PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   XBMC aka KODI (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=120024)

Ziiky 13.03.2017. 08:52

Kodi + nuzni addoni... ftw
Odvojite pola sata da naucite sami posložiti kodi i manite se tih buildeva!

Sent from my Redmi note 3 pro

Mommistake 13.03.2017. 11:12

Citiraj:

Autor tilurium (Post 3035920)
Instalirala ga na laptop, nisam baš nešto zadovoljna... Ruši se, dugo učitava izbornike i materijale... Još ga nisam deinstalirala, al mislim da neće još dugo čekat

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Kodi + exodus i nebi smjelo biti problema.

Ja ne znam slučaj da se Kodi sruši, koji puta mu treba malo duže da streamove učita ali to mu je jedina mana.

xlr 13.03.2017. 11:18

Mislim da je za kodi pocetnika ovo solidan start:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=2927106

sasha2511 13.03.2017. 11:22

ma COD vise ne radi koliko ja znam tj. radi samo Bikerdays lista a ovo drugo je Natko napustio?!

from my Le X720 on TT

tilurium 13.03.2017. 11:27

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3035969)
Kodi + exodus i nebi smjelo biti problema.

Ja ne znam slučaj da se Kodi sruši, koji puta mu treba malo duže da streamove učita ali to mu je jedina mana.

Ma imam ja kodi + exodus i još par addona na nexu, na CRO naletila pa išla probat, ali nije to to. Exodus I Showbox su zakon.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

xlr 13.03.2017. 12:09

Citiraj:

Autor sasha2511 (Post 3035977)
ma COD vise ne radi koliko ja znam tj. radi samo Bikerdays lista a ovo drugo je Natko napustio?!

from my Le X720 on TT

CoD nije nikad radio (bar meni) duze od 5min u komadu, a ostao je u postu jer je tada teoretski radio :)

Danas CoD nema smisla, a ispred podnapisa bi stavio titlovi.com i toeto!

sasha2511 13.03.2017. 12:33

Citiraj:

Autor xlr (Post 3036000)
CoD nije nikad radio (bar meni) duze od 5min u komadu, a ostao je u postu jer je tada teoretski radio :)

Danas CoD nema smisla, a ispred podnapisa bi stavio titlovi.com i toeto!

radio je COD nekad jako dobro..
vec dugo ne radi nikako da..

from my Le X720 on TT

demetrius 14.03.2017. 19:37

pogubio se s ace streamom failed to play neki cvvideo player error u logu kad hoću stream pokrenut??je dovar ovav video,da dignem plexus iz njegove fajle ili da dginem samo tu fajlu sa usb sticka.

https://www.youtube.com/watch?v=Rq-0NMgBwP0

dajte neki video,klikao yes no po procjeni,stavio sam 16,5 kodi jarvis jer mi je amcodec rušio stari 16.1 kodi,sad kad sam instaliro plexus me ispituje instalirja ovo ko na video na staro kodiju me nije ništa pitao.

johnsmith 17.03.2017. 12:04

libreelec 8, exodus hd streamovi ne rade? Jesam jedini ili? Nece otvoriti hd stream vec vrti ostale i onda odabere neki tamo sd. Dok neki drugi addon tipa salts otvara hd bez beda :kafa:

I da, probo sam od recimo 9 dostupnih hd, svih 9 ne otvara. Nema greske nego jednostavno se vrati natrag u izbornik. Zasad jedino na exodusu, gvideo, hd. Sd mislim da povuce s gvideo...

EDIT: kozmičke zrake ili nešto ali sad najednom proradilo ko da niš nije bilo :D

tintin 17.03.2017. 16:53

Treba li što mjenjati u advancedsettings.xml u libreelecu?
Pod androidom sam s editiranjem advancedsettings.xml sredio buffer i strimovi su mi tečnije radili.

dadoremix 22.03.2017. 00:09

rpi3 + kodi?

koja distra? 17.1 kodi po mogučnosti
jel vozi ko to ?
kako radi h264 i h265

schetz 22.03.2017. 06:40

Na rpi2 vrtim OSMC . Vidim da je izašao update na 17.1 sinoć pa danas obavim update. Mnogi vrte librelec , ali čini mi se da je ovdje lakše instalirati dodatne "usluge" (trenutno imam transmission za torrents, pi-hole , PMS , VPN , syncthing) . I sve radi super, naravno uz limitirajući faktor brzine prijenosa, i ne u isto vrijeme u punom pogonu.
Za h265 bolje pričekati nekoga s rpi3 da da odgovor.

franzD 22.03.2017. 11:08

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 3039843)
rpi3 + kodi?
kako radi h264 i h265

H264 je akceleriran, tako da radi kako treba. SOC nema hardversko dekodiranje za H265, niži bitrateovi i rezolucije rade, ostalo zapinje.

