![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Poz ljudi kupio bi ovu maticnu samo da mogu ubacit i5 3470. Isplati li se uzet sa edigital za 422 kn? Bude to podrzavalo sve i graficku hd 6770?
http://www.edigital.hr/intel/msi-b75...&partner=10001 |
matična se isplati uzet, čak ima i sataIII i usb 3.0, grafička ti ide bilo koja pci-e bez problema, sam ja da sam na tvome mjestu nebi ju naručivo sa edigitala, iz tog dučana se jedino isplati naručit procesor, ram-e i eventualno kučište, jer oni nisu baš skloni kvarovima
|
Bok, molim vas za savjet.
Imam 5 godina staru konfiguraciju, volio bi još ne trošiti novce na novu pa me zanima što mogu napraviti sa trenutnom. Osim što moram novu grafičku, uzeo bi još jedan hd od terabajta. Kako se ne razumijem u overclocking i slične stvari, imate li preporuka što napraviti? Može li se iz ovoga još nešto izvući (uz novu grafičku tipa R9 280X). Cilj mi je igru kao Asseto corsa imati na high opcijama. Hoče li mi napajanje izdržati ? Hvala unaprijed! Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz GIGABYTE GA-EX58-UD3R ATI Radeon HD 4800 Series DD3 Corsair 10.5 GB corsair 450W VX cooler scythe kabuto sckbt-1000 Microsoft Windows 7 Ultimate Edition (build 7600), 64-bit |
Imam trenutno konfiguraciju:
Gigabyte GA-EP43-DS3l Intel Core 2 Duo E7300 2x2gb Kingmax DDR2-800 nVidia 9800gtx+ To bih zamijenio. S obzirom na moj posao (programiranje i nešto 3d modeliranje), ovo me sasvim dobro služi. Ali GTA V nije igriv. :D Za posao mi je bottleneck najviše bio hard, a to sam si već nabavio SSD. Jel bi se dalo do nekih 1500-2000kn to zamijeniti, bilo polovnim ili novim komponentama? Da mogu odigrati GTA bez trzanja, ne mora biti na nekim high postavkama. Pretpostavljam da ću trebati i napajanje, sad imam Anteca 400w. |
Citiraj:
|
@ravkan
VX nije nešto? Govorimo o onom VX-u koji umjesto nazivnih 450 daje 480W? @miran Slobodno stavi jaču grafu. VX će to izdržati. @franzi Uložiti 1.500-2.000kn u tu konfu baš i nije isplativo. Tebi treba bolja grafa, proc i napajanje. Ako staviš npr. Q6600 i dalje ćeš imati zastarjelu platformu. Radije skupljaj lovu za novi komp. |
Citiraj:
EDIT: Ili mozes sparat pa pricekat da skupis dovoljno da uzmes sve u ducanu, i mozda kvalitetnije tj. jace. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Šta fali nVidia GT730 grafi, gddr5, 1gb: 580kn nova ? Asrock H81M-DGS: 290kn 2x4gb ddr3: 2x200kn = 400kn Sve zajedno 1700kn, a sve novo? Napominjem da mi stvarnu ne trebaju neke pretjerane performanse. |
Citiraj:
|
Sve ok. Današnji VX-ovi nisu ni sjena starim modelima.
|
Citiraj:
Što sa hladnjakom za proc, je li ok ovaj osnovni u boxu? Hebemti ja sam sa poznavanjem komponenti zapeo tamo još na socketu 775. :D |
Citiraj:
|
Ok, hvala. Imaš link za tu grafu na njušci? Može na pm.
|
Ne želim biti partibrejker ali gta V povremeno zatrzava na dual core, pa i na najboljem poput g3258
https://www.youtube.com/watch?v=8rae...0pJFO53QbDgiHb oko 3 minute, a nije to jedini video gdje sam to vidio. |
Ma nije to neki problem.
A alternativa bi bila? Mogao bih se rastegnuti još koju kunu ako ima smisla. EDIT: prodana je ona r260x sa njuške |
A u biti isto kao što sam i ovdje maloprije linkao (samo tebi ne treba napajanje)
http://forum.pcekspert.com/showthrea...66#post2803666 S tim računaj da taj pentium jest u prosjeku bolji od tog athlona (ako što vidiš u videu gore), samo u nekim igrama je banana zbog 2 jezgre |
Hvala. Postoji li još koji nedostatak AMD-a u odnosu na Intel? Bučniji, više se grije ili nešto?
Još nešto, meni je kućište neko starije Antec, jel ide u njega microATX ploča? |
ok je budući da je taj athlonac 65watna verzija, eventualno promjenit cooler ako ti bude primjetan.
matx mbo ide i u atx i matx kućišta, tako da nemaš brige svakako kasnije ubaci još 4gb ram (gta v postane fluidniji) |
Misliš ukupno 12gb rama? Uzeo bih 8 svakako.
|
8 gb ti je dosta, mislim da je na tu brojku i ciljo kolega.
|
da mislio sam da dođeš na 8
|
Hvala na preporukama, vjerojatno ću ići na Athlon kombinaciju, i to na novo, a grafu nabavit r7 260x polovnu.
