![]() |
Citiraj:
Sent from my Mi Max 2 using Tapatalk |
Redmi note 4
Ako napravim sigurnosnu kopiju dal tad pravi kopiju svih postavki systema i instaliranih aplikacija ili samo fotke ,video . U koju mapu sprema bakup i dali mogu tada tu mapu kopirati na MC pa onda nakon Hard reseta vratiti u mob. Jel to može tako radit ili krivo mislim. |
Radi full backup, nije image file kao NANDROID backup, ali imaš sve postavke i aplikacije. Backup ide u MIUI folder na internoj ili vanjskoj memoriji, ovisno što odabereš.
|
Citiraj:
|
Ide.
|
Citiraj:
from my Mate 10 Pro |
Citiraj:
Jel to to ili griješim. |
Da, ali ne vidim smisao u vraćanju tvorničkih postavki pa onda vraćanju tvog backupa postavki. Ako vraćaš na tvorničke postavke jer ti nešto ne radi kako treba, onda postoji mogućnost da ti to opet ne radi jer si vratio postavke koje uzrokuju problem.
|
Citiraj:
Ali radi bezveze. Ne backapira pola aplikacija i najvažnije - bankovnu ne backupira :) ... Joj što će mi dopizditi pa ću ga rootati jedan dan.... Ufff.... |
Stigao Poco iz Uzija danas, zasada sam jako zadovoljan.
Presao sam sa Pixela 2 i ne vidim neku bitniju razliku osim sto Poco ima puno veci ekran ali ostalo je tu sve negdje. Ocekivao puno goru kameru ali sto sam do sada slikao i snimao ugodno sam iznenadjen. |
A bil gospon bil toliko dobar koliko je fin da uploada koju fotku ili falimtebože YT video sa tog svog Pokofona, da i mi ostali koje nas zanima taj mobitel, nekako iz prve ruke vidimo dejstvo kamere?
Sent from Usreo Mobara |
Citiraj:
|
Teško je pogledati?
https://www.uzishop.hr/uredaji/28331...-black-eu.html |
Je, teško je... Hvala što si pogledao za mene.
|
[QUOTE=domy_os;3228991]Da, ali ne vidim smisao u vraćanju tvorničkih postavki pa onda vraćanju tvog backupa postavki. Ako vraćaš na tvorničke postavke jer ti nešto ne radi kako treba, onda postoji mogućnost da ti to opet ne radi jer si vratio postavke koje uzrokuju problem.[/Q
Evo zašto: Instalirao sam brdo tog software i čini mi se da mi je mob.sporiji i brže se prazni baterija ,sada bih napravio bakup i spremio ga na MC te onda napravio hard reset da onda usporedim jel to to. Ako nije vraćam bakup u mob. Btw. jučer napravio sam Sigurnosnu kopiju sa Xiaomijevim softwarem a on ne nepravi bakup 10-15 exstend aplikacija. Xiaomi Redmi Note 4 star 3 mjeseca. |
Citiraj:
Samo da napomenem, da ljudi nebi mislili da se radi o ne znam kakvim poklonima...dobije se kaljeno i to je to ;) Već ionako godinama uz svaki telefon dolazi prozirna maskica. |
pozdrav,
Imam problem sa Redmi 5. Uređaj je kupljen, meni i supruzi, prije 4 mjeseca, novi. MIUI Global 9.6.4.0 stabile, Android 7.1.2., 3 Gb radne memorije. Do prije 2 mjeseca je radilo je ok, bez problema. Nakon toga random se počeo smrzavat, lagat, touchscreen teško odgovarao na dodir, kao kad uređaju ponestane radne memorije, pa radi teže. To se tokom dana može dogodit 20 puta, a može dan proci i bez navedenog problema. Problem je riješi na malu tipku za gašenje ekrana/zakljucavanje, i ponovno uključivanje. Stvar bude radila neko random vrijeme, i potom se ponovila opet. Probao sam par puta vračat na tvorničke postavke, reinstaliral/instaliral tih par aplikacija koje koristim ( Viber,Fb messanger lite, Internet bankarstvo ZABA), promjenil da uređaj koristi samo 3G mrežu, poisključil/uključil nepotrebne sinkronizacije, izvadil SD karticu... ništa nije pomoglo. Napominjem da se to otprilike počelo događat istovremeno na oba uređaja, koja su u boju identična. Nosio na servis, tip nezna. Veli da je to možda problem u samom MIUI software i da on tu nemože ništa, dok ovi ne izbace patch. Na hrvatskim forumima nisam našao nekog tko bi imao sličan/isti problem. Na službenom ima par ljudi i par postova, ali ništa konkretno. Tak da neznam više, ako tko ima kakav savjet ili ideju, nek napiše. Hvala. P.S. Uređaj se ne pregrijava. |
Ovako na prvu zvuči kao da imaš gore neki kuhan ROM (gdje je kupljen?), oni znaju počet zezat nakon par mjeseci korištenja. U svakom slučaju moj prijedlog stavit gore ili EU ROM ili neki službeni Global jer očito nije problem u hardveru...
