PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pametni, polu pametni te glupi satovi al' na baterije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=277500)

Superior 21.12.2022. 13:49

Citiraj:

Autor mrva_zg (Post 3646464)
Ekipa koji sat ima praćenje krvnog tlaka.

GT3, watch4/5?
Ili neki drugi?

Galaxy Watch 2 Active, Galaxy Watch 3,4,5

sokre10 21.12.2022. 17:36

Ima li netko huawei watch gt 3 pro, iskustva?

Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk

murina 21.12.2022. 23:11

Citiraj:

Autor ringoffire2017 (Post 3645220)
Evo, ja sam pred 2-3 tjedna uzeo Garmin Venu 2, za sada sam prezadovoljan. Malo me zezalo postavljanje Garmin pay opcije, ali je neki update to popravio. Imam već garmin gps za bicikl pa mi je ta okolina poznata, ali svaki dan se iznenadim opcijama i detaljnošću prikaza u Garmin connect aplikaciji. Do sada sam imao Amazfit Pace koji me 4 godine super služio, pa se nadam kako će i ovaj Garmin biti dobar.

+1

Fascinantno mi je koliko točno mjeri stres kroz dan :D

Ivo_Strojnica 21.12.2022. 23:13

jao moram naći neki review svih tih "fičura" na kraju je tip dokaza da je sve izmišljotina :D
uključujući kalorije kod vježbanja

LAcy 21.12.2022. 23:28

Kalorije jesu estimated, ostalo je iznenadjujuce dobro. Recimo stress skoci ako se ima gripu ili opcenito stress. HRV je pogotovo dobar indikator da nesto nije u redu. Training readiness meni isto radi dobro, kao i today's suggestions. Ako poslusam Garmin i ubijem se na treadmill, drugi dan readiness zna bit 1 :D No kako training status napreduje i recovery se skracuje pa vise readiness ne pada na nulu tj. jedan :)

Sve u svemu, iako je gadget i treba te vrijednost uzeti sa rezervom, uspjevaju prilicno toga izvuci is napravice na ruci.

zdgrunf 22.12.2022. 09:39

Ovaj dio stres, puls, spavanje, varijabilni puls... to radi jebeno dobro! Naime, prije cca mjesec i pol neki k mi se počeo događati, svi ti grafovi su pošli lagano u kikiriki, ja na sistematski, ukratko, upala štitnjače. Sad sam na terapiji, svi grafići se vraćaju natrag.
Što želim reći, tendencije rade više nego dobro, vidiš smjer kamo ideš, a ako netko očekuje od sata full precizne podatke, vara se. Nije to medicinski instrument.

blava 25.12.2022. 11:10

Ima li po defaultu Samsung GW4 mjerenje krvnog tlaka i EKG ili jedino koliko vidim preko moddinga ?

Poslano sa mog 21081111RG koristeći Tapatalk

BojanZD 25.12.2022. 12:03

Citiraj:

Autor mrva_zg (Post 3646464)
Ekipa koji sat ima praćenje krvnog tlaka.

GT3, watch4/5?
Ili neki drugi?

Ima Watch 4, samo moraš povremeno kalibrirati sa pravim tlakomjerom i meni se čini da je to prodavanje magle, onak, gruba procijena tlaka i nebi to uzimao kao mjerodavno.

Chome 26.12.2022. 16:17

Citiraj:

Autor blava (Post 3647279)
Ima li po defaultu Samsung GW4 mjerenje krvnog tlaka i EKG ili jedino koliko vidim preko moddinga ?

Poslano sa mog 21081111RG koristeći Tapatalk

Ima po defaultu ako imaš Samsung mobitel. Ako nemaš onda moraš naći moddanu Samsung Health monitor aplikaciju koja će raditi na non Samsung mobitelu.

