PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android mobiteli - razni proizvođači - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=186981)

xlr 12.07.2010. 01:22

Citiraj:

Autor Newbie Pro (Post 1687119)
Misliš na to da će bit hardverski slabiji? Ili pod drugim imenom samo kao npr. Evo/Desire?

Ne mislim da će biti slabiji, pa evo ti primjera Milestonea i Droida - oba su isti modeli samo što je Droid za CDMA mreže. Možda se Droid X sutra bude zvao Milestone X...

Newbie Pro 12.07.2010. 10:14

@m4dm4n

Yes, Evo=Desire, zato sam to i napisao :) isti k drugo ime

@xlr

Drugo ime mi ne smeta, samo da ne prckaju previse

xlr 12.07.2010. 11:22

Nema Evo veze sa Desireom. Osim, naravno, ako ne potežemo neke paralele i izjednačimo sve 1ghz modele sa xy rama i 2.1 androidom... Onda su svi oni zapravo isti vrag :) Evo je vrh u Amerikama, Desire kod nas - povezuje ih samo HTC brand. Daleko od toga da su isti kao Nexus1 i Desire ako si na to mislio.

Mad_Duke 12.07.2010. 12:45

Citiraj:

Autor Newbie Pro (Post 1687294)
@m4dm4n

Ne da je razlika nego je opipljiva razlika. Evo spada u klasu iznad Desirea. Što po parama, što mogućnostima.

m4dm4n 12.07.2010. 12:56

Citiraj:

Autor Newbie Pro

Još jednom. != != =

EVO nema u principu nikakvih dodirnih točaka sa Desireom, ali doslovno nikakvih, pa čak ni u količini memorije ni procesora, a bome jedan je GSM a drugi je WiMAX. Da si pričao o Sapphire/Magic, još bi i moglo biti diskusije, a ovako...
DroidX je bolesnoća od mobitela, ali isto tako tvrd orah za probiti.

SE_HELP 12.07.2010. 18:08

Citiraj:

Autor dejo6 (Post 1631947)
ko zna kakav si ti mobitel imao... x10 nije ni malo spor ili bugovit, odziv ekrana je savršen, a kamera među najboljima na mobitelima. ti si to nešto pomješao.

slazem se.. ali mini pro mi je bolje, jer ima savrsenu tipkovnicu :)
timescape je odlicna funkcija!

jucca 13.07.2010. 08:52

Jeli isprobao ko ovo:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=720294

xlr 13.07.2010. 09:25

Možda ti ovo malo iskustava pomogne, a imaš u zadnjem postu i jedan review tog ROM-a:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?p=939245

jucca 13.07.2010. 10:07

Odlicno, thx. procitao sam da i FM Radio radi, tako da nema druge nego ovo instalirati :D
Nejasan mi je dio oko Gold kartice. Trebam li to raditi posto mi je mob otkljucan. Negdje sam procitao da ne treba, dok pak drugi tvrde da da.

mdgrgic 13.07.2010. 10:59

koji je najbolji android mobitel??

zwer 13.07.2010. 11:30

Trenutno kod nas najlakse dobijes SE Xperia X10, HTC Desire i HTC Legend, sto ih cini Top3 modela na trzistu :D :beer:

viper 13.07.2010. 12:10

Citiraj:

Autor m4dm4n (Post 1687400)
a bome jedan je GSM a drugi je WiMAX

hmmm ?:stoopid: Valjda si mislio CDMA a ne WiMAX.. jer kolko ja znam WiMAX je nesto kao WiFi ,samo sto WiMAX pokriva daleko vecu površinu sa signalom nego wifi .
Za dva dana izlazi droid X,ali samo u americi kolko sam shvatio. Bas bezveze.. -.-

xlr 13.07.2010. 12:43

Citiraj:

Autor jucca (Post 1687929)
Odlicno, thx. procitao sam da i FM Radio radi, tako da nema druge nego ovo instalirati :D
Nejasan mi je dio oko Gold kartice. Trebam li to raditi posto mi je mob otkljucan. Negdje sam procitao da ne treba, dok pak drugi tvrde da da.

