![]() |
Radi, isprobano brdo puta. Na vlastitom, curinom i par iPhonea od poznanika.
Samo je bitno slijediti upute i problema nema. |
Citiraj:
I dalje ne vidim mogućnost transfera vibera. Jel uopće moguće? |
Viber kaže da nije
https://help.viber.com/en/article/tr...ice-to-another |
Ok, thx.
Upozoronje svima ako ćete to raditi. 90% toga možete migrirati s Out of the Box applikacijom "Move to iOS". Vacap i viber ne ide s tim, ali ovaj Drfone može migrirati samo Vacap. Viber nije moguće migrirati, uopće. Čak mi je to njihov support potvrdio. Na vama je da vidite jel vam ovaj Drfone vrijedi 1250kn (godišnje)... Po meni, za migraciju vacapa, bačen novac. :D |
Apple iOS - info, pitanja, jailbreak, downgrade, unlock, FAQ
Aplikacija se zove Dr. Fone - Whatsapp transfer
Kako si ti iz ovog shvatio da je to aplikacija za prebacivanje Viber poruka? Pogotovo me zanima kako si došao do tog da košta 1250kn godišnje kad lifetime licenca košta 29.95$. Jedino ako nisi gledao cijeli set Dr. Fone aplikacija, samo ne znam čemu to? |
Ja sam uzeo cijelu applikaciju jer sam trebao migrirati sve, kao što sam gore napisao.
Citiraj:
I ispala me 1273kn s prorezom. Nisam pitao za transfer SAMO vacapa, nego cijelog mobitela. I aplikacija, bar ovaj koju je mamut lupio, nigdje ne piše ništa za vacap. Piše, your complete mobile solution. Ne znam odakle tebi da samo vacap trebam. :) Ali nema veze, idemo dalje. |
Sve…kao imenik, slike, muzika?
Sve sam to uvijek radio ručno. Imenik se exporta iz contacts.google.com i importa na iCloud.com u par klikova. Fotke se drag&dropaju iz Androida u neki folder na kompu i taj folder se samo sinkronizira kroz iTunese. Muzika isto. Osim Whatsappa i eto Vibera, cijela migracija je gotova u par minuta ručno. |
Nema potrebe za tim više, to sve odradi Move to iOS, novi feature na iphoneu (novi za mene, nisam znao za to prije). Poklikaš mu foldere koje da ti migrira i on to odradi.
Staviš i aplikacije (nemaš izbora koje, nego samo (apps - yes/no). Ali on doslovno skine s app store-a aplikacije i to je to. 3rd party aplikacije su problem, fokus na viber i vacap. Ima još toga, ali dosta toga su neke custom aplikacije koje Dr.Fone nije ni našao, kamoli transferirao (tipa neke custom GSP aplikacije). Bankovne aplikacije, nula bodova. Email (IMAP, custom konfiguracija servera), nula bodova. Ništa nisam riješio s tim osim vacapa. Cijela migracija traje (bar s ovim gore "Move to iOS") dobrih 2-3 sata. Pogotovo kada prenosiš 50GB slika, 20GB podataka itd. Na kraju su mi ostali samo viber i vacap, vacap uspio, viber ne. Što nisam na žalost znao. Da mi je gore netko napisao, frende, to ti je samo za vacap, ne bi kupio uopće. Uglavnom, osim za vacap i ovih gore 30$ što si ti napisao, ta aplikacija nema nikakvu funkciju, pogotovo kad su ovi vragovi dali mogućnost da ti sve sam odradi. 180EUR, 5 uređaja, 1 godina licenca. :D Moja poruka prije je samo bila namjenjena nekome tko će tražiti isto što i ja, da se ne zaleti kao što sam se ja (moja krivica). Viber nije moguće više transferirati, bar ja nisam našao način. A googlam već 5 dana. Viber dokumentacija to potvrđuje, support isto tako. Cross-platform Viber migration is no longer possible. Probao sam izvući i viber na backup na komp, što ide, ali je kriptirano, tako da ne možeš ni iskoristiti backup za pregleda poruki ili nekog history-a. Osim da ga importaš u viber, nula bodova. |
a nejde putem vibera samog ?
bekap / restore u njemu ? a na kraju pola toga na viberu / vacapu sigurno nit ne trebas |
Ne ide.