Sent from my Mi Max 2 using Tapatalk |
Citiraj:
|
izdržljiv Pokić
https://www.youtube.com/watch?v=IXLvNrUTUYw |
Ako netko ide u Kinu neka iskoristi priliku - Xiaomi za cijenu novi iP-a nudi paket mobitel+laptop+BT sluške+smartwatch
https://gadgets.ndtv.com/mobiles/new...-price-1916983 |
Znam da nije mobitel, ali trazim Xiaomi robotski usisavac (prva ili druga verzija, nije bitno). Gdje trenutno najjeftinije proci?
|
Domaća analiza - Mi8 SE vs Poco
http://www.racunalo.com/xiaomi-pocop...koji-je-bolji/ @guls Ne znam koliko je u Kini, ali kada uračunaš pdv, onda i nije neka velika razlika - Amazon, cca. 350€ s dostavom iz EU https://www.amazon.de/gp/offer-listi...&condition=new |
Daj mi samo ovo recite, neki dan kod kolege nesto mu na mob namještao (preporučio mu taj mob r note 4x), i unutar sustava vidio reklame, mislim u djelu kada instaliram aplikaciju van trg play.
Misleći da ima nekakav zlonamjerni software na mobu, maknuo sam 1 aplikaciju koja mi je nepoznata bila, jer lik osim standardnih mesenger aplikacija ne koristi nista na mobitelu. No maloprije naletio na članak gdje 'kinezi' nude oglase unutar samog sustava (postavke i sl.). Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk |
Uzeo se Mi 8 6/64 sa Mi Global Storea za 2475 kn. Sad samo da dode sto prije pa da vidimo kakvo je to cudo. S obzirom da sad koristim G Flex 2 sa kontroverznim Snapdragon 810 procesorom 2/16 kombinacijom ram memorija mislim da bi se trebao preporodit :D
|
Citiraj:
|
Kupi jeftino, prodaj skuplje.
|
Kupio sam case i kaljeno staklo za Poco. Sa kučištem sam jako zadovoljan dok je staklo dosta usko i ne ide niti blizu ruba ekrana ali se dobro nadopunjava sa ovim kučištem.
Preporuka za kučište: https://www.amazon.de/gp/product/B07...?ie=UTF8&psc=1 Kaljeno staklo nije za preporuku ali nije niti loše: https://www.amazon.de/gp/product/B07...?ie=UTF8&psc=1 |
Identične takve maskice ima na aliju za manje od pola cijene ove s amazona ;) :)
Evo za 1,5€ Nešto iznad 2€ ;) :D Poprilično je ludo naručivat takve stvari sa Amazona, pored Aliexpressa. Potpuni besmisao. Eventualno eBay i to samo ako na Aliju nema... Za tu cijenu na Amazonu, ja sam sa Alija prije 3 dana naručil identičnu takvu maskicu, uz još jednu drugačiju...pa jedno kaljeno i jedna tpu zaštita za ekran + 1 magnetski kabel i priključak za punjač (sve za Mi A2 Lite). Sve skupa će izaći 62kn i još dobijem povrat od 6% sa TopCashbacka. Dakle 58kn :kafa: I tek sad vidio da si platil i za kaljeno 8€ + 2,50€ shipping :fiju: Pa tebe su te 2 gluposti koštale 20€ :wtf2: |
Tko ima global stock, krenuo je miui 10.
Trk na update. |
Global, miui 9.6.4.0 | Stable na redmi note 5 i kaze "No updates available". Region je stavljen Croatia.
|
Citiraj:
http://bigota.d.miui.com/V10.0.1.0.O...ec4b03-8.1.zip U updejteru samo odabereš taj file. |
Hvala! Instalira se.
|
jel stigao MIUI 10 za Redmi 4X?
|
kako nađete Mi Global Store na Aliexpressu?
gdje pretražujete Stores? |
|
Stavio sinoc Android P na Mi8 (Xiaomi EU beta rom), nema vise opcije za paliti gasiti notch, ali ispeglali su da "ekran" pocinje tocno u militar gdje notch zavrsava. Puno se duze mob boota, aplikacije za sada sve rade, jedino malo buni trenutno oko kamere neke ocpije, npr stavire da snima FHD 1080P 60 FPS i kad se vratite na kameru na sucelju pise 30 FPS, vjerojatno ce ispeglati u nadolazecim nadogradnjama. Nisam znao kako staviti Madisk jer nakon sto ga instaliram kroz TWRP nije se pojavljivao u mobu nakon boota, rekli su mi da sada moram rucno instalirati i apk Madisk kako bi radilo. Trazim jos samo kako stavidi Adaway, sad mi se zbog nekog razloga nece da primijeni na mob...
|
prvo staviš apk
preuzmi zip i flešaj ga kroz TWRP može se i kroz aplikaciju mi nekada uspije nekada ne, nzm zašto |
Planiram pazariti RN5 4/64 gb na geekmaxi.
On vjerojatno dolazi sa global romom. Zanima me kako odmah sad u startu staviti adekvatni EU rom a da ne zbrikam uredjaj. Nesto citam, ovaj antirollback radi probleme... |
Pa global ti je vec adekvatni rom. Na kakav EU adekvatni rom mislis?
Xiaomi.eu je custom rom baziran na kineskom ak si na to mislio. ARB znaci samo da ne mozes flashat stariju verziju, tj stavis stariju brickas. Na xda ima hrpa uputa i tutoriala. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:18. |