![]() |
http://www.dodaj.rs/f/1f/wk/3OBdTaHs/punto.jpg
Jebo li ga Musolini... Danas sam mu dohako! Da bi došao do dijela koji moram promjeniti (MAF) prvo moram izvaditi akumulator i nosač akumulatora. Kad sam to uradio i došao do dijela za mjenjanje nisam mu mogao prići, nema prostora. Ja patnje, gledam, a ne mogu da u'vatim... GLEDA, A NE DA! Zatim je uslijedilo: Skidanje točka kako bih mogao doći do obloge blatobrana i skinuti je, kako bih nakon toga mogao skinuti branik, što bi mi omogućilo skidanje fara, što mi je dalje omogućilo skidanje usisne grane, a što mi je dalje omogućilo skidanje kućišta filtera za vazduh. Nakon ovog jednostavnog manevra sam mogao pristupiti protokomjeru bez problema te ga promjeniti za minut i četeres' sekundi. Cijena MAF-a (protokomjera): 135 € |
Ludnica, kada pogledam svoju Mareu, samo odšarafim dva šarafa izvučem senzor i vratim nazad...
Ne znam da li su isti MAfovi moj je 1.9 JTD, ali kod nas je on oko 500 kuna.. |
Citiraj:
Plus što ljudi na ovom forumu uredno vade nekakve primjere nekog dizla koji je iz nekog razloga riknuo. I to je kao neki pokazatelj. Pogotovo ako je fau ve,onda je smeće u startu, low quality product. Moš si mislit. A kakti benzinci se ne kvare. Nikad. Na ovom forumu pogotovo francuzi. Oni su neuništivi. Poznato je da njemačka i japanska kontrola kvalitete u auto industriji gleda u leđa francuskoj. :D Otišo malo u OT al glupo mi je neke stvari čitat iznova. |
Citiraj:
|
Čovjeku od 60 godina misliš da ga godine nisu stisle? :D
Odstiskao je on svoje na ladno :D |
Samo se vi prepucavajte, sad če čika Jopis da uleti...:D
Po mojem skromnom mišljenju, za predviđene uvjete vožnje i planiranu kilometražu, bolje je uzeti benzinca. da ja kupujem, uzel bi Kiu Ceed. Ja se sa starom generacijom motora ( VVTI) 115 ks / 1600 ccm3, vozim po autocesti na 130 km/h za cca. 6l/100, bez jurnjave i nepotrebnih ubrzanja. |
Citiraj:
|
Pa bome ne znam koji to dizel troši 6 litara na 160 +.
|
Citiraj:
Citiraj:
__________ btw Kad govorite o prednabijenim benzincima onda uzmite u obzir da su i oni osjetljivi kao i današnji dizeli. Ipak i kod njih može otić i turbo punjač i visokotlačna pumpa i brizgaljke... I kod njih moraš jako pazit kakva je kvaliteta ulja koje se koristi kao i kvaliteta goriva. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Znam da chipani Fiatov JTD koji po defaultu ima 115ks po boardcompu troši 6-6.5 na 160, 7.2 na 180, po ravnom naravno. A to je već stariji tip motora, noviji multijeti su još štedljiviji :) I naravno ne govorim o divljanju i konstantnom ubrzavanju, pretjecanju i slično, već normalna vožnja s malo bržim tempom. |
Citiraj:
negdje sam ulovio da onaj mali fordov prdac od miljardu konja može zaletit turbinu do 240k rpm... majko mila :D |
Skoro kao AMD stock vent :goood:
|
Citiraj:
Imao si duju dizlo, mogao su ulit mazut išla bi. Tu i tamo si morao poštelat boš-pumpu i pazit da su grijači ispravni ak ga hoćeš upalit kad je hladno. Isto ko i kod benzinaca. Svječice + kablovi + poštelan fergazer. :amen: Nema komplicirane elektronike, brda senzora za svaki qrac, skupih i osjetljivih brizgaljki. Da si ulio jestivo ulje vozio bi. A danas ako recimo ulje nije propisane gradacije i ne ispunjava propisane uvijete možeš jednostavno nabit račun za servis da padneš na dupe. Eto to je problem, posebice kod ekipe koja se vodi po ''Imao sam golfa prošo je 500 iljada ništa mu nije bilo a sve sam sipao u njega. Ijopet ću da kupim takvO autO jer je nepoderivO'' Citiraj:
|
Sad sam ispao divljak na cesti. Da se ogradim, moja prosječna putna s mojim autom od 52kw na ac je gotovo uvijek do 130km/h, ali tko kaže da se nikad nije probao vozit brže u autu koji može ići dosta preko toga jednostavno laže. Očito je da nemam staža u vožnji kao neki, ali sam iznesao svoj uvid. Znam da JTD s doslovno duplo kw na većoj brzini troši barem litru manje od prdavca od 900kg koji se vozi 30km/h sporije. :)
|
Citiraj:
A i ova računisa sa 67000 kn je vrlo nategnuta :fiju: Citiraj:
A što se tiče dizela i kvarova na njima, to sve ovisi koliko imaš sreće. Isto tako te na benzincu mogu potrefit skupi kvarovi. Kod mene doma smo imali peugeot 407 2.0 hdi, prešli s njim u 5 godina cca 120 000 km, nikakvih problema sa motorom , a auto se točio gdje se stigne (najčešče ina) i vozio ga je tko je stigo :D Također, nisi rekao u kojim autima imaš plin? Neki novi benzinac, pa si odmah nakon kupnje dao ugradit plin? Nekako sumnjam u to Stariji motori (prije 2000.) dobro podnose plin i ugradnja u takve ima smisla. Ali u novi auto nikako. Bio sam na praksi u ovlaštenom servisu jedne marke i vidio sam kako izgledaju motori na plin nakon stotinjak tisuća km pređeno na plinu - izgore ventili, nema kompresije, sjedišta ventila sjebana, itd...... ugklavnom, ja kolegi kasku nikako ne bi preporučio kombinaciju novi auto + plin i to zbog razloga koje sam naveo, a vi ostali kako hoćete :fiju: |
Citiraj:
Najbolje da ne kupuje auto da mu se slučajno ne pokvari. :fiju: Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Drugi auto nova fiat linea, lovato na njemu, gorespomenuta dva kvara od par sto kn, 4 god i 65 000km. Citiraj:
Nego reci ti na kojim si to autima/motorima vidio, pošto si stavio množinu da ako se kasko odluči na plin da zna što izbjegavati? |
Citiraj:
no da ne duljim, wolv je napisao ono sto ja nebi tako lijepo srocio. samo me zanima koliko ce golfova petica-sestica ili astri se voziti nakon 20+ godina, a danas jedinica i dvojki i dalje na cesti poprilicno. kadeta isto. mislim, govorim o nekakvom budget rangu vozila, dovoljno jeftin da ga se moze priustiti, uz ocekivanje postenih godina zahvalnosti. cisti primjer, a svatko tko je imao slican auto, je moj bivsi kadet kocka. govno napravljeno 1980-e, benzinac, masina 1.3 i 72 konja. a ispod haube dovoljno mjesta da se zgura ko' u jugica - rezervna guma. nikakav komp, cista mehanika, tocis sta stignes, samo da lici na benzin. masina prevrtila preko pol milijuna kilometara bez generalke, jedino se mjenjala glava jer svjecica nije palila. ali sta je najsmijesnije, taj auto je vozio par mjeseci sa tri klipa i nije nista zaribalo :). o tome pricam, jednostavnost. osobno bi bio najsretniji da mogu kupiti kadeta ili golfa dvojku, a da je proizvedena sa danasnjim metodama proizvodnje, preciznoscu i koristenim materijalima. takvi auti bi valjda 100 godina vozili uz smijesne iznose odrzavanja............ samo sto nije isplativo za proizvodace, nego mjenjanje svakih 3-5 godina za novo. ukratko. |
Prije je i benga bila jeftina pa se moglo podnijeti da auto od 55 konja popije 10-12 litara...:D
|
ako se mene ide, ono moje cudo japansko modro plave je trosilo od min 6 do 8 litara, ovisi koliko se ganja.
|
Citiraj:
Moja poanta je da mu se mogu desiti kvarovi i ne benzincu i na dizelu. jest da su na dizelu skuplji, ali nije da se dizelaši kvare ko blesavi Citiraj:
Jebiga, bad luck, škart turbina Citiraj:
Citiraj:
Za lineu nisi naveo koji motor, pretpostavljam 1.4 8v ili 16v - također koncepcijski dosta stari motor koji nema poblema s plinom Citiraj:
Ovo je bilo u hyundai servisu, na 1.4 i 1.6 benzincima. Ali u razgovoru sa mehaničarima sam szanao da i novi motori od drugih proizvođača imaju problema s plinom i da baš nije preporučljivo stavljati plin u njih |
Vidim da kadete spominjes,imam iskustva sa njima,tak da pricu ide ko metak,trosi ko upaljac ostavi za nekog drugog :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Frendov stari u Octaviu 1.9 tdi 90 ks toci loz ulje od prvog dana kada ju je kupio, nakon 7 godina i 270 tkm otisla turbina, reparacija ~3500 kn, sve ostalo radi kao podmazano i bez ikakvih znakova potrosenosti :)
Ako ikad, dao Bog, bude novaca, stavljam 1.9 tdi u MK1 Golfa sa prednjim sjedalima od Mece w210 :D |
Citiraj:
Nisam imao ama baš nikavih problema s motorom. Osim što se smrznulo gorivo jedne zime pa nije htio upaliti, ali nije motor kriv za to :D |
Hmm, frend i mi ga kupili u isto vrijeme, on je iskeširao još trećinu vrijednosti auta na popravke, i on i mi imali taj problem (on je imao još gro drugih), još uvijek se javi tu i tamo. Svaki put neki senzor, ali najveći problem je ta neka klapna, ne znam sad više što točno.
