PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex B.net (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80697)

Stipest 02.10.2015. 00:34

Citiraj:

Autor KhongLo (Post 2834675)
Ja valjda u cijeloj godini ne uspijem premašiti taj mjesečni limit :D

Da li još netko ima na TV-u (Albis 9300) neke tri bijele točke dolje na sredini ekrana? Može li se to ukloniti i kako?

Može,samo ga ugasi zada na prekidač u radu.Kad se ponovno digne trebalo bi biti ok.

KhongLo 02.10.2015. 16:11

:fala:

Shuky 02.10.2015. 19:20

Hi, za taj tc7200 modem kada se ulogiras, da li admin?
Zasto ne vidim ostale usere?
Moze li si covjek sam povecati brzinu na samom modemu/routeru ili je samo oni mijenjaju putem managementa kroz coax?
Naravno sve teoretski!!!

jed2i 04.10.2015. 21:56

Dečki jel vam se situacija s pingom popravila?
Meni je ping skočio na 100 i nešto ms pred kojih mjesec dana(serveri u Zapadnoj i Sjevernoj Europi)...pošaljem im mail da je ping skočio doslovno tri puta, da mi brzina pritom nije 27-8 mbit kako je bila (već varira od 3-10 mbit) i za 2 dana situacija se popravi sama od sebe :D
ping 35-40 - download 28-30

Naravno, danas mi šalju mail da je po njihovim mjerenjima sve u redu :D

hakuna matata 06.10.2015. 17:08

Pozdrav, ne znam da li sam na dobroj temi, ali trebala bi mi mala pomoć. Na stari Bnetov žični modem (Scientific atalanta) sam bez problema mogla spojiti Netisov router koji sam kupila sama, laptop je odmah pronašao Home network i spojio se na njega bez ikakvih lozinki i podešavanja. Taj modem su mi zamijenili sa modelom TC 7200.20 i sad više ne znam kako spojiti laptop preko wirelessa. Tehničar je nešto spominjao da kao ne plaćam taj dio usluge pa ne mogu koristiti bežični internet na ovom routeru. Da li se taj dio usluge dodatno plaća i koliko jer ne mogu nikako pronaći na njihovom webu?

de.fang 10.10.2015. 11:08

bnet ili nema nikog u tehničkoj službi ili mu je mreža u rasulu, jer ih je nemoguće dobiti već 7 dana, sva sreća pa sam na probnom roku usluge i sa guštom ću ih otkantati, totalni diletanti.

Nikky 10.10.2015. 11:50

@de.fang
Na Balkanu ništa novo.

@hakuna matata
Angažiraj nekog iskusnijeg, moguće je da su samo isključili wireless na tom novom uređaju, odnosno jeli podešen u Bridge ili Router mode za Internet,

ako je TC7200.20 u Bridge modu onda upotrebi Netis - a kako je i bio,
ako je TC7200.20 u Router modu onda Netis - a podesi kao AP

i eto wireless.

KhongLo 10.10.2015. 21:02

Citiraj:

Autor de.fang (Post 2838558)
bnet ili nema nikog u tehničkoj službi ili mu je mreža u rasulu, jer ih je nemoguće dobiti već 7 dana, sva sreća pa sam na probnom roku usluge i sa guštom ću ih otkantati, totalni diletanti.

Jednom sam ih zvao i stvarno sam se načekao (45 min) da mi se netko javi. Bojim se da bi idući poziv mogao izgledati otprilike ovako :)

de.fang 10.10.2015. 21:08

Citiraj:

Autor KhongLo (Post 2838839)
Jednom sam ih zvao i stvarno sam se načekao (45 min) da mi se netko javi. Bojim se da bi idući poziv mogao izgledati otprilike ovako :)

http://inodecloud.com/wp-content/upl...rvice-meme.jpg

hbrlek 12.10.2015. 11:54

Ako netko možda zna koje trenutno wireless routere odnosno modeme daju za nove korisnike? Prešao bih kod njih na 2D uslugu...

schetz 12.10.2015. 13:31

Tecnicolor TC7200 , vulgaris modeme kažu trenutno nemaju.

