PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   HTC mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=219758)

Princ288 02.03.2015. 15:28

Slazem se da je nepotrebna ta traka i mogli su nekako zgurat komponenete da ju maknu, al ovo sto syss kaze ne kuzim, pa ja mislim da ja imam najmanju ruku a da je muska od svih koje znam, pa na m7dodem do gore da neznam kak drzim mobitel, ne kuzim ovo slobodno, npr bez problema mogu dok pisem povuci notification bar bez da micem ostala 4 prsta.

syss 02.03.2015. 15:30

znači da ti leži u ruci i dolje ga pridržavaš sa malim prstom i onda palcem do vrha.

Rista 02.03.2015. 16:18

Pa nije bas da su ostavili tu traku samo zato da eto stoji HTC logo tamo. Preferiram on screen tipke ali u ovakvim slucajevima kapacitivne bi bile puno bolje rjesenje.

Meni je osobno ruzan taj dizajn. I dalje prevelik mob za te dimenzije ekrana i izgleda previse jajasto sa tim zaobljenim rubovima.

Princ288 02.03.2015. 16:32

Citiraj:

Autor syss (Post 2744531)
znači da ti leži u ruci i dolje ga pridržavaš sa malim prstom i onda palcem do vrha.

Da, mali prst ga drzi s donje strane, pisem palcom, a tri prsta na zadnjoj strani s tim da kaziprst je skoro na kameri a srednji i prstenjak drze i s lijeve strane.
Neznam, mozda ima skroz drugaciji grip pa nemoze, ili sam se ja navikao pa se neosjecam nesigurno tj da ce mob pasti. A mozda i nemam tak malu ruku, al kad ti par zenskih osoba kaze to zapitas se.

6Finger 02.03.2015. 17:49

Inače ne komentiram dizajn i to ali ove fore oko prevareni smo, uvrjeđeni pa to je isti mobitel su stvarno ali stvarno smješne.
Pretpostavljam nitko od autora tih postova neće kupit nove traperice jer dogodine neće imati treću nogavicu, poljoprivrednici odustaju od novih motika jer vrh ide u trokut a ne u kuglu, mislim stvarno kako ih nije sram stoljećima nam već prodavat isti dizajn grablji, motika i sjekira.

Mario92 02.03.2015. 22:59

If ain't broken - don't fix it.

Inače nisam u ovoj temi ali pročitao sam toliko glupih postova da ne vjerujem da su napisani u trijeznom stanju :D

Mobitel izgleda super iako mi je draži dizajn M7. Kamera super, baterija poboljšana, ekran nema blesavu gimmickHD rezoluciju, Sense 7 izgleda badass, zvučnici su još bolji, kućište u dvije boje... Po meni je ovo jedan od top Android mobitela godine.

swoop92 03.03.2015. 00:35

Ne znam za vas al meni se ove lollipop statistike ne sviđaju https://www.dropbox.com/s/8wd8ayg9ar...26-49.png?dl=0

blackened 03.03.2015. 07:46

To M7?

coconut 03.03.2015. 08:58

Dolazi M8s - sve isto kao M8 osim drugačijeg/novijeg čipseta
http://www.gsmarena.com/htc_one_m8s_...news-11398.php

swoop92 03.03.2015. 09:14

M8 blackend. ..

Mikeyy 03.03.2015. 09:16

Citiraj:

Autor Gjurovski (Post 2744497)
Ja upravo mislim suprotno, mislim da bi to konacno mogao biti uredaj koji bi zaista TREBAO VRIJEDITI...

Po meni M9 je jos najbolje sto se moglo vidjet od perjanica razlicitih proizvodaca, ne u smislu trpanja novih tehnologija nego iskljucivo uredaj su ucinili kompletnijim...

Slažem se, samo sam razočaran što nisu kameru napravili vrhunsku nego se zajebavaju sa time već godinama. Sa ili bez OIS, morali su napraviti kameru da parira iPhone kameri.
Stavljanje tipke za paljenje na bok je vrhunski, i napokon.