Sad vidim da nude i 3.0HDi, 240 konja... |
Citiraj:
A pošto je na ovom forumu večina uzdiže das auto, božeoslobodi benzinac, pa samo malo pikam a ti si se upiknuo, NHF :) Nijednu marku ako želiš nekvarljivu stvar. Daj mi reci jel normalno da u knjižici vozila piše da je normalna potrošnja ulja 1L (ili 0,7L) na 1 000 km? Citiraj:
Kad vidim pežo osim ružnog izgleda (subjektivno) odma se sjetim pregorenih žarulja. :D |
Citiraj:
uglavnom, što se tiče struje, taj auto je valjda imao gremline u sebi ili nešto :roller: |
Citiraj:
Al velim, trudim se bit objektivan. Imam doma i vw i mazdu i renault i peugeot sam da se zna. To što piše u knjižici je glupost. Nema tog auta koji troši 15 litara ulja od servisa do servisa. Govorim o normalnim, svakodnevnim vozilima. |
Citiraj:
Ali bitno da auto nije imao nikakvih problema sa motorom. :fiju: Citiraj:
Zbog ovakvih i sličnih stvari pežo uz ružan izgled, pežo ne bi nikad pogledao. Evo što se tiče elektronike na mom grande puntu čisto radi usporedbe: krepale 2 žarulje, kratko naprijed i iza, crkla 2 zvučnika, jedan u garanciji promjenjen, drugi ja promjenio (težina tog sranja su jedne orbit žvake :D ), i sad nedavno lampica u kabini za ventilaciju. Auto ima 3 god i 70 000 km. E da, zaboravio sam reć, s motorom nikakvih problema :D |
Citiraj:
Peugeot 407 2.0 HDi - Senzor ABS&ESP, ovaj već spomenuti senzor u motoru, oba ekrana u kabini su nakon 6 godina poludila i malo loše prikazuju ono što treba. Žarulje kratkog svjetla odu svakih 3 tjedna. Nije imao ostalih problema ko thunderbirdov. Al reko sam, od frenda je imao GRO problema i redovito ih je ostavljao i po triput mjesečno. |
Citiraj:
Citiraj:
Nit ide nit trosi,ali stize kamo treba ;) |
Citiraj:
sorry, ali vozio sam auto (i stari) do dana kada ga nisam odvezao na deponij jer smo dobili 1000 jura manju cijenu novoga kojeg smo uzimali. prosjek je bio redovno 7 litara na 100 km, tankirala se redovno crvena 98'-ica i nerijetko ganjao po gradu i okolici. pred kraj zivota je i dosta autoceste vidio jer sam ja bio u krapinskima, ~150 km/h prosjek autocestom. sad, zasto bi srao o tih 7 l? jedino sto je smijesno bilo zagrijati ga, jer se trebao malo jace cepiti da bi se tek na radnu temperaturu dovukao. prodem 20 km normalne voznje po zimi, i cvrkucem od hladnoce pa ga turiram ili gazim u drugoj da se zagrijem :). i sto nije imao nikakvog coka uopce, vuces rucicu, nista se ne dogada :). ali malo gasa na pedalu, ma na -15°C bez greske pali. ulje je druga stvar, pred kraj zivota je pio ~litru na 1000 km. ali najjeftinije sto je tada bilo na svakoj ininoj, delta 5 ;). i obavezno litra u gepeku ;). zato kazem, taj auto mi je ultra drag. i zelja mi je imati novoga ili provozati nekoga skockanog do bola, ali stvarno ih malo ima. ponavljam, govorim o kocki, prva linija sa prednjom vucom, kadett d. |
paz' ti lima u ovog kadeta........ ja bi to zadrzao, uzeo kakvav slickani motor benzinca i jeo gro novije i jace aute, 870 kg koliko se sjecam je imao moj. letio od 100 km/h, ili sam ja imao taj osjecaj :).
mojemu je limarija onako, skroz otisla :). ali motor pali, vozi, tankraj, deri. |
Citiraj:
, sitne ogrebotine rješavane su odmah a unutra je bil ko iz tvornice. Krznene presvlake na svim sicevima od prvog dana a sic ispod novi novcati. Jedino fakat kaj je riknulo je plovak pokazivača goriva al' pošto se točil doma...nije bitno. |
http://www.pohrani.com/f/2f/dR/3ZZhY...rafija0022.jpg
Ljubav na prvi pogled. Covjek radi do meme i lagano ga obradujem da sklopimo neki deal za taj auto. 20 godina star ni trunke hrde, 16 ventilac.. |
Dobro očuvan Mi16 ako su mu to originalni pragovi (što vjerojatno nisu jer ih je hrđa pojela) :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:29. |