Nego, kad bih se još malo rastegnuo, koja bi bila Intel quad-core alternativa? Neki i5? I možda još preporuka za neku alternativnu grafu sličnih performansi, možda je lakše uspijem naći. |
Grafa u tom segmentu kao sto sam ti napiso par postova iznad je znaci 260x ili nvidia 750. Ako bi iso na i5 intela tu ti sa plocom vec treba oko 1600-1700kn sto je van tvog budeta.
|
Najjeftiniji i5 (novi) ti je od soma i pol kn pa nadalje :D
Polovni sandy i5 od 900kn nekad bude pa nadalje U tvom cjenovnom rangu bi ti igrao i http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=fx+4300, ali za njega je već veoma poželjan aftermaket cooler, bolja (skuplja) ploča itd tako da troškovi idu gore (ocabilan je isto). Od intela bi ti novija polovna i3-ica bila ok (2xxx, 3xxx, 4xxx) od 500-600kn, jeftinjaker od ploče |
Nadogradnja
pozz ekipa. evo ovako. planiram zamjeniti postojecu konfiguraciju nekom novom. cisto zbog nekakvih igara i to je to.nikakvih specijalnih zahtjeva nemam. budzet mi je 1000kn. posjedujem sljedecu konfiguraciju :
maticna socket AM2 M61PME-S2 AMD Phenom quad core 2,20mhz ddr 2 4gb 800mhz Apacer ati radeon 4650 ddr2 1gb napajanje neko znj 400w . zanima me sljedece. kupio bih rame,tj zamjenio postojece sa 2x4gb 800mhz samsung. promjenio bih graficku i mozda napajanje. trebam savjet. sto kupiti i da li sam krenio dobrim putem? hvala. LP |
Za početak definitivno novo napajanje i grafičku, a dalje bih ja skupljao za novu platformu.
Na DDR2 i u ovu staru platformu ti se više IMO ne isplati ulagati, a naći DDR2 module od 4gb je teško (barem je bilo prije, neka me netko sad ispravi ako griješim), te tko zna kako bi radili na tvojoj ploči koja je napravljena i testirana sa 1GB modulima koji su bili aktualni kad je izašla KLIK |
Citiraj:
|
Preporuka za Grafulju
Dakle ovako sredio sam komp stvarno fino i sad mi samo fali grafulja po preporuci sam čekao ovu novu seriju AMD 3xx grafulja i sad stvarno ne znam. Trenutno sam na intelovoj integriranoj grafulji. Nisam neki Fan niti AMDa niti nVidije, a kučište je obloženo sa pjenom za regulaciju buke i ima 5 ventilatora tako da ni toplina nije neki problem.
Ne znam dal mi se vidi trenutna konfig. pa ću je opet postati: Intel i5 3570k clockan na 4,5 Asrock z77 extreme3 napajanje be quiet 800w 80+ gold 16 gb corsair ssd 250gb kučište be quiet Silent base 800 1T WD Blue BENQ GW2760HM Lijepo sam skupljao bakšu i štedio novac tako da imam negdje do 3500 kn za disati. :lol2: Pa ako ima netko tko ima nekakvu ideju pomagaj :care: |
R9 390 , drugi izbor je gtx 970i jos si ustedio . Ja bih na tvom mjestu cak na njusci probao naci gtx 980 i to je onda to. Ako si vec siroke ruke i pucas na daleko R9 390x imas za 3600 pa ako se mozes protegnut to je isto bomba od grafe ;)
|
Zvekni ovo sa forumskim popustom ispod 2500kn bude
|
Ja bi ti preporucio osobno 390. To ti je best perf/price atm. Malo ju clocknes i tu si na 390x. Iskreno razlika u cijeni i performansama izmedu 390 i 390x nije opravdana, po meni osobno.
|
Sad kad je ravkan spomenuo bacio sam oko na Sapphire R9 390 8GB NITRO OC
Ne kužim se previše u grafulje pa nisam ni sam siguran. |
Ako zelis usparat koju kunu mozes slobodno uzet ovo sto ti je kolega Manuel linko. Za 2500kn sumljam da ces nac bolju karticu ( Na 1080p r9 290 i r9 390 manje vise iste performanse ti imaju, jer je 390 serija refresh 290 serije, isti chip, bolja regulacija, vise rama itd itd, ali to ti na 1080p ionako nebitno ). Ako ne zelis uzet stariju seriju, onda uzmes 390 i miran si :)
EDIT: naravno ako u buducnosti oces ici na xfire 290 i 390 mozes uparit, tako da i sto se toga tice si miran. |
Za 2700 radije bi isao na noviju seriju (390).
|
Nadogradnja konfiguracije za igranje na tri monitora
Tribala bi mi pomoc koje sve nove komponente triban kupit i nadogradit postojecu konfiguraciju za igranje na tri monitora.Monitora cu kupit jos dva isti model koji vec iman.Graficke koje san ima san proda i isto cu kupit nove.Trenutna konfiguracija je napisana pod "Moj komp".Triba mi da nadogradena konfiguracija pokrece project cars u 12k rezoluciji u 60 fps-a i watch dogs u 4k rezoluciji na max detalj sa iskljucenin antialiasing u 60 fps-a minimum.Tija bi isto preporuku za ssd veceg kapaciteta od ovoga kojega sad iman.
|
Uzmi dvije ovakve to je 1500 eura http://www.computeruniverse.net/en/p...-gaming-g1.asp
Ovaj SSD 185 eura http://www.computeruniverse.net/en/p...sic-series.asp |
12K rezolucija u 60FPS? To će bit zaje*** sa bilo kojom karticom/karticama ako planiraš na bar nekim pristojnim detaljima igrat.. Po meni trenutno preskup i nepotreban sport.. Ali ako imaš viška love samo se zabavljaj :D ja bi uzeo 3 980Ti..dvije neće bit dovoljne za zahtjevne igre.. A onda posljedično bi morao prijeći na s2011 pa ti eto još dobrog troška :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:28. |