![]() |
Citiraj:
Citiraj:
|
Odlicno. Probat cu tako. Puno hvala ekipa 🙂
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk |
Ako imaš windows 7 licencu ili 8, ne trebaš kupovati 10. Samo prilikom instalacije (nove, ne može upgrade) unesi windows 7 ključ i radit će.
|
Imam na dva kompa i laptopu te Ebay licence za win 10 pro,7-8€ po komadu na Ebay.de uzeo,zasad rade bez problema...
|
Pošto sam malo izašao iz toka, vrijedi li ta licenca i za upgrade s home na pro? Imam OEM licencu za Win 10 Home kupljenu s laptopom, ali bih napravio upgrade radi BitLockera.
EDIT: Normalna cijena za upgrade je 145 EUR-a. |
Ja sam dobio u mailu uz jednu licencu napomenu da je moguć upgrade sa home na pro...
Uz druge dvije je bila dodatna licenca uz napomenu da ako upgrejdam sa 7 ili 8 prvo koristim tu pa onda ovu drugu...sa home na pro nisu spominjali... EDIT -Ispravak,uz dvije licence je bila napomena za upgrade sa nekom dodatnom universalnom licencom...i naravno ta dodatna licenca... Evo i screenshot dijela jednog maila https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c59b5367be.jpg |
To mi nije sigurno, pitat ću Goodoffer, tamo sam već kupovao neke licence.
|
odeš na ebay i klikaš
naj jeftiniji i ča nema mnogo mudrosti a opet, ebay ti vrati pare meni se desilo da i ebay vratio pare nakon 3mj .. reko WTF ovo, kao prodavatelj bio fake licena i dalje radi |
|
Citiraj:
|
Kupio i ja, ali usput izgubio par dana života. Key je stigao par sekundi nakon kupovine. Ubacim ga, krene upgrade proces, restarta se laptop i nakon boota pokaže da imam neaktiviranu Windows 10 Enterprise verziju. Ja ono WTF, gledam par puta mail i jasno piše pro verzija. Probam opet aktivirati, ništa, kaže ne može naći server. Probam preko slmgr-a, neće ni to, kaže samo core verzija može tako. Ja opet restart i sve opet isto. Već se spremam kontaktirati sellera i pripremati za recovery godinu dana starog system imagea, ali rekoh idem probati još jednom zalijepiti isti key. Ubacim, sve uredno prošlo, iz neaktivirane enterprise se prebacio u aktiviranu professional verziju. Restartam opet, vidim i dalje sve OK, ufff...
EDIT: Da, i licenca je i dalje digitalna, a Microsoft account ne koristim. |
Ja isto ne volim koristiti taj MS account, digitalna licenca mi je sasvim dovoljna. Nakon reinstalacije se sam aktivira i to je to. Ako budem mjenjao ploču, isprsit ću se za ta tri dolara i kupiti opet licencu :D
|
Mogu li u win 10 stavit google drive tj. google photos da budu isto kao onedrive ili dropbox? Njih sam skinuo, koliko se sjećam sami su se pokazali u win exploreru kao folderi pod desktop tj. radnom površinom, nisam ih trebao dodavat u traku za brzi pristup itd. Također su fileovi na cloudu, a pristupam im na pc.
Mogu li isto napravit s google drive? |
nisu mi jasni googl odgovori, ima li windows 10 po defaultu neki max broj ukucavanja krive sifre prilikom logina i ako da - sto se dogada?
|
Ništa posebno. Ako pogriješiš nekoliko puta (5 ili tako nešto), traži te da upišeš neku frazu i onda opet ispočetka.
|
Citiraj:
Bump? |
|
Kako objasniti systemu win10 da sam klonirao SSD na HDD ( trebam taj SSD za drugu kantu) a system bez obzira što sve radi nakon kloniranja i dalje kod npr. defrag-a neće da radi ništa HDD prikazuje kao SSD i "Optimization not available" .
Probao u "device menager" i "disk menagment" sa refresh ... uzalud i nakon više restarta PC i dalje isto ? :hitthewal: ps: normalno sve to dok je SSD van kante a u bios-u i u device menager piše HDD WD160GB. |
Ako te samo defragmentacija "žulja" koristi neku alternativa (i tako su bolji).
|
ne kuzim tko jos defraga hdd ?
ne pamtim kad sam to zadnje radio, naravno ssd ali i hdd nema tu neke osjetljive razlike u radu |
Jesam , morao sam sa Defragler-om (3h C disk) jer nakon što kloniraš SSD na HDD ostane sve u fragmentima jer zapisivanje kod SSD ide drugačijim rasporedom, da se tako izrazim i dobije se spor HDD. Vidjet ću kasnije negdje imam cmd za uklj i isključit "trim" pa možda tada bude radilo. (od svih najgora je bila MRT.exe sa 1150 fragmenata).