Koliko sam informiran, kod nas Desire dolazi debrandiran i otključan i u tom slučaju ti ne treba goldcard. Također sam vidio da u slučaju da ti ipak treba goldcard, dobit ćeš samo error prilikom rootanja. Navodno nema štete, u tom slučaju napraviš goldcard i ponoviš postupak. Napominjem, tako sam informiran, nisam još pokušao to i napraviti.

S druge strane, danas i meni stiže Desire nakon mjesec dana natezanja i povlačenja sa Teletom :goood:

@viper: EVO radi na CDMA mreži, ali podržava "4G" (da, pod navodnicima) iliti WiMax.

jucca 13.07.2010. 13:07

Citiraj:

Autor xlr (Post 1688114)
Koliko sam informiran, kod nas Desire dolazi debrandiran i otključan i u tom slučaju ti ne treba goldcard. Također sam vidio da u slučaju da ti ipak treba goldcard, dobit ćeš samo error prilikom rootanja. Navodno nema štete, u tom slučaju napraviš goldcard i ponoviš postupak. Napominjem, tako sam informiran, nisam još pokušao to i napraviti.

.

Thx, budem popodne probao onda instalirati ono gore.

BTW, skinuo sam Linpack i pokrenuo bench, i pokazuje mi samo 6.7MFLOPS.a Gledam ostale rezultate za Desire, i Linpack im pokazuje od 35-47. Zasto meni tako malo? Moze li tko od vas pokrenuti i ovdje napisati svoje rezultate

danij3l 13.07.2010. 14:27

imash 2.1, a te koje si gledao imaju 2.2

jucca 13.07.2010. 14:32

Ah zo. Zar je tolika razlika. Znam da je 2.2 brzi, al ovoliko se nisam nadao. Super.

Omerta 13.07.2010. 14:45

Desire je trenutno top i ostat ce jos duuuugo.. cak ni iPhone 4 nije nis posebno bolji naspram Desire,a prezentiraju ga kao da je neka revolucija :-D samo spominju kakao je tanak, 3 antene utopljene u obrub mob-a, ma sve u svemu bzvz a jos kad vidim koliko kosta, flash..
Desire svugdje vodi, prednjaci, rula itd.. Zbog toga sam njega i uzeo.. GPS (program: Motonav) odlican,lociranje,hvatanje signala vrlo brzo, kamera i vise nego dobra, surfanje (wifi) odlicno, o androidu 2.1 da i ne pricam a jos kad dodje Froyo,mmmmm,pa sve aplikacije pocet krcat na sd card :)
Ne palim komp vec tri tjedna, jer za nastavit igrat AC2 mi je pretoplo i nema se vremena tako da sve ostalo obavlja Desire..
Jedina zamjerka je kratkoca baterije, od svega jednog dana, ali to sam znao i prije kupovine tako da me to ne smeta u velikoj mjeri, ali ono sto je dobro, to je da updateom Froya poveca se i trajanje baterije ali to vec i ptice na grani znaju..
Desire je zaokruzena cjelina namjenjena za korisnike koji trebaju nesto izmedju laptopa, mobitela, GPS-a, TechnoGeeka, a to sam, iskreno, bas nekako ja..

m4dm4n 13.07.2010. 15:40

Citiraj:

Autor viper (Post 1688075)
hmmm ?:stoopid: Valjda si mislio CDMA a ne WiMAX.. jer kolko ja znam WiMAX je nesto kao WiFi ,samo sto WiMAX pokriva daleko vecu površinu sa signalom nego wifi .
Za dva dana izlazi droid X,ali samo u americi kolko sam shvatio. Bas bezveze.. -.-

Ne, mislio sam točno ono što sam napisao.
Droid X izlazi trenutno u Americi samo zbog CDMA priče.

Mad_Duke 13.07.2010. 16:43

Citiraj:

Autor m4dm4n (Post 1688304)
Ne, mislio sam točno ono što sam napisao.
Droid X izlazi trenutno u Americi samo zbog CDMA priče.

Malo si pomešal pojmove.

Evo je CDMA telefon, a jedan Desire je recimo GSM telefon.

WiMax podršku mogu imati telefoni na oba standarda. (zamisli to kao wifi chip koji se ugrađuje u mobove).