U svakom slučaju svakih mjesec dana treba kalibrirati mjerenje tlaka pomoću pravog tlakomjere. Ide na način da se u Samsung Health monitor aplikaciji pokrene kalibracija i tada se 3 puta za redom na desnoj ruci mjeri pravim tlakomjerom dok na lijevoj ruci mjeri sat. U aplikaciju se unose vrijednosti svakog mjerenja pravim tlakomjerom. Nakon toga je sat kalibriran i mjeri vrlo točno po mom iskustvu. No nakon mjesec dana prestane radit jer traži ponovnu kalibraciju.

Ta kalibracija služi tome da bi mjerenje tlaka satom bilo unutar tolerancije propisane od strane zdravstvene organizacije jer to je uvijet da uopće sat ima odobrenje da usluga mjerenja tlaka bude dozvoljena u Europi. Kada je sat izašao usluga nije radila u mnogim zemljama jer se čekalo odobrenje.

coconut 27.12.2022. 07:47

Je li netko uspio upariti Pixel Watch sa non-Pixel mobom?

Mommistake 27.12.2022. 08:47

Citiraj:

Autor coconut (Post 3647661)

Hmm...
Moj frend vozi samsung sat i pixel watch, tako da sam 100% siguran da se može. Ne znam kako niti znaš išta o tome, ali znam da je zadrt fan Samsung mobova i da je nedugo kupio Pixel watch.

LAcy 27.12.2022. 08:56

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3647665)
Hmm...

Moj frend vozi samsung sat i pixel watch, tako da sam 100% siguran da se može. Ne znam kako niti znaš išta o tome, ali znam da je zadrt fan Samsung mobova i da je nedugo kupio Pixel watch.

Što će mu dva sata?! :D

Mommistake 27.12.2022. 09:05

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3647668)
Što će mu dva sata?! :D

Rano je, bilo je previše alkohola za vikend. :D

Jedan je sat i jedan je mob. :D

delavi 27.12.2022. 10:04

Citiraj:

Autor coconut (Post 3647661)

U principu sve kaj se spaja bluetoothom bi se moralo spojiti na mob. Osnovne funkcije bi morale raditi (npr. notifikacije, pozivi ako ima tu mogućnost itd.). E sad, hoće li imati sve funkcije to je druga priča. Recimo galaxy watch sa samsung mobom ima prednosti jer možeš sve živo sinkati.

jucca 27.12.2022. 11:33

Citiraj:

Autor BojanZD (Post 3647286)
Ima Watch 4, samo moraš povremeno kalibrirati sa pravim tlakomjerom i meni se čini da je to prodavanje magle, onak, gruba procijena tlaka i nebi to uzimao kao mjerodavno.

Tocan je poprilicno. Nikakvo prodavanje magle.
Jesi probao uopce?

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

coconut 27.12.2022. 14:11

Pitam zato je je na GSMA pisalo da će Pixel Watch raditi isključivo sa Pixelima.
Što se tiče satova, iako po struci elektro inženjer, zadrti sam fan mehaničkih automatik satova bez obzira na njihove mane (masa, nepreciznost koja se povećava s vremenom, potreba za redovitim čišćenjem, cijena,...). Taga, Omegu i Brajkana već imam. Rolja mi je slijedeća akvizicija na koju ciljam.

delavi 27.12.2022. 16:45

Citiraj:

Autor coconut (Post 3647737)
Pitam zato je je na GSMA pisalo da će Pixel Watch raditi isključivo sa Pixelima.

Radit će sa svim androidima. Koliko se sjećam od verzije 8 na dalje. Pokreće ga wear OS 3. Sa ajfonom neće raditi.

Citiraj:

Autor coconut (Post 3647737)
Što se tiče satova, iako po struci elektro inženjer, zadrti sam fan mehaničkih automatik satova bez obzira na njihove mane (masa, nepreciznost koja se povećava s vremenom, potreba za redovitim čišćenjem, cijena,...). Taga, Omegu i Brajkana već imam. Rolja mi je slijedeća akvizicija na koju ciljam.

