![]() |
Jbg, previse opcija ima sa tim modul upgrades da je tesko odlucit kaj stavit.
Ne znam kaj bi stavljo Concealment il Target. Mozda bolje pricekat do izlaska ovog commander patcha pa vidit kaj dobro pase sa novim setupom. |
Citiraj:
https://gfycat.com/FreshFortunateBeardedcollie https://gfycat.com/SpecificTanAuk - bow on Yama overmatch LMAO S Reddita: Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
To daje kraci cooldown za 40 sekundi. Kaj se vatre tice, prvi put kad me zapale pustim da gori do kraja pa lupim repair tek kad me drugi put zapale? Kaj se Concealment vs Target dvojbe tice, izbjegavam torpeda inace ok ona koja su mi blizu. No zna mi se dogodit da popim koje ako mi je iza otoka smoke od DDa koji je ispali crosspath samnom torpeda a ja ne stignem smotat da ih izbjegnem. Ili situacija da se nadje 2-3 salvi torpeda u blizini. Da taj 5. modul upgrade nije skup (2 mil credita) onda bi lako isprobao oba pa vidio koji mi bolje lezi. Na Bismarcku imam Target jer ima Hydro i secondary build je. No ta dva BBa su razliciti rukavi. |
Damage Control System Modification 2, na Slotu 5 umjesto Steering Gears Modification 2:
http://wiki.wargaming.net/en/Ship:Upgrades Ne popravljaš ako si pod vatrom, samo kad znaš da si siguran. U protivnom možeš upalit heal dok 1 vatra traje jer za BB je to ogrebotina. Većina ekipe se uspaniči pa potroši repair i onda dobije 2-3 nove vatre koje su puno veći problem. Bismack apsolutno ne treba Target modul radi Hyda koji otkriva brodove u dimu unutar 5,5 km IIRC a torpeda 3,5km. IIRC. Po meni Concealment je bolja opcija jer paše mom stilu igre, ali nećeš pogriještiti na Carolini niti s jednim. TA modul se stacka recimo sa Vigilance skillom. Vigilance daje +25% na detekciju torpeda, a TA +20%. Kumulativno to je 1,25 x 1,20 = 1,5 odnosno 50% bonus. Tako da F3 torpeda od Shime sa stock detekcijom od 1,9km vidiš na 2,85 km od sebe ako imaš skill i taj modul. |
|
@Thor
Bas sam to i mislio, manje shanse za vatru s 22% na 16%, al i ovako zao/atago full voley zna opalit 7-10k bez problema, sad sa 25% vise pena? Ispada da nit ne trebaju AP jer je WG opet usrao stvar. He je trebao bit kao i HE u tenkovima, slabiji dmg, losa penetracija al razvaljuje module i ovdje radi vatru, a ne da doslovno mozes zaboravit AP. WG, fucking up games since they started. |
Po meni je to najviše broken skill, a ne RDF. BB ne mora više ni AP loadat. Totalno zaobilazi anglanje...
Sent using Tapatalk. |
Citiraj:
Koliko sekundi spasis od vatre s tim damage control sistemom? Da, vatru inace gasim samo ako mi je u blizini neki otok kao zaklon, ili na vidiku nema vise cruisera. Inace pustim da gori do kraja pa onda tek heal. Cini mi se da je po putanju vatre drugacija taktika na Carolini. Bismarcka sam slago module na prema drugim igracima koji ga igraju. Cuo sam to da se Target ne stacka sa Hydrom. No dobro dodje TA ipak jer Hydra nije pasivni skil nego aktivni na kratko vrijeme borbe. TA je pasiv. A za Carolinu, Concealment je da ja budem manje uocljiv neprijateljima, a TA da oni budu meni vise uocljivi. Ukratko prevedeno. Jedino sam moram vidit kaj mi je lakse od toga. Mislim da je Notser u nekoliko svojih videa isto predlagao Concealment na Carolini. Kaj se tice ovih izmjena commander skillova, znaci da ce HE BBi bit sve vise popularni? |
TA znači samo da će ti se renderirat neprijatelj na 30 a ne na 25 km na primjer. Najbolja stvar kod njega je bonus na otkrivanje torpeda. Ja sam ga dugo koristio, sad preferiram concealment.
Baš danas mjerio. BOS i taj modul plus zastavica i vatra traje 33s. Sent using Tapatalk. |
Malo sam gledo sinoc gameplay od Notser na youtube s Carolinom i izgleda mi da mu je Concealment dosta pomogao kod prilazenja brodovima.
