![]() |
|
Citiraj:
Znači ti si jedan od onih koji je u lijevoj trazi vozi 115 km/h i kojem nakon blicanja moram počet trubit, ali po izrazu lica mu vidim da mu i dalje nije jasno sta se događa:D Ti bi koristio presretače za tesko kažnjavanje blicanja i nasađivanja iza vozila radi pretjecanja? Ajde molim te pročitaj to naglas i zapitaj se sta te navodi da pises ovakve nebuloze?:beer: |
Ako se radi o pretjecanju na lokalnim cestama, pa kako bi drugacije pretjecao nego došao skroz blizu ovog ispred sebe i kad se otvori cesta, da mozes u sto kracem periodu zaobici vozilo ispred sebe?
Ako ti netko blica u lijevoj traci, ja bi se zapitao zasto. Ja sam fasciniran razinom neznanja o voznji, propisima i vozackoj kulturi na ovom forumu. Nevjerojatno. |
Citiraj:
Sada kad je lijepo vrijeme ce se to kaznjavati dosta, jer se policajac na motoru vozi po slavnonskoj i hvata takve pametnjakovicrle. Bar je prosle godine. |
Jedno jutro se vozim iza Clio 2 crne boje i skužim počinje auto skretati prema crti,pa se ispravi,pa krene prema nogostupu,pa se ispravi.Prva pomisao,nije vozaču dobro,pozlilo mu...priđem bliže i imam šta za vidjeti.Mlada gospođa se gleda u ogledalo i nanosi puder.Kada je puder bio nanešen,kreće maskaru stavljati.I tako se ona šminka cijelim putem od oko 1 km dok sam bio iza nje.Putem sam shvatio kako nastadoše izraz: žena za volanom... :D:D:D
|
Nažalost to s frizerajom i šminkanjem je postalo sasvim normalno (za bisere kojima je to svakodnevna rutina), pogotovo ujutro, ali ovo sa zombifikacijom putem drkanja po mobitelu, neovisno o tome da li je riječ o vozačima, pješacima, motoristima ili biciklistima - to je već preraslo u ovisnost malo žešće vrste. Ama baš svi gledaju u te jebene ekrane ko ozebli u sunce i tak jasno da su svi odredom na nekoj od društvenih mreža, da slučajno ne propuste neku pizdariju. I još se k tome dodaju slušalice i svi su kompletno izgubljeni u prostoru i vremenu. Jučer poslije 16:00h na Branimirovoj je jedan biciklist ni kriv ni dužan skoro pokupil biciklisticu, jer je ova švrljala po cesti - jasno s mobitelom + slušalicama, a frajer je moral birati između toga da ga radi nje pokupi tramvaj ili da on pokupi nju ili da skupa podlete pod auto. Uspjel ju je izbjeći, izderal se na mobitel + slušalice, a oni mrtva-hladna njemu odvraća - šuti majmune.
|
a da ne spominjem bicikliste,
neki dan kad mi je izletio pred auto, na biciklu je, nabio kapuljacu na glavu (periferni vid 0 bodova), ogromne slusalice, i jos k tome jednom rukom drzi volan a drugom tipka i vozi bicikl. |
Mene ih je na biciklu strah, kamoli da ih drugi ne mogu smisliti. I onda kad ih prelaziš, odjednom su svi uplašeni s to-je-moje-pravo facom, a najrađe bi im izbil taj prokleti mobitel iz ruke. Tak jasno da bi to momentalno završilo u novinama, jer mobitel košta lijepe nofce, ovaj/ova je student(ica) se odriče svega samo da završi višu zgubidansku dok starci financiraju izdrkavanje svojeg najmilijeg/najmilije, a ja sam nasilnik s biciklom na bickilu u prometu.:):D
Stvarno je čudo da nema više nesreća kad se pogleda kolko tih smartphone zombija luta gradom. |
I kakve sad svrhe ima ovih zadnjih par postova gdje vi nabrajate neke događaje iz prometa? Takvih događaja ima 100.000 dnevno na cesti, samo spamate.
