:4 i gledaj rama kolko je stavljen jer proc ide bez beda vise od 800fsb :) na cl5 na def. naponu ide mi Kingmax 890mhz... Uglavnom to ti je ukratko. |
e ovak imam e2140 i asrock conroe1333-d667, htio bi to malo pojacat, ali muci me malo to sa oc, zanima me koliko se moze uopce izvuci s tom maticnom, nasao sam netu da su dizali i do 3Ghz s tim procesorom i maticnom i koji program da koristim za oc, vecina njih koje sam skinuo ne podrzava moj generator takta
|
Najbolji program=BIOS
Procitaj za pocetak razerov stiki za OC |
Koliku ulogu igra taj 1MB cachea u video obradi tj. encodiranju?
|
|
Citiraj:
|
hvala dečki, ne utječe toliko da bi trebalo kupiti skuplji procesor
|
imam pitanje, koliko ste max izvukli iz e2160 procesora na def. voltazi? u everestu mi napon varira od 1.23-1.25v. izvukao sam 2.8ghz stabilno na stock cooleru, ler mi je 32C a full nije prelazio 56C. i kolika je max temp. koju bi proc mogao izdrzati?
|
Citiraj:
kontakte mozes spojiti s alu folijom...skalperom izrezes foliju u obliku ovog bijelog na slici i na rubu zalijepis selotejpom... nakon toga FSB na defaultu radi na 266Mhz, a ide i prek 333 :) |
Citiraj:
|
Moj je e2160 na def. naponu i stock kuleru potegnuo do 3GHz,ali mi temperature prelaze i 65C (neznam zašto) pa sam smanjio na 2.8GHz sa naponom od 1.21875V (po biosu) (def je 1.31250)
|
moj 2160 najvise stabilno na def voltazi vozi na 2.7, ide na on i na 3.2 na def voltazi, ali ne prolazi occt, a super pi uredno prolazi
|
@Gemmy - kolke su ti temperature i koji hladnjak koristiš?
|
Stock cooler;gledano u everestu : proc 25c, a jezgre 35 c u idlu, a u loadu naknadno provjerim
|
CPU host control treba biti iskljucen ili ukljucen i koja je razlika?Konfa iz moj komp...
|
kod mene nemozes ni dizati fsb ako je cpu host control ukljucen... iskljuci pa dizi.. moj ide na 2.8ghz stabilno na stock naponu i stock cooleru.. iznad toga nece zbog pada napona jer je srotex napajanje, a i grijao bi se.. u nekoj sam nedoumici, razmisljao sam o izgradnji vodenog hladjenja i danas naletim na topic na ovom linku, i ispada da mi se ne isplati radit sve to da bih skuzio da razlika izmedju 3ghz i 3.5ghz je u par postotaka... sta vi mislite?
http://www.tomshardware.co.uk/Intel-...iew-29816.html dok na ovom topicu je bas to objasnjeno ali na nizim taktovima, gdje vidim da gotovo i nema utjecaja na performanse... sto je takt veci to ispada da je razlika veca do neke granice gdje se ne isplati dizati takt jer je cache usko grlo... jbg http://www.tomshardware.co.uk/proces...iew-29707.html |
...evo moj na 3.3 radi pri 1.45v,hladnjak je neki slican box cooleru (cooler master),znaci nis posebno ,temp su oko 70 pri full opterecenju.
|
Ja si nabavio frezera pa mi sada e2160 radi na 3.2GHz, napon 1.36V (po biosu) a temperature u loadu ne prelaze 60c
|
Citiraj:
|
Pa ima Modecom od 500W. :D :D :D
|
Pa zar nije to napajanje negdje u rangu sa chieftecom 400W?
|
Citiraj:
|
Mislite li da je onda to napajanje preslabo za moju konfiguraciju i koje bi mi predložili (neko jeftino ali dobro)?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:23. |