Ghost Face 18.10.2015. 12:56

Ima netko prijedlog za ovu situaciju.. Bili smo u stanu u ZG zarucnica i ja i uzeli smo bnet (imali smo 6mj free) i to nam je isteklo dok smo se mi u medjuvremenu preselili u drugi dio Hrvatske i zaboravili smo totalno za to i jucer smo bili u poslovnici i prebacili smo ugovor na moj sestru koja je sada u ZG na fakultetu. Nakon sto smo stigli doma stize nam poziv iz Bneta da je gazda starog stana zatrazio prekid ugovora i da se do 20.10 to mora realizirati i placati penale za sve ostale rate. A ugovor smo kao jucer prebacili i lik u poslovnici nam je isprintao ugovor za preseljenje prikljucka da nam nije rekao apsolutno nista o prekidanju ugovora? Eh da i u medjuvremenu su nas opet zvali i rekli nam da na toj adresi u ZG nema bnet a mi imamo ugovor za tu adresu vec i sada ne znamo sta da radimo, jer nam se ne placa bas 2500kn penala.. I nije nam jasno ako je gazda stana 5.10. pokrenuo zahtjev za prekidanjem ugovora zasto nama to nitko nije javio?

Ag008 18.10.2015. 13:23

Ako se seliš i u stanu u koji dolaziš nema usluga operatera možeš otkazati ugovor bez penala. O tome imaš na Hakom stranicama;
Citiraj:

Poštovani,

prava i obveze između operatora i pretplatnika uređuju se njihovim pretplatničkim ugovorom koji čini zahtjev za zasnivanje pretplatničkog ugovora, opći uvjeti poslovanja, cjenik i posebni uvjeti korištenja ugovorene usluge. Stoga je i rok u kojem je operator obvezan odgovoriti na zahtjev za prijenos priključka, kao i izvršiti isti, propisan općim uvjetima poslovanja.
Neovisno o navedenom, ukoliko do preseljenja priključka ne može doći zbog nepostojanja tehničkih mogućnosti, koristimo priliku upozoriti Vas na mogući problem oko eventualne naplate naknade zbog prijevremenog raskida ugovora, a kada korisnici istu nisu dužni podmiriti. U konkretnom slučaju, ukoliko ne postoji tehnička mogućnost za preseljenje, do raskida ugovora ne bi došlo krivnjom pretplatnika, već zbog nemogućnosti pružanja usluge od strane operatora.
U slučajevima traženja preseljenja priključka potrebno je izbjeći eventualne zlouporabe od strane samih pretplatnika, koje bi bile usmjerene na izbjegavanje ugovorne obveze kao rezultat traženja priključenja na nedostupnim mjestima. S tim u vezi je potrebno naglasiti kako činjenicu opravdanog preseljenja priključka pretplatnik može dokazivati preslikom potvrde o novom prebivalištu/boravištu.

S poštovanjem,
HAKOM
http://www.hakom.hr/default.aspx?id=356

Pošalji pismeno s povratnicom bnetu "Obavijest o preseljenju i zahtjevu za premještaj priključka" U kojemu navodiš da si se preselio na adresu xxx, želiš preseljenje usluga i ako ti nisu u mogućnosti pružiti ih tražiš raskid ugovor bez naknade zbog nemogućnosti pružanja ugovorene usluge. U prilogu stavi potvrdu u novom boravištu.

KhongLo 22.10.2015. 01:27

Citiraj:

Autor bertone (Post 2832031)
To su ti tako rekli ili si to vidio po svom računu? Ne, nisi mogao vidjeti račun kad si samo tri dana na Bnetu.. a ništa, javi nam kad dođe prvi račun ili ako si već pozivao Vip/Tomato korisnike koji nisu korisnici Bneta baci oko na web stranicu sa praćenjem potrošnje telefonske usluge pa javi ;)

Sad sam se sjetio da sam obećao ovo javiti. Došao je prošli tjedan račun i sve je u redu. Svi pozivi su bili prema fiksnim mrežama ili prema Vipu. Kad se ukupni broj poziva pomnoži s cijenom za uspostavu poziva, broj koji se dobije odgovara onom što je na računu.

bertone 22.10.2015. 07:37

Citiraj:

Autor KhongLo (Post 2843681)
Sad sam se sjetio da sam obećao ovo javiti. Došao je prošli tjedan račun i sve je u redu. Svi pozivi su bili prema fiksnim mrežama ili prema Vipu. Kad se ukupni broj poziva pomnoži s cijenom za uspostavu poziva, broj koji se dobije odgovara onom što je na računu.