Citiraj:

Autor Lak (Post 2744500)
Mogao je biti puno niži bez htc loga, a i drugačije ukomponirati rupice za zvučnike i time dodatno smanjiti kučište, također i bočno bezele smanjit. Previsok je mobitel za tu dijagonalu ekrana.
Ali to možda čuvaju za 2020. godinu.

Ovo sam potajno priželjkivao, ali ajde.

Čekam mini kakav će biti, da vidim da li mijenjati moj Mini 2 za noviji ili ne.

Dac 03.03.2015. 09:23

Mislim da dimenzije trake sa logom i takvi detalji nisu direktno diktirani dizajnom, nego je to posljedica smještanja komponenti unutra. Jaki stereo zvučnici su jednaki trejdmark kao i alu kućište - po tome se prepoznaje, ljudi ga zbog toga kupuju. A osim što ima pojačalce pri dnu treba nagurati i USB konektor i mikrofon.

Jeste kad bacili pogled na unutrašnjost https://www.ifixit.com/Teardown/HTC+One+Teardown/13494 ?

blackened 03.03.2015. 09:30

Citiraj:

Autor swoop92 (Post 2744799)
M8 blackend. ..

Jesi napravio factory reset ili makar wipe cache?

swoop92 03.03.2015. 09:31

Sad ću, neda mi se reset ali morat cu

blackened 03.03.2015. 09:37

Citiraj:

Autor swoop92 (Post 2744804)
Sad ću, neda mi se reset ali morat cu

Koliko sam skužio kod dosta M8 je to nužno. Ja na M7 nisam morao ništa čačkati nakon apdejta. Probaj prvo sa wipe, možda ti se poboljša stanje baterije a nećeš izgubiti podatke.

Juice 03.03.2015. 10:40

Citiraj:

Autor blackened (Post 2744810)
Koliko sam skužio kod dosta M8 je to nužno. Ja na M7 nisam morao ništa čačkati nakon apdejta. Probaj prvo sa wipe, možda ti se poboljša stanje baterije a nećeš izgubiti podatke.

To je neovisno o mobu. Kad se mijenja verzija Androida preporučljivo je uvijek factory reset napravit.

zvonac 04.03.2015. 08:34

http://www.phonearena.com/news/HTC-O...AnTuTu_id66795

spawn 04.03.2015. 12:26

Citiraj:

Autor Dac (Post 2744802)
Mislim da dimenzije trake sa logom i takvi detalji nisu direktno diktirani dizajnom, nego je to posljedica smještanja komponenti unutra. Jaki stereo zvučnici su jednaki trejdmark kao i alu kućište - po tome se prepoznaje, ljudi ga zbog toga kupuju. A osim što ima pojačalce pri dnu treba nagurati i USB konektor i mikrofon.

Jeste kad bacili pogled na unutrašnjost https://www.ifixit.com/Teardown/HTC+One+Teardown/13494 ?

Ne slazem se. Ta traka nema veze sa smjestajenlm komponenti. To je na htcu fail. Komponente koje se griju i koje bi mogle eventualno smetat ekranu nisu smjestene ispod te trake. Ta traka je glupost kao sto je na sonyju z1 prazan donji dio kojeg su naravno smanjili do z3. I jos na htcu imas soft tipke na ekranu pa je prva aplikacija koju mozes dodirnuti smjestena na polovici ekrana. Meni osobno fuj. Takvom telefonu treba ekran nesto kao g2 ili slicno i bolja kamera. Ne znam kakva je na m9 pa necu komentirati.

Šole 04.03.2015. 12:54

A od kuda ti znaš da nema veze sa smještajem komponenti? Zašto onda iz HTC-a kažu da ispod te trake ima komponenti. Ili ti možda imaš neke insider informacije, podijeli to s nama.