Klasični satovi su posebna kategorija. Nosili su ih naši očevi i djedovi. Već si naveo mane a prednosti su dugovječnost, klasični i bezvremenski izgled. Ništa po izgledu i sylingu ne može biti bolje od klasičnog sata. Po meni su se Huawei GT2 pro/GTR 3 pro najviše približili izgledu klasičnog sata od svih pametnih satova ali je i to daleko od klasičnih satova. A i ta serija huawei satova nema baš sve pametne funkcije odn. više su hibrid pametnog sata i health narukvice.

KillerLoop2807 29.12.2022. 12:38

Pozdrav, imam problem s novim Garmin Vivoactive 4S satom. Odspoji se s mobitela i neće se spojiti ponovno dok se ne uđe u Garmin Connect.

Mob je Huawei P30.

zupy 30.12.2022. 11:09

Pisem malo napamet ali vjerovatno ti mob ubije u procesima taj garmin connect i onda izgube konekciju.
Trebao bi ga zaključati u ramu + mu maknuti uštedu energije na toj aplikaciji.

OuttaControl 30.12.2022. 12:02

https://dontkillmyapp.com/

Dacher 08.01.2023. 23:39

Zna li netko da li Samsung Watch 5 radi sa Honorm 70?

delavi 09.01.2023. 00:11

Citiraj:

Autor Dacher (Post 3651121)
Zna li netko da li Samsung Watch 5 radi sa Honorm 70?

Ne vidim razloga zašto ne bi radio. Honor 70 je android, ima google play store, dakle može se instalirati Galaxy wearable app a spaja se preko bluetootha. Raditi će notifikacije, poruke, pozivi....koliko znam radi i workout i sleep. Neke napredne health opcije neće raditi valjda. Ali većinu toga bi trebalo raditi.

vladjan1901 09.01.2023. 10:08

Pomalo glupo pitanje, ali nemam iskustva s pametnim satovima.
hoću klincu kupiti sat da mi se može javiti poslije škole ili slično.

Znam da sim kartice itu u te satove. Jel satovi koriste pozive , sms.?
Kako funkcioniraju poruke preko satova, jel moguće koristiti watsup samo ili internet pozive, moguća aktivacija samo interneta na sim kartici ili?

Hvala, znam da je debilno noob pitanje, ali neda mi se hodat do dućana i ispitivat ko neki penzić.

delavi 09.01.2023. 12:21

Citiraj:

Autor vladjan1901 (Post 3651174)
Pomalo glupo pitanje, ali nemam iskustva s pametnim satovima.
hoću klincu kupiti sat da mi se može javiti poslije škole ili slično.

Znam da sim kartice itu u te satove. Jel satovi koriste pozive , sms.?
Kako funkcioniraju poruke preko satova, jel moguće koristiti watsup samo ili internet pozive, moguća aktivacija samo interneta na sim kartici ili?

Hvala, znam da je debilno noob pitanje, ali neda mi se hodat do dućana i ispitivat ko neki penzić.

LTE pametni satovi kod nas vise ne rade koliko znam. Nema više esim podrške.
Dječji pametni sat tipa Myki je fora jer ima mogućnost poziva (jednostavno sučelje, velike ikone sa touchscreen podrškom), SOS poziva, nema whatsapp i whatsapp pozive ali ima GPS i app koji roditelj instalira na mob i može pratiti kretnje djeteta vrlo precizno te se može ograničiti područje kretanja pa onda svira alarm na mobu roditelja ako se to pređe itd.

xlr 09.01.2023. 12:35

E-sim podrska postoji (A1 i tomato koliko pamtim), ali ne postoji vise multi sim (da koristis isti broj na vise uredjaja).

vladjan1901 09.01.2023. 13:00

Citiraj:

Autor delavi (Post 3651201)
LTE pametni satovi kod nas vise ne rade koliko znam. Nema više esim podrške.
Dječji pametni sat tipa Myki je fora jer ima mogućnost poziva (jednostavno sučelje, velike ikone sa touchscreen podrškom), SOS poziva, nema whatsapp i whatsapp pozive ali ima GPS i app koji roditelj instalira na mob i može pratiti kretnje djeteta vrlo precizno te se može ograničiti područje kretanja pa onda svira alarm na mobu roditelja ako se to pređe itd.