1v@n 26.03.2017. 11:41

Ima li netko dobar addon za dokumentarce?

Ziiky 26.03.2017. 15:16

Probaj phoenix addon

alen.s 29.03.2017. 14:23

itko koristi Kore (android remote za kodi) ?
Juce napokon odlucio poslat Jarvis u mirovinu i instalirat novi kodi. Malo navikavanja di je šta i sve 5 međutim...kad odem trazit titlove muk, ko da nisan ništa ni stisa. Znaci kad zelite skinut titlove, odete na oni ekran uljevo, stisnete one 3 točkice, stisnete titlovi, preuzmi titlove i ništa...ko da nisam ni stisa. Samo kod mene ili stvarno ne radi ?

Mirkopoter 30.03.2017. 00:51

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3027796)
Refresh rate i framerate filma se ne poklapaju.
Stavi u kodiju u opcijama "adjust screens refresh rate to video framerate" tako nekako se zove.

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 3027813)
@mikropoter
Prouci da li ti tv podrzava 1080/24p
Ako da, ukljuci to i kad podesis ovo u kodiju sto ti je gabre rekao, tv bi se trebao prebaciti na 24hz sto ljudsko oko percipira kao vrlo tecnu i glatku tranziciju slike bez jittera.
Nakon gasenja filma kodi ponovo odradi sync nazad na 60hz ili koliko vec tv zahtjeva, tako da su izbornici tecni. Tv se sam presalta na potrebni refresh rate. Obicno se slika zacrni na sekundu i tv izbaci info tipa 24hz ili 24p ili 1080/24.
Bez ovoga uvijek ces imati jittere ili juddere (kako ih zovu), a najprimjetniji su kod scena gdje se kadar u pokretu po horizontali.

Ima li još kakvo rješenje za trzanje slike na Kodi-u, činilo mi se da je ovo riješilo problem (adjust screens refresh rate to video framerate), ali ne, i dalje slika trza. Ovo na TV-u nažalost nisam uspio naći, izgleda da ne podržava.

sasha2511 30.03.2017. 00:58

meni je isto pocelo trzat i zadnje vrijeme.. cini mi se otkad sam kupio novu telku.. nekad bas zastuca na momenat.. zanimljivo samo kad gledam nesto sa Quasara ili sa svog harda..

from my Le X720 on TT

Gabre 30.03.2017. 02:36

Citiraj:

Autor myroman (Post 3030619)
Ako nekog zanima, ispravio sam bug u addonu i sad mi maxtv to go radi.
Navečer složim addon za instalaciju pa ga stavim negdje za download. :)

Evo i linka na izmijenjeni addon: http://tinyurl.com/maxtv2go
Trenutno mi to radi samo na windowsima i androidu ali na libreelecu i dalje ne radi pa tražim dalje...

Aj stavi molim te, da li treba biti korisnik usluge ili je to neki stream?
SaanTV lagano propada pa mi treba zamjena

Ujedno, jel postoji nacin da se netflix gleda kroz kodi?
Imam xiaomi mibox na kojem netflix nece da radi. Sad gledam da ga nekako natjeram kroz kodi ali da ne koristi netflix instaliran na boxu.

Rijec je o nativnom android tv sucelju.

Mikeyy 30.03.2017. 06:29

https://www.phoronix.com/scan.php?pa...etflix-Support
Netflix na Kodi

myroman 30.03.2017. 08:28

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3043071)
Aj stavi molim te, da li treba biti korisnik usluge ili je to neki stream?
SaanTV lagano propada pa mi treba zamjena

Ujedno, jel postoji nacin da se netflix gleda kroz kodi?
Imam xiaomi mibox na kojem netflix nece da radi. Sad gledam da ga nekako natjeram kroz kodi ali da ne koristi netflix instaliran na boxu.

Rijec je o nativnom android tv sucelju.

