PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Koji Media Player kupiti? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221452)

tascam 01.09.2017. 12:26

O čemu ovisi to da li će cariniti ili ne?

Nemam baš iskustva sa kupovinom iz vana.

divacic 01.09.2017. 12:55

Citiraj:

Autor tascam (Post 3097866)
O čemu ovisi to da li će cariniti ili ne?

Nemam baš iskustva sa kupovinom iz vana.

O tome kako carinicima padne grah.

sasha2511 01.09.2017. 13:19

99% da ces platit jer je skuplje od 22€ koliko je granica..

Sent from my LEX720 using Tapatalk

BlackDwarf 01.09.2017. 15:12

A zna se desit ako je paket manji da prode. Meni prosle godine box dosao bez da su gledali, a prosli mjesec narucio novi i bome platio full pristojbu s ukljucenom cijenom dostave HP-a.

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

franzD 02.09.2017. 21:36

Citiraj:

Autor Spikeman (Post 3097516)
btw jel ima na xbox-u HBO GO app za hrvatsku?
to mi jedino fali na PS4.

Meni se danas na PS4 na HR accountu pojavila HBO GO aplikacija i ima hrvatski jezik/mogućnost odabira hrvatske. Jedino što epizode koje su besplatne na webu kao promo ovdje ne rade, htio sam probati i vidjeti kakva je rezolucija. Ima li tko pretplatu na HBO GO da javi kakva je slika na PS4?

OuttaControl 02.09.2017. 21:46

Cek. čitam sad da par postova poviše da nemože netflix na boxove osim Mi boxa? Koji je tocno razlog?

franzD 02.09.2017. 21:54

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3098432)
Cek. čitam sad da par postova poviše da nemože netflix na boxove osim Mi boxa? Koji je tocno razlog?

Može, ali maksimalna rezolucija je 540p, 720p ili 1080p ne idu. Samo određeni Android uređaji imaju 1080p ili 4K rezoluciju, radi se ograničenju u Netflixovoj aplikaciji vezanoj za DRM level u ROMu.
To je njihova standardna praksa, i na Windowsima 1080p ili 4K možeš dobiti samo u IE/Edge ili Windows Store aplikaciji - Firefox i Chrome na Windowsima i Linuxu idu do maksimalno 720p.

Nevidljivi 02.09.2017. 22:01

meni je netflix na nextbox a95x išao samo na 480p
sada na Mi Box ide 4K

franzD 02.09.2017. 22:04

Citiraj:

Autor Nevidljivi (Post 3098439)
meni je netflix na nextbox a95x išao samo na 480p
sada na Mi Box ide 4K

Dobro, da, 480p, ne 540p, znao sam da je neka blesava SD rezolucija :)
Na https://help.netflix.com/en/node/23939 imaju popis uređaja koji podržavaju HD rezoluciju.

Spikeman 03.09.2017. 09:05

Citiraj:

Autor franzD (Post 3098428)
Meni se danas na PS4 na HR accountu pojavila HBO GO aplikacija i ima hrvatski jezik/mogućnost odabira hrvatske. Jedino što epizode koje su besplatne na webu kao promo ovdje ne rade, htio sam probati i vidjeti kakva je rezolucija. Ima li tko pretplatu na HBO GO da javi kakva je slika na PS4?

ma toooo care, hvala za info :chears::chears:
skinuo app, povezao sa svojim acc-om i stvar odlicno šljaka, sučelje je jednostavno i pregledno, sto se tice postavki nemres nis osim promjenit jezik i velicinu titlova (mali, normalni i veliki) slika je dosta dobra, rekao bih po slobodnoj procjeni da ide do 720p, znaci nije na razini sa Netflixom.

A sto se tice Netflixa, jucer sam gledao prek PS4 prvu epku trece sezone Narcosa, stream ide u 1080p (5,5Mbps) i to zgleda brutalno :goood:

vorda22 03.09.2017. 09:35

kaj mi treba za hbo go acc? neka pretplata kod providera?

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Spikeman 03.09.2017. 09:41

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 3098506)

Da
kad uzmes onaj HBO Premium paket od nekih od providera onda dobijes HBO GO u paketu

franzD 03.09.2017. 10:25

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 3098506)

Najjeftinije što sam ja našao za čisti HBO GO je 39 kn mjesečno na Iskonu bez ugovorne obaveze, nude na svim paketima bez televizije, dakle Iskon.NET, NET.TEL i slično. Ne znam daju li ga tako i ako imaš IPTV.

