![]() |
|
Automatik je znam, za opremu nisam siguran ali vjerojatno top.
Nemam još slika, ali ako ga vidim mogu slikati detalje. https://photos.app.goo.gl/r847qFdaus7Yj1359 |
Koliko vidim, trebala bi to biti Elegance oprema, uvoz iz USA. Ne vrijedi ni blizu 6000 eura taj auto, bez obzira na stanje.
|
Ak su davanja 10, to je fakat još malo, prije bi rekao da bi bila preko 15 minimalno. Ak kupuješ nekaj znaš da novce koje si dao za nikad ne budeš vratio, plus kao i na svakom budeš puno rada uložio i para (skupi su mehaničari) ili vozio kako je dok ide. A s druge strane pričamo o autu kojem je rega min 3+, potrošnja iznad 10 minimalno, a dijelovi su skuplji te mehaničari uzimaju malo veću maržu. Pa ako si možeš to priuštiti super, no većina u RH si ne može priuštiti vozit po takvoj cijeni 1,20kn/km, to je cca 20t kn za gorivo i regu dok s dizelom ili manjim benz to bi bilo oko 10t, a prosječna plata je 4 i nekaj. Stoga rijetko budu nalazili kupce, a cijena im bude padala (kako i stanje vozila)
|
Citiraj:
Mozda da stavi oglas u neki lokalni oglas u Imotskom. |
Da je redizajn, otišao bi časkom :)
|
Citiraj:
To sto je automatik mi je mozda problem, da je BMW ok jer oni stavljaju ZF, ali ne znam ciji su u Mercedesu? Ako je isto ZF ok. Mene je ipak na kraju boja odbila. C klasu uvijek zamisljam srebrnu i ta linija mi je odlicna u srebrnoj. Crne aute ne volim iz nekoliko razloga :( Ali ako je auto odlicnom stanju, s top opremom 5 vrijedi sigurno, a mozda i 6. Doduse kupac moze tu iskoristiti cinjenicu da ce u RH ovaj auto tesko prodati i ici spustati cijenu da, ali ja odustajem zbog boje. |
Citiraj:
Ne izgleda mi kao da je imao garažu. Citiraj:
Pitanje je je li prvi vlasnik apsolutno ili prvi u RH što se često kod nas tako naziva. |
Potrošnja 15l gradske vožnje + enormna cijena dijelova + 18 godišnja limarija zahtijeva ozbiljna ulaganja... nisam siguran da je to isplativa kupnja - ikome. Taman da ga džabe dobiješ.
edit: ali da bi ga volio imati u garaži, svakako bi. |
Samo jedno pitanje za vas HardCore RejSere, kojima ni 500 konja i 898 NM i 5 turbina nije dosta. Da li ste ikad bili/planirali ici na neku stazu? Od Grobnika pa nadalje?
Iskreno niti me zanima niti mi treba auto sa vise od 150 konja, niti bi mi imao smisla s obzirom da mi je 50% rute po gradu a ostalo po autobahnu sa ukljucenim tempomatom. ALi da sad ne ispadne da vas trolam dat cu vam ja IMO osobno najbolje gustanje u voznji. :D Stojim na semaforu ujutro, 7:10 idem na posao, proljetni dan. Usrani ponedjeljak. Desno od mene, mlad i nadobudan nedojebani čebuljavi tatin sin, sa Castrolom u kosi, tozlom oko vrata, značka na autu koja poziva na razbijanje prozora :D. Turira ali samo se nasmijem, neda mi se. Prolazim semafor i evo vec guzva na Slavonskoj. Ma nema veze sto nije vikend, sto nisam na nekoj cesti van grada, spustam krov, stavljam đozle da mi ne smeta sunce i fino se naslonim i uzivam u suncu. Milina, zaboli me za guzvu. Vozim se prosjecnom brzinom uz stani kreni 55km/h i dolazim nakon pola sata na posao. Sa Grinchovim smijeskom na licu i neopisivim gustom izlazim iz auta. Neloše s obzirom da je ponedjeljak. :))) |
Citiraj:
nije isplativa, ali navlažio sam se od priče.. kupujem auto u 6.mj, i sve mi se čini da će biti nešto takvo staro 20ak godina, preko 100kW.. čisto zbog gušta, taman lijepo vrijeme, i metallica na usbu |
Citiraj:
BTW, ja turbaka polovnog ne bi ni pod razno, samo novi. Veli mi naš šofer da su i dalje pouzdaniji atmosferci a navozio se i jednih i drugih od kak su turbaci vani. |
Kvalitetna rasprava, da ne quotam sve pojedinačno.
