![]() |
Razlika ti je u tome kaj Blast ima šire gume i hidrauličke(bolje) kočnice.
Ostalo je sve otprilike isto. Ako nije prevelika razlika u cijeni, uzmi Blast. EDIT:spor sam :) |
a razlika je više od 600kn, iskreno, blast mi je i malo preskup, al reko ak je puno bolji (a to nisam mogo sam procjenit posto vidim da im je oprema vise manje ista) razmislio bi o njemu. A pošto bi bicikl koristio 90% za asfalt i malo makadama a ne toliko spuštanja sa sljemena šire gume bi mi bile samo minus(tj. moro bi ih mjenjat vjerojatno)...
|
Citiraj:
Za ovo što si naveo da ćeš voziti, nema smisla davati 600kn više. I s ovim i s onim možeš jednako na Sljeme bez problema. |
ako bi bicikl za asfalt onda ni jedna od ovih kona nije za tebe, tebi treba neki treking sa 28" kotačem.
|
A gle, 600 kn nije malo, to mozes uloziti u sitni pribor, bolju kacigu i slicno. a ako kazes da je to za asfalt vecinom onda je to ok (iako ima bolja stvar za asfalt (neki trekking bic), ali ako hoces MTB onda je MTB:D)
BTW Vuco cestitam unaprijed 9000ti post :D (mali OT al morao sam) :chears: |
pozdrav
daj mi recite koje gume bi preporucili? za mtb, 26".. vecinu vremena se vozim po asfaltu, ali zalutam na koji sumski put, ili travu.. nikakvi preveliki napori, bicikl mi je samo za do birtije ili ducana kad nemam auto, jedino sto u ovoj pripi*dini to nije bas blizu... |
Kacigu sam kupio u Sloveniji, Brežice (prdneš od Zg-a do tamo) za 10 eura u nekom njihovom shopping centru. Plavo-crna Dunlop, solidno izgleda. Danas zujim po City-Centru i u Turbo sportu nađem identičnu, ali znate što znači identičnu, od boje, oblika do kopče. Doslovno istu, samo što je brandirana pod imenom Giant. Za 599.99 kn. Nisam mogao vjerovati... 600kn naspram 73kn za istu stvar!
|
Ja sam se bio još vozit, kočnice mi nikad nisu bolje kočile.
A nagutali se danas sranja sa ceste preko prednje gume. Naučili smo da se ne ide cestom kad je mokro :D Nije bilo toliko ni loše, dapače :D |
Ista stvar je sa nekim kacigama iz rog jome bar mi tako kaže prodavač. Imaju kacige od firme koja radi za Specialized samo kaj nemaju loga i zato su jeftinije a materijali isti...
|
Citiraj:
Citiraj:
http://lh6.ggpht.com/_RQe0ftoO6AM/S6...2/IMG_0153.JPG Može se staviti i zračnica između. Ja bum si probao to napravit sa zračnicom, pa ćemo vidjeti. Još napravim da je moguće maknuti i ponovno staviti i do jaja :). |
Citiraj:
A to sto govoris inace, jako moguce da fkt., jedna ekipa slozi kacige, a druga ljepi logoe :fiju: |
Ispricavam se na jos jednom upadu u temu. Nazalost Giant Rock (L ili XL) nema na podrucju HR nigdi u Turbo Sportu, jedini nalazim na njuskalu za 1600kn (sto je previse obzirom da je redovno kostao 1200kn i 1000kn na akciji).
Jel moze netko rec nesta o Giant Sedona? http://www.njuskalo.hr/ostali-bicikl...-oglas-1247867 |
Citiraj:
i sam sam imao takav problem, zamjenio headset i sve 5 :) probaj ga prvo pritegnut pa ako nebude dobro onda ces ga vjerojatno morat zamjenit |
Pozdrav,
čini se da sam si na tuškancu ogrebao "vilicu". http://www.giant-bicycles.com/da-dk/...ain/151/33817/ Eto to je baciklo znači ovo bijelo sam ogrebao. S čim da to "fiksiram". :) Ne paničarim ali ne bi htio neko hrđanje ili tome slično. |
Citiraj:
Jedva čekam Sljeme opet, stalno mi je u glavi:goood: Kakvo ulje mi treba za podmazati sajle i vilicu? Ja sam sve bio podmazao ovim za motorne pile koje imam ali se to lako ispere i već je kao da nisam ni podmazao. Da ne spominjem crnilo koje mi je počelo smetat |
Citiraj:
Nemoj se zamarat s tim. Lowersi su od aluminija i neće ti vilja propast od vode i blata :) Plus što si najvjerojatnije zagrebao jedan od slojeva boje. Ako vizualno smeta kupiš lak za nokte bijeli i premažeš. |
Nije jedan od slojeva boje jerbo sam došao do metala. :D Nije mi do vizuzalnog doživljaja nego do očuvanja bacikla. :p
Budem nekaj smislio. :) Hvala. |
Ja imam pitanje za SPD. :)
Pedale me više manje ne interesiraju, kupim ih lagano nakon cipela. Tražim neke cipeliše broj 46/47 i da su jeftinije. Puno jeftinije neg fisherove od 600kn. :) Ak ima tko kakav hint gdje kako i zašt nek javi pa da se zaletim. Imam nekih 500injak kn s tim da bih dio ostavio za pedale. |
Prosli vikend sam na SLO2 gledo svjetski kup u DH.