Citiraj:

Autor Spikeman (Post 3098495)
slika je dosta dobra, rekao bih po slobodnoj procjeni da ide do 720p, znaci nije na razini sa Netflixom.

Da, to me najviše živcira za HBO, čak i u FAQ-u na hbogo.hr to piše: "HBO GO sadržaji zasad nisu dostupni u HD rezoluciji, no kvaliteta slike i zvuka je vrlo visoka na svim uređajima. Napominjemo da je za najbolju kvalitetu slike i zvuka potrebna internet veza od najmanje 2 Mbps."
U današnje doba komercijalno nuditi "najbolju" kvalitetu slike na 2Mbps, dok Netflix i Amazon Prime nude 1080p/4K je smiješno. Ponašaju se kao da su HRT.

Ništa, uzet ću opet probno na mjesec dana, pa kako bude.

sasha2511 06.09.2017. 12:33

Nexbox mi se vise ne pali, ustekam ga u struju i samo crvena lampica svijetli.. jel imao ko taj problem?

buljaka 06.09.2017. 13:55

Citiraj:

Autor sasha2511 (Post 3099782)
Nexbox mi se vise ne pali, ustekam ga u struju i samo crvena lampica svijetli.. jel imao ko taj problem?

Ja sam imao dvaput. Pomoglo mi je resetiranje sa cackalicom

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Ag008 06.09.2017. 14:43

Ima što bolje domaće od osijek builda?
Njegov build mi je naporan jer svaki put moram brisati sve i ručno unositi adresu pa instalirati tj ažurirati.

smirnoff 06.09.2017. 14:47

ček, šta moraš brisat pa unosit pa ažurirat?

Ziiky 06.09.2017. 14:48

Nikad nisam koristio te buildove.
Cemu ta nakrcana sranja?
Slozi rucno svoje addonse, nabaci nadrazi skin, poslozi menije i uzivaj.

Poslano sa mog Redmi Note 3 koristeći Tapatalk

sasha2511 06.09.2017. 14:58

Citiraj:

Autor buljaka (Post 3099805)
Ja sam imao dvaput. Pomoglo mi je resetiranje sa cackalicom

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

da vidis to nisam probao.. :D
Citiraj:

Autor Ziiky (Post 3099821)
Nikad nisam koristio te buildove.
Cemu ta nakrcana sranja?
Slozi rucno svoje addonse, nabaci nadrazi skin, poslozi menije i uzivaj.

buildovi samo ubijaju boxeve, slazem se..

Ag008 06.09.2017. 15:04

Zato što ima Exodus koji radi i ažurira se, što ima IPTV ažurirane liste dnevne koje uključuju NatGeo HR, ogromnu listu HR kanala, sve već podešeno itd.
Jedini problem jest kada recimo ažuriranje exodusa (već se mijenjao source tog plugina) crkne, neki plugin prestane raditi ili stavi noviji moram ići u Postavke androida, pa obrisati DATA, pa ući u Kodi, dodati source pomoću daljinskog (užasno komplicirano a URL mu je dugačak) pa onda ići u plugine kodija i staviti mosquito, pa ga izvući iz struje kada nakon 5min skine sve dodatke itd.

Inače radi mjesecima, ali u zadnje vrijeme zbog exodusa i sličnog treba opet ovo proći

Ziiky 06.09.2017. 19:45

Trazis nesto bolje od buildova i onda branis takav noobovski pristup?!
Sve to sto dobijes instalirano u buildu, netko je rucno poslozio, podesio putanje i autoinstall skriptu. Nije neka mudrost, imas tutorijala mali miljon. Problem je sto su ti buildovi uz premijum addonse, nakrcni i glupostima koje nikom ne trebaju i nicem ne sluze... U pravilu to "ubije" box vrlo brzo, a user experience nije ni priblizno isti kao kod kodija podesenog "ciljano"

Sta mislis da mi koji rucno slozimo kodi nemamo sve te addone i iptv? :)

Odvoji pola sata, nauci kako kodi funkcionira i kako se personalizira.
To je jedini ispravan nacin... Kad ga jednom poslozis Svi updatei addonsa nece trebati rucnu intervenciju i ovisno o verziji kodi updatea, ako on ne zahtjeva frisku instalaciju zbog velikih izmjena... teoretski neces nikada vise intevenirati nakon inicijalnog slaganja sustava.