Znaci ako je sueface detect range oko 13 km, sa Concealmentom je 1.3 km manje? Ako koristim Concealment onda sam undetected i za enemy DD isto? Imao sam oko 80 komada tih zastavica za fire. Sve potrosio. Jel bi na commanderu Vigilance za +25% torpedo range detect bio dobar u kombinaciji sa Concealment? Radje bi to dvoje imao umjesto Target Acquisition jer Vigilance je na tom polju isto dobar. Kolko EXP si natuko s Carolinom? I igras li ju i dalje frontal fight ili koristis otoke kao zaklon kako bi mogao angled sva 3 topa koristit? Edit: Ljudovi, sretna vam Nova! :) |
Negdje otprilike 700k XP-a. To mi je trenutno najigraniji brod. :)
Dugo sam se mučio s njom kad sam je počeo igrati, low dmg i 30% WR. Onda kada sam skužio trik, statsi su išli gore. Recimo Bismarcka sam krenuo igrati kad sam već znao što i kako s BB-ima na T8. Ovaj build koji je Notser složtio ti je D build za stealth NC. Tako ga složi ako ideš na full stealth. --- Sve najbolje u puno dobrih potapljanja u 2017! :chears: Ja ću novu godinu otvoriti s nečim drugim... Moj prvi replay s komentarima, drugi stiže sutra (1.8 GB upload traje na rvackom internetu): |
Jesi probo Concealment sa Vigilance za +25% torpedo range detect?
S obzirom da imam poteskoca sa prezivljavanjem i da sam uvijek glavna meta u borbi posto svi fokusiraju vatru na mene jer sam najmeksi, mislim da mi je stealth metoda najbolja zasad. Jedino mi problem kaj imam samo 11 pt commandera, tak da nemam vise bodova za dignut onaj commander Concealment ~15%. Sad je red na meni da skuzim kako brod dise pa da popravljam statse s njom, da vidim u cemu je trik. Usput, kako to da sam uklonjen iz Kraken grupe na facebooku? Mislio sam tam danas cestitat NG ali nema te grupe vise na mojoj listi. |
Ne koristim Vigilance jer mislim da je precijenjen. Dobiješ možda sekundu dvije za reakciju s njime a ako znaš što radiš i gdje su DD-i na mapi izbjegavanje torpeda nije problem.
Kraken Crew smo napustili jer nas većina nema vremena igrati turnir za ozbiljno. Tako je bilo i s Facebook grupom. SexyCroat koji nema profil tu već na službenom forumu je nastavio voditi klan pa se za sve ostalo njemu moraš obratiti vezano za klan. |
Na Vigilance sam mislio iz razloga jere kompenzira nedostatak Target Acquisitiona u slucaju ako se ode na Concealment. Mada mislim da cu svejedno ic na Concealment setup jer mi ide na zivce bit uvijek medju prvim zrtvama.
Imas li vec ideju za novi commander skill setup za Carolinu? Imas li kaj na umu kaj bi moglo dobro funkcionirat a da ne moras bit bogatun sa bodovima. Cek, napustili ste bas klan Kraken ili je samo obrisana grupa na faceu zbog nedostatka vremena a klan i dalje aktivan? |
Slagao sam nešto, ali mislim da ću i dalje na full AA build s NC (vidi post #4819).
Velim, sve vezano za klan je sad pod SexyCroatom. Ja s time više nemam veze. |
evo dosao sam upravo do Bayerna e sad bi na njemu i upgrades-e radio pa sto preporucate
1. main armament ili aa 2. aiming system, main battery ili cak neki kazu AA guns 3. pretpostavljam damage control 4. stearing gears sto se kapetana tice 1. BoS i BFT 2. EM to znam da bi trebalo biti ok a sad kako dalje :) tnx plan je nastavit dalje po njemackim BB |
Novi replay s komentarom, ovaj puta Fletcher na mapi Ocean:
|
@pero78
Njemacki BBovi se slazu kao secondary build radi doemta secondary topova. u 3. redu uzmes Superintendent - 1x vise hydra i popravljanje. 4. red - AFT 5. red - Manual Fire Control for Secondary Armament |
Buildovi sa trenutnim PTS skillovima, mislim da ću poprilici tako složiti svoje kapetane:
|
Mislim da cu na Carolini ovako slozit built:
https://s28.postimg.org/ue7rerojx/N_...tain_build.jpg 1. red ili ovo selektirano ili susjedni skill za -30% module. Od +1 aviona za mene nema svrhe jer katapult uopce ne koristim. 4. red Concealment ce ic zadnji jer ce mi manjkat jedno 3 skilla. Zahvaljujuci WGu i njihovim crvima u guzici, mnogi od nas koji imamo kapetane sa manje od 12 pt ce bit tesko sklepat nesto a da ima i survival skillove tipa BoS. |
Ne koristiš katapult lovca? Dafuq i zašto pobogu?! Sad s dva lovca to je kao da imaš Hydro upaljen - rotiraju se na dve strane oko tebe i spotaju torpeda i DD-e.