Ma to mi nešto i treba, ne želim mu mobitel dati, a ovo je meni bacanje love, no nek služi svrsi. Pozivi se odvijaju preko čega ako nema e-sim???

edit: vidim da je preko sim kartice.
Mi smo doma svi preko bon bona, pa bi mu uzeo sim karticu, znači aktivirat pozive pod obavezno da može zvati i internet. Ili ako sam dobro shvatio, ovaj myki ide sve preko neta, pozivi i slično sve ide preko app-a
Jel ima kakva slična solucija osim tog mykija, mali ima 9 godina. tak da nije nekaj bebasto.

mbed 09.01.2023. 13:30

Imaš i ove modele:
https://neutrinomobile.hr/forever-sm...-500-blue.html
https://neutrinomobile.hr/360-kids-s...h-e1-blue.html

Ovaj prvi je frend uzeo za kćer (rozu verziju) i zadovoljan je.
Drugu varijantu je dobila moja kćer za Božić od kume, tako da ne koristim dugo, ali isto sam zadovoljan.
Ubacio sam joj Tomato sim karticu na bonove (40kn/mj) i super radi, GPS je zadovoljavajuć, čim izađe van zadane zone, meni javi na mob.
Pozivi su super, dok video poziv je malo trzav. Poruke može slati preko tog appa njihovog

delavi 09.01.2023. 15:12

Citiraj:

Autor vladjan1901 (Post 3651212)
Ma to mi nešto i treba, ne želim mu mobitel dati, a ovo je meni bacanje love, no nek služi svrsi. Pozivi se odvijaju preko čega ako nema e-sim???

edit: vidim da je preko sim kartice.
Mi smo doma svi preko bon bona, pa bi mu uzeo sim karticu, znači aktivirat pozive pod obavezno da može zvati i internet. Ili ako sam dobro shvatio, ovaj myki ide sve preko neta, pozivi i slično sve ide preko app-a
Jel ima kakva slična solucija osim tog mykija, mali ima 9 godina. tak da nije nekaj bebasto.

Myki je bio u A1 kao opcija. Može se i ovak kupiti. Bilo ih je i na njuški. Nama je dobro radio. Ima sim utor, dakle simica ide u njega i onda radi kao mobitel u smislu poziva i razgovora na sat (ima zvučnik i mic). Preko appa samo pratiš gps, otključavaš, zaključavaš sat remotely itd. Dakle trebaš mu uzet broj/sim i onda aktivirat na mobu pa utrpat u sat i pazit da ima kuna (ako je prepaid). Baterija drži dobra 4 dana pa i više ako se puno ne koristi.

vladjan1901 09.01.2023. 19:04

Hvala dečki, budem se već snašao, puno ste pomogli.

komer 21.01.2023. 10:28

Neznam dal je adekvatna tema,pa ako nije moja isprika.
Imam problem,tj žena za samsung galaxy watch active 2.
Bili za vikend u toplicama,i sad se počeo navečer blesirati,pali se i gasi ekran,touch random prihvati,mijenjaju se boje na ekranu.
E sad,vjerovatno je nekakav vodeni kuršlus,gugl kaže rastaviti i u 99% alkohol utopiti da se korozija riješi,ali ima li to smisla?tj da li je netko to radio?
Mijenjao sam ekrane na mobitelima,tako da nekakvog iskustva imam,nisam profić,ali vjerujem da se u servis ne isplati poslati...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:53.