Realno trebas 5-6 addonsa i time si pokrio 99% prohtjeva vecine usera.

Must have:
Quasar, convevant (ex exodus), phoenix, navi-x, sportsdevil i simple iptv client s nekom dobrom iptv listom i to je to.

Tu se jos moze nadodati:
TraktTV addon za sync sa trakt racunom, extenden info, shoutcast radio, yt, transmission addon za upravljanje transmission klijentom na nas serveru

bg_4_l 07.09.2017. 08:00

Samo kratko za pomoć ljudima koji imaju S905/S905X boxove, a nisu zadovoljni brzinom. Donedavno sam koristio libreelec sa SD kartice(naravno nije bila class 10). S vremenom je libreelec unatoč istom (manjem) broju addona počeo freezati tijekom gledanja. Prvo sam mislio da je do addona no kad je i skinuti torrent poceo trzati sam shvatio da je SD kartica jednostavno spora. Nakon instalacije na internu memoriju sve leti, toplo preporučam svima prvo isprobati da vam libreelec radi bootanjem sa SD/USB, a kad to potvrdite instalacija na internu.

Jedno pitanje za kolege s A95X je li netko isprobavao Android TV romove sa freaktaba za S905X? Ima i build za A95X, Ali već dugo nije updatean a ima neke nezgodne probleme (recovery ne radi).

sasha2511 07.09.2017. 08:17

zar nije lakse kupit class 10 SD nego pregazit android na internoj ili jos uvijek imas android nakon sta si stavio LE na internu?

Sto se tice onog Nexboxa sta se ne pali i samo svjetli crvena lampica, probao sam reset u A/V utoru ali nema efekta.. ako ga Burning Tool vidi probat cu ga prefleshat danas, ne vidim kako da ga drugacije ozivim..

Verbum 07.09.2017. 17:29

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 3099906)

Must have:
Quasar, convevant (ex exodus), phoenix, navi-x, sportsdevil i simple iptv client s nekom dobrom iptv listom i to je to.

Šta nije Perfect Player IPTV najbolji za gledanje IPTV-a, jel ima neki poseban razlog zašto preferiraš simple iptv?

vorda22 08.09.2017. 21:29

gdje najjeftinije u eu kupit nvidia shield?

blacky88 11.09.2017. 21:09

Pozdrav ljudi, molio bih pomoć jer sam tukac za ovakve stvari :D Naime ovo pitam za jednu frendicu, kupila je novi LG tv no nije razmišljala da bi si mogla kupiti smart tv pa sad kombinira kaj da napravi.... To bi joj bilo većinom za youtube, možda neš malo surfanja....

Ugl ima bnet internet i tv, spajanje bi išlo preko android mobitela jer njega samo i ima i jeftinija opcija... Čitao sam postove te ne znam kaj je dobro, zaš je jedno bolje od drugog... Negdje kažu da je chromecast bolji a negdje da se više isplati neki android tv box...

Molim vas za savjet :/

vorda22 16.09.2017. 15:22

evo nabavio nv shield, uglavnom sve ovo ostalo se moze sakrit...i to duboko...

zali boze para na weteke, nexboxe, xiaomi tv i rpi-e koje sam potrosio :)

rodriguez 16.09.2017. 16:02

Koliko para?
I toliko vrijedi razliku novaca za vrtit HD filmove u Kodiju za razliku od 40$ nexboxa a95x?

vorda22 16.09.2017. 17:32

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 3103724)
Koliko para?
I toliko vrijedi razliku novaca za vrtit HD filmove u Kodiju za razliku od 40$ nexboxa a95x?

202 funte iz amazon.co.uk

radi duplo brze, ali meni su bitne i druge stvari. imam directv acc, pa s njim aktiviram watchespn, nbcsports, te amazon prime sa hbo i ostatkom. sve radit super glatko preko vpn aplikacije. ali jednostavno glatkoca i brzina rada me odusevila. u rangu je recimo kao kad si prvi puta upgradao na ssd :)

robee 16.09.2017. 19:36

Postoji li danas uopce kvalitetan player a da nije na androidu? Kao prije wd, icyboy, popcorn, mede8er i sl. Dakle nesto sto podrzava sve ove nove kerefeke, hdr, 4k i ostalo.

