![]() |
poz. imam jedno brzinsko jer mi nesto nije jasno.
slozio ujaku novi komp i odneso ga kod njega. on ima Optimu sa TV-om. internet radi, ali ne uvijek odnosno imam osjecaj kao da je nastelano u routeru da je "on-demand", ali ne uspijevam naci tu opciju nigdje unutra :stoopid:. nisam htio resetirat router ili vrtit wizard jer naznam kako ce to utjecat na televiziju jer o tom djelu neznam bas puno, a i neznam dali ima on uopce user i pass il ga je zagubio :hitthewal:. u routeru je naravno njihov preradeni FW. nije valjda da po defaultu namjeste on-demand i da se nemoze promjenit :stoopid:? IP na kompu sam najmjestio na manual. :chears: |
Da je on demand, ti bi konekciju morau napraviti na svom pc-u, sa username i passwordom. Kako to nemas, ne kuzim tvoje pitanje i tvrdnju za on demand. Udji u router i vidi postavke.
|
Citiraj:
nemam vise ideja osim reset/wizard probat izvrtit, a to nemogu remotely. :chears: |
Citiraj:
I onda će mi uključit kad odem na faks 150 km od kuće i kad mi internet i to ne bude uopće trebalo tu. A vjerojatno će mi poslat račun od tog paketa na kraju mjeseca.. Al neću ga platit. |
Pozdrav, planiram preći na Optimu O2 paket. Zanima me ako ima koga iz Čakovca ili okolice da koristi Optimu i kakva je kvaliteta linije i brzina.
Iz SZK-a vele da na ovom području ne bi smjelo biti problema, jer ako mi je do sada na T-comu radilo sve kak treba onda bi moralo i na Optimi. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
rekao sam mu da reklamira router. krepava po meni definitivno ili mu nesto nije u redu sa vezom. na strani kompa sve radi bez greske. prekida mu i optiTV konstantno pa se vrati. :chears: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Pogledaj kako ti izgleda parica preko njegovog sučelja ,.. točnije pogledaj atenuaciju , marginu SNR ili jednostavnije javi se njihovoj službi a možeš isto poslati mail pa da vidiš što oni vide. |
Citiraj:
http://en.wikipedia.org/wiki/Dial-on-demand_routing @geronimo ako kod prvog spajanja cekas malo, onda je vjerojatno on demand veza trebala bi ti se opcija skrivati negdje na stranici na kojoj upisujes podatke za spajanje mozda treba "max idle time" staviti na 0 |
ocekujte poboljsanja u brzini kod optime ;) trebalo bi se vec osjetit (ne mislim na povecanje DLa)
|
Citiraj:
|
pozz all, evo samo me zanima jel' se vama mozda iskljucila ona opcija "timeshifting" na OptiTV-u, tj. vracanje programa koji je bio recimo prije 2-3h.
Ja vise niti na jednom programu nemam tu opciju :/ |
Citiraj:
|
Citiraj:
upravo to, da |
Napokon! Vec sam mislil da nebum dozivel to.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ma vec sam zvao i preusmjerila mi neka njihova poziv i niko se nije javlja 10 min, al' nazvat cu sutra.. |
kako vam ucitava yt subotom i nedjeljom? nema nekog prvila koji dan ali obicno tim danima skruseno cekam po 20min da ucita video od 3min.
|
Prije mi se ništ nije učitavalo kak spada, sad od kad su složili radi :D, samo na yt svejedno znaju neki videi štekat, al to je onda vjerojatno do yt, ako neki lete, a neki jednostavno puzaju.
|
To je do youtubea, meni doma na iskonu isto pol filmica steka.
@ ojpi - ajd sad javi ako ce bit problema navecer |
E ljudi, evo iman problem ovaj gore navedeni, timeshifting tj, gledanje programa koji je bio prije par sati mi je jednostavno nestao.
Zvao sam ih danas oko 18 i oko 20 ali niko mi se ne javlja. Pa eto zanima me ima li mozda netko slican problem i ima li nekih mogucih rjesenja :/ ? |
Dali si ukinuo snimalicu?
|
Ono sto se placa 8kn pa mozes snimat 10 sati u mjesecu ?
To da jer mi je bespotrebno, ali moze bit zbog toga ? ali bas onu pravu snimalicu sta si sam narucia, a ne automatski dobia nisam nikad ni ima. |
Koju WiFi antenu odabrati?
Pozdrav svima,
za 20-ak dana mi stiže novi ruter poštom iz Optime, ono šta mene zanima jeste sljedeće; trebao bi staviti dobru ali ne usmjerenu antenu na taj wifi ruter kako bi imao signala, i to dobroga po cijeloj kući. Mislim da ću dobiti neku malenu antenicu, onu 5dbi sa tim ruterom pa sam je mislio zamjeniti s ovakim nečim (prije sam koristio onu od 10dbi i pokazala se kao bolja naspram ove od 5dbi): http://www.ebay.com/itm/2-4GHz-20dBi...ht_4903wt_1140 šta mislite o toj ideji i kako bi bilo najbolje to izvesti? a da nije opet skupo :D usput, koje rutere šalje ovih dana optima? zaboravio sam njih pitati kada sam telefonirao :chears: |
Ukidanjem snimalice se gubi i timeshift... Moraš imati osnovnu snimalicu, tu za 10tak kn.
|
To se i meni dogodilo. Zvao sam da mi ukinu snimalicu i izgubio timeshift. Zovi, ali od 1.4. ce ti ukljucit. :D
|
eh, jebga, nisam znao..
Hvala puno na pomoci :D |
a jesi siguran da se antena moze zamjeniti na ruteru?Ima nekih rutera gdje je nemoguce mjenjati antenu bez modifikacija tipa uradi sam.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:26. |