![]() |
Za crossfire da mogu međusobno 6950/6970 i međusobno 6850/6870.
|
AMD Catalyst 11.9 RCx (8.89 August 10) Win7/Vista/XP/Mobility (Mod)
Downloads: Windows 7/ Vista Windows XP MobilityMod Build Info: DriverVer=08/10/2011, 8.890.0.0000 8.89-110810a2-124125C |
@Thund3rman
ako misliš otključavati, otključaj samo dodatne shadere na kartici, nemoj radit kompletan unlock u 6970, sigurnije je |
molio bih ako mi mozete preporuciti koja bi bila bolja grafa za igrice poput battlefield
gtx 570 ili hd radeon 6970 ? hvala :) |
jesi možda razmislio o 6950 (http://www.nabava.net/trazilica.php?...=sapphire+6950) ?
|
Citiraj:
Evo, ak ti kaj znači, moja 6950 (uz pomoć i7 950) vrti Bad Company 2 multi u Eyfinity-u bez ikakvih problema. Tri 20'' monitora ukupne rezolucije 5292x1050, sve na high, jedino HBAO i AA isključeni. Framratovi variraju, ali ni u jednom trenutku nije palo ispod 40. Nisam radio nikakav benchmark, ali onako odokativno (MSI Afterburner upaljen, pa bacio oko tu i tamo), 60-70 fps-a prosjek. Doduše, to je poslije ovog zadnjeg patcha, prije se igra jako često rušila. Morao sam igrat na medium da uhvatim koji sat gameplaya, iako je i na high fluidno radila. Battlefield 3 sigurno neću moć igrat na visokim postavkama na tri monitora, ali generalno ne bi smjelo bit problema. |
Citiraj:
Sve u svemu, preporuka za 6950, polovno ide za lijepe novce, a ni uz dućana nije preskupa, kad se sjetim samo koliko su high-end grafičke koštale ima godinu, dvije:) |
Citiraj:
|
Evo stara grafa (4890 vapor-x) je otišla u vječna lovišta pa sam dobio novu. Radi se o Sapphire HD 6950 1GB.
Kartica je na izgled dosta velika zbog samog hladnjaka. U bundle-u se dobije cd sa driverima, DVI to VGA adapter, 6 PIN to 4 PIN Power Cable x 2 i Dirt3 kupon. Kutija je ona druga, manja što je na slikama na site-u. Napravio sam neke testove: Što se tiče buke, kartica je jako tiha jer ju hlade 2 ventilatora koji se vrte na niskim okretajima, a samim time niti temperature nisu velike. Temperature možete vidjeti na priloženim testovima. Load prilikom samog testa te idle 5 min nakon testa. Normalno rezultati nisu vrhunski zbog bottleneck-a CPU-a. Evo i slike kartice: http://www.pohrani.com/t/1q/rj/YUcPLYa/imag0471.jpghttp://www.pohrani.com/t/3U/qq/1N6Ree59/imag0472.jpghttp://www.pohrani.com/t/2p/Hh/4Xiq2zzc/imag0475.jpghttp://www.pohrani.com/t/3g/v7/hUb742I/imag0476.jpg |
Ljudi, imam Coolermaster Extreme Power Duo 600W.. Kupio sam Sapphire HD6950, danas mi došla (ona dual fan verzija, 1gb), spojim sve na komp, i ventovi se opće ne vrte na njoj.. Temp joj je u startu 50+ stupnjeva...
U čemu je problem? Da li je do napajanja ili je grafa? Gledao sam, svi ventovi su na njoj spojeni.. Probao sam i drivere izmjeniti i sve... Pozdrav |
Citiraj:
|
Da odmah počinju vrtit. Probaj sa drugim napajanjem ili na drugom kompjuteru.
|
Citiraj:
|
Meni stigla jucer doticna, i ventilatori se vrte
|
Citiraj:
|
Kako utišati postojeću referentnu Sapphierovu 6970?
U samom idleu radi ko veš mašina... neke postavke u Catalystu ili? |
Jel imaš dovoljno zraka u kućištu? Ja moju čujem jako rijetko, od kad sam promijenio kućište.
|
Ovaj Chieftec pod "zver doma" nema baš neku promaju.
|
Pa mogu ti reći da nema razlike u buci bila kartica vani ili unutra, ima dovoljno zraka, dva ventilatora duvaju zrak nutra, jedan ga duva van :D
Kartica je jednostavno preglasna, kao da uvijek radi na istoj frekvenciji zvuka, bio idle ili ne. Pokušao sam ugasiti svih 6 ventilatora koje imam u kućištu, no ništa nisam promijenio, grafička jednostavno nori. |
Ja sam imao dragon i grafa je radila k'o veš mašina. Sad ju čujem ponekad pri paljenju kompa, inače ništa. Kakve su ti temperature? Meni ne ide preko 70 pri max opterećenju (99%, ne dođe mi nikad do 100%). U dragonu je išla i preko 90 i onda je bila glasna za poludit.
|
Nisam mjerio temperature, to ću morati pogledati kad dođem doma. Ali ja ovu čim upalim valjda radi na maximalnom obrtaju jer se zvuk ne mijenja ni u idleu ni dok peglam neku igru.
|
Meni radi ma max okretajima sekundu-dvije nakon paljenja kompa i onda se smiri. Vjerojatno dok regulacija ne uhvati korak sa grafom :D
|
Ja izludim s tim zvukom, baš je iritirajući. Izgleda da mi neće biti druge nego kupiti Accelero Extreme jer ovo je ludilo.
|
Guls, probaj moddat BIOS, ak te ne žuljaju novci za novi hladnjak.
Ili dumpaj tu BIOS (prek GPU-Z) pa da vidimo jel se da kaj sredit. |
Pa gle, definitivno me ne žuljaju novci :D A i bios mislim da je originalni jer je kartica kupljena čim je izašla (možda je prošlo par tjedana) i ništa nije modano ni mijenjano, ni bios ni kartica, samo driveri.
Bacit ću dump kada dođem popodne doma. Hvala ti na pomoći! |
imam pitanje oče moje napajanje Chieftec 550W biti dosta za HD6970? ostale komponente pod moj komp!
E8400 oC 3.8Ghz 4GB Corsair 2 harda 7200rpm |
Sorry nisam jučer bacio dump biosa jer sam relativno kasno došao s posla, morali smo montirati kamin, pa na nogomet i spavanje. Danas ću to obaviti.
p.s. ovo napajanje će ti biti ok, ali na limitu. Razmisli o jačem napajanju. Ja sam se smirio kad sam kupio 650w. |
@KixzoR
Oče |
Citiraj:
Meni se čini da je kod tebe situacija da je vent konstantno na 50% okretaja, jer tako catalysti od 11.1 na dalje postavljaju regulaciju (bar je kod mene takav slučaj). 2 min posla u afterburneru, u vent settingsu i dobit ćeš raspon okretaja koji želiš, uz tišinu u idleu. I kupi si (ili premjesti jedan vent) da upuhuje zrak izvana po grafi, ako ti to kejs dopušta, dakle na bočnu stranicu. Ja sam s time dobio temp u idleu od 35°c. |
OK, skinut ću afterburner i poigrati se njime, ja uopće niti nemam pojma koji je taj alat.
Sa strane imam vent koji upuhuje na bočnoj stranici... malo pomaže. ali vent i dalje zuji ko miješalica |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:30. |