PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   Gaming miševi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=220869)

M.U.P. 26.10.2013. 13:54

odlican odgovor, thx!

nisam ni obracao paznju da je laser..

bit ce onda konacno odluka za g400s i bok.. kupujem mouse vec godinu dana :=
il ako imate nes bolje do 350 kn pucajte..

Nybelung 26.10.2013. 14:02

Da, nakon prvog pranja mi se sve podloge od tkanine "raščerupaju" i više ne rade. :D S optičkim miševima nemam takvih problema.
"S" verzija navodno ima bolje prekidače i, naravno, više DPI-a. Ovo prvo je uvijek dobro došlo, ali mi nije toliko bitno, klikam ko manijak a ni s jednim G mišom nisam imao problema s tipkama. A DPI preko 5000 je čisti marketing.

@MUP
Mislim da nema ništ bolje, jedino alternative ako ti G400 oblikom ne paše.

danijel_b 29.10.2013. 14:13

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 2484552)
Links Split. I nemam pojma, trebalo bi njih pitat kako to i gdje putuje, ja samo znam da sam preko mjesec dana čekao da me nazovu i kažu da je riješeno. Ovaj put bi mogao poslat direkt Asbisu, poslat ću im mail kad pacov do kraja crkne.

G400. Ta je dilema davno riješena. :)

Pa bar u Linksu mozes traziti drugi mis u slucaju da se reklamacija ponavlja. Ja sam nakon drugog roccata trazio i dobio g700

Sinac 29.10.2013. 14:19

Kad netko isproba Logitech G602, molio bih da napiše svoje dojmove. Biše ne vjerujem reviewima jer nekad nadrobe gluposti da ne možeš dva reviewa ni usporediti, kao da pišu o dva različita proizvoda.

simpleplan 30.10.2013. 00:27

Sto ima slicno Deathadderu, ali za 200-250 kuna?

The Man 30.10.2013. 13:45

Oblikom mu je najsličniji Sharkoon Fireglider.

tpm4 04.11.2013. 01:45

Mislim se izmedu G400S i R.A.T 5??
Neznam sto bi, vise me privlaci r.a.t 5. Dali ima nekih mana??
Ili ima nesto bolje za oko 400kn??

Sada imam mx518 star oko 7 godina.

edit:
G400S narucen, nemam sto eksperimentirat kad mi je mx518 odlican.

Paxton 06.11.2013. 20:40

aha.. osim sto je G400 tesko smece.. ni godinu dana nakon kupnje scroll mi poceo zezat, i tipke random prestaju radit... MX518 je bio kralj... G400 je shit. cak mi se cini da je i senzor losije radio na istoj podlozi..

Omerta 06.11.2013. 22:36

Nazvat ga "tesko smece" na osnovu samo tvog iskustva je grehota..

Imao sam 518, a trenutno 400, isti su mishevi, odlicni oba..

doctorg 06.11.2013. 23:36

a dobro, gospodin stvarno ima to pravo :D on je smeće u njegovim očima, ne treba ga uvjeravat u drugo, sumnjam da će kupit ponovno isti miš.
očito je bio neki nekvalitetniji primjerak, sve je sklono kvaru, uostalom, ako su problemi nastali nakon godinu dana, i eventualno je miš pod garancijom moguće ga je reklamirat (ako nije do sad)

u nekoliko navrata sam imao namjeru kupit novi miš, ciljao sam na razer deathadder 2013, ergonomično mi paše, al ne znam jel opravdava dotičnu cijenu. zasad me još služi IE 3.0 (ona druga, 9000fps verzija), 400dpi :) pa je očito i razlog odgode kupnje novog.

lp

Thommy 07.11.2013. 13:21

Imam deathaddera i to onu prvu verziju koja je izasla kupljen prije cca 7 godina, radi bez greske, odgovara mi velicinom i oblikom ... probaj ga ako je moguce prije kupovine, ja da kupujem sad vjerojatno bi ga oped uzeo jer imam samo pozitivna iskustva sa njim

doctorg 07.11.2013. 13:52

zaboravih napisat da sam imao taj prvi deathadder i većina problema se javljala sa kotačićem i preskakivanjem i dvostrukim scrollom, ugl, reklamirah ga i birao između dvije opcije: povrat sredstava ili nadoplata od 150kn za 3.5G verziju, uzeo sam novce jer mi se nadoplata nije činila opravdana, a i bio sam malo skeptičan prema toj verziji.

sad opet imam insinuacije oko kupovine deathaddera (2013) pa reko ako ga netko ima pa da kaže subjektivno mišljenje u odnosu na konkurenciju recimo ukoliko je i ona prošla kroz ruku(steelseries, logitech).. znam da je to stvar preferencije, al ono, možda me treba pogurnut malo u pravi smjer :)

keyser_s()ze 07.11.2013. 21:11

Citiraj:

Autor doctorg (Post 2490916)
zaboravih napisat da sam imao taj prvi deathadder i većina problema se javljala sa kotačićem i preskakivanjem i dvostrukim scrollom, ugl, reklamirah ga i birao između dvije opcije: povrat sredstava ili nadoplata od 150kn za 3.5G verziju, uzeo sam novce jer mi se nadoplata nije činila opravdana, a i bio sam malo skeptičan prema toj verziji.

sad opet imam insinuacije oko kupovine deathaddera (2013) pa reko ako ga netko ima pa da kaže subjektivno mišljenje u odnosu na konkurenciju recimo ukoliko je i ona prošla kroz ruku(steelseries, logitech).. znam da je to stvar preferencije, al ono, možda me treba pogurnut malo u pravi smjer :)

Nisam imao prilike testirat, ali pročitao sam na više foruma da se ljudi žale da ima ugrađen neki algoritam za mouse smoothing... Što meni osobno ne zvuči na dobro.

Ne možeš niti jednu opciju promjenit bez onog s*an*a od synapse (za mene osobno je to malo lošiji malware), a kvaliteta izrade standard razer...

dadosbcro 21.11.2013. 15:38

Netko tko gleda solidan zičani gaming miš do 300kn i ne planira davati bijesne novce neka baci pogled i na CM Storm Havoc...i ja sam bio malo skeptican o CM miševima dok ga nisam pogledao u živo i probao...miš je vrlo kvalitetno izrađen, ništa se ne uvija i ne škripi, odlično klizi po podlozi, tipke su dosta tihe i barem meni dobro leži u ruci...

2/3 miša je presvuceno nekakvom gumiranom plastikom za bolji grip, dok je sa desne strane više kao glossy plastika, meni toliko ne smeta iako bi bilo bolje da je cijeli presvucen kada su ga već presvlacili...
ima 8 tipki, moguće podešavanje boje i jačine osvjetljenja pa si mlađa ekipa može kombinirati sa osvjetljenjem tastature i kučišta :)
uglavnom topla preporuka

Mogy 22.11.2013. 14:31

Već sam nekoliko puta pisao na ovom forumu. Koristio sam nekoliko miševa: Mx518, fireglider, intelli 3.0, još jedan je bio, ali se ne mogu sjetiti imena xD Uglavnom najbolji miš definitino za mene je Deathdder(bilo koja verzija). Ako kupite ovaj miš vjerujte mi da nećete pogriješiti.

Mx 518 mi nije ležao nikako. Vjer najgori miš koji sam koristio. Što se tiče držanja miša imam kombinaciju claw i palm gripa.

Mogy 22.11.2013. 14:39

Btw ekipa evo Vam najbolja stranica što se tiče periferije, shipping je besplatan. Frend je kupovao ovdje i odlični su.

Evo link za deathadder:
http://www.aliexpress.com/store/prod...346150494.html

Cijena: 200kn sa shippingom (bez kutije), novi miš potpuno :chears:

Ima isti takav za 297kn (sa kutijom), ali mislim da nema smisla davati 100kn više radi kutije

Ovo je grijeh da ne uzmete ovaj miš za ovu stvarno smiješnu cijenu.

Pogledajte malo cijenu siberie v2, smijao sam se kad sam vidio :D

MeanBoss 22.11.2013. 17:37

Citiraj:

Autor Mogy (Post 2499365)
Btw ekipa evo Vam najbolja stranica što se tiče periferije, shipping je besplatan. Frend je kupovao ovdje i odlični su.

Evo link za deathadder:
http://www.aliexpress.com/store/prod...346150494.html

Cijena: 200kn sa shippingom (bez kutije), novi miš potpuno :chears:

Ima isti takav za 297kn (sa kutijom), ali mislim da nema smisla davati 100kn više radi kutije

Ovo je grijeh da ne uzmete ovaj miš za ovu stvarno smiješnu cijenu.

Pogledajte malo cijenu siberie v2, smijao sam se kad sam vidio :D

to nisu originali...to su dosta kvalitetne kopije....siberiu imam,nije original,ali za te novce bolje nema!

Mogy 22.11.2013. 17:40

A? Otkud ti to? Daj mi prvo dokaz pa ću ti tek onda vjerovati. LJudi kažu da su orginal proizvodi.

Evo ti:

Citiraj:

AliExpress.com founded in 2009 is a marketplace offering products at factory prices direct from China.
Zato i jesu tako jeftini proizvodi. Vjer ima i nekih proizvoda koji nisu orginal, ali onda naglase.

MeanBoss 22.11.2013. 23:29

Citiraj:

Autor Mogy (Post 2499504)
A? Otkud ti to? Daj mi prvo dokaz pa ću ti tek onda vjerovati. LJudi kažu da su orginal proizvodi.

Evo ti:

Zato i jesu tako jeftini proizvodi. Vjer ima i nekih proizvoda koji nisu orginal, ali onda naglase.

zato sta sam ih ja kupio...i zato sto su se neko vrijeme po ebay-u a i sad prodavale po istoj cijeni...i zato sto imam original 5h v2...

dejan08 08.12.2013. 21:15

Koji bi bio dobar mouse do nekih 400kn, al da je za poslovne potrebe.
Znači udobnost rada je najbitnija.

