![]() |
pa u najbanana zemlji mogao bi biti sredinom slijedećeg tjedna
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
EDIT: Pošto još nitko nije postao poslije mene editirat ću post. Evo jedan svježi review iz Rusije LINK ZIP sa slikama možete downloadati OVDJE |
Evo par slika sa ZTE v967s, najnoviji MIUI v5, ima opcija za 8mpx i full hd snimanje.
Razlika s obzirom na stock kameru je drastična. Nevjerovatno je da na 8mpx slike imaju manje šuma negu na stock kameri na 5. Slikano u kući pod jadnim osvjetljenjem. Prva bez blica, druge dvije s blicem. http://www.pohrani.com/t/3I/Gc/3NSOL...1201114304.jpg http://www.pohrani.com/t/o/Nk/33ZSP3...1201114312.jpg http://www.pohrani.com/t/A/E3/aZ4jAo...1201121352.jpg http://www.pohrani.com/t/2A/Fk/4mdjy...-12-01-11-.jpg E i da nadodam, nijedna camera app vam ne može vidno poboljšati slike. Aplikacija samo čita već sistemski zadane parametre i čini svoj postprocessing tako da tu nema neke razlike od stock kamere. Za neku razliku treba napraviti promjene u sistemu, libovima i ostalim stvarima u samom romu. |
Ima li netko Jiayu G2 s 512MB RAMa? Došao je ženi sa BG sa davanjem Slavkecu. Zanimaju me trenutno dvije stvari:
1) koji custom ROM je najbolji 2) kakav vam je flash na mobitelu - konkretno kod žene se skoro i ne vidi kada opali |
Može netko od vlasnika 967s okinuti par slika vani, sad je lijepo sunčano pa da i to vidimo kako izgleda?
|
u konzumu je cijena 999kn za ovaj mob: http://www.inem.hr/proizvod/sq-45e83c
šteta kaj ima 512mb rama, inače sve ostalo za te novce super 3G WCDMA 900 / 2100 MHz zaslon otporan na grebanje SAR Glava: 0,686 W/kg Tjelo: 0,679 W/kg .... |
Citiraj:
|
Može preporuka nekog do 150$ 1GB ram i 4.5 inch i da radi na 900.
Gledan Lenovo A706 ali radi samo na 2100MHz http://www.minideal.net/original-len...art-phone.html ista stvar http://www.minideal.net/thl-w100s-sm...een-white.html |
Pozz evo nakon dugo vremena provednog promatarajući kineze i nakon što sam odustao od nekih kineza s qualcommovim procesorima tipa Faea F1 ne samo što ga je teže trenutno naći nego to što na većini romova ne radi dual sim što mi je jedno od najvažnijih stvari a tu je da na većini ne radi ni NFC, i to što sam skužio da mi u Austriji gdje će se koristiti mobitel ne treba 3G na 900/2100 mhz jer ovjde je sve 3G na 2100 mhz.
Sad imam dilemu od ova tri mobitela: Lenovo P780, UMI X2Turbo, Xiaomi Hongmi Pa evo koje su prednosti i nedostacu uspoređujući sva tri mobitela: Lenovo P780 plus: -velika baterija 4000 mhz - OTG - gorilla glass 2 - dosta romova koji rade na dual simu - Lenovo je ipak jedna od poznatijih marki u Kini minus: - MTK6589 quad 1,2 ghz - 1gb ram 4gb rom - 5" HD 1280x720 ekran - 3G radi samo na 2100 mhz (mada je ovo nebitno) - cijenovno od tih 3 mobitel on je na drugom mjestu UMI X2 Turbo plus: - MTK6589T quad 1,5Ghz - 2gb ram 32 gb rom - 5" 1920x1080 fullHD ekran gorilla glass 2 - 3g 900/2100 mhz (mada nebitno) (na nekim stranicama piše da je 850/2100 e sad tko bi točno znao koje je točno) - također dobra podrša romova minus: -2500 mAh baterija - najskuplji od sva 3 ali ako se uspoređuje s Lenovom razlikaj je u par dolara ili čak na neki m stranicama skoro pa ista tj banggod košta 259,99 usd a lenovo 259,83 -nema OTG Xiaomi Hongmi plus: - najjeftiniji je od sviju i to za nekih 20-40 dolara ovisno na kojim stranicam se gleda moram još pogledati tko nudi kakve kupone - MTK6589T quad 1,5 Ghz (isti ko i u UMI-u) - MUIU rom koji se redovito updejta - 3G 