North Carolina #1 (AA & tenk): http://shipcomrade.com/captcalc/0000...00010000001100 North Carolina #2 (AA & stealth): http://shipcomrade.com/captcalc/0100...00010000001101 |
Kad koristim katapult onda mi se scope produzi za 2 km i otezava mi aiming. No sjetio se da se moze to maknut pa da se zamjeni s drugim avionom koji sluzi kao air defense od drugih aviona. Ne znam jel oba aviona spotaju DDe.
Bilo kako bilo, mom Seagalu na Carolini fali jos puno spinata... |
I onda RPF nije OP :stoopid::fiju::care:
Zanimljiva je Priority Target - mislim da je must have na CA i DD |
I svakome tko nije totalni idiot bi trebalo bit jasno da ce ovo unistit igru.
Lako za skill koji ti pokazuje koliko te ekipe nisani, ako te nisane ne znaci i da pucaju na tebe. Da je prednost, to je. Al kao sta sam rekao za RPF, koji je smisao da znas da je DD u dimu i to gdje, da je DD iza otoka i da te ceka, totalno ubija ambush type igre. I sta sam govorio na TSu, samo cekaj da netko moda ovaj polumjesec indikator i smrsavi na neki arrow koji ti tocno pokaze gdje je lik. Jer se i ovako rotira prema nekome, znaci centar je uvijek prema drugom brodu. Ma katastrofa, i to kazem ja koji mrzim DD gameplay i ambush tih malih djubretara koji neznaju nisanit i igrat pa se skrivaju :) Ovo je gameplay changer do nemilosti. |
Citiraj:
Di pobogu svi ovi yutuberi nađu ove kriple koji idu pravocrtno i ne pucaju na njih ?! Da sam ja bio na njegovom mjestu, svi brodovi u užem i širem vidokrugu bi pucali po meni, ovaj Priority Target bi izgorio od blinkanja :sweating: |
Igrao je Co-Op Neo :) Barem prvu rundu, dalje nisam gledao.
|
Meni nije jasno kako nekome padne napamet da se takvo nesto implementira u igru.
Sto ih je nateralo da pocnu razmisljat u tom smjeru gdje direktno utjecu na gameplay sa tim skillom. Kak sam procitao negdje, zamisli da jedan u timu ima taj skill dok drugi tim nema nit jednog igraca sa skillom. Il ce se desit da ce nakraju svi imat taj skill jer ak ga nemas si budala, isto kao i sa Situation Awareness skillom kojeg su svima dali nakraju. |
Napokon mogu reci da sam pohvatao osnove ciljanja :) pomocu par you tube videa i mogu nesto i pogoditi na daljinu, sljedeci je Gneisenau i tu ce mi poci vjerovatno vecina kredita pa onda se pomuciti za Bismarck-a.
Usput sam poceo igrat s ruskim DD i prilcno je zabavno a pokusat cu i dobiti Graf Spee da isprobam Cruisera na za mene vecem tieru sprzio sam i 20tak eura na poklone, jedino nesto ok je 2k doublona ostalo zastave i camo tako da mogu reci da sam se prilicno navukao hehehehe |
Citiraj:
Sad se sjeti one gluposti da se remova stealth fire, u kombinaciji sa ovim. Pa jebo ih retardirani kaktus, neka maknu totalno spotting, neka se svi vide sa 30km, i DD i CV i sve, i neka se onda napucavaju. Gameplay ce bit BB na nos i to je sve. A svatko ce uzimat ovaj skill, nije uopce upitno, da ti kaze gdje je zadnji brod, gdje je najblizi brod ako ides capat, gdje je nespotani DD ako vozis BBa da izbjegnes torpeda. Toliko prednosti daje da ces jednostavno morat uzet skill samo da couneras onog drugoga tko ga ima. Nisu "smjeli/htjeli" nerfat premium brodove, tako da promjene mehaniku cijele igre uvedu ovo sranje. Gadljivo. |
Citiraj:
Citiraj:
Ja ih imam oba i oboje su dobri tenkovi za brawlanje (close combat secondary fight). S tim da Gneis tu s jedne strane ima prednost jer nosi torpeda, dok Bismarck ima HE municija (zapaljivi shellovi) i to na 10 km range, tak da Biz pocne sa vatrometom na velike udaljenosti. |
Citiraj:
|
Napokon sam pohvatao konce kako igrat sa Scharnhorstom.