mislim da je bil organiziran dijelom i na skijaskoj stazi filmic: http://freecaster.tv/mtb/1012086/hel...with-nick-beer ne kuzim kak nasi vrli politicari u gradskom poglavarstvu ne vide priliku da zarade na tome i da i mi organiziramo tak nekaj na sljemenu, mislim da bi se isto moglo zgrnut dosta para. |
ne prave politicari stazu, vec neki entuzijasti, pa onda dodje politicar i pokupi mast da je on zasluzan sto se to napravilo bas tu!
e sada ima li itko ideju zasto je Fuji kao proizvodjač daleko najeftiniji s cijenama bicikala s ekstra opremom, gotovo da se islapti kupiti ga i ukoliko rama nije dobra prebaciti opremu na drugu ramu! ajde neka mi netko pojasni! |
Ekipa, može prijednog gdje da u recimo oko noovg zagreba odem na servis bajka?Jer mi se cini da cu trebati strucnu pomoc...od toliko divljanja i svega sto sam sa bajkom radio(Uzbrdo/nizbrdo/na koso/po boku/drift/ banđiđamp i sl :D ) nikada nista, stara mi uzela bajk da bi do susjede...evo sad se vratila zadnja masinica uletila u kotač, sve popigano, ruke crne, sva rastresena u strahu...nije se razbila to je dobro. Žbice popigane, pa recimo 70% zbica sa te strane...
Budem slike stavio |
@čuks : vjeruj mi nije headset...gornji dio vilice je bio fiksan skroz, a kad kočim (kolo je neravno pa onako "cima") onda se doslovno cijeli donji dio miče odnosno gledaš u osovinu kotača koja se cima 2-3cm...
ja imam isto neravno kolo kao i moj brat (slično, jer sam okinuo bio s biciklom) ali nemam RST nego Rock Shox Judy C iz 2001 i meni prilikom kočenja vilica se niti fleksa niti uvija nego je savršeno ravna i čvrsta @halos : ja ti radim ghetto servis :) jeftine pare bicikl će voziti ko raketa...iako za kotač će ti trebati stručna pomoć i za to preporučam servis u savici Hlevnjak, Lastovska 7 (nasuprot škole brusionica, izrada ključeva, popravak bicikla) @zgmmax, tomiotok : lijepo napraviš plan i odeš u upravnu zgradu parka medvednica ili kako već...vjeruj mi oni nebi skužili gdje leže pare ni da im mašaš s njima...i onda oni lijepo tebi zahvale i : a) zahvale ti i pošalju te u k b) zahvale ti i urede stazu što su iskrčili i počnu brati pare...jednostavno :) |
Evo ga, sad sam uvidio također i popigan onaj nešto/aluminij na kojemu je mašinica fiksirana...:( ( a htios am si ploču uzet baš za par dana...)
http://www.pohrani.com/f/2w/12z/4VkRjiE2/dsc00088.jpg http://www.pohrani.com/f/2h/gN/37td5NLH/dsc00086.jpg http://www.pohrani.com/f/2k/gT/1eP872Wp/dsc00085.jpg http://www.pohrani.com/f/D/Yx/1EBT9Le9/dsc00083.jpg (izbaci nepravilnost :)... :( ) Što mislite?Prva stvar na dropbike po mijenjač, a dalje?neznam gdje nabavit taj popigani dio...a kotač na žbicarenje |
Jbt kako se tako nešto dogodi!!??
