![]() |
A vjeruj, kad su unutra 4 diska, sve se trese, vibracije su katastrofa. :D
Opet, kad se sva 4 ubace u gumu od gaca, vibracije ne postoje. Dakle, ovisi kako se montiraju diskovi. |
Mene zanima čime kućište malo izolirati protiv buke. Jer ona šuplja prednja maska dosta propušta.
I jel ima netko onu gumu preko koja se postavi kod napajanja također protiv vibracija i jel to vrijedi šta? |
Slabo ta guma za napajanje pomaze. Kuciste se itekako moze izolirati, pogledaj sta je domy_os uradio s njim. :)
|
Citiraj:
Ako imaš disk koji trese, sve one izolacije i ostale pm su uzaludne. Vidio, doživio... Pogledaj šta san ja svome napravija, pa dok nisan izbacija problematični disk, ima san show od zvukova:stoopid: |
ma nek trese ko ih hebe :D
ja sam stavio da se gase pa je za sada podnošljivije :) |
Citiraj:
Zna se da ako hoces tisinu neces uzimat "glasne" diskove. :D Cak i najtise diskove treba ubaciti u gumu od gaca. To nista ne mijenja. :) |
Citiraj:
|
Da ne otvaram novu temu:
- koje kućište da uzmem ovaj Sharkoon Rabel 9 EE sa 3 x Ventilator Spire 120mm, SP12025S1M3, sleeve bearing, 32 dBA ili CoolerMaster Centurion 5 + 80mm vent sa strane. Ovi Spire ventilatori su jako jeftini, ali me brine buka ... ima tko iskustva? |
radije uzmi u Vemilu chieftec za 35 kn, rebrandirani yate loon
http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...=0&Sifra=22757 |
Citiraj:
|
ima tko ovog rebela 12? planiram si ga uzet pa pitam
|
kaj nije to samo uvećana devetka?
|
Citiraj:
|
hmm, kolio sam vidio na kavez dolazi napajanje? zar ne..
ajde na njemu su stavili Screwless mounting system (HDD/ODD/add-on cards)...al malo mi je cijena too much... |
Citiraj:
:D |
Jel se ispalti mijenati rebela za anteca 300 ili cm 590.
Razlog je sto rebela nikako nemogu uredno sloziti (previse kabela imam) te mala buka jer su unutra dva diska a povremeno i tri. Cisto me zanima kolko su gore pomenuta kucista bolja od rebela. |
ja sam buku u kucistu (rebel9) rijesio ubacivanjem thermaltakeovog icage-a (+ tanka guma izmedju stijenki cage-a i kucista). stegnuto s 12 vijaka sa svake strane nema govora o vibracijama (diskovi su WD-ovi 320 i 640 GB), a uz to sam dobio jos jedan 120mm vent na usisu. promijenio sam onaj bucni sharkoonov 120mm i stavio scythe, tak da se sad ta dva na prednjoj maski vrte na 800 okretaja, a najbucnija komponenta (osim grafulje kad igram crysis) mi je vent na napajanju (vx550 - ima malo iritatan zvuk, ali jos nedovoljno da idem raskapat napajanje, btw. tagan od 430W kojeg sam imao prije bio je osjetno tisi u idle-u).
|
CM 590 ima kavez za diskove na gumicama pa si diskovi relativno tihi. Bilo je i kod nas u prodaji onih cooler master 4in3 kaveza za diskove. To bi mislim stalo u rebel. Za kablove se izbuse rupe za provlacenje i kablovi se povezu vezicama.
|
|
Citiraj:
|
jel se moze namjestit na value edition kucistu da ventilatorcic sa strane ne upuhuje vec ispuhuje zrak iz kucista?
|
moze, samo zamijenis dvije faze
:D sala kolega, pa samo vent okrenes |
ako imas vecu grafičku karticu ili nesto u pci slotovima, neces ga moci okrenuti, zapinjat ce (malo glupo rjeseno po mom misljenju)
|
pozdrav dali u ovo kuciste moze ici asrock p67 pro3 ?
|
Citiraj:
|
dali bi netko prodao ovo kučište Sharkon Rebel 9 ? ili zna gdje se moze kupiti polovno?
|
trebam 3 komada mrežice sa kučište sharkoon rebel 9 ako neko prodaje ili zna gdje mogu uzeti moze i zamjena za razno
http://i7.photobucket.com/albums/y26...nShot008-2.jpg |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:32. |