Trebaš biti korisnik usluge.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Mirkopoter 30.03.2017. 20:46

Citiraj:

Autor sasha2511 (Post 3043068)
meni je isto pocelo trzat i zadnje vrijeme.. cini mi se otkad sam kupio novu telku.. nekad bas zastuca na momenat.. zanimljivo samo kad gledam nesto sa Quasara ili sa svog harda..

from my Le X720 on TT

Našao sam neke rasprave al dosta stare u vezi ovoga, upisao sam u google kodi fps drop, za nesto ima rjesenja, a opet za neke videe nema. Čudno mi je da jedan Kodi ima takve probleme, a hrpa bzvznih playera čita sve bez ikakvih problema.

sasha2511 30.03.2017. 21:04

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3043338)
Našao sam neke rasprave al dosta stare u vezi ovoga, upisao sam u google kodi fps drop, za nesto ima rjesenja, a opet za neke videe nema. Čudno mi je da jedan Kodi ima takve probleme, a hrpa bzvznih playera čita sve bez ikakvih problema.

moguce da je do Kodija, 17.1 je izasao nedavno bas u vrijeme kad sam kupio novi TV.. do TV-a nije sigurno tako da jedino moze biti do verzije Kodija, to je u dnevnom na Nexboxu od 2GB na androidu..
U sobi na Nexboxu od 1GB sa LibreElecom i Kodijem 16 nema t od trzaja a spaja se preko WIFI-ja recimo dok u dnevnom naravno kablom..

Probao sam mjenjat tj. gasit i palit one Codec akceleratore ali nema efekta.. Poprilicno frustrirajuce, ispada da je Kodi u dnevnom ljubomoran na ovog u sobi.. :D :D

from my Le X720 on TT

Gabre 30.03.2017. 22:51

Citiraj:

Autor Mikeyy (Post 3043077)

teska beta jos,

a i k tome ne radi na Kodi 17.... 18 ne mogu instalirat ni da hocu na androidTV

no bit ce nesto od toga :goood:

Mirkopoter 31.03.2017. 09:26

Citiraj:

Autor sasha2511 (Post 3043345)
moguce da je do Kodija, 17.1 je izasao nedavno bas u vrijeme kad sam kupio novi TV.. do TV-a nije sigurno tako da jedino moze biti do verzije Kodija, to je u dnevnom na Nexboxu od 2GB na androidu..
U sobi na Nexboxu od 1GB sa LibreElecom i Kodijem 16 nema t od trzaja a spaja se preko WIFI-ja recimo dok u dnevnom naravno kablom..

Probao sam mjenjat tj. gasit i palit one Codec akceleratore ali nema efekta.. Poprilicno frustrirajuce, ispada da je Kodi u dnevnom ljubomoran na ovog u sobi.. :D :D

from my Le X720 on TT

Možda jednostavno na LibreElecu radi bolje? Ja pokrećem preko hdd-a, znači nije ni stream, pa znam da nema veze s internetom.

sasha2511 31.03.2017. 09:51

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3043458)
Možda jednostavno na LibreElecu radi bolje? Ja pokrećem preko hdd-a, znači nije ni stream, pa znam da nema veze s internetom.

pa i ja pokrecem preko HDD-a u dnevnom i trza ali to od nedavno..
neznam dali moram na TV-u nesto podesit, nisam nasao nis sta bi bilo povezano s tim..

from my Le X720 on TT

Mirkopoter 31.03.2017. 10:15

Par stranica prije su mi kolege preporučale da nešto na tv-u podesim, ali to moj tv nema ili ja nisam uspio naći. Imam i Mede8er player na istom tv-u i isprobao sam iste te filmove i ništa ne trza.

9800pro 31.03.2017. 11:14

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3043483)
Par stranica prije su mi kolege preporučale da nešto na tv-u podesim, ali to moj tv nema ili ja nisam uspio naći. Imam i Mede8er player na istom tv-u i isprobao sam iste te filmove i ništa ne trza.

Na čemu vrtiš Kodi?
Telke ti se same okrenu na 24p, nemaš tu šta uključiti.
Po mom iskustvu Android Kodi na boxovima najviše trza, ovisno o boxu i firmware-u. Libreelec je tu dosta bolji jer nema Androida, 24p je fluidan.
Mede8er i slični playeri su tu najbolji ali nemaš Kodi, streaming, Android điđe-miđe.
AKo hoćeš najbolju (najfluidniju) sliku Android/Kodi nema tu šta tražiti, dedicated playeri su bolji.
Ja sam na Libreelecu već par mjeseci i jako sam zadovoljan.
Tu i tamo stavim novi Android firmware kad ga Minix izda za moj U1 i je svaki puta bolje ali nije to to.