Spider ima 2.0 TS motor sa 150ks. Sestrin Mito ima 1.4 turbo sa 135ks i mislim da bez problema pobijedi Spidera u bilo kakvoj utrci, troši manje benzine i sigurniji je. Da ga goni Busso motor, rekao bih da mi je dream car i sigurni klasik ali onda nebi koštao 3.5K€ (uracunati troskovi prijepisa i prijevoza do St :) ) i bilo bi me strah održavanja. Bivši vlasnik ga je kvalitetno održavao i ima hrpu rezervnih dijelova koje će mi poslati (cijeli krov sa mehanizmom, prednja hauba i nemam pojma šta sve još). Ima nešto ožiljaka po limariji, vozačev prozor je na izdisaju, teško ide i treba ga hitno popraviti, panti na vratima škripe.. Što se tiče motora, ovjesa, kvačila, kočnica i volana, nemam nikakvih primjedbi, vozi se odlično i nema nikakvog lufta. Ne sviđaju mi se felge i kineski ksenoni, to će me malo žuljati dok ne riješim. Sad ga trebam voziti da vidim koliko je zapravo nepraktičan :) Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
Jer kad atmosferca zavrtiš na 5-6k ovaj mu može staviti soli na rep. Najbolje rješenje je 2.0-3.0 turbo benz, tu si siguran da ide. |
Citiraj:
0. Planiram ove godine otići na Nurburgring i odvoziti 2 kruga s M3 E46 ili M2. To mi je velika želja, samo što to planiram na radni dan, kad su (valjda) manje gužve na stazi. Iako sa mojim oskudnim iskustvom (guštanje u kartingu mi je najveći domet staze trenutno) vjerojatno bi mi i Clio RS200 bio dovoljan da se izguštam i userem kad mu dođem na samo 70% mogućnosti 1. tko od nas kaže da mu X konja nije dosta? Svi koji smo na strani " da je ok željeti auto koji će ti biti gušt voziti" govorimo da su druge stvari bitnije, poput ovjesa i osjećaja za upravljačem, plus što volimo snažne motore, jer s njima je ljepše i lakše krenuti (umjereno, ne brzo), voziti ih po Alpama ili Braču... Meni osobno je ubrzanje uvijek bilo važnije od krajnje brzine, ali to što oni dolaze hand in hand, nije moja krivica. Meni više od 180km/h koliko je Volvo predložio, stvarno ne treba, niti mi se da mučiti i koncentrirati sa 200km/h. i 180 mi je napor, optimalno mi je 160. Ali ne u autu sa 85 konja kojem je to krajnja brzina, nego u onom koji na 160 mirno pjeva i čita si lik novine dok vrti kotače... 2. 150ks je jedan sweet spot gradskog / touring auta, prije nego što pređeš u sportske vode. I po tvom pisanju se vidi da isto guštaš u vožnji. Samo što više guštaš u opuštenoj laganoj vožnji, ravnim cestama s blagim zavojima. Recimo tamo negdje po Kaliforniji, uz obale Malibua i Venice-a. Meni je ta ruta bila ok, ali dosadnjikava... da sam imao cabrio i da nije bio oblačan dan, drugačije bih pričao. Za tebe su GT auti idealni. 3. Aha, imaš cabrio :) definitivno onda guštaš i spadaš u ljubitelje vožnje. :goood: Citiraj:
Na žalost, u Hrvatskoj ne vrijede one fore da autu opada vrijednost 10-15% kad izađe iz salona... vidim po demo vozilima koje prodaju naše auto kuće... Kia nove Ceed-ove sa 5-6k km prodaje po 5-6 soma kuna manje... što mi je niti 5%. Jer kod nas valjda ima više razumnih ljudi, kojima ne treba novi auto i da su prvi sjeli guzicom u njega, nego žele dobar auto, sa garancijom, a po povoljnijoj cijeni, nego što ima takvih auta. |
Citiraj:
|
Vozim Seat Ibizu sa socijalnom opremom, 1.6TDI motorom od 90KS, a zbilja mi je gušt voziti i smatram se ljubiteljem vožnje koji zna preko vikenda otići... negdje, bez navigacije, bez plana, samo da se vozi i napravi 200+ km jer eto, fora mi je.