Gledam Coolermaster Storm Havoc. ili da se orijentiram na nesto drugo.

Pomoc dobrodošla :)

Z-man 09.12.2013. 09:34

Pun je ebay Razer Abyssus miševa od 14$ pa nadalje (naravno iz Kine). Mene zanima jel su to fejk miševi ili se to stvarno isplati kupit?

Evo konkretno najjeftiniji (13,99$):
http://www.ebay.com/itm/Razer-Abyssu...item4acd35ba93

keyser_s()ze 12.12.2013. 17:24

Citiraj:

Autor Z-man (Post 2508519)
Pun je ebay Razer Abyssus miševa od 14$ pa nadalje (naravno iz Kine). Mene zanima jel su to fejk miševi ili se to stvarno isplati kupit?

Evo konkretno najjeftiniji (13,99$):
http://www.ebay.com/itm/Razer-Abyssu...item4acd35ba93

Jeftina kopija, sto posto. Očita je razlika u otvoru za senzor...

Nybelung 12.12.2013. 18:55

Citiraj:

Autor trouble (Post 2484586)
A imao iste mišonje kao i ti i vlasnik sam G500 čim je izašao,optika više umene neće.....možda su sa ovime S nešto i ispravili :)

Stigao mi je novi G500S. I čovječe radi. Vozim ga na stolu i sumnjivo mi je dobar, stavim ga na podlogu i opet dobar. :stoopid: Evo već dva dana ga držim na onoj istoj staroj ACME podlozi na kojoj se G500 blesirao, tučem WOT ko luđak i nikakvih blesiranja nema.

Čak mu je i kabel došao fino zamotan bez ikakvih bumpova, ovako:

http://images.anandtech.com/doci/685...of%2013%29.jpg

Boja, zvuk klika, materijal, kotačić... sve je jako slično G500 ali na dodir mrvicu bolje u svakom smislu. Balans i prazna težina su isto iz nekog razloga bolji i miš mi puno bolje sjeda u ruku i prirodno ga pomičem, skoro ga ne osjećam. Ajde konačno da sam i ja imao sreće. :)
Jedino što mi smeta je taj položaj lasera i što im je sad garancija kraća. Valjda ih je uništio G500 s 3 godine jamstva. :D
Tek sad vidim da na Linksovom webu piše 36mj. a na mom računu 24mj...

Deathwish 13.12.2013. 08:46

Citiraj:

Autor dejan08 (Post 2508349)
Koji bi bio dobar mouse do nekih 400kn, al da je za poslovne potrebe.
Znači udobnost rada je najbitnija.

Gledam Coolermaster Storm Havoc. ili da se orijentiram na nesto drugo.

Pomoc dobrodošla :)

Mx518 koristim na poslu 3 godine već (programiranje)

Nikad losu rijec za njega nisam reko

Srle22 14.12.2013. 08:59

Vrhunski gamimg ugodjaj = G700s!

perich 18.12.2013. 00:01

ja bih trebao preporuku.... koristio sam Sharkoon Fireglider koji je bio maaalo prevelik za moju ruku... znaci trazim nesto malo manje od toga... 2 tipke,kotacic i 2-3 tipke za palac...

Razmisljam si o Deathadderu ali nisam nacisto koliki je u odnosu na Fireglidera... A i prilicno je skup...

jurbAs 20.12.2013. 13:22

Citiraj:

Autor Sinac (Post 2486139)
Kad netko isproba Logitech G602, molio bih da napiše svoje dojmove. Biše ne vjerujem reviewima jer nekad nadrobe gluposti da ne možeš dva reviewa ni usporediti, kao da pišu o dva različita proizvoda.

Uzeo ga jucer na akciji u linksu izrazito zadovoljan za sada. Malo se moram priviknut na njega jer je dosta nizi od performace mx kojeg sam vozio po stolu. :) Jako dobro lezi u ruci i dobar grip ima. Javim dalje dojmove kad probam BF4 i FPS opcenito

EDIT probao BF4 preporod nema nikakvog laga. Nisam ni znao da ga ima hahah :D Super precizan i brz :) Predobar mis za igre. Jos da mu baterije potraju 2mj niko sretniji od mene

Sinac 21.12.2013. 08:55

:goood:

Čekam dalje...
Hvala.

scap 22.12.2013. 20:51

steelseries sensei ;)

jednostavan miš koji odgovara svakome, nikakve pizdarije tipa za ljevaka ili dešnjaka, ergonomski svemirski dizajni itd itd...

jednostavan, a savršenstvo u preciznosti i svemu ostalom

lp

šokre 23.12.2013. 09:44

Gledam neki wirelles miš.
Kakav je G700/G700s u odnosu na deathadder (imam ga već dugo).

Jel ti logitech imaju onaj scroll bez otpora? (deathadder klicka kad scrollam)
Kak to funkcionira?
Jednom sam to probao na nekom jeftinijem logitechu i katastrofa mi je bio.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:59.