dadoremix 31.03.2017. 14:53

na kraju imas laptop na hdmi i bok

ili RPI3 .. radi sasvim solidno, jedino hevec 265 ne radi.. slab cpu

probajte i movian .. ja sam se iznenadio koliko je jednostavan a močan.. i radi ono što ti treba..
pogotovo ako je NAS baza

robik666 31.03.2017. 14:57

Ja nemam nikakavih trzaja ni problema, ni kad se gleda s usb, ni kad se streama film s nexboxa, ali mi je instaliran spmc

sasha2511 31.03.2017. 15:03

meni je pocelo nedavno, nisam ni ja imao problema do sada.. vrlo vjerovatno je 17.1 verzija Kodija..
prezivjet cemo..

from my Le X720 on TT

Mirkopoter 31.03.2017. 15:19

Citiraj:

Autor 9800pro (Post 3043520)
Na čemu vrtiš Kodi?
Telke ti se same okrenu na 24p, nemaš tu šta uključiti.
Po mom iskustvu Android Kodi na boxovima najviše trza, ovisno o boxu i firmware-u. Libreelec je tu dosta bolji jer nema Androida, 24p je fluidan.
Mede8er i slični playeri su tu najbolji ali nemaš Kodi, streaming, Android điđe-miđe.
AKo hoćeš najbolju (najfluidniju) sliku Android/Kodi nema tu šta tražiti, dedicated playeri su bolji.
Ja sam na Libreelecu već par mjeseci i jako sam zadovoljan.
Tu i tamo stavim novi Android firmware kad ga Minix izda za moj U1 i je svaki puta bolje ali nije to to.

Dedicted bi i htio, ali ne citaju HEVC format. Mede8er nebi zamjenio ni za 100 god, najbolji player ikad, ali ne proizvode vise nove uređaje (sa supportom za HEVC npr.)

Probat cu bas puknut Libreelec pa cemo vidjet.

@sasha
Meni trza na Jarvisu.

mdodig 31.03.2017. 16:13

Meni se isto pojavljuje povremeno trzanje od kada sam nadogradio na novi Kodi i libreelec. Mislio sam da je do hardware (Odroid C2) tj do drivera ali sad mi je lakše kad vidim da vas još ima :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ziiky 31.03.2017. 16:25

Ne znam za Odroid i ostale odrone od boxeva, ali nexbox + libreelec nebi trebao stucati ako je sve dobro podeseno (govorim za libreelec 7)
U kuci imam 2 komada, a poslozio sam ih 5-6 kolegama i prijateljima. Svi, ali bas svi rade fantasticno. Nema jittere, niti juddera, stekanja, stucanja
Mogu shvatiti exodus da trza, ali playback sa lokalne, eventualno cak i nas i mrezne pohrane putem lana ... to mora ici glatko. Cak i quasar kad se nabaffa, nema sta trzati.

EDIT:
Podesite ovo.

http://i.imgur.com/f7DePWwm.jpg

Stavite always ili bolje video only ... tada ce se tv nakon filma presalti nazad na vece osvjezenje, u protivnom izbornici nece biti fluidni!
To ce vam forsirati 24p sliku, a tv bi se trebao sam presaltati na 1080/24p

Mirkopoter 31.03.2017. 20:55

Stavio sam to već prije kad si mi rekao i mislio sam da je pomoglo, ali nažalost nije.

Ziiky 31.03.2017. 21:14

Onda pukni gore libreelec jer koliko god rom bio dobar to nikada nece biti "to".
Android jedan dan radi super, drugi dan zayebava i tako u nedogled.

Mirkopoter 31.03.2017. 21:52

Probat ću kad ću imat vremena, pa javim svima hoće li bit bolje.

sasha2511 01.04.2017. 08:42

meni je zao na Nexboxa sa 2GB ram-a stavit LibreElec.. na njemu ne koristim samo Kodi nego i Youtube, Mega, Drive, Chrome.. sluzi mi za vise stvari i sve radi odlicno osim taj playback sada koji stuca svako toliko..

from my Le X720 on TT

9800pro 01.04.2017. 10:36

Stavi gore i Kodi i SPMC pa vidi koji ti bolje radi, mogu biti oba u isto vrijeme instalirana.

Ste primjetili da je Kodi.tv maknuta?
Navodno prvi april šala ali nema ni foruma ni ničega...

my G2 sent it

sasha2511 01.04.2017. 19:13

Citiraj:

Autor 9800pro (Post 3043867)
Stavi gore i Kodi i SPMC pa vidi koji ti bolje radi, mogu biti oba u isto vrijeme instalirana.

Ste primjetili da je Kodi.tv maknuta?
Navodno prvi april šala ali nema ni foruma ni ničega...

my G2 sent it

hmmm..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...53eac4fe7e.jpg

from my Le X720 on TT

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:07.