![]() |
Citiraj:
Najviše me smetaju ti veliki padovi fps-a i to šta ga dva obična programa odmah zakucaju na 100% |
A koji su to programi kojij zakucaju na 100%?
|
Citiraj:
|
Ako su skeniranja definirana kao low priority (a za AVG znam da je), nema pada performansa u igrama...
|
Citiraj:
|
|
Iskreno uopće mi se ne sviđa Haswell ekipa procesora zbog onoga što sam prije volio Intela nasuprot AMD. Intel procesori su UVIJEK radili na otrpilike 80%-90% svoje snage i bez problema sa zagrijavanjem su se mogli overclockirati i tu su u svim segmentima tukli jeftiniji AMD. Haswell je pomakno granice i sadašnji Intel procesori Haswell generacije se itekako griju kod overclockiranja.
RAzmišljam o sklapanju novog compa i realno mi je u glavi ideja da izaberem IvyBridge koji je sa pločom daleko jeftiniji od Haswell-a... (uštedio bi do 1000 kuna...) Evo primjera testa http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2421019,00.asp i mnogih paradoksa ! http://www.tomshardware.com/answers/...e-haswell.html rasprava... Uz to dogodio se jedan veliki problem sa USB 3.0 tehnologijom http://www.everythingusb.com/intel-h...3.0-21812.html te mi je to pokaz ili da pričekam dok se sve ne razbistri ili UŠTEDIM i kupim neki od procesora IVY Bridge generacije. Ionako su sasvim dovoljni za rad i provjereni, a najveća razlika je u grafici koja je vjerovatno kod nas posve nebitna , jer svi uzimamo dodatno grafičku karticu... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Mene bi iznenadilo da može potegnuti na 5GHz na zraku za 24/7 kako se bilo pričalo za 22nm. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Koliko sam ja čitao Broadwell će biti 14nm i ostaje u LGA1150 socketu za stolna računala...
i da bi trebao pokopati kompletno "chipset" na matičnoj... tj. sve bi bilo u procu... pa su se zato bunili proizvođači matičnih da će im biti neisplativo proizvoditi matične jer će tako reć jedino njima biti jedino najapajnje, proc i pcie i ram utori... :p |
Ima dosta naslova o odgodi Broadwella za 2015. dok se za 2014. najavljuje Haswell refresh.
|
Citiraj:
Šalim se, naravno da ne želim da itko propadne, već da ulete još neki igrači. Ionako je premalo zdrave konkurencije. |
Citiraj:
|
od koliko njih 5 što si probao? :D
|
Citiraj:
|
Ja ih imam sad aktivno oko 30, sveukupno 50 je proslo kroz moje ruke. Niti jedna nije crkla, ajd sad ti vidi. :)
|
Citiraj:
Ali meni je peh/pegula/nesrica drugo ime, pa mozda bas nisam objektivan :D Malo sam racuna da opet napravim nadogranju, ali brate mili malo sam umoran od borbe sa hardverajem, tako da mislim da cu se neko vrijeme zadrzat na 1155 Ivy Bridge-u, a koliko vidim nije bas velika razlika između Ivy-a i Haswell-a. :chears: |
gigabyte plava forever:amen: i sapphire grafa sa plavim pcb:)
brko i syss su ionako hejteri fanbojeva i mene,tj.điđibajta:D |
Bas moja EP45-UD3LR je radila 24/7 3 godine, a sad kod kolege ce raditi jos toliko. Stvarno niti jedna Gigabyte mi nije crkla, tako da sam vise nego zadovoljan s njima.
|
Blago si ga svima vama. :D no ajde, sad kad i oni daje 3 godine jamstva, možda su se popravili. A sad za hasfejl su im ploče lijepe. I to je to od mene :D i dalje, meni u komp neće, nikad višeeeeee... :D
|
ne smijem dalje u ot, ipak sam mod jel :D
reći ću samo - za svoju dam ruku u vatru da je beton jer je prošla kroz moje ruke, jel :D ali za ostatak gigabajta nit dajem preporuku niti savjete ;) |
Citiraj:
|
Kad smo vec kod Gigabytea, evo i on dopustili klokanje na h87/85.
|
Kad smo kod proizvođača matičnih, jel se pojavile gdje u hrvatskoj mini ITX Z87?
Tipa gigabitica GA-Z87N-WIFI, asrokica Z87E-ITX, Msi Z87I? Što se grijanja tiče, Haswell i Ivy vjerojatno mogu teže odvođenje topline zahvaliti osim velikoj koncentraciji tranzistora na malom prostoru, i tim svojim famoznim tri-gate tranzistorima kojima je teže odvesti toplinu kroz te slojeve. Bez obzira na priču o pasti. Naravno, tko ima vještine i hrabrosti, napravit će dobar posao micanjem te paste i prije svega ljepila koje je kolko čitam glavni krivac za razmak između jezgre i poklopca pa bez njega ni ne treba osobito paste i toplina se donekle bolje raspoređuje po IHS-u Pa jasno dalje na kuler i van. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:06. |