Znamo svi da su biciklisti i pješaci neodgovorni, da ima divljaka u prometu, da ljudi voze pijani, da koriste mobitele, šminkaju se i ne znaju prometne propise. Isto tako znamo da je ekipa na pcekspert forumu bezgrešna, voze savršeno, ne rade greške, nikad nisu napravili prometni prekršaj, a ako i jesu, to je zato što je propis loš i oni znaju najbolje. |
U pravu si, spamamo na podforumu Svaštara. Ja se pardoniram. Nejte zemeriti.:)
|
Citiraj:
Problem je nedovoljna kontrola. Ja sve koje znam kad bi dobili koju kaznicu pa i makar 500kn bi se smirili... Ove nebuloze da su strancima naše kazne male pa bi ih trebali povisiti za sve u HR je :suicide: |
Citiraj:
Uzet ću za primjer rutu koja mi je i više nego dobro poznata: Ivanja Reka - Križevci Prvi dio: Ivanja rekla - sv. Helena: jedini dio sa 130kmh ograničenjem i to ne kompletnim dijelom, fantomski radovi, odmorišta, priključne ceste sve rokaju to na okruglih 100kmh. Nek padne kiša, puhne vjetar, spušta se na 100 čitav dijelom zbog onih maleckih tabli na struju koje imaju razna upozorenja i znakove, znaš i one su obvezujuće. Drugi dio: sv. Helena - Vrbovec: 110km/h, naravno ne opet čitavom rutom, spojne ceste ruše to na 100km/h Treći dio: Vrbovec - Križevci: 100kmh, možda na ulazu, svaki "most", svako drugo spajanje ili priključivanje ruši to na 60km/h, jebenih 60km/h! Znači dodaš još 5kmh na svojih 115kmh i puf voziš se duplo od ograničenja :) Moj stil vožnje? Tempomat i prst u uho, di je 130, stavim 135-140, di je 110, stavim 110-115 di je 100, stavim 100-105. Taman na maksimumu, unutar tolerancije. U ovih kratkih 12 godina gdje barem jednom mjesečno idem tom rutom još se nije nikad, ali nikad nije desilo da mi se barem jedan srale7 nije naguzio i izvodio light show. Da se razumijemo, nije se nikakav problem maknuti u desnu, samo prije nego idući put kreneš blicat, ajde razmisli u koju desnu? da kočim i guram se između dva šlepera zato jer se tebi žuri i vozi brže od mene? Da usporim i naguzim se iza Dejžavu Tica koji jedva i ide tih 90? Ili da zbog tebe nagazim na barem 160 da što prije obojica zaobiđemo onaj bus pa ti se maknem što prije? srale7 pilo moje, pa ako se već vozimo po ograničenjima, šta koji ku*** imaš trubiti i blicati? Dok zaobiđem bus i tih 6 šlepera, pomaknem ti se, samo ti vozi koliko ti srce hoće, nije problem, al daj malo ohladi i strpi se. Autocesta nije tu za tebe RRejsera nego za sve nas, a zato su i tu jeb**a ograničenja :) Možemo svi srat po svemu koliko hoćemo, ali na kraju dana prometna pravila su poprilično jednostavna i vozačku može dobiti i osoba s blažim oblikom mentalne retardacije. Znakovi su veliki i šareni i poprilično jednostavni. Ako do sad nisi skužio svi uvijek stoje uz cestu. Ne bi ih trebao biti problem pratiti i poštivati. |
Tolerancija je 10 posto a onda još do 10 kmh na sat preko ograničenja nema kazne. Tako da gdje je 130 je sigurno voziti 155kmh
Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk |
Ogroman je problem maknut se u desnu ne mijenjajući brzinu kretanja jer vidiš u daljini da ćeš za 5km i par minuta morat preteći šlepera...
Nećeš odgojit nekog tko ti se nabije na dupe i želi vozit brzo tako da ga štopaš - samo ćeš kreirat nervozu i prostor za neku glupost. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Zanimljivo je čitati ovu kuknjavu kako nema dosta policije, kako kazne nisu dosta visoke i kako se ne kažnjavaju stvari u prometu koje bi se trebale kažnjavati...