Imam 230Nm moment, ugašen radio i uživam u osjećaju slobode. Ne zanimaju me desetljeći stare bembure i golfovi, 6 cilindra, 8 cilindra, 400KS, milijun Nm okretnog momenta, desetinke razlika u međuubrzanjima. Volim štedljivo voziti, ne pretjerivati sa ograničenjima brzine, i definitivno ću radije kupiti Euro 6 motor, ili čak struju, zbog ekologije, štedljivosti, količine gadgeta u autu itd. Neki dan sam gledao, nova Kia Proceed mi se jako, ali jako sviđa. Podsjeća na Panameru :D Uglavnom, da li se ja smatram ljubiteljem automobila i vožnje? Mislim da da, ali rekao bih po nekim ljudima ovdje da bolje da koristim javni prijevoz. Neki izgleda previše ovdje briju na stvari koje mogu ukazivati na ljubitelje vožnje, ali ne nužno i da isključuju ostale. Zbog čega misle tako, ne znam... Imam određene ideje ali mislim da nema smisla da ih izjavljujem ovdje, bolje držat jezik za zubima :) |
Citiraj:
Vi tu imate daleko više vlage, ceste vam se posipaju solju dobar dio godine, temperature ispod nule, snijeg, led, konstantno mokar i vlažan grad itd. Ovdje zrak uopće nije slan jer dva najjača vjetra ne nose sol na kopno, iznimka su naravno otoci i od tamo nikad auto ne bi uzima, pogotovo s Paga :D Na obali nema mraza, snijeg padne 1 dan u 5 godina, temperatura je rijetko ili gotovo nikad ispod nule, ceste se ne posipaju solju, veliku većinu vrimena je vrlo suho itd. |
@Elven :chears:
Podsjetio si me na Nurber, isto mi je zelja otici tamo i odvoziti krug pa makar sa nekim najvecim krampom samo da odvozim. :D |
uzeti vitaru s 1,6 ili 1,0 motorom?
|
Citiraj:
Citiraj:
Najsličnije tome se pisalo da ako ljudi ne kuže da poanta 6 cyl nije u snazi, nego u broju cilindara (proučite malo kako bi motori radili da bi znali zašto je više cilindara bolje, ne nužno veći obujam. 2.0 motori postoje sa 6 i 4 cilindra), da ne bi trebali komentirati "vi samo želite 500 tisuća miliona ziliona gooogliona konja!" "ono što zoveš ti spičkati benzin, meni je mnogo mnogo više, i čim motor zabruji, osjećam da sam živ i da život ovdje sad i nije zadnja riječ!" a pjeva o stojadinu... i on je za mene ljubitelj autiju i vožnje. Ali bi bila laž reći da on da ima milione bi želio baš i dalje sam u tom stojadinu voziti. vjerojatno bi ga sredio, čuvao u garaži, a povremeno kad se provozao shvatio da mu je ipak 911 draži od 101 ;) Ljubitelj vožnje je svatko tko uživa dok se vozi, i kome automobil nije samo prijevozno sredstvo. Vozio ti peglicu, kosilicu ili Bentley Arnage T, ako imaš osmijeh na licu, i sreću u srcu dok se voziš, si ljubitelj vožnje. Pošto ima raznih stilova vožnje, ima i raznih ljubitelja. Ne bi vjerovao, ali recimo ja mislim da su vozači utrka ljubitelji vožnje. Šta ti misliš? A utrka ima raznih... kružnih, po stazama, po makadamima, a motorima, na autima, na snowmobilima... Zašto onda ne bi i mi na forumu mogli imati različite stavove i šta želimo? Samo ne volimo da se trolla, i stavljaju riječi u usta, koje nitko nije rekao. Citiraj:
Citiraj:
Ali 1.0 je moderniji i lakše ćeš ga prodati kasnije. |
Elven - mislim da nećeš to uspjet objasnit ljudima. I to je u redu. Ako ne razumiju koliko je lakše, sigurnije i ugodnije normalno vozit jak auto od nekog slabog, nećeš im to uspjet objasnit. Neki neće ni primijetit kakav auto voze.