Prvih 20-30 partija katastrofa,a nakon 90. partije dpg se povecava na 78000 uz 63% WR. Da nisam lutao prvih tridesetak partija imao bi blizu 90k. Brod je cisti OP kad jednom shvatis kako ga igrat. Bolji od Tirpitza. |
Citiraj:
Meni je mehanika igre OK. Ima par brodova koji me zivciraju (Zao, Khabarovsk) jer imaju mogucnost stealth fire-a al jbga ima nacina da ih se izbjegne. Meni isto palo napamet to sa spottingom. nek se svi vide i bok. Preimenuj igru u WoBattleships i bok. Jer sa svim ovim stvarima ce BB postat neunistivi. Nit ces ga moc ambushat, nit ces ga moc torpedirat, nit ces ga moc zapalit. Nadam se da u WGu nisu toliko retardirani da puste te nove skillove i live verziju. Da ne spominjem kak imaju bug sa dimom na cijeloj RN liniji gdje se ponekada desava da ne ispustis drugi krug dima pa gledas kaj se desilo http://orig09.deviantart.net/4872/f/...or-da7f5zc.gif |
Ako ću biti skroz iskren, DD iako ne rade najveći dmg. su po meni najjača klasa. Barem ako gledam svoju statistiku. U prosjeku imam veći WR na svojim DDima nego na CVima s kojima sam dosta dobar i radim puno veći dmg.
Moje mišljenje je da su taj skill uveli kako bi se smanjila dominacija DDa. Pogotovo na mapama kao što je Tears of Desert i game mode Epicenter - gdje u 95% slučajeva ekipa sa sposobnijim DDima dobiva. No, to je sve lijepo i krasno ali po običaju WG-a egzekucija im je kriminalna. Svaki DD sad mora uzeti taj skill da bi bio ne samo konkurentan već i spasio svoju živu glavu. Šteta je što i brodovi koji se oslanjaju na brawl isto to moraju uzeti - Des Moines i Minotaur. To je defakto buff Minotauru jer će im se biti puno teže prišuljati nego prije. Vidjet ćemo što točno zaživi u live verziji ali nisam optimističan... EDIT: https://thearmoredpatrol.com/2017/01...pt-patchnotes/ http://forum.worldofwarships.eu/inde...nerfs-in-0600/ - novi nerfovi na vidiku, svi consumable-i, produljenje cooldowna heala, repaira, dima i ostalih stvari ako sam dobro skužio - B-Marko dobiva normalni Hydro, lovci su sad u zraku samo 60s Sent using Tapatalk. |
DD je najjaci kad oko tebe nema broda sa radarom, onda mozes farmat dmg ako ga znas igrat.
kad igram sa fletcherom ne jurim odmah u cap ako vidim da u protivnickom timu ima krstarica sa radarom (a fala bogu sad ih ima poprilicno) jer je to suludo. Sacekam da vidim di se ti brodovi nalaze pa onda izabirem drugu stranu mape. Cini mi se da se pokusavaju borit sa ekipom koja kampira i snajpa okolo i da im to bas i nejde i onda se na ovakav nacin, sa buffanjem BBova i ukidanjem stealt fire-a pokusava to rijesiti. A postoji ziher neko drugo rijesenje, gdje bi se mogla racunat prosjecna udaljenost meta koja si pogodio pa ako je ta cifra velika fino si u minusu svaku borbu ili da se smanje mape. Ne znam dal je Thor stavio ovo sa reddit-a. https://www.reddit.com/r/WorldOfWars...nd_pitchforks/ Uglavnom razlozi zasto to uvode su BS. samo ce pogorsat stvari. Treba cekat i vidjet live verziju i sta ce biti na kraju sa time. Kamikaze/Fujin se vise nece moci kupiti. Citiraj:
jos jedan zanimljiv thread https://www.reddit.com/r/WorldOfWars...tioning_skill/ EDIT2: Razlog zasto se uvodi RPF Citiraj:
EDIT3: Izgleda da ce bit round 2 za PT 0.6.0 https://thearmoredpatrol.com/2017/01...news-5-i-2017/ |
Zao nije OP. Imam 400ak igri u njemu, stealth fire je nesto sta se dogodi tu i tamo. Na startu runde imas garant DDa izmedju tebe i mete tako da te spota cim opalis. DM nije stelth ko Zao, al radi balistike shelova moze rokat preko vecine otoka i farmat dmg sa odlicnim RoFom. Zao ima flat arc i nemoze ni u snu gadjat sta moze DM.