Pročitaj si malo više o WiMaxu jer dotični želi biti mnogo više nego se čini na prvi pogled. Npr.
http://en.wikipedia.org/wiki/WiMAX#Back-haul

zwer 13.07.2010. 16:48

Desire je i po meni trenutno najbolji phone opcenito, a da ga se moze kod nas nabavit. iPhone jako blizu iza, ali mi se privlacnijim cine problemi Desire korisnika (cekanje Froyo-a i par bugica) nego problemi iPhone korisnika (antena owna, komplikacije sa jailbreakom, cijena...).

Ja odnio svoj Desire na servis, problem s rebootanjem. U Agramservisu (sluzbeni servis za HTC u HR) rade pravi profesionalci, nisu mi ni dali da ispricam sve sto sam probao napravit prije nosenja na servis, pa me zovu 1.5h nakon sto sam otisao da je phone popravljen (flashali firmware :D)... ja crko od smijeha, ali dodjem tamo, daju mi mob, upisem postavke za net, palim net, reboota se opet :hitthewal::roller: Didn't see that coming, nooo... Pa malo vrijedjanja usluge servisa, pa je lik na salteru blijedo gledao moj Desire kad je ovaj uletio u reboot-loop :D :beer: I sad cekanje Nove Maticne™, pa jos 13 dana i idem trazit novi jer maticna nece doc, pa 2-4 tjedna cekanja da novi dodje... Divotica. :fuming:

Uglavnom, znam jedno 5 ljudi sa Desireom, i bas sam ja dobio crnu ovcu iz obitelji :hitthewal:, ali svi vlasnici koje poznam kazu da im je to najbolji mob koji su koristili. Samo molite boga da mu nis ne bude jer je servis ocaj.

Mad_Duke 13.07.2010. 17:02

Meni je samo žao kaj Desire nema ovaj Samsungov Super AMOLED zaslon jer bi mu sa njim kontrast bio još veći, ali i baterija bi mu dulje trajala.

kaj se tiče ostatka. iPhone ima brutalni ekran. Ali sam čitao po netu dosta da u samoj praksi ne dolazi toliko do izražaja rezolucija.

Tako da mi je to overall trenutno optimalan mobač. Sve ostalo je previše para, a o cijeni jednog iPhone za koju će se moći dobiti najvjerojatnije 2 Desirea ne želim komentirati uopće. To je moje mišljenje. A kako u tak neku investiciju (bolji mobač) idem jednom u ~4, 5 godina dok čekam pare kaj mi dolaze u ponedjeljak sam pročešljao cijeli net da sam sebe razuvjerim od njega i nađem nekaj bolje (optimalnije), ali eto. Nisam našao.

zwer54 13.07.2010. 17:04

imao desire, odlicno radi, makar, nekak mi je ostavio dojam jeftinjola telefona, radi on ko pravi, ali dizajn i kvaliteta izrade mi se bas nisu svidli, baterija traje stvarno prekratko, koristim smartfonove bas u smislu smartfona a ne telefona i taj jednostavno u takvom nacinu rada ne moze izdrzati od 08 ujutro pa do npr 23h, tj oko 22 - 23 h pocne kukat da je prazan... a naravno katkad se zalomi da malo vise prckam i crkne mi u 5 popodne... a da ne velim da mi je crko kad sam surfao u 3G modu i bio prikljucen na auto punjac (koji slovi kao brzi punjac)

sve u svemu ok telefoncic ali zamjenio sam ga za nokiu N900 i preporodio se...

zwer 13.07.2010. 17:20

Meni je samo prvih 3-4 dana trajao tipa cca 15-20 sati. Nakon sto sam prestao mlatit po njemu 4 sata dnevno, gura 1.5 dan bez problema, 2 ako ne divljam sa GPS-om/navigacijom i slusanjem mjuze... Cisto dosta, ionak se puni gdje god stignem, u autu, na laptopu, na kompu, itd. Mislio sam da ce mi smetat kratko trajanje baterije (XM5800 je gurao po 3-4 dana), al' ne smeta.