Backup se napravi na androidu, viber na iphone ga ne vidi. Problem je što frend to treba, jer radi u firmi gdje šalju tjedno 700 ljudi na put (i to im je main source) za fotke putovnica, osobnih itd. On je zadužen za rentanje auta, dogovor oko smještaja za ljude itd. I onda, kad dobivaš dnevno 300-400 poruka, od kojih 50-100 slika dnevno, dosta je važno. Kad pričamo o firmi s jedno 4000 zaposlenih, bez chat-a on pojma nema tko je tko, tko gdje ide itd. Imamo history fotki, što je ok, ali eto, history chat-a na viberu nisam uspio dobiti. Ne slažem se s takvim načinom rada, eli eto, to ga je dočekalo. |
Onda neka ide na premium brand f androidu i bok
Bas da mora biti ios sad zbog toga |
Citiraj:
Kreće od nule na viberu i to je to. Žao mi je jedino ovih 1200kn, bačenih u vjetar, ali jebiga, tak je kak je. |
Firma koja preko Vibera razmjenjuje osjetljive dokumente i IT koji ne provjeri jesu li uopće spremni za migraciju nego zaposlenici moraju žicati frendove da im to odrade. WTF!?
Imali smo prije tri mjeseca točno takvu migraciju. S Androida na iPhone i s Google servisa na Microsoft. Firma od 500 ljudi. Cijela migracija je izvedena u jednom jedinom danu. Imamo jednog (1) čovjeka u IT-u. Traži pobogu refund za softver i objasni da je greška, meni je Wondershare više puta izašao u susret |
Citiraj:
Sve je ovo gore po privatnom angažmanu, čovjek se zaželio ajfona, prije nego je provjerio je li moguće. I eto, došlo do problema. Ne želim se spuštati na razinu da komentiram kakva je firma i kako oni rade, jer eto, nije me briga. Niti je moja firma niti bi me trebalo biti briga. Zato je on kontaktirao mene, ja pitao tu i tako u krug. Mislili smo da smo ga riješili ovim softverom, nismo. Idemo dalje. Ponavljam, svi ovi postovi su da i drugi vide, ništa drugo. |
Glavni problem je taj što na Androidu aplikacije koriste Google Drive kao lokaciju za pohranu backupa, dok na iPhoneu koriste iCloud. Apple ko Apple, ne želi imati posla s Googleom, pogotovo kad se radi o 3rd party aplikacijama.
iCloud ne želi komunicirati s Google Driveom Realno, čovjek je sam kriv u ovom slučaju. Napravio si što si mogao. |
Sve 5, slažem se s tobom. ;)
Hvala na pomoći, svakako. Idem šibnem poruku ili email, da mi bar subscription smanje na ovaj samo za vacap. Dobra ideja. ;) |
meni samo nejasan dio gdje ste uzeli cijeli paket, a trebalo ti je zapravo samo za vocap to jest viber
za ovo ostalo si /ste znali da je doslovno free app ofišl od androida/iosa za prebacit |
Citiraj:
Ovaj free način nije prebacio sve, isto sam gore napisao. :) Eto, propust i greška, malo lakši novčanik. :D Ili kak ti bu kod mene rekli; misliti je drek znati. |
šteta. vjerojatno bi istaknuli viber ko kak su vocap, da se može, jbg
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nego, koliko se sjecam Whatsapp to ima build in. Kad sam mijenjao telefon, sve se prekobacilo samo kroz backup. https://faq.whatsapp.com/general/acc...hones/?lang=en |
Ovo funkcionira kad ideš s iPhonea na Android, i to tek od nedavno. Obratno nemaš drugih opcija osim Wondersharea.
|
Citiraj:
|
Tražim file manager koji može potegnuti fileove sa sticka/eksternog diska (radi se o RAW fotkama) na iPad i ubaciti ih u Camera Roll.