...a onda svako malo u drugoj temi ovdje (policija, kazne, žalbe) izleti nekakav upit o tome kako napisati žalbu na kaznu :lol2: Hoćeš da policija radi svoj posao, da rješava sve probleme, ali da kažnjava samo druge. Kad slučajno kazni tebe...eeee onda idu olakotne okolnosti, neosuđivanost, nema štetnih posljedica i slične piz*arije koje su copy/paste osnova za žalbu. Dok god možeš napraviti sranje i onda napisati žalbu koja po defaultu prolazi, nikad ništa od cijele ove priče o kažnjavanju. Uvijek je svima prvi put... |
Lijeva traka je za pretjecanje i obilazenje u sto kracem periodu, a ne da se u njoj kilavis 105kmh pored kamiona koji ide 100kmh
|
Citiraj:
http://arhiva.vidiauto.com/slike_nov..._tempo-200.jpg To se zove "prometni znak izričite naredbe" i u ovom konkretnom slučaju, znam, ovo iduće što ću sad napisati biti će ti apsolutno nevjerojatno i biti ćeš: https://media.giphy.com/media/xT0xeJ...blEk/giphy.gif On izričito naređuje, ovisno o broju koji se nalazi unutar ovog crvenog kruga, maksimalnu dopuštenu brzinu, a u slučaju gore konkretnog znaka 100km/h. S obzirom da si prije nekoliko tjedana imao problem s trokutima na autocestama i cestama za promet motornih vozila, moj savjet je da posjetiš ovu stranicu: http://autoskola-ispiti.com/prometni...icitih-naredbi Iako se primarno tiče znakova u RH, 99% sam siguran da su značenja univerzalna za čitavi svijet. |
ti si neki pametanjakovic, ha?
blago nama sa takvim clanovima, a i vozacima na cesti. lajes na krivi plot u mom slucaju, 22 godine vozackog staza, nikad udesa, niti sam ostetio svoj ili tudji auto, a provezao sam europu i kanadu, i NIKAD nisam dobio kaznu za prometni prekrsaj. Na takve kao tebe sam alergican na cesti jer ste sebicni, tvrdoglavi, i nesolidarni prema drugim vozacima na cesti. |
Na autocesti je pravilo da se vozi desnom stranom i tu stvarno ne treba tjerati neki svoj inat.
https://hrvatska-danas.com/2018/08/0...snost-i-guzvu/ |
Citiraj:
Belodin Učinkovit antihistaminik, možda da uzmeš koji prije sjedanja za volan. Definitivno pročitaj ako se nakon toga smije upravljati automobilom. Citiraj:
S obzirom da smo očito prespavali čitanje s razumijevanjem u osnovnoj školi (p.s. isto je gradivo od 1-4 razreda osnovne), a bome i uvijet za mogućnost logičkog, kritičkog razmišljanja kao i kvalitetnog sudjelovanja u debati. Budem se ponovio. Citiraj:
|
Ako kamion vozi 100, a ograničenje je 110, s koliko bi ga bilo prikladno pretjecati? Hoćemo negdje nabaciti anketu? :D
|
A šta da radimo sa Čehom koji se vozi iza kamiona 80 pa se baci pred kolonu koja dolazi sa 130 jer se njemu eto sad prohtjelo pretjecati?Sad je pitanje,jeli uopće provjerio retrovizor. :D
To su problemi,ne ovo šta ti navodiš... Čeh ima pravo preticati,samo smije li uzimati prednost i dovoditi ostale u opasnost,pa sam čak vidio ljude po travi sa lijeve strane kako izbjegavaju direktanu :D |
Citiraj:
Koliko sam ja shvatio, ljudima smeta ako netko vozi lijevom trakom bez ikakvog razloga, a ti si se onda ubacio sa svojim komentarom kako trebaš prijeći lijevo da bi nekoga obišao. Mislim da to stvarno nitko ne spori niti će ti netko blicati i trubiti ako voziš lijevom trakom da bi zaobišao kamion. Krećeš u prepirku bez ikakvog razloga i ne čitaš s razumijevanjem. |
Citiraj:
Citiraj:
@zalman1 Lepi moj, ljudima koji su se našli prozvani u mom postu ga nisu ni pročitali do kraja, što je poprilično evidentno, evo ti si prvi uspio iz drugog laufa. Sad da si dam truda generalizirati ko Gabre: njima smeta apsolutno svako ko ne vozi lijevom trakom njihovom putnom brzinom, bez obzira iz kojeg razloga su se u njoj pronašli. Ljude koji si daju truda za provokacija od 20km na autoputu bi zajedno s Čehom od iznad poslao u školu klesarstva. Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk |
Nemožeš stranog državljanina zatočiti koji se vozi po propisima :D
|
Ma kakvo lišenje slobode. Besplatna edukacija, a jebiga, Jadrolinija baš ukinula tu rutu.
Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Pa zato što tako piše u zakonu. Ne budi lijen, klikni na taj link, slovo po slovo, riječ po riječ i shvatit ćeš.
|
Citiraj:
Moj post je bio za ovakove :D
Citiraj:
Citiraj:
Celavic, ako tražiš gdje potražiti točne informacije: Zakon o sigurnosti prometa na cestama Ako treba jednostavniji tekst |
Pa to sam i cekao.
Jasno mi je sto zakon kaze.iskljucivo desnom trakom,osim u smisli pretjecanja ili kolone..kolone su 2 ili vise auta u nizu Ja se od pon -petka vozom obilaznicom u zg..znas koliko kombija ibslepera imaizmedju 7-8ujutro? Reallno svako drugo vozilo.. E sad neko je spomenuo da se nece micat nekom uzmedju 2slepera jer mu neko blica..pa sad razmisli ko u tom trenutku vise krci promet? Ne kazem ja tocno sad da se necu maknuti ili zasto bi se.micao..nego jednostavno u toj situaciji kao sto je radni dan zaobolaznica zg .zakon jednostavno nike primjenjiv..jer vecina vozila.koja vozi zakonski ne smije voziti niti blizu ogranicenja,a kamolo 10+10 iznat ,sto je tolerancija.. Ja sam uvijek da se postuju zakonske regulative..al jednostavno neke nam nisu dobre,a z aneke jednostavno je metalitet u regiji takav da ne prolazi nikalva regulatova. Uzet cu za primjer Novi zeland,aucklad..brza cesra ..sl nasoj slavonakoj na dijelu jankomir zapad..vozimo se nas 4 ..i cudi mo se..3 trake..prve 2 prazne..lranja desna guzvara..kolona 30-40auta..pa ljudi jednostsvno postuju pravila i silazak s ceste..nijednom cobanu nije palo na pamet pred sam izlazak se ubacit |
Citiraj:
I zapravo jesmo. Trebalo je jednako zapuniti obje trake pa onda u jednu po principu zupčanika. |
Citiraj:
Realno meni radnim danon bema smisla se prebacivat u desnu traku,ibtine svakib 10-15aek usporavay za 30-40km h i opet se prestorjavat i obilazit |
Citiraj:
Ovo si napisao u prošlom postu: Citiraj:
Sad pišeš o nekakvoj gužvi na obilaznici radnim danom, a ranije navodiš primjer kako voziš 150 km/h. Smiješan si, odluči se jel gužva ili ga možeš terati 150? I nemoj miješati obilaznicu i auto cestu o kojoj se priča. |
Citiraj:
|
Divno. Evo, baš sam kompletno siguran da bi kamera riješila ovaj problem kulture i pravosuđa u potpunosti. /sarkazam
https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna...vozac/8757791/ Meanwhile, po cijele noći slušam kako se tu po Kvatriću natjeravaju već godinama, i nikom niš. Kakva točno kamera bi to riješila? Svakih 100m jedna? Totalna kontrola, kao kod Kineza, jel? Glavno da gore policija mjeri voziš li se 70 ili 71km/h po Slavonskoj. Skupa s magičnom kamerom. Kao da se potiču recidivisti, a ne obratno. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:17. |
|