Citiraj:

“black area with the HTC logo on M8” there's "a huge amount of circuitry, antennae, etc.”
Vjerojatno i na M9 mora ta traka biti.

coconut 04.03.2015. 13:48

Od te trake apsolutno nikakve koristi već samo zauzima prostor. Mogli su povećati ekran za debljinu trake pa da tako kompenziraju prostor koji na ekranu zauzmu kapacitivne tipke.
U postu #4159 je stavljen jedan render na kojem izgleda ludilo dobro (da je takav).

spawn 04.03.2015. 14:45

Citiraj:

Autor Šole (Post 2745352)
A od kuda ti znaš da nema veze sa smještajem komponenti? Zašto onda iz HTC-a kažu da ispod te trake ima komponenti. Ili ti možda imaš neke insider informacije, podijeli to s nama.

Vjerojatno i na M9 mora ta traka biti.

Ova htcova izjava za antenu i te komponente je slicna onaj poznatoj od pokojnog Stevea Jobsa da iphone 4 nema signala jer ga ljudi ne znaju drzati dok razgovaraju.
Znam da ne smeta ekranu jer sam otvorio telefon i vidio sta ima ispod :)
Evo pa se uvjeri sam
http://youtu.be/kDsZLl_JzwA

Šole 04.03.2015. 14:50

Eh da je. Da je savršen di bi mu bio kraj. Vi stvarno još ne kužite da njima nije u interesu napraviti savršeni mobitel. Što onda izbaciti sljedeće godine? M7 je imao neke greške (kamera), M8 isto tako, na M9 je nešto drugo i tako će biti na svakome. Isto što je i sa samsungom, sonyem itd.

Što da su izbacili mob koji je lijepog dizajna, ima najbolju kameru, najjači proc, 1. mjesto u benchevima, ekran da bolji ne može biti, baterija velikog kapaciteta .... što sve ne. I još k tome da nije HTC, Sams, Sony, iP ili LG jer svatko nekog mrzi, nego da se zove PC Ekspert i svi ga žele. Što bi ostali prodavali?

Ekran nisu htjeli povećat jer bi bio neproporcionalan u odnosu na dizaj moba. Već rečeno od njihove strane.

spawn 04.03.2015. 15:00

Citiraj:

Autor Šole (Post 2745429)

Ekran nisu htjeli povećat jer bi bio neproporcionalan u odnosu na dizaj moba. Već rečeno od njihove strane.

http://cdn.pocket-lint.com/r/s/450x/.../phpfed9ds.jpg

Evo ti odgovor na ovo.

Šole 04.03.2015. 15:05

Koliko ja vidim na slici nisu isti modeli mobitela. Koja je svrha tvog posta? Što si htio reći?

Pričamo o povećanju ekrana na crnu traku di je logo, ne o općenitom povećanju cijelog moba i ekrana.

spawn 04.03.2015. 15:08

Na slici je m8 vs m7. Ma nista, moj post nema svrhu. Malo bi bilo glupo da sam stavio dva ista modela,kakva bi tada tek bila svrha. Svejedno, zaboravi.

Šole 04.03.2015. 16:55

Pa očekivao sam sliku M8 barem i istog M8 renderiranog bez tog crnog dijela. Što si htio usporedbom postići, to mi objasni između M7 i M8. Oba imaju crnu traku, nikakvih promjena, drugačijih su dimenzija.

spawn 04.03.2015. 17:52

Htio sam reci da su povecali mob,m7 ima tanju traku i ima soft tipke na toj traci. Tamo su senzori za soft tipke pa ima elektronike. Ali na traci od m8 koja je sira u odnosu na m7 i soft tipke prebacene u sam ekran, nema smisla ona traka pogotovo jer nema nista ispod, tj nikakve bitne elektronike koja smeta radu. I jos su povecali dimenzije samog telefona dok je velicina ekrana ostala ista ako izuzmemo soft tipke. Sto se unutarnjeg dizajna tice,svi znaju da htc ima najgori dizajn elektronike iznutra. I bez obzira na to ispod trake nema nista bitno da smeta ekranu. Eto,htio sam reci da traka ne sluzi nicemu i telefon bi bio MENI i nekolicini oko mene dosta ljepsi da nema crnu traku i da ekran ide do donjeg ruba kad su vec soft tipke na ekranu. Valjda sam dobro objasnio sto sam htio reci pa da odemo dalje s temom.