ExtremePower 13.07.2010. 18:51

Citiraj:

Autor Omerta (Post 1688249)
Desire je trenutno top i ostat ce jos duuuugo.. cak ni iPhone 4 nije nis posebno bolji naspram Desire,a prezentiraju ga kao da je neka revolucija :-D samo spominju kakao je tanak, 3 antene utopljene u obrub mob-a, ma sve u svemu bzvz a jos kad vidim koliko kosta, flash..
Desire svugdje vodi, prednjaci, rula itd.. Zbog toga sam njega i uzeo.. GPS (program: Motonav) odlican,lociranje,hvatanje signala vrlo brzo, kamera i vise nego dobra, surfanje (wifi) odlicno, o androidu 2.1 da i ne pricam a jos kad dodje Froyo,mmmmm,pa sve aplikacije pocet krcat na sd card :)
Ne palim komp vec tri tjedna, jer za nastavit igrat AC2 mi je pretoplo i nema se vremena tako da sve ostalo obavlja Desire..
Jedina zamjerka je kratkoca baterije, od svega jednog dana, ali to sam znao i prije kupovine tako da me to ne smeta u velikoj mjeri, ali ono sto je dobro, to je da updateom Froya poveca se i trajanje baterije ali to vec i ptice na grani znaju..
Desire je zaokruzena cjelina namjenjena za korisnike koji trebaju nesto izmedju laptopa, mobitela, GPS-a, TechnoGeeka, a to sam, iskreno, bas nekako ja..

Potpisujem i udaram žig! :goood:

m4dm4n 13.07.2010. 20:33

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1688330)
Malo si pomešal pojmove.

Evo je CDMA telefon, a jedan Desire je recimo GSM telefon.

WiMax podršku mogu imati telefoni na oba standarda. (zamisli to kao wifi chip koji se ugrađuje u mobove).

Pročitaj si malo više o WiMaxu jer dotični želi biti mnogo više nego se čini na prvi pogled. Npr.
http://en.wikipedia.org/wiki/WiMAX#Back-haul

Upoznat sam sa cijelom pričom, ali nisam htio čovjeku nepotrebno komplicirati, nego čisto balkanski, makar možda čak i tehnički neprecizno izrečeno.

srale7 14.07.2010. 00:53

Zanima me koji je najbolji PCsuite za android telefon, konkretno se radi o HTC Magicu i trebao bi napraviti backup svega na njemu.

hvala i pozz

m4dm4n 14.07.2010. 03:21

PCSuite ? Kontakti se spremaju na Gmail account, za SMSove postoji aplikacija SMS Backup. Froyo podržava i backup aplikacija, ali toga nema na Magicu.
Kao jedno dobro rješenje postoji aplikacija Sprite Backup : http://www.spritesoftware.com/products/android

ili možda

http://www.androlib.com/android.appl...ckup-xCzz.aspx

Ali ta traži da mob bude rootan.
Sprite je za mene sasvim zadovoljavajuć. Postoje mnoga druga pojedinačna rješenja, ali u globalu je to to. Jednom kad se backup napravi, sprema se na SD karticu te taj fajl prebaciš na disk. U slučaju rušenja sustava, nove verzije rom-a, jedino moraš instalirati tu aplikaciju i napraviti restore.

jucca 14.07.2010. 08:51

Pokusao sam ubacit custom ROM, i zapeo na prvom koraku. Na driveru za Win 7 x64.
Ima li spasa?

LAcy 14.07.2010. 10:30

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1688572)
Zanima me koji je najbolji PCsuite za android telefon, konkretno se radi o HTC Magicu i trebao bi napraviti backup svega na njemu.

hvala i pozz

Googlanjem sam naletio na Panda PC Suite. Nisam probao kako radi, ako te zanima probaj i javi rezultate.

Evo vam malo PC aplikacija za Android. Niti jednu nisam probao nego sam ponukan pitanjem u google ukucao android pc suite.

zwer 14.07.2010. 10:36

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1688572)
hvala i pozz

Jel radi HTC Sync s Magicom? Ja sam u njemu backupirao contactse i to sa Desirea, aplikacije se lako skinu s Marketa, a sve sa SD kartice u RAR.

I meni zapravo fali neki all-in-one backup, Nokiin OVI suite je cak bio prilicno dobar za takve stvari, HTCov Sync mi ne lezi. :nono:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:16.