PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Sony Xperia mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=242683)

kvaju 28.06.2015. 11:11

@tonini ja imam sličan problem sa z3c, otključava se u džepu , čekam temperd glass da dode, možda malo smanji tu osjetljivost ekrana. Nebude li pomoglo, riješiti ću se mobitela, previše me zivcira to samo otključavanje, a inače prezadovoljan sam mobitelom, osim toga otključavanja.

Buger 28.06.2015. 11:12

Citiraj:

Autor tonini (Post 2797503)
Veći mi je problem poništiti uzorak za otključavanje moba!

Isključi i taj dvoklik pa nećeš morati koristiti uzorak jer ti se mob neće otključavat u džepu.

Guta li vama Gmail apk bateriju, meni da i koliko vidim problem je ako imate exchange mail dodan (npr. outlook, čak i ako je isključena sinkronizacija).

The Man 28.06.2015. 12:00

Pozdrav ljudi. Od jučer ujutro sam postao ponosni vlasnik mobitela SONY Xperia Z1 compact i zanima me koja je torbica/bumper najbolja da zaštiti njegovu super osjetljivu vanjštinu u slučaju da mi ispadne. Jako sam zadovoljan i nakon S3ce mi je ovo kao da sam iz Škode sjeo u BMW M3.

Brko 28.06.2015. 12:04

Jel to neka zebancija ili :) ?

The Man 28.06.2015. 12:10

Ne kužim? Pa mobitel je bukvalno od stakla napravljen. Sada ga furam u onoj sleeve torbici od Note jedinice, ali htio bi neki bumper za slučaj da mi ispadne na pod ili nedo bogek na tonbe.

http://i.imgur.com/ZJtopCF.jpg

schetz 28.06.2015. 12:32

Citiraj:

Autor The Man (Post 2797531)
Ne kužim? Pa mobitel je bukvalno od stakla napravljen. Sada ga furam u onoj sleeve torbici od Note jedinice, ali htio bi neki bumper za slučaj da mi ispadne na pod ili nedo bogek na tonbe.

Za z1c je jako hvaljen case mate tough. Za z3 su ga usrali kažu, ali tebi taj ionako ne treba :D

The Man 28.06.2015. 12:41

Citiraj:

Autor schetz (Post 2797543)
Za z1c je jako hvaljen case mate tough. Za z3 su ga usrali kažu, ali tebi taj ionako ne treba :D

HVALA! :-)

L31 28.06.2015. 12:53

Mislim da je drug brko mislio da je zajebancija kad si rekao da si kupio z1 compact. Mnogi ne vjeruju da si uzeo sony pored toliko samsungovih modela :D

tonini 28.06.2015. 12:56

Citiraj:

Autor Buger (Post 2797507)
Isključi i taj dvoklik pa nećeš morati koristiti uzorak jer ti se mob neće otključavat u džepu.

Ne kužim, znači jednoklik poništava uzorak zaključavanja moba!

Još jednom kako da poništim ''uzorak'', da vratim na klizanje otvaranje moba!

kvaju 28.06.2015. 13:37

postavke-sigurnost, tamo su opcije mjenjanja screen locka
a dvoklik gasis na postavke-ekran

Brko 28.06.2015. 13:45

Citiraj:

Autor The Man (Post 2797531)

Pa nakon toliko hvaljenja samsunga, nisam mislio da ćeš otići na Sonya i još ga nahvaliti :)

zvonac 28.06.2015. 14:00

Xperia Z3 iz tcoma a radi na sve mreze, dal dolaze s otkljucanim il zakljucanim bootloaderom?
Ak je zakljucan dal se da otkljucat?

schetz 28.06.2015. 14:14

Citiraj:

Autor zvonac (Post 2797580)
Xperia Z3 iz tcoma a radi na sve mreze, dal dolaze s otkljucanim il zakljucanim bootloaderom?
Ak je zakljucan dal se da otkljucat?

