![]() |
Citiraj:
|
Dobio letak za postavljanje optike u Rijeci, naselje Krnjevo.
Kazu sve dzabe :) Samo da se dogovorimo s predstavnikom zgrade i to je to. Bez ikakvih obaveza uzimanja optike. Ima li kakva insiderska informacija otprilike kada bi to moglo profunkcionirati? I koliko bi bila cijena i brzine? Znam da je jako rano, al eto, mozda netko zna. Vidio sam na proslim stranicama da je netko rekao da ce i dalje biti asimetrija u igri. To je sigurno ili? Ono, nek barem daju pakete 3/1, 5/2 i slicno :chears: |
Naravno asimetrija...firma kao t-com da ponudi simetriju, pihhh, to nebuš vidil. Biće neš kao 10/1, 20/1, 30/1...
Citiraj:
|
re
Recesija je snažno pogodila Hrvatsku i mi želimo doprinijeti oporavku kroz planirana znatna ulaganja u optičku pristupnu mrežu od koje će profitirati cjelokupno gospodarstvo. Vjerujemo da će regulatorna pitanja koja su dovela do odgode ovog programa modernizacije biti riješena na način kojim će se T-HT-u omogućiti ostvarivanje fer povrata na znatna ulaganja koja nijedan drugi operater ne može osigurati.
Link |
evo meni danas doso lika sa gigasetom sx763 i ericssonom t063g i uzeo tomsona fala bogu jer me od njega bolila glava vec i sad sve radi super... nego htdjedoh pitat... jel se moze kako tom t603g-u pristupit putem racunala... jer vidim da ima neku alarm lampicu pa me zanimalo... jel zna neko?
|
ko zna kad ce se moci provlaciti kabel i do kuca... i cijena uvodjenja ce biti zanimljiva :(
|
sa limitom od 1000 korisnika po zupaniji nikad.
|
Citiraj:
|
|
Citiraj:
|
t-com besplatno uvodi, tj barem je uvodio do prije koji mjesec, nakon toga nisam pratio.
|
uveli su mi u kucu optiku prije nekih pola godine i vise... naravno platio sam sve radove. Od kopanja po dvoristu itd... neznam o kolikoj se cifri radi ali naplatili jesu
|
Citiraj:
sta to si tkomu platio, jesi privatni il poslovni korisnik?btw u kojem je to mjestu? pingovi,speedtest,daj nesto...:D |
Eto su i kod mene izbužali cijelu kuću i provukli optiku do svakog stana. Vjerojatno su odabrali lokaciju po nekoj isplativosti jer na jednom ulazu ima skoro 100 "korisnika".
Za sada nema nikakvih daljnih informacija, upitnika, ponuda. |
Jos se nesmije spajati korisnike na optiku, i kod mene su je provukli prije par tjedana i neki dan su dosli u kontrolu kvalitete instalacije. sada jedino moramo biti strpljivi i cekati da netko nazove i kaze kada ce ici spajanje
|
Citiraj:
|
došao mi je neki dan serviser za modem iz T-Coma, pitao sam ga malo o optici ,i on mi je rekao da T-Com ima mogućnost da je uvedu, ali da im zakon o telekomunikacijama to ne dopušta jer kao nitko drugi od operatera je nema,pa da ne bi bio monopol.
Rekao mi je da onda imaš veće brzine i možeš spojit više Max tv-a... ja se ne kužim u to,pa samo prenosim šta mi je rekao... |
Citiraj:
t-com ne spaja korisnike na ftth mrezu, spojeno je do sada oko 1k korisnika i onda su dobili zabranu od HAKOMa i vise se nesmije spajati korisnike na optiku. tu je objasnjeno meni je provucena optika prije 2 tjedna i nisu me spojili. |
Citiraj:
|
mozda za pravne osobe pa zakupe vod i to masno placaju.
Ispod ruke nema sigurno jer se to tak ne radi, jer sam upoznat sa svim tim procesima ;). daj mi molim te reci di se to tak radi ili poslikaj zahtjev di se vidi da je to za spajanje na optiku |
Citiraj:
|
Optika se radi i meni je dosla do stana, ali nisam spojen i necu biti jos neko vrijeme. Kada se trazi nova linija nigdje na zahtjevu ne pise dal oces bakar ili optiku. Spojete na ono sta je povuceno u tvom dijelu grada.
Mozes doc do optike legalno ali onda zakupljujes opticki vod, a njega placas ko suho zlato. |
Citiraj:
|
Ima smisla ali HAKOM oce da se ta optika koja je povucena moze iznajmiti i alternativnim operatorima i sada se oko toga natezu. Spojeno je oko 1000 korisnika i onda je stigla zabrana.
U jednom intervjuu (neznam tocno tko) rekao da T-Com planira do kraja ove godine spojiti 200k korisnika na FTTH mrezu, al onda je stigla zabrana i spojeno je oko 1k korisnika. HAKOM radi po EU zakonima sto se tice liberalizacije trzista i isti ovakav problem je imao i DT u Njemackoj prije par godina. |
hehe, radi po eu zakonima u ovakvoj drzavi.. svaka im cast sto se bar oni drze toga.. u svakom slucaju hvala na informacijama.. :respekt:
|
Citiraj:
|
Odluka je kakva je. Po meni nije dobra jer od toga patimo mi korisnici, za alternativne operatore je dobra jer T-Com ne moze ponuditi druge usluge.
Kolko sam skuzio u T-Comu su htjeli ponuditi triple play usluge, ali je sada to sve stopirano radi odluke HAKOM-a. |
Citiraj:
|
Citiraj:
U routerima se vidi da vec imaju iskonfigurirane postavke za triple play, al jos to nejde. Oni su na bakru dostigli tehnicke mogucnosti kabela, dolaze nove usluge i zahtjevi za bandwithom su sve veci i veci i zato su poceli ulagati u optiku. |
ide sve preko routera (VOIP, IPTV i Internet), ali samo za testne korisnike (neovisno da li je bakar ili optika)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:55. |