Hitlerburg ima brutalan AP, kad kazem brutalan, mislim na salvu na Yamata anglanog na 45 i napravis mu 9k dmga. Moskva ima railgunove, citadele na BBove sa 18km nije nikakav problem. Minotaur ima range, RoF, bolji conceal od nekih DDova + smoke. Nijedan BB nema odgovor na HE spamere, nije bitan Zao, isto mogu stealth fireat sa Atago i sa Ibuki. Problem je vatra jer je to 90% dmga sta cruiseri rade BBovima. Radi preciznosti sta je buffana ingame, CA nema shanse outgunat BBa, jedino ako dozivis u suicide runu da ga torpas sa point blanka. To je problem u igri, da bi bili konkurentni dobili su DoT dmg, sta je preraslo u clusterfuck. |
Citiraj:
Najbrzi BB u svojoj naciji, sa 3 vrste paljbi. Torpeda, secondary i topovi. Citiraj:
Scharnhorst je prakticki heavy-cruiser jer ima samo 280 mm topove, i to nemre nikako konkurirat topovima od 380 mm, unatoc nesto kracem reloadu. Citiraj:
|
Citiraj:
ShinyHorse je D brod u svom tieru i puno opasniji konkurent nego Tirp i Bismarck kada ulete u T10 partiju sa svojim 380mm "pucaljkama". Sa Des, Fletcherom i Hakuryu obožavam ih vidjeti u partiji jer su mi prve mete na koje idem, osobito ako su izdvojeni i bez pratnje. ShinyHorse ima sasvim dovoljnu penetraciju sa svojim 280mm i ubojica je cruisera. Uz bolju rotaciju kupola od cruisera (tipa New Orleans koji ima 25.7s s EM skillom, SHorse ima 20s!) što mu omogućavaju brzo prebacivanje s mete na metu i reagiranje na novu prijetnju / promjenu boka, uz to ima brutalne secondarce i torpeda. Amagiji, Iowe i ostala bagra bježi od tebe kad te vidi. Sjećam se jednog Amagija koji je pol mape bježao od mene samo da bi podlegnuo secondary topovima i torpedima. Druga strana priče je T8 MM koji često vidi T10. Isti dmg (odnosno postotak oduzetog HP-a) koji Tirp napravi Yamatu daje ohoho puno više nego brodu istog tiera. Zato su Tirp, Kutuzov i Atago tako dobri farmeri srebra. Da ne bi ovo sad ispalo svak hvali svog konja, prednost SHorse-a je prvenstveno u T7MM-u. Sent using Tapatalk. |
MM po tierima je drugo. Tu je usporedba brod A vs brod B po svojim performansama.
Jedino u cemu Scharn ima prednost nad Tirpitzom je manuver, odnosno bolja pokretljivost. Ostalo po mom misljenju nije slabije. Par sekundi brza rotacija topova nije nesto specijalno. Bar to meni nikad nije igralo ulogu. Tirpitz ako ima i upola dobre secondary kao Bismarck, sumnjam da tu Scharn ikaj moze konkurirat. Kad vidim u borbama te Scharnove, uglavnom nabijaju killove na cruiserima. A njih moze citadelat svaki bb ako zna pogodit. Bilo kako bilo, cijena Scharna na premium shopu dodje oko 350 kn ak se dobro sjecam. Nebi nikad dao te pare. |
270kn IIRC. Ne znaš što propuštaš. ShinyHorse je uz Belfast najbolji premium u igri. Na T7. :)
Sent using Tapatalk. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:25. |