moja došla sa zaključanim.Da se otključati(unlock allowed-NO),ali gubiš one Drm keys (može se napraviti backup i restore),odnosno neke sony funkcije tipa low light filtering il slično.

cdanijel 28.06.2015. 14:20

Koliko drzi baterija na z1 s Lolipopom? Danas sam ga uzeo da me ne smetaju mailovi i sad mi je na 22%. Potrosnja je 32% za ekran; ostalo sve ispod 7 posto... Mislim, ovim tempom ce drzati jos sat vremena ako... To je normalno?

tonini 28.06.2015. 14:25

Citiraj:

Autor kvaju (Post 2797564)
postavke-sigurnost, tamo su opcije mjenjanja screen locka

Evo .... postavke/Sigurnost/ Zaključavanje zaslona/.......Potvrdite spremljeni uzorak....................... i ponovo sve isto sa zaključanim zaslonom.
To bi bilo sve ne daje opciju npr. izbriši uzorak ili deaktiviraj uzorak ili nešto slično.

Citiraj:

Autor kvaju (Post 2797564)
a dvoklik gasis na postavke-ekran

I ovo ..... Postavke/Zaslon/ i dalje nema te opcije za izmjenu klika ili dvoklika.
jedino postoje opcije za svjetlinu, balans bijele, za mirovanje i rotaciju zaslona.... to bi bilo sve.

Šta dalje?

Na mobu je lollipop 5.0.2

kvaju 28.06.2015. 14:30

hajde probaj pogledati u opcijama, neznam na pamet da nije također na sigurnosti, pa gledaj izbrisati gosta ili drugi acc ako si se slučajno igrao sa tim opcijama, upratio sam negdje da su i drugi imali sličan problem kao i ti.

dakle samo nađi opciju gdje upravljas s korisnicima, i ako si dodao nekog izbriši ga.
poslje toga probaj restart i vidi hoćeš li moći ispraviti te uzorke, tj maknuti ih.

Corporal Clegg 28.06.2015. 14:37

Citiraj:

Autor tonini (Post 2797590)
Evo .... postavke/Sigurnost/ Zaključavanje zaslona/.......Potvrdite spremljeni uzorak....................... i ponovo sve isto sa zaključanim zaslonom.
To bi bilo sve ne daje opciju npr. izbriši uzorak ili deaktiviraj uzorak ili nešto slično.

I ovo ..... Postavke/Zaslon/ i dalje nema te opcije za izmjenu klika ili dvoklika.
jedino postoje opcije za svjetlinu, balans bijele, za mirovanje i rotaciju zaslona.... to bi bilo sve.

Šta dalje?

Na mobu je lollipop 5.0.2

Sto se tice uzorka otkljucavanja, nemogucnost odabira swipeanja je zapravo bug koji se rijesi ovako:
Settings->Security->Clear credentials
Nakon toga mozes birati bilo koji nacin zakljucavnja/otkljucavanja ekrana.

tonini 28.06.2015. 16:35

Citiraj:

Autor Corporal Clegg (Post 2797596)
Sto se tice uzorka otkljucavanja, nemogucnost odabira swipeanja je zapravo bug koji se rijesi ovako:
Settings->Security->Clear credentials
Nakon toga mozes birati bilo koji nacin zakljucavnja/otkljucavanja ekrana.

Ne postoji ta opcija ne u security.

The Man 28.06.2015. 16:50

Možda imaš brendirani aparat. Meni je za jedan Samsung u uputstvima sve uredno stajalo, ali u telefonu opcije nije bilo jer je pametni Vodafone maknuo tu opciju kada su brendirali uređaje za Vip. Uglavnom, pogledaj u knjžicu.

Brko 28.06.2015. 17:37

Citiraj:

Autor cdanijel (Post 2797589)
Koliko drzi baterija na z1 s Lolipopom? Danas sam ga uzeo da me ne smetaju mailovi i sad mi je na 22%. Potrosnja je 32% za ekran; ostalo sve ispod 7 posto... Mislim, ovim tempom ce drzati jos sat vremena ako... To je normalno?

