![]() |
Da, da, ima višegodišnje licence za svaku, i to za cijeli svijet, ne samo RH ili EU...
Nego, došao ne original orange poklopac za L625, rekao bih da nijansa možda nije pogođena baš najbolje i materijal plastike je dosta loš, imao već jedan blagi udarac i boja se skinula i vidi se bijela plastika ispod, bojim se da bi se mogla nastaviti guliti od tog mjesta, dimenzije su pak u mm pogođene, imho bolje po original u Mobis otić. Uzeo ipak na kraju glossy green za svoju L630, dvoslojna plastika, čvrsta ko kamen. |
Citiraj:
|
evo da napišem riječ-dvije od novoj Luma Cameri 5 koju će dobit (su dobile) 830, 930, 1520 u sklopu Denim nadogradnje...
- Nova Lumia Camera se pali instantno, dovoljan je samo "klik" tipke za okidanje i kamera odmah radi. - Lumia Camera ostaje upaljena ako se iziđe na "back" tipku (mora se ugasiti preko task mennagera - ovo nije nikakav problem, samo navodim). - Kvaliteta slika je bolja nego na Cyan. Doduše ovo je vjerojatno do FW nadogradnje, a ne do same aplikacije. - Lumia Camera sada ima 2 moda: slike i video. "Smart Capture" je izbačen i zamijenjen Lumia Moments aplikacijom (koja pravi "Smart Capture" iz snimljenih videa). - "Long press" tipke fotoaparata po defaultu pokreće snimanje videa, u opcijama se može prebaciti da snima burst slika ili isključiti. - Lumia 930/1520 može snimati video u 2160p (aka 4K UHD) rezi, kasnije se isti može otvoriti u Lumia Moments i izrezati najbolji frame. - "Living Images" su i dalje tu, po defaultu su ugašene, kao i "Dolby Digital Plus 5.1". - "Rich Capture" (auto HDR, Dynamic Flash and Dynamic Exposure) radi odlično. Često sam izabere najbolju verziju slike, tako da ga nije potrebno naknadno korigirati. - Svaki put kad ugasim Lumia Camera, pri sljedećem paljenju camere "Rich Capture" je ugašen i moram ga ponovo upaliti. Ne znam je li to bug ili su namjerno tako napravili, ako jesu, onda je malo bez veze. Puno bi bilo bolje da "pamti" zadnje postavke. - Nekad, kad uslikam sliku i pogledam zadnju snimljenu, nemam tipke za "edit/share/delete". Na starijim slikama imam, samo na najnovijoj nemam. Opet ne znam je li bug ili slika bude "zakljucana" zbog post processinga. - Više nema opcije "reframe", sad se mora otići na "edit" i otvoriti u Lumia Creative Studio. - Ako uslikam sliku i zelim je odma podjelit na WhatsApp ili Messenger... ne mogu :hitthewal: U "share" opcijama imam samo osnovne radnje (e-mail, MMS, BT, FB, OneDrive, OneNote). Ovo je jako iritantno i zapravo jedini "pravi" problem na koji sam naišao. - Ako istu sliku otvorim u galeriji (Photos), Lumia Storyteller-u ili Luma Camera Classic imam sve moguće "share" opcije (WhatsApp, Messenger, Viber, 6tag, itd.). - Osim ovih par "mušica" nova aplikacija radi stabilno, ni jednom se nije zablesala ili srušila. :chears: |
Sretan Bozić svima. Žena mi prelazi sa Lumie 630 na drugu Lumiu 630 (novu) te sam sve namjestio osim favorita iz IE. Sinkronizacija je uključena, ali ne daje plodova. Ima li načina da se favoriti exportiraju/prebace na novi mobitel?
|
Citiraj:
inace favoritima se moze jednostavno manipulirat, ako imas Win8.1 na kompu i koristis isti MS account kao i na telefonu... samo copy/paste... |
Malo sam koristio nokiu n97 i tek sad vidim zasto neki govore da je symbian savrsenstvo od OS-a, a sam sebe pljujem sto sam izjavio da je multitasking sranje
Steta sto nije uspio taj OS |
Citiraj:
|
Da li L930 i dalje ima musica i problema s ekranom?
|
Navodno su s Denimom riješili problem "smrzavanja" kod nekih nokia 925 i 1020. Meni se to na 925 dogodilo samo 2-3 puta...
|
Prodaje li ko osim mađara u nas Lumia 535?
|
Mislim da još ne, ali bude uskoro.