Super, drago mi je da sam bio u krivu i da ste vi bili u pravu :goood:

machine88 22.10.2015. 13:45

U win 10 kada mi se pc nakon 5 min ode u stanje mirovanja, nakon toga kada ponovno uđem u svoj račun, mi uvijek bude prekriženo crveni x na monitoru u donjem desnom uglu, pukne veza i onda ga restartam i bude sve ok. Što je problem? koristim Bnet

alen.s 23.10.2015. 22:45

puka bnet...ni tehničku nemogu dobit :)

http://www.speedtest.net/my-result/4771124375

Juice 23.10.2015. 22:51

Tebi skroz ode. Sve normalno kod mene :D

Ag008 23.10.2015. 23:02

Susjed se igrao sa žicama :D
Btw ako kome treba deal (12mj u pola cijene+ još neke stvari) mogu mu dati predstavnika za Rijeka sjever na pm.

hbrlek 26.10.2015. 16:08

Koje još neke stvari? :D

igiskor 29.10.2015. 17:19

Pozz!
Mijenjam operatera pa me zanima da li sam duzan vratiti ruter koji sam otplatio odjednom kad sam s bnetom sklopio ugovor da nisam imao mjesecni najam?! To je bilo jos prije jedno 5 godina.

Stipest 29.10.2015. 22:21

Jesi.Dužan si vratiti svu opremu.To ti piše u ugovoru.

Juice 30.10.2015. 20:15

Bnet isporučuje nove prijemnike, Kaon.
Dobio ga itko? Se smrzava i dalje telka?

schetz 31.10.2015. 09:21

Citiraj:

Autor Juice (Post 2847187)
Bnet isporučuje nove prijemnike, Kaon.
Dobio ga itko? Se smrzava i dalje telka?

Nema smrzavanja :) buljio u one zalagaonice i slično, ništa nije štekalo. Doduše, imao je dva dana neke svoje lune, kod paljenja ne bi pokazao sliku pa sam morao iz struje. Ali nakon ta dva dana opet Ok.

Thermaltake 31.10.2015. 10:08

Vidim na jednom forumu kaže jedan korisnik

Došao je novi update preko noći.
Sada je 1_48_4 sada sve bolje radi i brži je izbornik.

I meni se više ne zamrzavaju hd kanali (hd paket)

Radi se o Albisu 9300.

Dok drugi kažu njima još ništa nije pušteno, očito testno puštaju kvart po kvart ili neka takva šema.

Cilim 31.10.2015. 11:04

Citiraj:

Autor schetz (Post 2847329)
Nema smrzavanja :) buljio u one zalagaonice i slično, ništa nije štekalo. Doduše, imao je dva dana neke svoje lune, kod paljenja ne bi pokazao sliku pa sam morao iz struje. Ali nakon ta dva dana opet Ok.

Na kojoj je zracnoj udaljenosti od tebe najbliza bazna stanica (antene) nekog od mobilnih operatera, naime:

