![]() |
Radeon Image Sharpening:chears:
|
Već vidim da će tu opciju koristiti masovno na novim konzolama...jako, jako dobro.
|
Citiraj:
Ovo se čini jako dobro. Još da uskoro podrže DX11 i OpenGL i bit ce veselo kad izađu ostali Navi GPU-i... |
Kome se neda cekat aftermaket Navi
https://www.pcgamer.com/amp/several-...mpression=true Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Evo vec pocela snizenja Navia u DE :D
RX 5700 za 338 ojra |
Evo kome se neda kupit navi zbog sharpeninga, a uz to radi i na dx11 i ogl:
https://www.dsogaming.com/news/modde...ers-to-use-it/ |
Citiraj:
Morat cu ovo probat na Fury... :D |
Reshade je ima to oduvik clarity,sharpnes,noise...
Cak je u verziju reshade 4.0 dodana podrska za dx12 igre Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
|
Citiraj:
|
|
Image Sharpening to Reshade, allowing all NVIDIA & AMD gamers to use it
primjer slike sa klizacem sa i bez image sharpeninga https://imgsli.com/NDQ3OQ Citiraj:
Citiraj:
|
Na kraju, nije taj Navi ni loš.
|
|
https://wccftech.com/amd-navi-14-rx-...6-sps-1900mhz/
Toga toga... BTW pogledao recenziju od Jaya, lik je nepopravljivi nvidia shill. Znači sve fino iz analizira i kad dolazi pred zakljucak navede sve nvidijine feature, a od Navija nijedan i još se posere po amd driverima općenito (ne konkretan problem) kao da čitam forumske postove iz 2009 god. Pa taj nije koristio AMD gpu više od pola sata godinama Sve onako suptilno, hvali gpu 99% vremena pa se onako suptilno posere u ključnom trenutku. Majstor svog zanata Osobno nebih preporučivao Navi još dok ne dođu normalni cooleri, no driveri su valjda zadnja stvar zbog koje ih možeš prozivati |
Već nema ništa na tom linku @manuel :D
Jay mi već preko godinu dana stoji bezveze u sub boxu, nijednu njegovu recu nisam pogledao već dugo vremena edit- vraćen content na link |
|
Nickross ispravio link
Samo da te RX 5600/XT imaju 8gb i to je to što se mene tiče (makar samo najjači model, ne mora biti ni ddr6) Sa 24CU bi to moralo prebacivat RX 580/590 i gtx 1660, možda nešto u rangu 1660Ti |
Citiraj:
|
Davno je to bilo, to su druga vremena bila. A i high end je potpuno druga kategorija zadnjih godina
|
Izgleda da Navi ima dobar overclock potencijal.
Ima na youtubu videa za otključavanje power limita. |
Sad sam isao provjeriti koliko je HD5800 serija kostala prilikom launcha 2009.
380$ i 260$. S time da je tada AMD nesto bolje stajao u odnosu na konkurenciju. Imali su DX11 i performansama lovili GTX470 uz daleko bolje termalne karakteristike. Nitko im ne bi zamjerio da su izasli s tim cijenama za Navi. |
$380+inflacija=$455 danasnjih dolara.
Ali tad nije bilo 4K i nisu bili popularni 144 Hz monitori, 1080p60 je bio standard a to danas dobijes s dosta jeftinijom karticom. Sad smo u doba 1440p, 4K, 144 Hz a za to trebaju jace kartice. Trziste je jednostavno skroz drugacije nego prije 10 god. |
Citiraj:
|
|
Ljudi pa nema greške sa novim Navi 5700/XT, pa jedu nvidiu gadno, po isplativosti, ali i po performansama, jedna 5700 pod navodnike obična je u masu benchm. brza od 2060 super koje su oko 3800kn, 5700 je 3000kn, evo polako izlaze custom hladnjaci tko ne voli blowere naravno.
|
Citiraj:
MASI RX5700 XT Gaming X mi se jako jako sviđa :) poznavajući to hlađenje, to bude izuzetna kartica, samo ako naravno ekipa ne usere drivere. RT i DLSS je ionako nebitan iduće 2-3 godine jer ga ni najjači Turinzi ne mogu vrtiti kak se spada u tih par SP igara koji ga imaju. A i vidim da u više manje svim 1440P, RX 5700 XT uredno pomete pod sa GTX 1080. Najs. |
Za 3500kn koliko košta 5700XT kupiš polovnu 1080Ti i imaš bolju grafu nego sva ova čudesa. Meni je nevjerovatno koliko su cijene grafičkih kartica otišle gore unazad 2 godine... Rudari su učinili svoje...
5700XT mi se čini kao dobra kartica i da sigurno RT i DLSS neće biti u pogonu još bar 2 iteracije grafi. Jedino mi ostaje žal što nisu napravili grafu u rangu 2080Ti kao što su smrdali intel u procesorima. Ako bude bio ovoliki OC potencijal super grafa za te pare jer trga 2080 običnu koja košta 5700kn a ova je 3500kn . |
Pa nije baš isto dal kupiš novu grafu ili polovnu kojoj je prošla garancija.
Igra i to nekakvu ulogu. A i treba pričekati malo, možda se cijene još ustabile. |
2070Super je marginalno jača od 1080Ti a msrp joj je $499
3500kn za 1080Ti je grozna kupovina. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:43. |