PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kriptovalute (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=75)
-   -   Kutak za trejdere (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=286708)

SrKi 22.12.2017. 09:04

Citiraj:

Autor Komba (Post 3141228)
Moze netko od iskusnijih rec kad krenut kupovat i koje coinove? na vrijeme sam prebacio u fiat al strah me kupit makar je vec sad cijena debelo ispod one po kojoj sam prodao

Nema tu univerzalnog savjeta. Tržište je brutalno volatile. Buy low, sell high. Samo procjeni što je low, a što je high xD
I zajebi FOMO, stvarno se ne isplati s tim zajebavati. Uvijek će biti novih prilika.

E da, kabum, sve se crveni :)

lit 22.12.2017. 09:14

Citiraj:

Autor Komba (Post 3141228)
Moze netko od iskusnijih rec kad krenut kupovat i koje coinove? na vrijeme sam prebacio u fiat al strah me kupit makar je vec sad cijena debelo ispod one po kojoj sam prodao

Kod ovakvih padova moraš pratiti burze i sam se u trenutku odlučiti kad je to to, jer dok ti netko ovdje kaže nešto tamo se u 5 minuta već svašta promijeni.
Ali obzirom da je u padu sve, kao što rekoh ovo je Božićni poklon :goood:

Mislim da će ići to još dolje kad se ameri probude danas. Ovo sada je većinom efekt Azije i Europe...

FRipper 22.12.2017. 09:14

Citiraj:

Autor Silthrax (Post 3141222)
Ja se probudio slucajno nocas i reko odo viditi da napravim kakv quick trade, kada sam vidio da sve pada reko prodavaj sve. Izgubio sam negdje 15-20% ali kada vidim ovo sada. Sav sam sretan sto sam prodao sve. U eurima cekam bolja vremena.

:banned: :hitthewal:

Nije ni čudo da sve pada, kada je masa ljudi takva...

Mislim, čekao sam 4mj skoro da mi valuta skoči i da ne gubim...a vi za 1 dan napravite paniku da je to strašno

Bl@de 22.12.2017. 09:18

Ovo nije nikakva panika, nego očekivan i debelo najavljen rasplet događaja. Samo mnogi vole držat glavu u pijesku i pravit se da se ništa ne događa i da će stvari beskonačno rasti. Svi koji su htjeli imali su mnogo prilika na vrijeme izaći iz pozicija i imat spreman keš za šoping.

Blaster32 22.12.2017. 09:20

Citiraj:

Autor Bl@de (Post 3141243)
Ovo nije nikakva panika, nego očekivan i debelo najavljen rasplet događaja. Samo mnogi vole držat glavu u pijesku i pravit se da se ništa ne događa i da će stvari beskonačno rasti. Svi koji su htjeli imali su mnogo prilika na vrijeme izaći iz pozicija i imat spreman keš za šoping.

ić će ionak opet sve gore kad se stvari poslože

Silthrax 22.12.2017. 09:23

Citiraj:

Autor FRipper (Post 3141241)
:banned: :hitthewal:

Nije ni čudo da sve pada, kada je masa ljudi takva...

Mislim, čekao sam 4mj skoro da mi valuta skoči i da ne gubim...a vi za 1 dan napravite paniku da je to strašno

Pa nisi jedini koji je cekao i sam sam cekao ali kao sto kolega Bl@de kaze zasto samo HOLD raditi i drzati glavu u pijesku. Lijepo sam prodao sve kada sam vidio da ide skroz dolje. Sada kada je dolje cu nadokupiti i onda HOLD.

Na kraju cu imati vecu kolicinu coina nego da sam samo HOLD radio. Kada naraste bit cu u vecoj zaradi.

Komba 22.12.2017. 09:26

Ma zanimalo me vaše mišljenje koja valuta bi se mogla uzdignut, siguran sam da ce nakon ovog dipa neki novi dragulj isplivat. :)

Bl@de 22.12.2017. 09:27

Citiraj:

Autor Blaster32 (Post 3141245)
ić će ionak opet sve gore kad se stvari poslože

poslje pada je logično da ide rast, no te ne znaći da će se sve vratiti na istu razinu stoga bi ja bio jako oprezan.

kopija 22.12.2017. 09:37

Ma idu ljudi u fiat da plate zimovanje na Karibima/skijanje u Alpama.
Ja osobno kupio nove gume za auto :)

FRipper 22.12.2017. 09:45

Citiraj:

Autor Bl@de (Post 3141243)

Citiraj:

Autor Bl@de (Post 3141254)
poslje pada je logično da ide rast, no te ne znaći da će se sve vratiti na istu razinu stoga bi ja bio jako oprezan.

ne bi se složio...ja npr vijerujem da poslje nove sve bude išlo više nego što je sada

Kamby 22.12.2017. 09:52

Podržavam FRippera 100%. :D Jbg, svatko od nas mora živjet u nekom uvjerenju, mi smo se odlučili na to da je sad vrijeme za kupnju jer će nadolazeće vrijeme biti bolje/jače/skuplje nego što je bilo dosada. :D

PR3DA70R 22.12.2017. 10:00

Se isplati sad u RDD ući?

estugarda 22.12.2017. 10:02

Citiraj:

Autor Komba (Post 3141252)
Ma zanimalo me vaše mišljenje koja valuta bi se mogla uzdignut, siguran sam da ce nakon ovog dipa neki novi dragulj isplivat. :)

Sve je vrištalo XRP...I onda je pao za 40% u 1h. Pa ti znaj. Sad opet raste.