Prije par dana u svom naselju primjetio sam covjeka koji je stajao pokraj metalnog tronosca visine cca 1,5 metar i na cijem je vrhu bila kugla plave boje (kao posuta srebrnim sljokicama) velicine rukometne lopte, cinilo mi se kao da nesto mjeri.
Prije dva dana dolazeci prema svom neboderu vidim dva muskarca kako nose limenu kutiju velicine 800 x 1000 mm (poput veceg razvodnog el. ormarica ali bez prednjih vrata) unutra se vidjela nekakva elektronika i nesto poput tipkovnice sa malim displejom a na vrhu ormarica izvana bila je ista plava kugla velicine rukometne lopte. Isli su bas u moju zgrada ( na mojoj zgradi je VIP-ova antena za mobitele) kako sam otkljucao ulazna vrata i pustio ih u zgradu usput ih pitam jel mjere nivoe zracenja antene i ko ih je angazirao. Odgovorili su da mjere i da ih je angazirao VIP.
Kad su bili tako ljubezni onda sam ih pitao i za LTE signal i smetnje koje stvara B.net-ovim prijemnicima (smrzavanje i zastajkivanje slike na odredjenim HD programima) njih dvojca su se pogledali i stariji od njih dvojce kaze i to mjerimo i pokusavamo razlicitim filterima to umanjiti, udjose u lift i odose na 12 kat na terasu.

Nikky 31.10.2015. 16:13

Iznenadili se ljudi kako si ih "pročitao", hehe.

Thermaltake 31.10.2015. 17:27

Citiraj:

Autor Cilim (Post 2847351)
Na kojoj je zracnoj udaljenosti od tebe najbliza bazna stanica (antene) nekog od mobilnih operatera, naime:

Prije par dana u svom naselju primjetio sam covjeka koji je stajao pokraj metalnog tronosca visine cca 1,5 metar i na cijem je vrhu bila kugla plave boje (kao posuta srebrnim sljokicama) velicine rukometne lopte, cinilo mi se kao da nesto mjeri.
Prije dva dana dolazeci prema svom neboderu vidim dva muskarca kako nose limenu kutiju velicine 800 x 1000 mm (poput veceg razvodnog el. ormarica ali bez prednjih vrata) unutra se vidjela nekakva elektronika i nesto poput tipkovnice sa malim displejom a na vrhu ormarica izvana bila je ista plava kugla velicine rukometne lopte. Isli su bas u moju zgrada ( na mojoj zgradi je VIP-ova antena za mobitele) kako sam otkljucao ulazna vrata i pustio ih u zgradu usput ih pitam jel mjere nivoe zracenja antene i ko ih je angazirao. Odgovorili su da mjere i da ih je angazirao VIP.
Kad su bili tako ljubezni onda sam ih pitao i za LTE signal i smetnje koje stvara B.net-ovim prijemnicima (smrzavanje i zastajkivanje slike na odredjenim HD programima) njih dvojca su se pogledali i stariji od njih dvojce kaze i to mjerimo i pokusavamo razlicitim filterima to umanjiti, udjose u lift i odose na 12 kat na terasu.

Kako si tu ustanovio da smetnje baš dolaze od vipove antene ? Jer sam ih ja prošle godine dok sam imao b.net isto imao kao i ti čak smo si i pričali preko PM-a u vezi toga, a ja živim na početku kvarta gdje nema nikakvih antena niti ičeg takvog da bi ometalo signal, što znači jedino ostaje to kako su i meni rekli preko telefona šta je i presudilo tome da odem sa b.neta da im je globalno u kvartu na glavnom nodu nešto otišlo po mojoj predpostavci nešto šta im se očito ne isplati popravljat jer popravak je skup pa rađe utumbat pare u reklame i ostale gluparije. A glavni nod je dovoljno daleko udaljen od tvog nebodera da bi intereferencije se širile tolko baš.

Cilim 31.10.2015. 18:34

Da sam B.net zna tocno sta im radi smetnje na HD programima vec bi on to davno rijesio, ali ocito jos nezna sta ga muci pa zato cujemo razne njihove teorije da je problem u nodovima ili LTE mobilnom signalu ili da ce stvar rijesiti sa novom serijom korejskih prijemnika Kaon VN1200 ili ...
Samo sam prenio ono sto sam cuo od mjeritelja.

Thermaltake 31.10.2015. 18:47

Citiraj:

Autor Cilim (Post 2847528)
Da sam B.net zna tocno sta im radi smetnje na HD programima vec bi on to davno rijesio, ali ocito jos nezna sta ga muci pa zato cujemo razne njihove teorije da je problem u nodovima ili LTE mobilnom signalu ili da ce stvar rijesiti sa novom serijom korejskih prijemnika Kaon VN1200 ili ...
Samo sam prenio ono sto sam cuo od mjeritelja.