@dadoremix - defragment je za HDD i kod win10 uključen npr. jednom tjedno , a kod SSD opcija "trim". edit: Ne pomaže mi ni gašenje "trim" opcije iz cmd :( |
jel koristi itko od vas ovdje enterprise LTSB odnosno sada LTSC verziju?
ak sam dobro skuzil kod nje nema feature updejtova i ne dolazi sa onih svim nepotrebnim (bar meni) s*anjima poput cortane, edge-a, store-a i sl. ono sto mi nije jasno jest dali pod taj feature updates ulaze i updejtovi koji bi mogli afektirat podrsku za igre? ak se ne varam nedavno je bilo problema da useri koji nisu updejtali onu zadnju verziju nisu mogli pokretat neke nove igre? hvala. |
Citiraj:
|
sto vise citam o njoj to mi se vise svida, samo kako do nje... to je vec problem.
mnogi se kunu u nju i to bas za gaming, osim sto nemos stavljat MS igre, a to mi i nije neki minus. |
Postoji li IKAKVA mogućnost prebacivanja OEM verzije Win 10 Pro sa jednog laptopa na drugi?
Oba laptopa su ASUS, al je jedan za otpis, drugi, novi, dolazi sa Home verzijom, a pro mi treba radi domene na poslu. Npr da se nešto zavalja sa Microsoft supportom, tipa promjena matične ploče, ovo ono. |
moze potvrda, dali classic shell radi na zadnjim verzijama 10tke il treba zaboravit na to (prestao development tamo negdje 2017)?
alternative osim start10 koji nije free? |
@perich
Koliko ja znam, ne može. OEM je vezan za određene komponente i točka. Riknula mbo? Sorry kompa, odu i winsi u 3pm. Za svaki slučaj nazovi besplatni MS broj pa pitaj. @geronimo Imam Classic Shell od kada mi je W10 na kompu. Radi i dalje bez problema na 2 kompa. |
negdje sam procital da ne radi, bar nakon ovog zadnjeg updejta. valjda krivo.
a jesi probal open shell, koji je kolko sam skuzil, fork classica? https://github.com/Open-Shell/Open-Shell-Menu/releases hvala. edit: i neznam mozda ima veze o verziji 10tke. ja nemajeravam stavit LTSC N, pa neznam dal to afektira classic shell. warning: ima nekih upozorenja po netu u vezi open shella. neki tvrde valjda da bi mogo bit malicjozan. edit2: koje jos toolove koristite sa 10tkom? ShutUp10,...? |
Zakaj ne koristiš Win7 onda?
|
koristim 7. ko kaze da ne.
na novoj masini ce bit dual boot, bar prvo vrijeme. al to ne znaci da necu 10tku pokusat dovest na sto slicniji look/feel i zacepit joj gubicu max kolko ide. |
Nekužim svrhu korištenja classic shella, pošto su doveli da bude jako slično kao prije. Nije to situacija s win 8. I umjesto da napraviš sada prebacivanje kako je, učit ćeš se na classic shell, pa kad jednom prestane biti podržan, opet ćeš se morat privikavat na win10.
Dupli posao. Citiraj:
Koja je svrha? Da natjeraš komp da ima legalni OS, il gledaš s pravne strane? |
Citiraj:
nisam se jos susreo sa 10tkom tak da pojma nemam o njoj osim sto vidim po netu. proucim pa odlucim. mozda ni ne stavim to jer koliko vidim ltsc N nije pun "kockica" i reklama kao home/pro. a i nema win media player, store, cortana, edge ni forsan feature update, koga zanima... :chears: |
StartIsBack još uvijek radi (nije besplatan, ali tih par dolara vrijedi). Mene je još uvijek ubijao taj novi start gumb, koliko god su ga fejsliftali.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Od kad je 10tka izašla vrlo brzo stavio startisback. Dan danas u pogonu i nakon par reinstalacija. Fakat se isplati dat tu siću. |
a jel ikak moguce dobit u win10 old look tabova dole u start traci. znaci ne one win7 "kocke" kak ih ja zovem vec klasicne tabove sa nazivima? to nsiam vidio da ikoji softver nudi?
|
Citiraj:
Citiraj:
Licenično i pravno gledano, OEM licenca je vezana za hardver i to je to. Kada prvi put aktiviraš Windowse, hardware ID se zapiše pokraj tog key-a na MS serverima i to je to. Nema transfera, nema ničega. Čak i ako teoretski zadržiš isti laptop a zamjeniš matičnu na istome, izgubio si licencu. |
Citiraj:
https://www.howtogeek.com/225568/how...in-windows-10/ |
super. hvala ti puno
|
Citiraj:
Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:43. |