Matta 16.09.2017. 19:59

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 3103705)
evo nabavio nv shield, uglavnom sve ovo ostalo se moze sakrit...i to duboko...

zali boze para na weteke, nexboxe, xiaomi tv i rpi-e koje sam potrosio :)

Gdje si na kraju uzeo ? I ja planiram uzeti jedan.

vorda22 16.09.2017. 20:21

tu,
https://www.amazon.co.uk/gp/product/...?ie=UTF8&psc=1

al jeba ga patak sad pise not delivering to croatia, a i 10 funti je jeftiniji...

Matijac 16.09.2017. 20:42

Ja sam sa amazon.de. Bio je malo jeftiniji, pogledaj i tamo. Došao mi je za 2 dana.

Nevidljivi 16.09.2017. 22:08

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 3103808)
al jeba ga patak sad pise not delivering to croatia. ..

to je neka fora sa. amazon UK, i kod mene je bilo ista stvar, zadnji put kada sam BT SNES gamepad kupio kod njih.
Pretpostavljam da im je gnjavaža slati u HR i da odmah naprave "update" da više ne šalju ( iako ispoštuju prvi order)

RaneZ 16.09.2017. 22:37

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 3103749)
ali jednostavno glatkoca i brzina rada me odusevila. u rangu je recimo kao kad si prvi puta upgradao na ssd :)

Esam ti rika :fiju::kafa::chears:

Mirkopoter 16.09.2017. 22:55

Citiraj:

Autor blacky88 (Post 3101537)
Pozdrav ljudi, molio bih pomoć jer sam tukac za ovakve stvari :D Naime ovo pitam za jednu frendicu, kupila je novi LG tv no nije razmišljala da bi si mogla kupiti smart tv pa sad kombinira kaj da napravi.... To bi joj bilo većinom za youtube, možda neš malo surfanja....

Ugl ima bnet internet i tv, spajanje bi išlo preko android mobitela jer njega samo i ima i jeftinija opcija... Čitao sam postove te ne znam kaj je dobro, zaš je jedno bolje od drugog... Negdje kažu da je chromecast bolji a negdje da se više isplati neki android tv box...

Molim vas za savjet :/

Neka uzme Nexbox A95X sa 2GB rama i bit će oke za to.

robee 17.09.2017. 08:44

Dali Nvidia vrti 4k HDR u Kodiju bez problema? Daljinac je BT ili IR? Recimo Mi box 3 ne radi kako treba a po spec bi sve mogao.

blacky88 17.09.2017. 14:50

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3103866)
Neka uzme Nexbox A95X sa 2GB rama i bit će oke za to.

Hvala na savjetu!! Može samo ukratko u čemu je razlika između chromecasta i Nexboxa? :)

Tommy21st 17.09.2017. 16:23

Za chromecast ti je potreban pametni telefon ili tablet s kojeg povlacis sliku, on radi tzv. mirroring ilitiga zrcaljenje, tj. prikazivanje slike s Android uredaja na tv.

Nexbox ti je zasebni uredaj, tzv. Android box, ustekas hdmi i ukljucis ga u struju i to je to, nema nikakvih komplikacija.

Android box ti je definitivno bolja opcija, te poluopcije su po meni bacanje para, em su skupe, em jos uz njih triba imat nekakav dodatni uredaj s kojeg mozes bacat sliku, a vecina boxova su jeftinija od te ludorije.

Poslano sa mog Redmi Note 4 koristeći Tapatalk

RaneZ 17.09.2017. 20:50

Citiraj:

Autor robee (Post 3103912)
Dali Nvidia vrti 4k HDR u Kodiju bez problema? Daljinac je BT ili IR? Recimo Mi box 3 ne radi kako treba a po spec bi sve mogao.

1. ofkors
2. BT

Imao sam 4-5 kineza i nonkineza (od 250 do 1000kn), kvazi 4k playeri. Više mi ne pada na pamet kupit išta drugo ili preporučiti prijatelju, osim shield tv-a. Bilo 2015. ili 2017. verzija. (isti hw je unutra)
U globalu, ne možeš uspoređivat boxeve sa shieldom. Kako performansama, tako i cijenom :lol2: :chears:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:28.