Odvrti nekoliko stranica u rikverc, početak svibnja ove godine. Postao sam screenshotove o bateriji na Z1 sa Lollipopom. Meni bolje drži nego KK.

cdanijel 28.06.2015. 17:39

Ne usporedba nego generalno koliko drzi?

Brko 28.06.2015. 17:40

Pa imaš u SSovima. Koliko drži u Lollipopu... Sve piše. Samo nađi post.

Post 2892... Eto. Sad ga nađi :)

tonini 28.06.2015. 17:56

Citiraj:

Autor The Man (Post 2797639)
Možda imaš brendirani aparat. Meni je za jedan Samsung u uputstvima sve uredno stajalo, ali u telefonu opcije nije bilo jer je pametni Vodafone maknuo tu opciju kada su brendirali uređaje za Vip. Uglavnom, pogledaj u knjžicu.

Evo pregleda priručnik s uputama nema ništa o zaključavanju s uzorkom i kako ga poništiti!

The Man 28.06.2015. 22:56

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2797568)
Pa nakon toliko hvaljenja samsunga, nisam mislio da ćeš otići na Sonya i još ga nahvaliti :)

Dobio sam ga kao poklon od ribe, a pošto je riba u pitanju morala je uzeti neki koji je vodootporan i izgleda ludo kao i njegov budući vlasnik. Zbog ta dva uvjeta jedini logični izbor je bio Sony Xperia Z1 compact u lime green boji. Svi drugi su joj bili tako dosadno normalni.

:lol2:

daxxx88 29.06.2015. 11:37

and now for something completely different

:lol2:

zvonac 29.06.2015. 14:04

Koji stock rom za Z3 koristite al KK?
Jel ima ko link za KK, pošto samo nalazim za LL?

schetz 29.06.2015. 14:35

Citiraj:

Autor zvonac (Post 2797981)
Koji stock rom za Z3 koristite al KK?
Jel ima ko link za KK, pošto samo nalazim za LL?

Ne koristim KK, L mi radi odlično (doduše custom, stock based)

Jedini za koji znam da je i fajl ok, i da radi bez problema je onaj koji sam koristio da mogu obaviti root , link je:
https://mega.nz/#!5UNnmJDR!XWD6dae-N...QMMYf22fCPHo2g

Možda kolege koje su ranije imale Z3 od mene imaju spremljen .ftf od nekog drugog KK . Ovaj je mislim Global Generic, to ti je ok.

zvonac 29.06.2015. 14:55

Citiraj:

Autor schetz (Post 2797998)
Ne koristim KK, L mi radi odlično (doduše custom, stock based)

Jedini za koji znam da je i fajl ok, i da radi bez problema je onaj koji sam koristio da mogu obaviti root , link je:
https://mega.nz/#!5UNnmJDR!XWD6dae-N...QMMYf22fCPHo2g

Možda kolege koje su ranije imale Z3 od mene imaju spremljen .ftf od nekog drugog KK . Ovaj je mislim Global Generic, to ti je ok.

Iskreno, ne znam kak se LL (osim što pročitam iskustva korisnika koja i nisu baš pozitivna) ponaša na Z3 po pitanju baterije, al znam da je KK odličan bio, kako performanse tako i baterija...

schetz 29.06.2015. 15:02

Citiraj:

Autor zvonac (Post 2798009)
Iskreno, ne znam kak se LL (osim što pročitam iskustva korisnika koja i nisu baš pozitivna) ponaša na Z3 po pitanju baterije, al znam da je KK odličan bio, kako performanse tako i baterija...

Ja pak u principu ne znam kako se kk ponašao :)
Ali L mi radi odlično. Bateriju sam gledao pred malo baš, ajmo reći da ide preko 7 sati SOT u dva dana uvijek(gledao i pred cca mjesec dana )To sam probao da vidim, inače ionako punim navečer na koliko god da je.

zvonac 29.06.2015. 18:30

Jel ko koristi QC na Z3?
Ak imate neku preporuku za kupnju..

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:28.