Može neko odgovoriti na pitanje o ulju za sajle i vilicu (koje ulje)? hvala |
1) koji bicikl je vidios am da je specialized
2) popigani aluminij je dropout i njega kupi tamo gdje si bicikl kupio (recimo gary fisher je u rog jomi) -->cca 50-ak kn osim ako je scott onda je cijena 100kn 3) mašinica bi se možda dala srediti ako bi našao nekog kome se da zaje*avati s time (bratovoj curi sam namjestio jedan, ali imao sam prilike i viditi jednog koji je otišao u vječna lovišta) 4) kotač ti treba servis i to će te doći kojih 60-100 čuna ovisno o tome treba li žbice mijenjati 5) ja bi na tvom mjestu promijenio sajle -->cca 10kn po sajli 6)dao bi ga i na kompletni pregled/poštelavanje što bi opet došlo od 150kn do 350 ovisno gdje ga daš 7) moguće da je i lanac otišao bogu za kurira tako da ti je to opet kojih 100tinajk kuna :) i to je to :) gle ovako preko slika je teško reći ti da trebaš to, to i to...mjenajč je zadnja rupa na svirali, odnesi ga nekom na servis ili ko se kuži u sve to pa će ti on sve reći što se da na jeftin način srediti, a što mora ići novo jer drugačije nemože @murina : urastaviš vilicu ode garancija, ulje za vilice ti piše u servisnom priručniku od vilice i imaš ga kupiti u dsg-a. ulje za sajle je svejedno...ja sam stavljao malo teflonske amsti na početak bužira i onda bi provukao sajlu pa se ona podmazivala dok je ulazila |
Citiraj:
Plus, srijeda 9:00h trg, konjska guzica, mission: sljeme. Polako ali sigurno se ide gore, dolje će biti fino. :) |
dakle kao što rekoh...ako će bit fino do dolje onda ja idem...jer se još uvijek nema para za vanjsku gumu, a nemam para da platim nekom da mi zamijeni prednju i stražnju a bome niti živaca da na ovim obručima to sam radim
|
Ma nema vilica garancije, sad me svrbi da je rastavim :D
Mislim da sam ja sve usrao s ovim uljem kojem je bila namjena samo lanac. Ja tukac i u nabe i u pogon i u bužire, pa i u vilicu. Voda ga skroz opere i vjerojatno ne ostane ništa.:hitthewal: |
evo masinica deore za 150 kn
http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=31&t=35980 izgleda da ti je staroj ispao lanac sa najgornjeg lancanika na kazeti i zapeo medju zbice i zato je povukao mjenjac za sobom ja bi kupio sve zbice nove jer neznas kolko je tocno njih otislo a imas i tu http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=31&t=35931 -kotać bontrager komplet kotać zadnji sa kazetom,v-brake itd. 150kn i za 300kn imas zadnji dio,sam treba jos vidjet dal je taj kotac centriran i postelat jos i zadnji mjenjac |
Citiraj:
Imaj na umu da se cipele za SPD kupuju jedan broj veće... |
@murina : nemoj se naljutiti ali čini mi se da nemaš blage veze o servisiranju bicikla...
vilica ima svoje ulje...otprilike 100-200ml ulja koje je zatvoreno unutar vilice.Ulje u anbe je kao šaka u oko.nabe se mažu s mašću.pogon također.bužiri i sajle su prethodno namazani (masni) i nema ti koristi prevelike to opet mazati svako malo sve u svemu rađe odnesi bicikl nekom tko se razumije u to @ZGMMAX : čovjeku netreba v-brake nego disk kotač i isto bi ga došlo kupio novi ili ako bi dao ovaj na servisiranje.za onu mašinicu možda još uvijek ima spassa tako da sumnjam da bi mu trebala.rekao je da mu je i dropout otišao, a najvjerojatnije i sajla više nije kao što je nekad bila :) |
Thx ljudovi, evo dogovorio sam prodaju svojih iberX ddr3 ocz xtrim, mega rama, jer nemam para(tako da mi i am3 prijelaz opet pada u vodu), a bome mi je bajk bitniji od kompa kakvih 80ak puta. Sav sam u bedari sada, majku mu njegovu...