Recite mi da li se u Nokijama novije generacije (konkretno me zanima moja 930) nalaze nekakvi logovi koji prate rad uređaja i da li se može do tog fajla doći ukoliko postoji? Imam problem s gubitkom signala svakih pola sata - sat (mijenjao sam sim karticu i operatera, postavke brzine veze, ništa nije pomoglo), no teško mi je serviseru objasniti o čemu se radi bez nekog konkretnog dokaza, a znam da danas i napredni televizori imaju nekakav limitirani log file. |
|
Meni zanimljiva stvar na slici povezanog članka ispod, budu nam nove Lumije bile i u tamno plavoj (kobaltnoj po accent bojama)! :goood:
|
Citiraj:
AFAIK, to je bila posljedica zagrijavanja koje je riješeno. |
Citiraj:
Citiraj:
Purple tint se pojavi samo u mrklom mraku, na sivoj podlozi (kada je automatic brightness na minimumu). To su rekli da im je poznat problem i da ce ga rijesit nadogradnjom FW-a. Ali, zasad, jos nisu... Meni osobno, purple tint ne smeta.. Moze se izbjec tako da se brightness postavi sa automatic na medium ili high... Kad sam je kupio 930, vec je bila na nadogradjena sa 2. FW nadogradnjom (02061.00066.14353.xxxx). Tako da ne mogu rec kako se ponasala sa 1. FW-om (02061.00066.14252.xxxx). Ali ni na 2. ni 3. verziji FW-a nisam dozivio neko pretjerano zagrijavanje, zagrije se aluminijski rub, ali nista kriticno. Ako imate dodatnih pitanja... slobodno pitajte :chears: edit: Lumia 930 "Purple Tint" - snimio sam kratki YT klip, da se vidi o cem pricam... Znaci automatic brightness je upaljen i kad ugasim svjetlo, brightness lagano pocne padat, kad dodje na minimum odjednom sivo postane purple :/ |
Je li netko sa 520/620/720 upgrade-ao na Denim? Ima li novih opcija za kameru? Tipa HDR?
|
Citiraj:
edit: OS verzija se mjenja s Denimom, FW je isti kao i sa Cyan http://www.pohrani.com/t/2l/108/GxpJcIM/izrezak.jpg |
Ok, good to know. Znas li mozda koji ce telefoni dobiti FW nadogradnju?
|
Citiraj:
Ostali modeli nece dobit novu kameru, nego ostaju na Lumia Camera 4... |
nakon pola godine odustajem od wp8, nikakvog pomaka u to vrijeme nisu napravili. natrag na android
|
Gledam danas reklamu za 535, neobično gledat Lumie pod drugim brandom, iako je vjerojatno Microsoftu pametan potez odmah preimenovat Nokiu u Microsoft mobile nego nakon par godina jer ime Nokia smiju koristit ako se ne varam 10 godina od preuzimanja.
|
Upgradeom na Denim, 930, 1520 i Icon dobivaju mogućnost 4K snimanja. Ovako to izgleda u praksi.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ne u toj mjeri. WP mob sa 512Mb rama radi glatko, a droidi štucaju kad otvoriš par tabova. WP je daleko bolje optimiziran za rad sa slabijim hardverom. Androidu nikad dosta jezgri i rama.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pa to i kaze kolega
Edit: jel mi moze netko preporucit neku bluetooth slusalicu da radi na L625? Valja li ovo? http://www.protis.hr/products/detail...10-black/60280 |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:55. |