![]() |
To su uzeli od AirTaga pa stavili na ajfon :D
|
Citiraj:
|
A drame ljudi moji...swipe u stranu s home screena i odmah se vidi postotak.
|
Jer teško je to bilo pustit na glavnom screenu kao i prije? 🙄🙄
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Jel bi se pričalo o tome da i dalje tamo? Kao i punjač, slušalice i folija? :D
|
Apple iOS - info, pitanja, jailbreak, downgrade, unlock, FAQ
kako trajno isključiti jebene live photos? bezveze mi storage uzimaju koji je iovak pri kraju.
Napravil sam već dva puta sve ovo kak je navedeno, ali i dalje ih sprema ko live, tj. samo od sebe mi isključi ovo u preserve settings From the Camera app, tap the Live Photos button to turn off Live Photos. A slash through the Live Photos button means that the feature is off. The Camera app turns Live Photos on again automatically. To keep Live Photos off permanently, follow these steps: Go to Settings. Tap Camera > Preserve Settings. Make sure that the switch next to Live Photo is turned on. |
Prije slikanja gore desno u samoj camera app krug, isključiti. Možda tada ostane isključeno.
|
nema smisla to svaki put radit. isključil sam to par puta i napravil ovo u preserve setting da live photos bude on, to bi trebalo bit da se valjda ne uključuje automatski…a svejedno se uključi.
A svaki taj live photo ima cca 8mb i na 1000 slika nakupi se |
Citiraj:
|
Pa jesam, i napravil sam to prije nekih 2 mj. I nakon toga okinul ne znam kolko slika i vidim opet su live.
Čak sam te live datoteke išao brisat kad sam ga spojio na komp, i oslobodio si mjesta. I sad neki dan ga opet spojim, i te datoteke su i dalje na mob. Baš ću morat komplet sve prebacit na komp, obrisat s mob i krenut ispočetka da vidim kak bude onda |
Idi u postavke -kamera- sačuvaj postavke-mod kamere na ON.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
pa napiso je čovjek da je to napravio u prvom postu
|
Onda ti nesto nije u redu. Meni uredno pamti iskljuceni live od zadnjeg puta, ili ako san koristia video ostane na video.
Ios 15.6 kod mene. Sent from my iPhone using Tapatalk |
tako je, ako imam u preserve settings live photos stavljen ON, kada slikam i isključim live photo na ekranu, to je zauvijek, nikad se više nije upalio
probaj ugasit/palit mob, iako si to već sigurno napravio |
Citiraj:
Nene ovo nisam napravio da kamera mode bude on. I to je pomoglo, zasad. |
pa to je glavna stvar :D
kak si mislio preservat settingse, ako je to off nebitno aj, nek si riješio |
Pa ako pitaš apple onda nije tak, dovoljno je samo live photos on
https://support.apple.com/en-us/HT207310 From the Camera app, tap the Live Photos button to turn off Live Photos. A slash through the Live Photos button means that the feature is off. The Camera app turns Live Photos on again automatically. To keep Live Photos off permanently, follow these steps: Go to Settings. Tap Camera > Preserve Settings. Make sure that the switch next to Live Photo is turned on. |
Pa tocno to i pise, ako ukljucis preserve settings onda ce ti zapamtit tvoje postavke za svako iduce pokretanje kamere, a ako ne onda ti je live on po defaultu svaki put kad upalis kameru.
Nisi procitao s razumijevanjem. Sent from my iPhone using Tapatalk |
Imam staru VISA karticu ukucanu u mob..
Napravio sam zamjenu na svim mjestima koje sam našao u mob, Applestore vidi novu karticu, ali kada plaćam nešto putem neta, mob mi nudi samo staru karticu koju sam imao ranije.. novu ne prikazuje |
Pod Wallet&Apple Pay u postavkama imaš sve dobro podešeno? Scrollaj do kraja, ima još toga dosta
|
Citiraj:
Tu na dva mjesta imam upisanu karticu, na oba mjesta je nova kartica, stare nema. Brijem da ovo moje ima veze sa Safari. Al tamo ništa ne pronalazim. Bravo ja. Odem ponovo u postavke safarija, autoispuna, spremljene kartice 🤣 Riješeno. |
iPhone nudi 15.7 ili 16. iPad Pro samo 15.7.
Još nema službeni release date za iPadOS? Updateanje u tijeku. iPad Pro na 15.7 IPhone 13 mini na 15.7 IPhone 8 na 16 https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7024136461.jpg |
za ipad os 16 piše ''this october''
|
Meni nije prosao update, boot loop. Sad idem preko itunesa ponovno.
Koliko vidim po netu nisam jedini. Na Iphone 12 od firme proslo bez problem, na mojoj 13-ici puklo |
uh imam sreće onda, meni prošlo sve ok
|
Evo i brat mi javlja da i je njemu puko update :D
|
"It just works." :D
|
Meni sve prošlo ok, ali ovo je najbeskorisniji update ikada. Ono mos staviti widgete ali samo Apple predefinirane, ni jedna druga app nemoze. Nes ti, mjenjas font sata i filter na fotki. Uz to postotak baterije i eto nas biggest update ever i laganih 3.1 GB prometa. Izgubili su kompas još od ios13. Ista stvar sa Apple Watch.
|
Trebat će proć par tjedana prije nego developeri implementiraju te stvari u svoje appove. Od onog što sam vidio u najavama, zanimljivo mi izgleda jedino izrezivanje stvari sa slika u Photos.
OCR na fotkama je valjda najkorisnija stvar koju su predstavili u zadnjih par godina. Ne mogu se sjetiti jel mi išta drugo toliko koristilo dosad. |
Da, ta opcija "Copy Subject" na slikama se stvarno čini zanimljiva. Treba napomenuti da za nju treba imati A12 čip ili novije, tj. Iphone XS ili novije.
|
hahahha, dam se kladiti da u kodu stoji
IF (processor older than A12) { this.disable; } Citiraj:
|
Kako će te drugačije natjerati da zamijeniš dobri stari uređaj za nešto novije, a ne smije ti ga usporiti :)
|
Citiraj:
|
Devovi su inače proaktivni i entuzijastični pa za klijente prate sve trendove i najmanje updateove da app update budu spreman čim novi OS sleti na prvi uređaj :)
Treba se strpiti dok se sve popegla. Prvo nek se riješi to s brickanjem, da ne moram po novi mobitel. |
Apsolutno se slažem, kad kažeš PROAKTIVNOST!, ljudi kažu DEVELOPERI! :D
|
Citiraj:
Ono što nekada bude da imaju stare modele i ponekad nove modele iphone na testiranje. Čak finalna verzija bude nešto sitno izmjenjeno. U svakom slučaju XS već krenuo finalna 16 dok bio na RC i ostali normalni krenuo finalni po udarnoj terminu. Nikakvih problema tokom instalacije, samo što apptore neko vrijeme bio nedostupan zbog greške (nevezano sa ios16 jer odnosilo na ostale starije verzije) |
Ja sam napravio update sinoć oko 23h na XR-u, sve prošlo glatko, čak mi se na prvu čini da je fluidniji. Vidjeti ćemo nakon nekog vremena dali je stvarno tako
|
Aplikacije od banke rade normalno na updejtu? Da nije slučajno neki kiks pa da moram u banku na kraju
|
pbz radi
rba radi |
zaba također
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:53. |