Ma kužim da želiš otkrit šta je i ja sam htio pa odustao previše para, a premalo muzike kako bi se reklo. Ali poprilično sam siguran da vip-ova antena nema veze s tim štekanjem. Ja ih svejedno hejtam na najjače jer su mi maznuli tolko para i tolko mi smuljali puta sve i svašta da nikom ne bi preporučao da ode na b.net čisto eto moje mišljenje.

iggi 31.10.2015. 20:01

Sa b-neta mi je bio pravi gust otici. U prvi mah sam mislio potpisati novi ugovor radi povecanja brzine neta. Medutim kad sam vidio da novi korisnik ostvaruje bolje uvjete nego ja koji sam u njihovoj mrezi preko 10 godina, rekao sam pa pa.

Zanimljivo je da su nakon primitka zahtjeva za raskidom ugovora odmah zvali i nasli "bolje" uvijete.
Medutim smucili su mi se oni i njihov “fair use”....

igiskor 01.11.2015. 13:11

Citiraj:

Autor iggi (Post 2847559)
Sa b-neta mi je bio pravi gust otici. U prvi mah sam mislio potpisati novi ugovor radi povecanja brzine neta. Medutim kad sam vidio da novi korisnik ostvaruje bolje uvjete nego ja koji sam u njihovoj mrezi preko 10 godina, rekao sam pa pa.

Zanimljivo je da su nakon primitka zahtjeva za raskidom ugovora odmah zvali i nasli "bolje" uvijete.
Medutim smucili su mi se oni i njihov “fair use”....

Upravo zbog toga i ja odlazim. Zvala me zenska neki dan i nudila svasta al reko ne hvala. A i racun bi mi kasnije nakon tog popusta bio veci nego sada.

schetz 01.11.2015. 14:04

Meni je beneti otkad ga je kupio vip, čudo :D Šalu na stranu, sad fino svake dvije godine odem kod drugog/istog, uberem trenutnu akciju i vozi. A problema s netom, tv, nemam. I od dostupnih opcija, uvijek mi ispadnu najpovoljniji. T-com optika mi je provučena do stana BTW. Možda sam nezahtjevan korisnik jbg :D

iggi 01.11.2015. 15:09

Iz tvoga posta nisam shvatio dali si na b-netu ili t-comu (ili si malo kod jednog pa kod drugog).

schetz 01.11.2015. 15:11

Na benetu , prešao s vipa, na koji sam bio prešao s bneta. T-com spomenuo čisto da ne ispadne da mi je bnet jedina kvalitetna opcija.

Cilim 01.11.2015. 16:56

Citiraj:

Autor Cilim (Post 2847351)

Citiraj:

Autor schetz (Post 2847760)
Meni je beneti otkad ga je kupio vip, čudo :D Šalu na stranu, sad fino svake dvije godine odem kod drugog/istog, uberem trenutnu akciju i vozi. A problema s netom, tv, nemam. I od dostupnih opcija, uvijek mi ispadnu najpovoljniji. T-com optika mi je provučena do stana BTW. Možda sam nezahtjevan korisnik jbg :D

Nisi mi odgovorio na pitanje. :)

schetz 01.11.2015. 17:44

Citiraj:

Autor Cilim (Post 2847814)
Nisi mi odgovorio na pitanje. :)

Sorry, em previdio, em nemam ideje :D

zweitakt 05.11.2015. 13:54

bnet optika

Dogovorio sam bnet optiku,dolazi lik na instalaciju i kaze da se optika vuce do zgrade,a dalje po zgradi ostaje antenski kabel????
donio je neki technicolor TC7200,jel to igra,ili da ga izbacujem iz stana???

:lol2::lol2::lol2:

Juice 05.11.2015. 14:11

Kaj Bnet ima optiku uopće?

zweitakt 05.11.2015. 14:15

Citiraj:

Autor Juice (Post 2849373)
Kaj Bnet ima optiku uopće?

to se sad i ja pitam.......:lol2:
budem stavil speedtest kad zavrsi.....

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:44.