![]() |
Eto ti sad vraga...uglavnom neće da stavi sliku,ali izgleda da AMD će to spriječiti (pci gen4),na x470 pločama.
https://www.youtube.com/watch?time_c...&v=bzLHMrg07rI |
Citiraj:
A što te muči fan ? Ionako imaš regulaciju njega .D |
1 privitaka
Pročitao sam ono "objašnjenje" o visokim naponima na procu koje kao uzrokuju prograni za detekciju hardvera i ok moguče ali kako objasniti ovo: Privitak 21339 kad nema nikakvih programa nego samo otvoren bios. :stoopid: . Ima li itko neko prihvatljivo objašnjenje jer ovo mi ne liči na dugoviječan procesor uz takve napone .
ps. nije moj komp samo uzet dio slike s youtube prikaza biosa ( https://www.youtube.com/watch?v=nehbbUDf46U&t= ) na ploči koja bi eventualno došla u obzir u mom slučaju ne nužno ni uz taj procesor :fala: |
Citiraj:
|
Ma, pa naravno da žele dizejblat PCIE 4 na starim čipsetima iako rade najnormalnije.
Žele da se prodaju ovi novi ventilatori. Možda bude moddanih BIOS-a za skinut...jest da to nisam vidio već 100 godina, ali ev pravo vrijeme da se opet počne :) |
Citiraj:
Drze se one bolje sprijeciti nego lijeciti |
Stoji, ali ipak nebi bilo loše da se podeblja prodaja X570 ploča ;)
Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
Naravno, vjerujem da bi dobar dio x370/470 ploca viseg ranga mogao u najgornjem slotu bez problema dofurati signal.
|
AMD nikad nije mogao u potpunosti limitirati svoje jeftinije proizvode i jasno oh distancirati od top shelf proizvoda, od nekadašnjih Pencil modova na socket A Athlonima, pa unlockanju dodarnih dretvi kasnije i slično. Čak su i nekoliko Ryzena 5 1600 isporučili u varijanti 8c/16t :)
Tako da ne čudi da im je i ovo zbrisalo. Bit će moddanih BIOSa sigurno, pogotovo za malo jače ploče. Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
bacite oko. nisam stigo jos proucit. mozda nesto pametno...
https://www.reddit.com/r/Amd/comment...ential_gaming/ |
Citiraj:
|
Dajte molim vas ako znate ovako iz glave, ima li koja B450 ploča koja ima DisplayPort i HDMI a od priključaka M.2?
Treba za jedan 3200G build koji će biti spojen na monitor DPom i na TV HDMijem, 16GB RAMa i M.2 cca 500GB SSD. Tnx. Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
b450 pro4 recimo
|
Našao. MSI B450M Mortar. Idealka za taj build. Tnx.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...014a18a13d.jpg
Stiglo napokon. E sada, samo da prodje update biosa bez problema. Sent from my SM-G950F using Tapatalk |
Čestitke na kupnji :)
I meni je ta MSI Gaming pro Carbon AC zanimljiva, ali vidim da ima još bugova. Hoće li i ta ploča dobiti MAX verziju? |
Citiraj:
Citiraj:
Zadnja verzija biosa za MSI B450 Gaming pro carbon ac je izasla iz bete. A što se tiče MAX verzije meni to i nije toliko bitna stvar. Vjerojatno ce biti sve isto kao i na normalnoj ploci samo malo ljepsi GUI zbog vise prostora za bios. |
Citiraj:
|
Citiraj:
https://www.cadence.com/content/dam/...erfaces-cp.pdf Asus to navodno može podržavati na samo nekim starijim non x570 pločama. Zamisli pakla za AMD i korisnike da se PCIe 4 omogući na svim pločama kad korisnici primjete da stvari ne rade kako treba. |
Citiraj:
|
Omogučit će na B450/X470 jer su još u prodaji...
