![]() |
ili možda 6950...
|
Single fan ili dual fan Sapphire 6950 1GB?
|
mislim dual, kako se kreću cijene?
|
Teško za 1500kn :S
|
Linkovi na cijene su boldani, možda sam trebao i podcrtati. :) 1660 odnosno 1670 kuna.
Mene nekako više privlači ova sa jednim ventom, vjerojatno samo zbog izgleda. :) Probaj naći koji review da vidiš koja je hladnija/tiša... |
hebemu miša bežičnoga mogao bi se rastegnit za još tu razliku od 100 i nešto kn...koja bi bila vaša preporuka HD6870 ili HD 6950 single ili dual?
|
Na tu konfiguraciju ja bi išao na 6950 dual. Komp imaš da je iskoristiš, a dual verzije su generalno tiše i hladnije. Pokušaj potvrditi to sa nekim reviewom.
|
sviđa mi se ta idea a s obzirom da ne mjenjam često komp mislim da ću uzeti hd6950 dual...
|
Citiraj:
|
Svakako 6950 dual fan, nečujna i hladna, a odličnih performansi. Single nisam probao al sam imao vapor-x no ova dual je puno tiša. Dual će ti se u idle-u vrtit na oko 1200 rpm što je 21%. Može li netko sa single stavit na kolko se vrti ili okvirno 6850/70 koje imaju taj single vent?
|
Ja sam imao Sapphire 6950 1GB(single) i mogu reći da je grafa tiha i ja je pored ostalih komponenata(ventilatora na kučištu) nisam ćuo tako da neće pogriješiti uzme li nju.Naravno odlićna grafa na kojoj sam se poprilićno naigrao:D a zato i služi.
|
Razmišljam si uzeti nekog četverojezgrenog phenoma umjesto sadašnjeg proca, recimo 955 ili 960, pa me zanima koju bi mi grafičku preporučili do nekih 800 kuna? Polovno ili novo, nebitno...
|
PC je pod Moj komp? Za te novce se može kupiti nova 6770 1GB DDR5
N68C-S UCC - CPU Support |
Pa probaj nabaviti polovnu HD6850/6870. Najbolje riješenje. Nešto novo za tu lovu nije ješto pretjerano dobro.
|
da, konfiguracija je pod moj komp, jedino kazem umjesto sadasnjeg proca isao bi neki phenom am3 socket...
nemam pojma, uzeti nesto polovno mozda? nudi mi se hd 4890 OC za nekih 800-njak kn... jel se isplati? Citiraj:
|
Citiraj:
|
tnx, poslano :)
|
Zainteresiran sam za kupnju nove grafičke, još uvijek me dobro služi asus 8800gt, ali napravio bi mali upgrade.
Kako nisam neki zagriženi gamer, molio bi za vaše savjete i mišljenja. Za oko su mi zapele ove grafičke MSI HD6770,GDDR5 1GB i VTX3D HD5750 1GB . Ova druga je i znatno jeftinija. Vaša mišljenja i iskustva, što se više isplati, omjer kvalitete i cijene...tnx |
Proc bi te mislim malo kocio pa ne bi osjetio neki veliki upgrade ali bi sigurno nekih 20 %.
|
nisam napravio refresh pod "moj pc", trenutno imam e6750 i p35-dq6, sve ostalo je isto kako je i navedeno
|
uzmi 6770. Brža je jedno 20% od 5750. Naravno, ako budžet dopusti!
|
I nebi bilo lose da malo dignes tog e6750 ako vec nisi.
|
kuca on 3.4Ghz bez dizanja napona, a bude li trebaalo ide on i više...
|
na tvom mjestu bi uzeo ovo sa poštarinom za 800 kn da ga nagovoriš
|
Prodao bih Sapphire HD6950 1GB Dual Fan/ Dual Bios, stra deset dana za 1550 kn, uzeo bih isto samo sa 2 GB!
|
Nema potrebe za tim osim ak misliš koristit eyefinity ... a ovak na jednom monitoru nema razlike velke
|
A i to što kažeš. Ko je šiša nek stoji godinu dana pa promjenim onda kad i komplet konfiguraciji. Jer i tako bi mi onda grafa bila slabija kad bi mjenjao komplet konfiguraciju a ostavio ovu grafu...
Sry, ne znam ni sam šta hoću :S |
Prije bi išao na mijenjanje socketa na tvom mjestu u skoro vrijeme i zadržao karticu naredne 2 godine i kad se fino formira tržište s novim i puno jačim grafama bi uzeo neku zvijerčicu
|
Koja je najbolja grafička do 500 kn (+- desetak kn). Pitam u ovom podforumu jer vidim da su ATI kartice jeftinije.
E5400@3.6 2 GB DDR2-800 Dell U2312hm |
4870
|
@sti
5770/6770 s godinom dana garancije ~500kn |
Citiraj:
|
Citiraj:
Preko oglasnika se može pronać par godina staru HD4870 ili GTX260 (teško ćeš nać neku s jamstvom). |
5770 polovna ako uspijes ako ne , 5750 , ili ako oces bez garancije 4870 1 gb
|
Citiraj:
|
HD4870 1GB GDDR5
Obaveno uzmi sa garancijom. |
4870 sa garancijom je skoro pa nemoguca misija a ako i ima pitanje je koliko.
4870 je vec u godinama i rikavanja nisu rijetkost. Za njegov komp je 5670 1gb gddr5 ili eventualno 5750. |
Citiraj:
Ne vidim smisao da dajem više od 500kn kad mi je ostatak konfe odavno zastario. Uzet ću novu 5670, hvala svima na odgovorima. |
Obrati paznju kakvu memoriju ima 5670 jer ima modela sa ddr3 koji se prodaju po istoj cijeni kao i modeli sa ddr5.
Ja sam nedavno prodao jednu Sapphireovu 1gb ddr5 sa malim Accelerom i graficka je super tiha, hladna i dovoljna za nize rezolucije. Mislim da je nova oko 550kn. |
A kakva je što se tiče potrošnje? Imam neko no-name PSU od 400W..Ne znam koliko je tu stvarne snage, no mislim da nije preko 200W. Ne namjeravam pržit karticu benchmarkom pa me zanima hoće li izdržati standardna opterećenja.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:12. |