900/2100 mhz (mada negdje na nekim stranicama piše samo 2100 mhz) -OTG minus: - 2000 mAh bateirja - 4,7" HD ekran 1280x720 nema gorilla glass (minus je samo što nema gorilla glass) - 1gb ram 4gb rom ako se svima trima uspoređuju kamere Xiaomi piše da ima iza 8 mp a naprijed 1,3 mp, Lenovo ima isto iza 8mp a naprijed 1,3 ili 0,3 ovaj pdatak je na svakoj stranici drugačiji, dok UMI piše da ima 13MP (8MP stvarnih ostalo interpolirano) i naprijed 2MP koliko je to isto naprijed prije bi rekao 1,3 stvarnih a ostalo interpolirano Gledajući ovo Lenovo je taj koji me najmanje vuće jedino privlačno je ta baterija od 4000mAh, e sad više bi oko ova dva, pošto je za ženu mobitel ona bi bijelog UMI se može za nekih 250 usd dobiti dok opet Xiaomi je jeftiniji i do 40 dolara. Ajde da vidim experte pa koji bi uzeli od ovih mobitela? |
Citiraj:
Lenovo A706 radi na obje frkvencije 900/2100 barem tako kaže gsmarena http://www.gsmarena.com/lenovo_a706-5612.php |
Citiraj:
U biti izgleda Multi-language 2100 ili samo engleski 900 i 2100 |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
i mene interesira koja stakla imaju xiaomi mobovi ali nema baš službenih podataka o tome. |
@tony
Koja je poanta tvojih postova? Nabrajaš tehničke specifikacije modela bez nekakvog suvislog komentara. To možemo i sami. I nauči koristiti dugme Edit, a ne pisati 2 posta u kratkom vremenskom razmaku. Što se tiče gornjeg posta, odavno znamo da tih 13MP postoje samo na papiru i da se radi o interpoliranoj 8MP kameri. I to lošoj, kao i kod većine Kineza. |
Citiraj:
http://s24.postimg.org/f9ac0tnyd/hogmi_gorilla.jpg |
Prijevod je fenomenalan - klasičan Google Translate :D
|
Da ovaj prijevod je fenomenalan :)
BTW: naručio Xiaomi Hongmi 199 usd preko jednog agenta s Alibabe, platio paypalom posao mi invoice na moj paypal tako da nisam platio nikakvu proviziju paypalu. Mada je bio na geeku isto za 199 bijeli koji sam htio (mobitel je za ženu) ali to sam vidio tek poslje. Uglavnom te stranice ne volim jer se teško dogovoriti s kinezima a ja uvijek imam puno pitanja o tome što kupujem, tako naprimjer stranica etotalk za svako pitanje što bi ga ptiao poslao mi je link :) što ne volim |
Baš me zanima kako će raditi. Prvenstveno fotke. Ipak se radi o MTK6589 čipsetu kojeg ima 99,99% Kineza (jedina konkretna razlika je što ovaj podržava 3G na oba SIMa), a kamera im je svima katastrofa. Valjda je Xiaomi nešto učinio u tom pogledu.
Mene užasno privlači Mi3, kako performansama, tako i dizajnom. Samo što je cijena svagdje preko 500$ za 64Gb verziju (tvornička je 408$), a kad se na to doda Slavko... |
Nije istina da je svima kamera katastrofa, u neo n003 je kamera fenomenalna, usudim se rec da nije nista losija od uređaja koji su u nas 3k kn
|
Problem na frendovom ZTE V967S.
Čoeku sam ga predao, sav sretan i zadovoljan i nakon par sati što ga koristi, mobitel tu i tamo sam od sebe se reboota. I to totalno random. Eto, na poslu smo i budući smo u istoj sobi, od jutra od 7 do sada (13:00) se rebootao 3 puta. Jednom kad ga je spojio na komp, jednom dok je surfao i jednom dok je mob stajao na stolu sa ugašenim ekranom. Jel se netko susreo sa time? Fix kakav ili da mu uplatim kartu za čajnu? |
Dobrodošao u ZTE klub reboota. ZTE Blade 3 imao istu stvar
https://www.youtube.com/watch?v=rWiqzRc06AM Stvar smiješna ali stvarna, zamijenio punjač random rebootanja nema |
Hm... prvo punjenje kad je bio kod mene, napunio sam ga preko Sonyjevog 1,5A punjača, njegov nisam koristio.