Što se ne izjasne i za X370, pa ako ništa barem crosshairica je bolja od 99% X470 ploča... |
Piknuo MSI B450 Gaming Pro Carbon AC (V17 - 09/07/2019) + R5 3600, i ako dovoljno puta hard restartam, uspijem uspješno proći ulaznu sekvencu i bootati Windows. Kad sam u Windowsu sve radi vrhunski, mislim da ga jednostavno neću više gasiti :D
|
Smiješan način "rješavanja" problema na određenim MSI pločama sa novim Ryzenom:
https://www.reddit.com/r/MSI_Gaming/...le_workaround/ Kažu ljudi da radi, pa ako ima očajnika koji još uvijek čekaju MSI da se udostoje izdati BIOS, vrijedi probati. :lol2: P.S. i dalje nema pristojnog BIOSa za B450 Tomahawk. Mislim da ću prekrižit taj MSI, sramota. |
LOL kakvi easter eggovi. Upravo poslao frendu pa nek vidi
Majketi po nekom forumskom marketshareu MSI je no1 Edit Evo razloga https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...729c839a98.jpg Kaže da je prebacio samo na ryzen power plan balanced (što je btw i u onim "uputama") i više ne ide preko 1.35v (Skako je bio i do 1.5) Precision boost s default na override |
Jos jedno early access / beta testiranje, a ne normalni release by AMD i prijatelji. Prejebeno.
|
Ovdje je najvise MSI kriv. Znali su 2016. da ce AM4 biti aktivan do 2020. i oni opet stave mali BIOS. Imali su plan da uopce ne podrze Ryzen 3000 na starijim chipsetima i sad im se to vraca, moraju srediti BIOS-e za hrpu ploca, poceli su prekasno, ne znaju ni sami sto sve izbaciti iz BIOS-a da im stane sve za Ryzen 1000, 2000 i 3000 i evo ti problema. Drugi imaju problema s BIOS-om tipa da ne radi mis i slicno ali nemaju problema sa stabilnosti.
|
Citiraj:
Citiraj:
Hvala, vidim da MSI ima još i dodatnih problema, svakako ću pričekati da se sve ispegla. |
Citiraj:
E priajtelju, a da vidiš što tek pišu po netu za Asus i ove naše nesretne C6H i C7H ploče i kakve ljudi imaju pizdarije sa njima. Lik je poslao mail i nakon 4 dana dobio odgovor tipa "pa šta oćete, naravno da vam R9 3900X ne radi na Crosshair VII Hero ploči kad ni nije službeno podržan". Dok je na 2x jeftinijoj podržan :) Isto dođe čovjeku da odasla Asus isto u vražju mater. Meni došlo da zemem OVO ČUDO, ali za sada nemam tih problema kakve imaju drugi pa ostajem na ovoj ploči. Baš sam probao taj čuveni cold boot i boota iz prve. Ili imam sreće ili je to ta famozna revizija ploče 1.03 koja zejebava ljude (C6H). Navodno postoji par revizija ploče i isti bios na toj 1.03 radi sranja, na drugima ne. Sramotno je da je prošlo već 10 dana i tisuće mailova i javnog bashanja, a oni se prave toše. Tako da ako i križaš MSI, na što ćeš preći :) ? |
Citiraj:
Lite mode jer nema slkica, ikonica itd... normalni goli bios. No ostaje problem sa cpu codovima jer nema mjesta pa izbacise: Athlon x4 970/950/940, A12-9800/9800E, A10-9700/9700E, A8-9600, A6-9550/9500/9500E Pa jebate :D Ajd kuzim da je radi ustede sto manji bios chip ali AMD vristi xy godina da ce svi procovi raditi do 2020 godine i zbilja ne kontam tog markentiskog strucnjaka ili inzinjere iz MSI-a da su ono zbilja mislili tipa ko ga hebe ? Ryzen 1 i 2 rade a 3 ne mora.. ? Svi drugi mogu a oni se nadali da nece morati ? U sustini i ne moraju samo tko bi zbilja bio blesav vise ikada kupiti bilo koju plocu od njih... Ne mogu vjerovati u takvo razmisljanje uprave MSI-a i vise naginjem tome da je u pitanju obicna nesposobnost i propust inzinjera i naravno skrtost na djelovima za plocu i proklestina za profitom koja je dovela do toga da je bios chip najmanji moguci stavljen jer je bio dovoljan za Ryzen 1 i 2 u tom trenutku. |
Citiraj:
Ja sam uzeo CH7 preko Alze za 1750kn i ne mogu se otet ideji da je vratim ili prodam ovdje i samo pikenm 9700K, Z390 i vozi. Cijene 3700X i doticnog Intela su ionak tu negdje i na kraju bi me sve skupa nekih 300 kn skuplje izaslo i ne bih imao tih problema. Prvi put idem na AMD i ovo je užas, pa ništa ne radi kako spada. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:32. |