PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Gabre 12.11.2017. 16:33

Meni ne izgleda tako. Prebrzo se kretao kamion da bi prije toga stajao.

bertone 12.11.2017. 16:41

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3125226)
Meni ne izgleda tako. Prebrzo se kretao kamion da bi prije toga stajao.

Slažem se, vjerojatno je samo usporio i kad je autobus krenuo dodao je gas nakon kojeg ide žestoko kočenje... previše mi je vremena prošlo da je od trenutka kad se pojavi u dolasku do trenutka kad se ponovno pojavi iza autobusa... no nebitno, kamion ima zvjerske kočnice, vjerojatno i elektroniku koja sama koći, dijete je živo i ajmo svi sretni na :chears:

adaksinjo 12.11.2017. 16:44

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3125226)
Prebrzo se kretao kamion da bi prije toga stajao.

mozda je kamion turbobenzinac:lol2:

Gabre 12.11.2017. 16:47

Citiraj:

Autor bertone (Post 3125228)
Slažem se, vjerojatno je samo usporio i kad je autobus krenuo dodao je gas nakon kojeg ide žestoko kočenje... previše mi je vremena prošlo da je od trenutka kad se pojavi u dolasku do trenutka kad se ponovno pojavi iza autobusa... no nebitno, kamion ima zvjerske kočnice, vjerojatno i elektroniku koja sama koći, dijete je živo i ajmo svi sretni na :chears:

Da, usporio je ili nije ni išao brzo, ali svakako klinac živ, i to je najbitnije. Kočnice bolje nego na autima.

MAGARAC 12.11.2017. 17:40

Vjerojatno je bio prazan...

Gabre 12.11.2017. 17:49

I meni se čini. Srecom. Na dlaku je klinac prošao.

salvarez 12.11.2017. 18:51

Citiraj:

Autor buljo (Post 3125201)
Zapravo jedina sreća u cijeloj priči nije šofer nego PRAZAN noviji kamion (dobre kočnice) i suha cesta.
Ako pogledaš snimku malo bolje, vidjet ćeš u kojem točno trenutku vozač počinje kočiti što bi reko da nije očekivao ovakvo nešto.

Praznom kamionu treba dulji put kocenja nego punom.
Probao u praksi na tecaju voznje za vozace hitne/presretace. Instruktor kaze da ako vidis kamion koji koci na autoputu u sumnjivoj situaciji, bjezi od njega jer se doslovno zakopa ako je pun.

Edit:
Nisam napisao konkretan primjer za auto. Isprobali smo koliki je put zaustavljanja na Dacia Duster-u dok je u njemu bio samo vozac i druga situacija sa 4 jajana od 100 kg (ista brzina i linija gdje se pocelo kociti). Natovareni auto je imao kraci put kocenja.

IcyTexx 12.11.2017. 20:35

Zapravo nije istina da prazan kamion ima dulji put kocenja nego puni.

https://one.nhtsa.gov/DOT/NHTSA/NVS/.../ca/811488.pdf

Veki-os 12.11.2017. 21:10

Cista logika/fizika da vozilo sa teretom ima duzi put kocenja.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Wolverine 13.11.2017. 18:43

Ono kad lik koji vozi samo honde napokon sjedne za volan auta koji ima momenta :D

SRV 13.11.2017. 19:12

To auto mi je i danas san. Najljepsi BMW ikada.

Sent from my C6603 using Tapatalk

lowrider 13.11.2017. 20:30

Da, slažem se, meni jedini BMW koji mi se sviđa. Šteta što nisu imali 4x4 pogona. Jedan 530ix bi pasao taman.

Wolverine 13.11.2017. 21:30

Ta generacija opcenito, E46/E39/E38
Najljepsa linija.
No ako ih hoces posjedovat moras bit spreman dista toga odradit sam, jer servisi znaju bit skupi. Srecom diy nije tolik problem na njima a informacija ima dosta po forumima.

Samo naci cist E46/E39 koji nije abjuzan, pogotovo M je jako tesko ili jako jako skupo.

Blaž 14.11.2017. 06:02

Blizi se servis, prvi puta imam Forda i molio bi preporuku gdje da odem.

Auto je van garancije (Fiesta 2012, benzinac), cca 70k km, Zagreb, treba mali servis pred tehnicki.

Mislio sam u Grand Auto, ali citam da su ti sluzbeni 2-3x skuplji od nesluzbenih.

domy_os 14.11.2017. 11:58

Ne vozim Ford, ali sam čuo da je Lacković dobar.

Dottore 14.11.2017. 18:08

Citiraj:

Autor bertone (Post 3125228)

Žestoko kočenje je počelo od trubljenja vlasnika dash cam. Po ovakvoj visini procjenjujem kamion i nisam uspio vidjeti da li blicnuo
Trebaš vidjeti kakve su zadnje i prikolice gume. Plastika.

Gabre 14.11.2017. 20:30

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3125734)
Ono kad lik koji vozi samo honde napokon sjedne za volan auta koji ima momenta :D

i onda izjave da tko kupuje njemacki auto u kanadi... :roller:

Wolverine 15.11.2017. 06:46

Pa nije BMW jedini auto koji nudi V8 u ponudi.
Druga stvar, održavanje tih automobila nije baš jeftino ako ne misliš sam šarafat po njima, ili ko ovaj lik imat ga pol godine pa prodat.

