![]() |
Za Catiu sam i ja čuo - moji su kopali i tražili račune za istu..
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Trebao bi određeni program za firmu. Vidim da neke stranice prodaju ključeve/licence jeftinije nego naše prodavaonice (npr. g2play). Koliko je legalno nabaviti ključ od takvih stranica? Ono, ako dođe kontrola nemam ni medija ni MS stickera na kućištu, ni one boxove sa ključevima,... Nikakav fizički dokaz o kupnji licence osim računa te stranice.
|
Citiraj:
|
To sam i pretpostavljao. Thx.
|
Jedno pitanjce, u pitanju je manja firma sa 3-4 računala - jel legalno koristiti outlook.com i adresu moja.firma@outlook.com za small biznis ?
Isto pitanje i za moja.firma@yahoo.com |
Zašto nebi bilo?
Druga stvar što gmail.com/yahoo.com/outlook.com poslovne email adrese izgledaju neozbiljnije. Za small business mislim da ti to nije bitno, ali ukoliko krene, mislim da je kulturno uzeti email na svojoj domeni, može biti i na gmail hostan. Domenu ionako dobiješ đabe (.hr). |
Hvala, tako sam i mislio ali ipak da provjerim.
Firma inače ima svoju adresu ime-firme@zg.ht.hr (to je ipak dovoljno ozbiljno) no sav mail se forwardira na outlook.com iz razloga što je t-com inbox mali pa se često dešava da se zapuni a takodjer nema imap-a |
Citiraj:
|
Citiraj:
Moram priznati da već jako dugo nisam vidio da netko koristi te mailove. |
Zašto ne? Inbox je 100MB, postoji kakva-takva zaštita od spama, radi pop3...
Ono što je nevjerojatno je činjenica koliko ljudi i to tehničkih struka još uvijek vuče raznorazne @net.hr ili @inet.hr račune koji koliko znam nemaju ni pop3, a kamoli išta više :D Gmail je premija, meni na @domena.hr mail stižu samo spamovi, a gmail to čisti samo tak :D |
Citiraj:
- 90% mailova koji stižu na te domena.hr adrese su spamovi - 90% ljudi i dalje nam pišu na adresu ime-firme@zg.t-com.hr Jedini problem kod t-com inboxa da je premali i da nema IMAP i zato svu ulaznu poštu forvardiram na outlook.com I zato sam pitao jel je outlook free za korištenje u small bussines svrhu a ovi tu me ismijavaju :stoopid: |
Citiraj:
ozbiljna firma omogucava svim svojim zaposlenicima poslovni email na korporativnoj domeni imefirme.com/hr/stogod ako zelis ozbiljno poslovati, onda se mani tcoma, isp-a, hostinga i gledaj google, ibm, microsoft, tj. poslovna rjesenja. |
Citiraj:
Eto takva su ti moja poslovna iskustva iz prakse. |
Citiraj:
Da, možda pošaljem upit, ali nije mi svejedno, i ako imaš neku konkurenciju sa super.turbo@adresa.hr, sigurno ću ih shvatiti ozbiljnije. Daklem, ponavljam, ja kupac i nije mi svejedno :D |
Hmm da superiorne usluge Microsofta i googla, sve puno spama ili kod Microsofta nekih filtera gdje pola mailova ne dodu.
|
Zavisi čime se baviš i na kojem nivou. Komuniciram dnevno poslovno sa ljudima koji imaju gmail ili t-com.hr i ne smeta mi. Ali prije jedno godinu dana nam u firmu šalje ponudu da pređemo kod njih kupovati struju, a šalje sa gmail adrese... Hoćeš mi prodati nešto tolike vrijednosti, ali evo nemaš za domenu da kupiš...
|
Oko čega se vi tu prepucavate, pitanje nema veze s temom :D Nitko ne gleda koju e-mail adresu ima firma i da li je to ''legalno'' :D
|
Citiraj:
A onda su počela prepucavanja :fiju: Dakle jel legalno ili nije legalno pa da završimo priču :cool: |
Vas dvojica se malo ludi pravite?
|
Legalno je, zašto ne bi bilo legalno? :D
|
Trazio sam ali sam ili preskočio ili ne znam tražiti. :)
Može li se legalno mijenjati jezik na legalno kupljenom brand name računalu s refurbished Windows 7 Home Premium naljepnicom? Imam i windowse na računu naravno. Ali se jezik ne mijenja regularnih načinom na Home premium neho patchiranjem Ili mozda napraviti komplet reinstall s HR verzijom windowsa? |
Jel netko zna kako se gleda na Windowse 10 koji su updatani s Windowsa 7 ili 8? MS to jasno daje kao besplatan upgrade, ali o tome ne izdaje nikakvu potvrdu ili račun, pa u slučaju kontrole postoji račun samo za originalni Windows 7/8.
|
Citiraj:
Prika je radio upgrade 7->8 i nije ima problema, sutra mu bacin poruku da vidin sta su ga trazili prilikom ispitivanja legalnosti. |
@Doink the Clown
Kako sam shvatio iz tvojih postova radiš za neku državnu službu koja provjerava legalnost softvera, jel bi mogao napisti osvrt na ovu temu: http://forum.pcekspert.com/showthrea...=268618&page=3 Drži li ta priča vodu u praksi, ne bi da to provjerim tek po dolasku inspekcije? |
Citiraj:
|
a zasto ne kupis normalno i 100% legalno licencu kod nekog od MS partnera?
|
Možda zato jer lokalni partneri u dogovoru sa MS - om pumpaju cijenu ?
Umjesto da bude prilagođena tržištu / kupovnoj moći, cijena je upravo obrnuto definirana. Govorili smo već o tome, samo usporedite US, DE, HR cijene i standard ... sve je jasno. |
Citiraj:
Sama definicija i visina standarda nema nikakve veze. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:03. |