![]() |
Citiraj:
Arhiva, Arhiva II Znaci tvoja the busilica je Parkside PABH 20-Li B2. @Mar, koji je onda tocan model/oznaka tvog modela, kojeg si prepoznao na slici nadolazece Lidl akcije? . ... |
Citiraj:
Nedavno sam stavljao oko 70m kutnih lajsni tako da je bilo 200tinjak tiplica fishera sx8x4 uglavnom u beton, nesto cigle i ytonga. Sds joj radi jako dobro. Kad krene čekičati treba lagano popustiti pritisak da opruga sds-a dobije svoj puni hod ... Prošle godine sam radio s krunom fi60 4-5 rupa za dodatne šaltere. Bilo je i bušenja s 10kom u beton. Jako dobra bušilica |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nasao sam u garazi u ormaru kutiju iz 80-tih, punu malih nastavaka za usisavace. Od ind stroja za ciscenje koji sluzio i za ispuhivanje rupica na strojevima. Kistovi nastavci su vrhunski. Nije kao danasnje ljepljenje vec duboko uvuceno u plastiku. Jedini nacin da iscpupas, da ides trgati plastiku. Pa desetine malih dugackih cijevi s kistovima po pola metra, savrsenstvo za ulaziti u male prostore izmedju uredjaja ili knjiga.
Za kojekakve nestandardne nastavke koji nisu od proizvodjaca imali adaptere, obicno sam iz Feroterma plasticnim nastavcima povezao i radi i danas. Ali za upravo pronadjene napravio bih mekanu vezu , tako da se slobodnije moze pomicati. Gdje u ZG-u, s nogu, ima najveci izbor fleksibilnih crijeva, ala PVC i gumenih? Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Vidim da je ova nova Parkside Performance PKHAP B2 što će sad biti u Lidlu.
Vidim da nema više potenciometar ali ima amortizer i nekakva dva moda rada, drugi je identičan starom ali novi mod ima manju brzinu ali puno više udara u minuti. |
Hm, takodjer nadolazeci dedicirani Parkside aku udarni odvijac navodi od 100-tinjak do preko soma okretnog? Kosta 971 kunu (129 jureka), skuplje nego "zirafa" busilica.
... |
Citiraj:
|
Moja je trenutno na servisu jer nešto zafrkaje ali je stvarno odradila dobar posao i nije šparana.
Mogu preporučiti definitivno, me znam kakva je ova nova verzija ali upadam u iskušenje da je uzmem ili mi možda pošalju novu sa servisa :lol2: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne znam kakva će biti nova, ali moj stariji model je jedan od najboljih Parkside alata koje sam kupio :chears: |
Citiraj:
Nego pitam, radi li se o pravom okretnom, ili je slobodno izrazavanje kao kod modela na Aliji Ekspresnom? .... |
Slobodno izrazavanje, ključ13 je testira neke parkside alate nema veze sa onim sta pise
|
Citiraj:
nije baš objektivan uvijek s obzirom da reklamira svoj alat koji prodaje u svom ducanu ako nekog zanimaju objektivni testovi nek si pogleda na jutubu kanal "zona alata" |
Citiraj:
Hrpu puta je popljuvao i alat koji prodaje i govorio o njihovim manama, tako da... Ali dobro, ljudima se ne može nikad udovoljit, ne valja kad nešto hvališ, a ne valja ni kad ističeš nedostatke. Činjenica je da je parkside alat nepoznatog proizvođača negdje u kini. Upitne su njihove specifikacije, oznake i točnost istih, što na kraju krajeva ni ne mora biti važno većini ljudi jer ni neće primjetiti npr. okretni moment. Ali svakako je često dobra kupnja s obzirom na cijenu. |
"zona alata" je puno objektivnija, a ima još jedan naš ili bosanski tester sa radnim stolom ispred nekog ofucanog prozora. On mi je još i najbolji. "Ključ 13" mi nikada nije sjeo baš iz razloga tog njegovog, koliko god se trudio sakriti ga; subjektivnog stava.
|
Ima onaj čeh? na YouTubeu "for work and fun" koji ih recenzira, mjeri im deklarirani rpm a i okretni moment, sad koliko je to njegovo pouzdano ne znam...
Ova aku štemalica mi djeluje baš kao pretjerivanje u specifikacijama. Nemam iskustvenog uporišta za to, čisto osjećaj. Volio bi da je uspijem kupiti. Trenutno imam strujnu Bosch 2-26DRE koja je 2,7J, 900rpm i do 4000 udaraca u minuti. Ova Performance je 3J, 950rpm i do 4900 udaraca. :) |
Citiraj:
J u Boschu i Parksideu nisu isti. Provjereno :) |
Citiraj:
Baš to, u puno drugih recenzija uvijek ima potrebu reći da je Parkside jednokratni alat i da njega treba kupiti da se završi projekt i da se vrati odmah. Ti vjerojatno misliš na našeg "ex Machina" njegove su mi odlične isto recenzije. Postoji još i Workshop385 ali nekako mi ne paše njegov stil :D |
Ima li ko iskustava sa stolnim hoblericama/debljačama.
Nešto poput ovoga s linka ili nešto bolje.... https://www.bauhaus.hr/elektricne-bl...850/p/23787799 |
Ja imam ovu, i odlična je, al to nije ista stvar ko ovo što si linkao.
https://www.bauhaus.hr/elektricne-bl...330/p/21190726 Al čitao komentare za taj šepavac; zavisi kak ti se zalomi, al u principu da se treba puno vremena izgubit da ju naštelaš da radi kak spada. |
Citiraj:
Kakve su ove lidlove SDS burgije?! Ima li ih tko? https://i.imgur.com/mUhIL2Mm.jpg |
I ja isto uzeo jednu. Di si naša ta dlijeta? Meni triba jedno široko.
Uzea sam si set burgija 5-10, štemalicu i rezne ploče iz Korduna :D Nova verzija štemalice je drugačija, ima 2 moda, dugme ispod s kojim se mijenja mod što je zanimljivo. Drugi mod je definitivno puno brži pa me zanima kako će raditi u praksi. Također, šipka za određivanje dubine ima gumenu stopicu da ne ošteti zid i nova verzija dolazi sa amortizerom što dobro dođe ako radi. Evo par slika i videa štemalice. https://photos.app.goo.gl/NUMfBcPFuN6sSoqw6 |
Citiraj:
|
Citiraj:
Generalno, kao hobby alat može proć, no kao stolarski alat koji radi svaki dan, baš i ne. Ono, i cijena je takva. A ukucaj si scheppach hms 850 review, ima rezultata. |
Mogu li se Parkside smart baterije puniti s običnim (starim) punjačem?
|
Može
|
Citiraj:
Tvoj Metabo mi se čini ok, imam jedan ručni Metabo hobl valjda 15 godina.... , samo da ima gornji stol, juče bi otišao po njega. https://www.youtube.com/watch?v=4uMTfC-hVn8 https://www.youtube.com/watch?v=NusAQMTEcCY |
Ja nisam uspio kupiti aku štemalicu, nije bilo. Je li možda danas netko vidio da ima (Zagreb ili Dalmacija)?
|
Jel moguće da alati u Lidlu s godinama padaju?, jer recimo stupna bušilica je bila 500 watta, a kasnije tj sada, 400.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:40. |