Sve što vide je konji = divljanje, umjesto konj za volanom = divljanje. Znam osobno ljude različitih godina (a i vidim takve u prometu) s autima od preko 300 konja, a voze kao penzioneri, recimo. Meanwhile, imam susjeda koji u Opel Astri karavan iz devedesetih s maksimalno 70 konja vozi kao manijak, i samo je čudo da nekoga još nije ubio. I svakodnevno vidim ljude u starim krševima s debelo manje od 100 konja kako voze prebrzo i/ili rade ogromna sranja u prometu. Meni je tempo autom od 150 konja generalno isti kakav mi je bio u autu s 80 konja, i bit će mi sličan kad uzmem preko 200... I dalje sam u gradu unutar ograničenja ili +10km/h, i dalje sam na autocesti unutar ograničenja do +20km/h. Razlika je što sam puno bezbrižniji i opušteniji s boljim ovjesom, kočnicama... I eventualno što do tog ograničenja brže dođem. |
Apsulutno. Najviše divljaju oni u starudijama od auta, vidim to svaki dan. Najčešće novi ili noviji skuplji auto je normalna vožnja i civilizirana vožnja.
Isto se slažem za jačinu auta, realno nemaš gdje voziti brzo, ok možeš ali će te kazniti ( osim autoceste ili brze ceste i sl.) ali druga je stvar sasvim, dok ti ne moraš razmišljati u pretjecanjima, uz brijeg s puno prtljage ili osoba itd. Stvarno je imati auto s "viškom" konja čisti konfor a neka tko kaže što hoće. |
Citiraj:
iz kakvog ste vi to kamenjara ispali? kakva su to generaliziranja? auti starudije? pobogu projsječna hr plaća je koliko, 6000kn.. odakle da sebi ljudi kupe auto, stan, idu na more ovo ono sve što treba? hvala bogu pa ste svi tu creme de la creme hr društva, auti od 20k eura, razni geđeti jer ono život nema smisla inače. u kakvim autima gazi ljude bogata dječurlija naše elite? u starudijama? bože pomozi |
Prije skoro 10 godina, bio sam na turi po Americi i nekoliko dana sam se vozio s frajerom u E46 328ci (cabrio) po Memphisu.
Grad je ograničen na 40 mph (65 km/h) i pitam ga što će mu auto s 200ks za vožnju po gradu (Karmann Ghiu je imao u garaži kao auto za pobjeć van grada). Kaže on meni, nije bitno koliko je ograničenje, bitno je koliko brzo dođeš do njega. Tak smo se i vozili. Gas do poda, dok ne postigne 40 u tih par sekundi i onda laganini dalje po tempomatu...Nisam kužio smisao toga onda, ne kužim ni danas. I danas mi se taj auto užasno sviđa, i volio bih nešto slično jednog dana i imati, ali ne vidim potrebu za jačim od početna 2 motora. |
Ja isto volim laganini vožnjicu i znam uživati u tome. Od Zg do St smo prošli 3 policijske čeke i sreli baš puno patrolnih na cesti. Nijedan me nije zaustavio a bio sam bez prednje tablice. Bilo mi je drago i jer su zaustavili jednog mamlaza koji je prestigao ženu pa mene u dugom zavoju dok smo mi vozili 80 a ograničenje 70.. (fin plavi F32 kojem dojam kvari konj za volanom)
Taman sa prve službene vožnje po gradu, sviđa mi se više nego jučer. Nije mi prenizak za ući, sjedi se uspravnije od očekivanog, a ima dovoljno mjesta i za više ljude (kolega od 195 je išao samnom). Interijer mi je prekrasan, poslikat ću kad ulovim vremena. Ono kad odlaziš i moraš se okrenit :D https://i.imgur.com/aD6baDi.jpg p.s. ne vide se oznake parkinga ali sam jedini unutar njih :D |
Citiraj:
ne kužim ni ja iskreno tvoj post, osim da si bio na turi po amerikama.. ovo sve ostalo što si rekao je samo tvoje mišljenje koje je bitno koliko i moje mišljenje o kupnji bmw serije 3 stare 20g za cca 3k eura |
recimo ubacivanje sa stajališta na autoput - karikiram, razna prestrojavanja, itd. itd. gdje treba više snage
|
Citiraj:
Definiraj starudija. |
Citiraj:
Tako nekako i ja. Mislim da sam novi auto najbrže vozio u Njemačkoj na AC na nekih 170-190 km/h, i to iz razloga što sam po prvi put sjeo u njega i jednostavno nisam imao osjećaj za vozilo, malo pritisnuo gas, i to krenulo :D Što se tiče naše AC, jučer sam se vraćao iz Istre, od Bosiljeva do Sv. Roka ordinirala tri presretača (plavi A4 novi, srebrni audi, i mislim da je bio neki Mercedes), ja sam vozio nekih 140 na tempomatu (znači oko 135), nije me diralo ali tko god je došao do nekih 150+ zaustavljalo je. |
Raspadnuti Caddy druge generacije,dva klipana me stjerali sa ceste.Pretiču kolonu i ravno na mene.Zakočim,vidim ne staju niti će uspjeti proći niti se vraćaju u kolonu.Srećom pa su 3 auta mogla proći paralelno kad sam na bankinu prošao.Klasične škare.I tko je sada kriv,stara raga koja ne ide ili debil koji je vozi? :)
|
Vidim da su se neki uvrijedili, no rekao sam ono što doživljavam na cesti i što vidim zdravim očima. Možda je negdje drugdje drugačije, no BMW-i 15+ godina, oronuli seljo tjuning Golfovi itd su prvi koje vidim da divljaju na cesti. Ako ćemo baš o predrasudama onda je predrasuda da oni s "bijesnim" autima luduju i voze opasno, čega i ima ali garantiram ne u toj mjeri kao ove što sam naveo.
Čovjek valjda smije reći što vidi i doživljava. |
Citiraj:
|
Bas prije pol sata tip "divljao" (ako se to tako moze reci) kroz ulicu u hyundai matrixu. Inace se ne okrecem za autima, ali morao sam provjeriti je li to zbilja bilo stvarno. Kad vidis balavca u takvom nekom nedivljackom autu kako ga cepa, bude ti tesko srcu zbog svih onih inzenjera koji su se nekad davno znojili pored kompjutera projektirajuci taj orma.. auto! Taj auto.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Prosjek voznog parka je kolko ono u hr, 10g, 12? |
Citiraj:
Tako da mislim da si zakasnio 5-6 godina sa svojim komentarom i da su ti zapravo u podsvjesti ostali ti auti jer - nema ih. Realno, najviše se divlja sa novijim autima, elita koja ima para se preserava najviše, većinom se voze tatini skupi auti (bmw, audi, mercedes, par godina stari max.)... Kažem što vidim i doživljavam. |
Ma kakva elita,malo smo ljubomorni pa opleti po njima,ima sirotinje koja je jos gora u prometu... i zanimljivo kako novinari kad je nesreca s bmwom napisu vozac bmw...a kad je neka krama, onda autom...to mozete provjeriti upisom prometna nesreca pod bilo koje novine i takvi naslovi izadu...alkohol je vecinom problem,mozes ti vozit i fiata nekog pa ces napravit sranje
Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Ipak skupocjeni auti prednjače u divljanju. Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Neprestano se prije spominje kako se divlja autima s puno konja (koji su puno skuplji od starih auta bez puno snage). Htio sam reći da je apsolutno nebitno koliko konja auto ima, ili koliko je star kad u rukama divljaka postaje oružje. Apsolutno je svejedno ima li 60 ili 600 konja, kad se u oba mogu u 10 sekundi zaletiti toliko brzo da sam prebrz u skoro svim naseljenim mjestima. Divljat se može u apsolutno bilo kojem autu, kao što i bilo kakvim nožem možeš mahat u namjeri da ozlijediš drugog čovjeka. Namjerno sam spomenuo krševe s manje od 100 konja, ne zbog generaliziranja ili ismijavanja, nego zbog toga što i takvim autom možeš divljati, a i divlja se (iako su posljedice po vozača puno gore nego da sjedi u nekom ultrasigurnom snažnom autu). Ljudi su ranije implicirali da se auti s puno konja kupuju isključivo za iživljavanje na cesti. Citiraj:
Citiraj:
|
adaptive cruise control je fenomenalna stvar. Imam ga na Atlasu i prakticki mozes cijelu dionicu puta voziti bez diranja gasa a ni kocnice.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:02. |
|