Što, da ga kolega napuni sa njegovim orginalnim? Jer kad sam ga ja koristio prije prvog punjenja (doša je sa cca 40% baterije) nijednom se nije rebootao. I samo zamjenom punjača neće se više tako sjebavat??? |
Citiraj:
Evo mislim da napokon ja tebi mogu pomoc. :D Rodak mi je kupio ZTE Blade 3 u Vip-u na pretplatu, mob se non stop resetirao i mislio ga slat na garanciju. Ja sam malo prosurfao i nasao fix. Sve sto ti treba je komad papirica. :D Radi se o tome da baterija ima lufta, izgubi kontakt i mob se resetira. I kad mi je donio mob stvarno kad mrdas bateriju u kucistu mice se dosta, tako da sam komadic papirica stavio tu i sad stoji kao zabetonirana. Evo proslo vec mjesec dana i kaze da mu se mob vise ne resetira. Tako pokusaj s tim pa javi. :) :chears: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Hvala vam na savjetima, ali baterija ne mrda, ni desetinku mm. Digno sam mu haubu i bio je upaljen i drkao sam po bateriji, natezao ju gore-dole-ljevo-desno... ništa, mob radi.
Na XDA se spominje da je problem Quick Boot (kojeg sam isključio) i automacka svjetlina ekrana koju sam isto isključio i postavio mu fiksno. ištekavao i uštekavao u komp, na punjač, pokretali antutu, ma ništa, rock solid... sad ćemo dalje vidit... |
Xiaomi Hongmi, po papirima, ima Samsung 8MP BSI cameru. Koliko se vidi po slikama s recenzija dnevne slike su odlične, a noćne tako-tako.
|
Citiraj:
Kaj se tiće Slavkeca njega ću sigurno izbjeći :) jer mobitel naručujem u Austriju i ako platim platiti ću 20% PDVa ali nadam se da će me to zaobići. Naručio sam SG Post-om da sam naručio DHL-om bilo bi me 10 dolara skuplje ali mislim da bi onda platio PDV. |
Ne kuzim kako je minus na aparatu ako ima 5" HD 1280x720 ekran ? Poceli smo pretjerivati...
|
Citiraj:
|
Uhvatio vremena i dovršio recenziju ZTE-a v967s. Sve u svemu, loše.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
I kao da sam svoj citat vidio u reviewu :D |
Kakve legende, na mobu piše 5MP podržava sve naše frekvencije i ima USB OTG, ali nevalja zbog kamere :D. Za 800kn netreba očekivati čudo :lol2:.
Objektivnija recenzija na ruskom OVDJE i zip sa slikama iz recenzije OVDJE Slike koje je tip slikao u recenziji su puno bolje od vaših, s vašim modelima nešto ne štima :D. Slike kod ag008 su sve nekako izvan fokusa, nešto ne štima s tom kamerom sigurno, a brko probaj slikati sa prednjom jel tebi slike ispadaju kao ove iz recenzije, ali slikane prednjom kamerom :D. THX za recenziju ag008 |
Citiraj:
Drugo, ta objektivnija recenzija je napravljena na ranijim modelima sa malo boljom kamerom. Vjerojatno su propustio informaciju kako su raniji batchevi imali malo bolju kameru. Ne misliš da smo Ag008 i ja lažirali slike kako bi popljuvali taj mobitel :D ? Naši mobiteli imaju "noviju" kameru. Treće, moj mob je kod frenda s posla. Njemu je sve super jer mu je to prvi android (korisnik candy bar nokija već duuuugi niz godina), tako da je to njemu sada sve savršeno. Ne očekujemo čudo, ali... baš da se lako mirimo sa apsolutnim smećem, baš i ne. Eto, ja ga sebi baš zbog te kamere nebi kupio. Preko toga ne mogu proći... Na ovom Alkatelu je loša, ali na ovom ZTE-u koji je bio kod mene je... jaooo. Nego, budući je kolega prošetao svoj novi mob po firmi i on je već 3. osoba u firmi kojoj sam kupio mob, stiglo mi je nekoliko potencijalnih narudžbi. Jel Cubot One vrijedi 130 EUR-a? |
Meni se čini okej. 130 eura iz Kine ili negdje u EU?
Samo pripazi za GPS. Ako nekome treba, rađe bi i neki "normalni" androidek nego se mučio sa ovim chipsetom. Također, ne vidim na prvi pogled SD karticu. 8 gigi je bi moglo biti nekome premalo bez dodatnih storage mogućnosti! |
Ma sa banggooda.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:47. |