Ajmo ne opet o tome.

sinisa1989 15.11.2017. 08:07

Ta petica je stvarno jedan od najljepšim bmw-ova + ovaj primjerak iznad je stvarno nakrcan opremom. Jedino što nikako ne mogu probaviti je ovaj tiny auspuh na V8 :D
Puno ljepše bi izgledao da ima dupli kako je imao npr. E46 330i

X-Plosiv 15.11.2017. 11:46

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3125213)
Čuj, ja sudara nisam imao u 20 godina vozačkog staza, a izbjegao sam ih masu predviđajući blesavo ponašanje ostalih u prometu.

Čuj, u zadnjih godinu dana bio sam sam na semaforu, lik je doletio i zabio se u mene koji sam čekao da krene zeleno. A evo prije 3 mjeseca, lik mi je samo uletio u traku, okrenuo da ne bude frontalka zbog trudne žene, spičkao me u stranu. Niti kriv niti dužan, a bogami dobro sam ovaj drugi sa refleksima izvukao.

Dobro da sam bio u ST, a ne u C3, jer bih vjerojatno na kirurgiji par tjedana visio :D

syss 15.11.2017. 11:54

jučer me poslije posla susjed naguzio odozada dok je išao u rikverc van iz ulice (ja sam stajao sa strane ergo pol auta je bilo na rinzolu da ima mjesta za izmanevrirat se).

i sve to ne bi bilo toliko tragično da kad sam izašao iz auta i on isto - jooooooj susjed sorry evo imam zimske gume na stražnjoj klupi, nisam te vidio.

nova kia sportage sa funkcionalnim retrovizorima.

i parking senzorima.

i parking kamerom.

mamutarka 15.11.2017. 12:06

jes' čuo onu - ''nije žvaka za seljaka''

lowrider 15.11.2017. 14:26

Neki modeli s parking kamerom nemaju senzore pa niš ne pišti.
Da, dosta sam sudara osobno vidio na "skupim" autima kod vožnje unazad, a sva sila tehnike u autu

syss 15.11.2017. 14:47

ima ovaj senzore uz kameru, bez brige.

Garro 15.11.2017. 15:09

BMW E60, originalni senzori, sva 4 ispravna, pište nakon što rokneš o prepreku ako ideš brže od 1 km/h u rikverc. Vidio na vlastite oči, najgori senzori ikad.

xlr 15.11.2017. 15:23

Problem je mozda sto ljudi uzimaju ta pomagala zdravo za gotovo. Eno frend vozi u rikverc i kad dodje na metar maltene "se zagleda u neku tocku" i ful se fokusira na zvuk. Znaci nije fokusiran na gledanje retrovizora i te radnje koje svi mi inace radimo.

Sad si mislim, da imam kameru za ici u rikverc bez da se uopce okrenem i gledam unazad - to mi je ful bizarno i ne vjerujem da bi to pomoglo mom osjecaju sigurnosti jednako kao dobar pregled "na vlastite oci". Na kameri vidis tih 5 m2 iza sebe, a periferno nista, pjesake nista, sporedne ulice nista. I onda se biser zagleda u kameru i slusa sonare :D

syss 15.11.2017. 16:17

to je čovjek koji sa bivšim autom nije išao van iz ulice (slijepe) na rikverc nego se manevrirao mic po mic da se okrene u samoj ulici i da ode prema naprijed.

e sad je kolo preveliko pa to više ne radi nego se eto zabija u mene :D

IcyTexx 15.11.2017. 16:34

Otkad vozim auto sa senzorima (godina i pol), već sam dvaput udario stupiće jer nisu svirali (za jednog sam znao da je iza mene, za drugog nisam). Sviraju obično nakon što udariš. :D Francuski trolovi na najjače.

Prošlog bez senzora sam u 5 godina udario samo jednom, i to stupić za koji nisam znao da je iza mene (jebiga, dođeš u auto sprijeda, iza je niski stupic i ne vidis ga).

sinisa1989 15.11.2017. 18:55

Moram priznati da moji rade sasvim dobro. Pokrivaju dosta veliki kut u odnosu na njihovu visinu i kako je prepreka bliže, tako pište većom frekvencijom. Čak se i zvuk dobro "prebacuje" s lijeve na desnu stranu dok npr. ulazim u garažu. Na nekih 15-20cm neprekidno pište tak da i ako odeš "predaleko" nećeš odmah udariti. Spasilo je psu život više puta :D

Inače, kako sam se naviknuo na senzore, fail je kad sam se prebacio u drugi auto koji nema nikakvih pomagala osim retrovizora. Long story short, glupo drvo i prikolica su se zabili u mene. Doma. Dva puta :D

N!NO 15.11.2017. 19:10

Moj ima i kameru i senzore. Kad prema senzorima dodes preblizu neceg on sam stisne kocnicu i ukljuci hold funkciju. Ako bas hoces dalje, svjestan si da ides na vlastiti rizik.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:29.