Skapirao sam skoro sve, javio sam se frajeru za zadnji mijenjač. Dropout moram ocito naci u nekakvoj trgovini, a zadnji kotac mijenjati mozda nema smisla ako nebi puno koštao popravak tih žbica i to., a cini mi se danije loš, obuč također ok. Recesija je, necu se razbacivati sa novcima, mijenjam samo bitno da mogu lagani đir, nista extremno:beer: Thx na linkovima zgmmax |
Citiraj:
Iako mislim da je varijabilno. Sve cipeliše koje doma imam su 47, od indoorki, flatki do gojzerica. Probo sam fisherove 46 i one su mi onak totalno pasent na nogu, mrvicu prostora ima. Što ne bi bilo bolje kad bi cipela stajala čvršće uz nogu, manje lufta, veći prijenos snage? I te pedale i šuze bih trebao pod hitno kupit jer na ovim sadašnjim pedalama stojim na osovini koliko su potrošene. |
Ma ne ljutim se, učim :D. Sad to više nebi napravio, pa pitam koje ulje mi treba. Jbga, povuklo me prvi put kad sam podmazivao lanac, pa se zaletio. Nisam nikad rastavljao vilicu, pa ni ne znam kako to izgleda iznutra. Znam da mi je bila škripila, pa je prestala kad sam stavio ovo ulje. Sad je opet povremeno čujem, pogotovo nakon kiše kad se osuši. Sajle su bile odlične do kiše, sad su užasne, pogotovo od prednje kočnice. Dva, tri prva stiskanja teža, pa onda krene lakše. Nije mi ih problem rastavit, samo trebam pravo ulje nabavit, jer su i nakon ovog bezveznog išle jako glatko.
p.s. ulje-mast sve je to isto u mom vokabularu :D |
Citiraj:
Citiraj:
glavno da sredis bike |
Citiraj:
Evo sad sam odfrknul sve sa imbusima, lanac je nekakav GI (piše na svakom tom kak se vec zove dijelu lanca :D ), spigan je jedan taj kljucni koji je dobio po njonji. Zadnji mijenjač je dobio još malo ostrugotina ali uz pokoje piganje bude on natrag u funkciju išao jer mu je samo guide donji spigan, on kao takav nije. Znači u par sekundi imam: -Spigan lanac (zamijena tog jednog mozda isplatljiva?Polovni ispravan oko 50 kn.) -na kotaču je 5 žbica dobilo zakrivljenje, kazeta i to sve skupa sve 5. Servis do 100 kn? -zadnji mijenjač izgleda kao da je glumio u MadMax-u, ali funkcionira, uz malo vraćanje/ravnanje nekih dijelova koji nisu od nekakve velike važnosti -dropout( tako kaže red dwarf za taj neki aluminij dolje :D ) je spigan do bola. Novi 50-100 kn -prednji mijenjač, downpull acera me zivcira jer se teze namjesti, on mora ća:D - sic moram mijenjat jer je fkt katastrofa :D |
Evo da ne ispadne da samo se vi u Zg vozikate, ruta po Bujštini neki dan:
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UT...54324&t=h&z=13 mapa je odokativno jer neki dijelovi idu kroz šumu i ne vidi se put. 30% asfalta, ostatak zemlja/blato/makadam/trava 45 km, 1 km na ramenu bicikla, prijetnje babe sa psom, gledanje srne kako sprinta po Y, planiranje biznisa, krvave noge od trnja... |
Citiraj:
Stvar je u tome kad zategnes jako cipelu, dolazi do bolova u stopalu. |
Citiraj:
Imaš koju preporuku, link, informaciju di da tražim ne skupe? I vidio da prodaješ rebu team ak se ne varam, daj mi na pm cifru, samo informacije radi :) |
Citiraj:
-ako je i kazeta otišla to ti je još minimalno 100kn za kazetu (polovnu) + ~90kn da se žbice promijene (ako su otišle kvragu) i kotač uredi (centrira, pogleda osovina itd) - zadnji mjenjač bi kao što si rekao možda mogao sam podesiti da radi ako jockey-i nisu napukli - dropout ti novi dođe oko 50-100kn - prednji mjenjač se isto nađe za 100tinjak kn. - pošteni sicevi idu od 100kn pa nadalje dakle eto ti računica...a sad koliko para toliko muzike...i još uračunaj novu sajlu ako se stara rascvjetala i ruke...naravno uvijek možeš uložiti i u podmazivanje cijelog bicikla i podešavanje kočnica, mjenjača i ostalog :) Citiraj:
1) uzmeš kopču i probušiš dvije rupe i provučeš žicu :D 2) uzmeš superljepilo i zalijepiš kopču i uštediš si 600kn na cipele :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:09. |