PR3DA70R 22.12.2017. 10:05

Ili još bolje pitanje. Koji coin bi preporučili za neki manji ulog sad kad je sve u dipu?

Bl@de 22.12.2017. 10:11

Buduće vrijeme je direktno povezano jačinom trenutne korekcije. I u ovom trenutku predviđat bilo što bilo bi poprilično neodgovorno, ako prema ikome onda prema sebi. Trenutno na korekciju utječe veliki broj čimbenika i ovisno o snazi pojedinog čimbenika znati će se rasplet događanja.

Samo radi primjera navest ću nekoliko. Ulazak Wall Streeta u tržište, ulazak velike količine malih investitora, nedostatak vizije BTC-a (fee, optimizacija mreže), upitna uporabivost 95% coina.

Ovom korekcijom će se veliki broj malih investitora opeći i ovisno o snazi korekcije direktno utjecati na broj koji će izaći ili ostati u tržištu. S obzirom da BTC trenutno ima ogromnih problema s optimizacijom mreže i totalnog nedostatka vizije što s njim raditi, s obzirom da je sada u ovakvom stanju potpuno neupotrebiv za ikakvu realnu i kokurentu uporabu, pitanje je da li ćemo ikad vidjet ove razine, jer će tržište pronaći novu i učinkovitiju mrežu što se je već i dogodilo proteklih dana kada su ljudi čekali konfirmacije po 12 h i više sa nenormalnim fee-evima... itd. Ima gro problema i naivni su oni koji smatraju da sve može beskonačno rasti i da može postojati u ovom obliku.

Ukoliko ova korekcija bude jača od 50%, a bližimo se tome, približi ćemo se točki rasčiščavanja tržišta, što bi bilo zdravo za sve nas (ne govorim o buy the dip radi kratkoročnog profita).

Neo-ST 22.12.2017. 10:22

Ovo je najzdravije šta se moglo dogoditi btc-u. Daje mu prostora da diše, kao i ostalim altovima.
Čemu panika, došli smo sa 4000 na 20000 u 2 mjeseca šta je predobar rast. Bilo je realno očekivati nekakav pad s obzirom da resistance na 20k nije probijen, a testiran je nekoliko puta.

IcyTexx 22.12.2017. 10:27

Kao da svi zaboravljaju da je krajem prošlog mjeseca BTC bio na polovici ove trenutne vrijednosti nakon dipa.

Calma. :D

estugarda 22.12.2017. 10:43

Tko je jamio, jamio je.

SrKi 22.12.2017. 11:03

Citiraj:

Autor estugarda (Post 3141287)
Tko je jamio, jamio je.

Glupost. Još će se dugo i puno jamiti.

estugarda 22.12.2017. 11:10

N emislio sam ovj ludi + skok

M.Vlahovic 22.12.2017. 11:10

kolko je po vama sigurno sad to drzat u tetheru USDT na bittrexu pa opet vratit u btc dok krene rast

adaksinjo 22.12.2017. 11:14

prije par mjeseci je Neo-st postavljao ista ovakva pitanja, a vidi ga kak sad zrelo razmislja :D

Neo-ST 22.12.2017. 11:17

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 3141301)
prije par mjeseci je Neo-st postavljao ista ovakva pitanja, a vidi ga kak sad zrelo razmislja :D

Samouk sam, uglavnom učim na svojim greškama :D

https://s10.postimg.org/59qgdu1bt/25...88802705_n.jpg

Bl@de 22.12.2017. 11:23

Citiraj:

Autor M.Vlahovic (Post 3141298)
kolko je po vama sigurno sad to drzat u tetheru USDT na bittrexu pa opet vratit u btc dok krene rast

Odavno maknuo lovu sa bittrexa. Nova vijest je da tether osniva novu firmu/protokol a do tad stara platrofma ostaje zamrznuta.

Zvuči jako poznako ko hrvatski model isisavanja love iz d.o.o.a dugove ostavit, firmu zatvorit i ponovo pokrenut novi d.o.o. ;-)

gaggo 22.12.2017. 11:35

Sta je onda za nas manje ulagace najbolji wallet?
Znam da mnogi imaju ledger, al bome je to cudo 60$.

Il koristiti wallet od coinova sto drzimo? Tipa u mom slucaju verge i ada

BladeRunner 22.12.2017. 11:36

Ode meni vlak za dip buy, dok završim s poslom, prebacim pare...:fuming:

Malatesta 22.12.2017. 11:41

Citiraj:

Autor BladeRunner (Post 3141316)
Ode meni vlak za dip buy, dok završim s poslom, prebacim pare...:fuming:

ovo je bull trap

Neo-ST 22.12.2017. 11:42

Vidim da će uskoro trebati i novi thread, Trejdanje za početnike - čitaj prvi post :D

BladeRunner 22.12.2017. 11:45

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3141320)
Vidim da će uskoro trebati i novi thread, Trejdanje za početnike - čitaj prvi post

Pretpostavljam da će opet past, ali ne ovoliko.

Nego, ne bi imao ništa protiv takvog threada, dapače, ajmo ko ima volje i iskustva. Dosta mi je 20 god starog auta, treba prijeć na 18 god staro.:D

Neo-ST 22.12.2017. 11:48

Citiraj:

Autor BladeRunner (Post 3141323)
Pretpostavljam da će opet past, ali ne ovoliko.

Nego, ne bi imao ništa protiv takvog threada, dapače, ajmo ko ima volje i iskustva. Dosta mi je 20 god starog auta, treba prijeć na 18 god staro.:D

Ima ovdje jakih igrača, samo čisto sumnjam da će se njima dat to radit... :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:27.