Probao u zadnjih par dana oko 30 različitih besplatnih, masa njih ne može pristupiti disku/sticku. Oni koji mogu, a malo ih je, mogu kopirati samo u neki od foldera na iPadu, a onda ih Camera Roll, pa tako i aplikacije za obradu, ne vide. Probao označiti sve fileove, pa Share i Save, ali i dalje se ne pojavljuju u Camera Roll. Od tih tridesetak, dva iskaču. - ES File Explorer ima opciju spremanja u Camera Roll, ali ne radi nego baca error. - FE File Explorer također ima opciju spremanja u Camera roll, i radi, ali nakon 40-50 fileova izbaci error i ne može dalje. Uspio sam tek kad sam označavao po 20-30 komada, a to onda traje, jer nema select all, nego jedan po jedan. Dosta specifičan problem i zahtjev, pa se nadam da ima ovdje netko tko koristi file managere i susreo se s problemom kopiranja slika u Camera Roll. Probao sam i sve fotke ubaciti u DCIM folder, pa ga prevariti da pročita stick kao kameru i ponudi direktni import u Camera Roll, ali ne da se. Nisu problem ni plaćeni file manageri. Platit ću ga ako radi, ali ne mogu ga isprobati ranije. [Appleov Files, koji je dio OS-a je smeće koje se smrzne čim mora raditi s većom količinom fileova] |
Restart je riješio probleme, ali i promijenio sam taktiku.
FE File Explorer i kopiranje sa sticka odmah u Camera Roll umjesto prvo na iPad, pa onda s iPada u Camera Roll Radi besprijekorno zasad, već je skoro tisuću fileova prebačeno bez ikakvog problema. Uglavnom, mogu toplo preporučiti. Vrhunski komad softvera. https://apps.apple.com/gb/app/fe-fil...er/id510282524 |
Hvala što si i podjelio info.
Отправлено через Pixel |
|
Imam problem s Apple ID prijavom. Znači, imam ispravan mail i lozinku, ali ne mogu poništiti sigurnosna pitanja. Pokušao sam s poništavanjem sigurnosnih pitanja, ali javlja da nemaju dovoljno informacija za poništavanje pitanja. Je li netko imao sličnih problema?
|
Najbolje ti je nazvat podršku. Imaju dost dobru podršku za našu regiju (u Srbiji su) pa nel ti oni resetiraju.
|
Citiraj:
Evo ima napokon https://www.engadget.com/whatsapp-ch...130037990.html Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
Citiraj:
|
|
Bok,
imam iphone SE 2016. i danas registiram apple id, verificiram broj moba, email itd... i sada pokušavam skinuti neke aplikacije sa app store-a međutim trebam biti ulogiran na app store. kada upišem svoju email adresu, i password javlja sljedeću poruku: this apple id has not yet been used with the app store ja stisnem tipku review nakon toga opet me traži da upišem podatke username i password ja upišem i onda opet se javlja poruka :D u čemu griješim ? kako to rješiti hvala |
Verificiraj email ako nisi (vidim da jesi ali za svaki slucaj) i factory reset moba. Jednom mi ni to nije pomoglo pa sam restorao mob i proradilo.
|
ok. budem to probao.
a ako nebum uspio. dali mogu instalirati nekak neovisno o app store-u par aplikacija ? |
Ne, nije to android
|
Citiraj:
https://www.gsmarena.com/whatsapp_of...news-55139.php |
Možda za koju godinu dobijemo i mogućnost dva broja u jednoj aplikaciji kao na Androidu
|
kakav napredak :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:19. |