Rista 04.03.2015. 20:26

Iako se slazem da je dizajn M8 pa i sada M9 promasaj u tom smislu, ovo gore na slici mi ne izgleda kao realna usporedba. M7 ima veci bezel oko ekrana nego sto je prikazano, a ni zvucnici nisu tako uski vertikalno. I dalje je najbolje dizajniran mob od ta 3. Idealno bi trebalo maknuti HTC traku, ostaviti soft keys, smanjiti bezel oko ekrana i na kraju rijesiti se tih ruznih zvucnika :D

blozer 04.03.2015. 21:04

Pozz ekipa trebao bi pomoč . Nečakinja mi ima htc one x i nekako ga je zaključala. Piše na ekranu : Previše neispravnih pokušaja izrade uzoraka!
i traži korisničko ime i lozinku. Nemože se nigdje iči samo hitni pozivi i taj ekran. Koliko vidim po ikonici nema wifi-a ni 3-g ali nemrem nigdje drugdje osim upis ime/lotinka. Restartam ga i opet ista stvar. ( mislim onaj restart sa shutdown tipkom ) . Nisam pametan što napraviti ako neko ima neki savjet.

Juice 04.03.2015. 22:34

Trazi korisnicko ime i password za gmail account koji je dodan u mobitel. Ako to ne zna, onda je jedino rjesenje factory reset preko fastboota.

blozer 05.03.2015. 12:42

uspio sam hvala juice :)

MarkoZD115 06.03.2015. 18:20

Dns mi se žali frend da mu trza messenger i uspori cijeli mob, tipkovnica zablokira, mob cijeli zablokira i ne reagira.. dakle samo u fb messenger aplikaciji, ostalo ništa.. na njemu je najnoviji softver (5.0.1), napravljen factory reset nakon update-a. Probao sam mu očistiti podatke aplikacije u postavkama, reinstalacija al ništa.. ima li netko slične probleme? Riječ je o M8, Tele2

Šole 06.03.2015. 18:57

Da lollipop ima problema s tim messengerom na M8. Neka proba sa stišanim zvukom, navodno tako radi. Ako nije neka ga ujedno i update-a, messenger. Nije do moba, mora čekat dok ga poprave.

MarkoZD115 06.03.2015. 19:55

Ok hvala, nadam se da će se popraviti to čovjek ne može živjeti od toga :D

coconut 07.03.2015. 06:45

HTC One E9

Joke 07.03.2015. 19:03

Sto se tice FB messengera, nista osim iskljucivanja sounda unutar app.
Npr. meni nema ni zvuka kad saljem poruku sa whatsapp-a, onaj samo kao jedan (bip ajmo rec) :D.
A ukljuceno je u opcijama.. (ne znam je li i to bug)?

karlanal 07.03.2015. 19:10

Citiraj:

Autor coconut (Post 2746706)

mogao bi to bit moj slijedeći mobitel, samo bi mi bilo draže da su stavili full HD ekran, bolje mi je da baterija duže traje i da su performanse bolje nego to šta imam na papiru da je to quadHD

MarkoZD115 09.03.2015. 21:34

Moram priznati da je ovaj Sense odličan.. imo sam Nexusa 5, Z3 za koje sam mislio da su najbrži androidi..sad imam M8 paralelno sa Z3.. M8 je druga razina za ostale.. plus manje throttla

Master_Hrc 09.03.2015. 22:06

http://www.conrad.de/ce/de/product/1...f=searchDetail

I jos za 35 ojra produženje garancije sa 2 na 4 godine :))

Brko 09.03.2015. 22:11

Ko ima 750 EUR za fakin mobitel, imati će i 35 EUR za extra 2 godine gare. Čini se kao dobar deal...mislim što se garancije tiče.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:43.